Tesztelhetik a diákok a hallgatói információs központ rendszerét a teljes körű megnyitás előtt, az érdeklődők december 13. és 20. között regisztrálhatják magukat – tájékoztatta a központ közleményben az MTI-t.

A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ a felsőoktatás résztvevői számára 2003. január 3-án nyitja meg kapuit. Az oktatási tárca háttérintézményének célja, hogy a hallgatókat, oktatókat, és kutatókat segítse az információk, a tudás megszerzésében.

A tesztre jelentkezőket 30 számítógép várja, amelyekről korlátozás nélkül elérhetik a világhálót, és megismerkedhetnek az elektronikus információs szolgáltatás által ingyenesen közzétett tudományos keresőrendszerekkel. A tesztelésen résztvevők regisztrációja ingyenes és egy évig érvényes. Rohrböck Kinga, kommunikációs referens az MTI-nek elmondta: a központot december 12-én Magyar Bálint oktatási miniszter avatja fel.

A 1,5 milliárd forintos beruházással kialakított központ 6800 négyzetméteren hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 11 óráig várja a diákokat. A hallgatók számára 300 számítógépen ingyenes internetelérhetőség és elektronikus információs szolgáltatás áll majd rendelkezésre. A központ kialakításához az informatikai tárca 200 millió forinttal járult hozzá. A központban ezen túl jegyzet- és könyvesbolt, fénymásoló szolgáltatás, valamint kávéház is helyet kapott.