A Legfőbb Ügyészség fellebbezett Tocsik Márta és társai ügyében. A vádhatóság az első fokú ítélet szinte minden fontos részének megváltoztatását javasolja, súlyosbítást kér többek között Tocsik, Liszkai Péter és Szokai Imre esetében.

Megérkezett tegnap a Legfelsőbb Bírósághoz a Legfőbb Ügyészség fellebbezése Tocsik Márta és nyolc társa büntetőügyében. Az ügyészség elsősorban Tocsik Márta, Liszkai Péter és Szokai Imre ítéletének súlyosbítását indítványozza, de javasolja az első fokú döntés szinte minden fontos részének megváltoztatását. Az első fokon felmentett Boldvai László és Budai György ellen pedig kérik, hogy rendeljenek el új eljárást – írja a Magyar Hírlap, a lap úgy tudja, hogy a fellebbviteli tárgyalás várhatóan a jövő év első negyedében lesz.

A fellebbezés a márciusban kihirdetett első fokú ítélet ellen érkezett, miszerint Tocsik Márta és az ÁPV egykori jogásza, Liszkai Péter a hűtlen kezelés bűntettét követték volna el bűnsegédként – tudta meg a lap. Az ügyészség véleménye szerint a két vádlott magatartása csalásnak minősül. Liszkai 1995 végén, 96 elején megtévesztette az állami vagyonkezelő igazgatóságát, amikor azt közölte velük, hogy a jogásznő hatalmas munkát fog végezni, hogy kifizethessék az önkormányzatok járandóságát. A Legfőbb Ügyészség úgy látja, hogy Szokai Imre jogsértően kezelte a rábízott vagyont. Négy és fél évi börtönbüntetését azonban enyhének találják. Emellett kéri Tocsik Márta négyévi és Liszkai Péter három és fél évi szabadságvesztésének súlyosbítását is.