Felfüggesztették állásából a jászladányi önkormányzati általános iskola igazgatónőjét; a döntést kedden este, nyilvános tárgyalás után, zárt ülésen hozta meg a fegyelmi bizottságként eljáró helyi képviselő-testület.

Dankó István polgármester, a fegyelmi bizottság elnöke közölte, hogy a fegyelmi eljárásról, illetve a döntés okairól csütörtökön sajtótájékoztatón kíván részletesen beszámolni. Vincze Ferencné, az iskola vezetője ellen az önkormányzat, mint munkáltató, azért indított fegyelmi eljárást, mert megítélése szerint az igazgatónő nem hajtotta végre a képviselő-testület szeptember 2-án hozott határozatát. Ez arról szólt, hogy az önkormányzati iskolába szervezeti változtatás és átalakítás nélkül át kell venni az Oktatási Minisztérium és a megyei közigazgatási hivatal határozatai miatt működésképtelenné vált alapítványi iskola diákjait és tanárait.

A fegyelmi eljárás keretében arra igyekeztek választ kapni, hogy miért csak szeptember 23-án történt meg a gyerekek átvétele az önkormányzat által megkívánt formában. A két időpont között eltelt három hét alatt a szülők 16 tanulót a környező települések valamelyikének általános iskolájába írattak át. Vincze Ferencné azt mondta, csak az írásbeli határozat kézhezvétele és annak áttanulmányozása után dönt az esetleges jogi ellenlépések megtételéről.