Nem nyomoznak a Globex-ügyben

2002.11.29. Origo

Megtagadták a nyomozást bűncselekmény hiányában a Globex-ügyben - tudta meg a Népszabadság. A Globex Holding Deutschland AG követeléskezelője tízmilliárd forintot meghaladó kárt okozó sikkasztás és lopás miatt tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen.

A feltételezés szerint 1998-ban törvénytelenül szerezték meg a társaságnak azokat a részvényeit, amelyek a Hotel Rózsadomb Rt.-ben lévő tulajdonhányadát igazolták.

Nem történt bűncselekmény 1998-ban, amikor bonyolult pénzügyi tranzakciók után - a Globex Holding Deutschland AG nevű német vállalatnak a Hotel Rózsadomb Rt-ben fennálló 54 százalékos tulajdoni hányadát igazoló részvényei a Postabank Rt. tulajdonába kerültek. A Népszabadság úgy tudja, az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságán a múlt héten született meg a nyomozást megtagadó döntés. A felszámolás alatt lévő német Globex pénzügyi követeléskezelője idén augusztusban tett feljelentést sikkasztás és lopás alapos gyanúja miatt. Azt állította: a Postabank törvénytelenül jutott a cég azon részvényeihez, amelyek a Hotel Rózsadomb Rt.-ben lévő tulajdonhányadot igazolták.