Jóváhagyott a kormány több EU-felkészülést segítő mezőgazdasági törvénytervezetet pénteken. A kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott, hogy eredménytelen volt a zsebszerződések kivizsgálása, pedig az előző kormány 20 milliárd forintot költött rá.

A magyar mezőgazdaságnak az erős forintárfolyamból származó vesztesége nagyobb volt az idén, mint a számára nyújtott állami támogatás – idézte az agrár-érdekképviseleteknek a héten elhangzott véleményét Szanyi Tibor, az agrártárca politikai államtitkára pénteken Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón. Az államtitkár ezt annak kapcsán mondta, hogy a kormány pénteki ülésén több agrártárgyú előterjesztést hagyott jóvá, amelyek az EU-felkészülést szolgálják.

A kormány a jövő évi agrártámogatásokon túl tárgyalt az agrárrendtartási törvény tervezetéről, valamint a zsebszerződésekről szóló jelentésről. Ezzel kapcsolatban Szanyi Tibor elmondta, hogy 24 ügy került ügyészségi szakaszba, de kivizsgálásuk eredménytelen volt. Az előző kormány kétmilliárd forintot fordított ezeknek az ügyeknek a kivizsgálására, mondta Szanyi Tibor.