Lehallgató készüléket találtak a bogácsi polgármester irodájában. Az új polgármesternek az tűnt fel, hogy beiktatása után félinformációk kerülnek ki az irodából. A gyanúja beigazolódott, egy mikrofon-szerű készüléket talált az irodájában. A mezőkövesdi rendőrkapitányság vizsgálja az ügyet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a készülék mikor és hogyan került az irodába. A november elején beiktatott új polgármester akkor kezdett gyanakodni arra, hogy lehallgatják, amikor egyre több, az irodájában elhangzott beszélgetés részlete jutott vissza a fülébe. Ennek ellenére a hivatal dolgozói közül senkit nem gyanúsít.

“A beszélgetés első fele, ami az irodámban történt, kiment, a beszélgetés másik fele, ami már máshol zajlott, és esetleg más is elhangzott, az nem ment ki a lakosság körébe” – mondta Köteles Csaba független polgármester.

Köteles ezután úgy döntött, felforgatja az irodáját. A kutatás végül sikerrel járt, egy kis mikrofonhoz hasonló készüléket talált a helyiségben, a televízió mögött. Az önkormányzati választásokon három jelölt közül 43 százalékos többséggel választották meg Köteles Csabát polgármesternek. Õ senkit nem akar gyanúsítani, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrkapitány azt mondta, elkezdték a nyomozást. Jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a polgármesteri hivatalban talált készülék alkalmas-e lehallgatásra. Nem ez volt az első lehallgatási eset. A rendőrség nemrég fejezte be a győri polgármesternél talált poloska ügyében indított nyomozást – eredménytelenül.