A Business Software Alliance főtitkára ma sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az egyesület a következő évben is folytatni fogja Tűzszünet nevű, az elmúlt hetekben nagy port kavart kampányát. Elkészült az EGIS-ügyben is a szakértői jelentés, mely 1399 illegális programot talált a vállalat gépein, összesen 46,6 millió forint kárértékben.

Sebők Erzsébet szerint a Tűzszünet akció rendkívül sikeres volt, és ezért tovább kell folytatni, annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt, az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságában ellenzéki és kormánypárti politikusok egyaránt az állampolgárok riogatásának nevezték, hogy a BSA bilincseket ábrázoló plakátokkal látta el az ország utcáit, amit a honatyák károsnak neveztek. A BSA ezt nem így látja, szerintük ennek köszönhetően az illegális szoftverhasználók száma jelentősen csökkent, és az illegális használat az EU-s átlag felé redukálódott.

Mint arról a sajtó már beszámolt, nemrég kiderült, hogy a BSA is szerzői jogsértést követett el, amikor a KJK Kerszöv Jogtárában lévő információkat engedély nélkül közzétette a BSA.hu internetes honlapon, ráadásul kiderült, hogy még csak nem is előfizetői a jogtár szolgáltatásnak. A KJK Kerszöv a feljelentéstől eltekintett, és a rendőrség a sajtóban erről megjelent hírek ellenére sem indított szerzői jogsértésért eljárást az egyesület főtitkára ellen. A BSA főtitkára szerint tévedés történt. A honlap, miután a jogsértés ténye kiderült, napokig nem volt elérhető “felújítás miatt”.

Elkészült az EGIS-ügyben is a szakértői jelentés, mely 1399 illegális programot talált a gépeken, a sértett jogtulajdonosok száma 146, a megállapított kár értéke 46,6 millió forint. Ebből a BSA hat tagvállalata érintett 41,2 millió forint értékben.