A Hírközlési Felügyelet (HíF) várhatóan még ezen a héten határoz arról, hogy a Pannon Rádió frekvenciáját jogosulatlanul használó másik rádió – amelyet a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány üzemeltet – beszüntetését kikényszeríti-e.

Slyuch András, a HíF alelnöke elismerte: szerencsétlen helyzet alakult ki a kettős sugárzás kapcsán. Jelezte ugyanakkor, hogy a jogszerű ügymenet betartása nem tesz lehetővé gyorsabb intézkedést.

A felügyeletnek végig kell mennie a jogszabályok által meghatározott ügymeneten attól függetlenül, hogy a kalózrádiót üzemeltető Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány a HíF jogerőre emelkedett tiltó döntését nem veszi figyelembe – fogalmazott az alelnök. Hozzátette: a frekvenciát jogtalanul használó adó nem szüntette be a műsorszolgáltatást, ezért a HíF november 6-án, illetve 15-én 100-100 ezer forintos szabálysértési bírságot rótt ki az alapítványra.

Mivel a műsorszórás beszüntetésére továbbra sem került sor, ezért most a végrehajtás kikényszerítése a következő lépés – közölte.