Bűncselekmény hiányában a Szekszárdi Városi Ügyészség megszüntette az eljárást azzal a kaposvári rendőrnővel szemben, aki a gyanú szerint tavaly ajándékot fogadott el egy bírósági ügy tanújától. A rendőr őrnagy ellen hivatali visszaélés és vesztegetés miatt 2001 nyarán indított vizsgálatot a Somogy Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal.

Magyar Pál Tolna megyei főügyész tájékoztatása szerint fennállt ugyanis a gyanú, hogy a rendőrnő virágcsokrot, valamint csokoládét fogadott el egy tanútól, és erről videofilm is készült, ami az ügyben bizonyítékként szolgálhatott. Az érintett tanút egy, a Somogy Megyei Bíróságon akkor tárgyalt maffiaperben hallgatták ki, melyben több személyt – köztük külföldi állampolgárokat – bűnszervezet létrehozásával, zsarolással, kábítószerrel való visszaéléssel, továbbá kerítéssel is vádoltak.

A rendőrnőt, aki 2000-ben elnyerte az év rendőre címet, tavaly júliusban felfüggesztették állásából, a Somogy Megyei Ügyészség Nyomozó Hivatala pedig elfogultságot jelentett be, ezért az ügy Tolna megyébe került. A vizsgálat megállapította, hogy az őrnagy nem követett el bűncselekményt. Az indoklás szerint a bizonyítékul szolgáló videofelvételen nem látható, hogy a virágcsokron kívül más, értékesebb ajándékot is átvett volna a tanútól.

A rendőrnő ártatlansága mellett szól az a tény is, hogy az állítólagos vesztegetés idején a maffiaügy bírósági szakaszban volt, így annak alakulására nem is lehetett volna befolyása. A rendőrnőt visszavették állásába, október elseje óta ismét a megyei főkapitányság vizsgálati osztályán dolgozik.