Balogh Zoltánnak azért kell mennie, mert nem sikerült javítania a városi rendőrség munkájának hatékonyságát. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a közeljövőben további személyi döntések várhatóak.

Dr. Lukács János dandártábornok Csongrád Megyei Rendőrfőkapitány kezdeményezte az Országos Rendőrfőkapitánynál Szeged kapitányságvezetőjének, Dr. Balogh Zoltánnak a tisztsége alóli felmentését. A HavariaPress úgy tudja, a szegedi főkapitány három évvel ezelőtt három évet kapott arra, hogy feljavítsa a városi rendőrség szakmai munkáját.

A határidő most jár le, és a megyei rendőrfőkapitány nem látta biztosíthatónak a további együttműködést Balogh-gal. Szeged főkapitányát a megyei vezető kezdeményezése értelmében december tizenötödikei hatállyal indokolás nélkül felmentik tisztségéből. A felmentett főkapitány a döntést tudomásul vette, egyben kérte leszerelését is a testülettől. Dr. Balogh Zoltán további terveit illetően azt mondta, a leszerelése után majd ügyvédként kíván tovább dolgozni. Az RTL Klub Híradójához eljuttatott hivatalos sajtóközlemény szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a közeljövőben további személyi döntések várhatóak.