Nem jogerősen három év letöltendő szabadságvesztésre írélte a Fővárosi Bíróság Zalatnay Saroltát. Az énekesnőt több mint 120 millió forintos kár okozásában találták bűnösnek.

Első fokon hároméves börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság pénteken Zalatnay Saroltát, akit százhúsz milliós csalással vádoltak. Az énekesnő csak a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra. A Fővárosi Bíróság három évre a közügyektől is eltiltotta Zalatnay Saroltát.

A vád szerint Zalatnay Sarolta cégeinek pénzügyi nehézségei, behajthatatlan kintlévőségei miatt 1996-ban és 1997-ben több tízmillió forintnyi hitelt vett fel magas kamatra magánszemélyektől. A hitelfelvételeket vagy maga az énekesnő intézte, vagy pedig az ezzel megbízott A és M Pénzügyi Tanácsadó Kft. A cég két alapítója, és egy, a kft. nevében ügyvédként eljáró személy szintén vádlott az ügyben. Az ügyészség szerint a kft. hirdetés útján toborozta a befektetőket, extraprofitot ígérve nekik. A kölcsönök jelentős részét azonban eddig nem fizették vissza. Ezzel az énekesnő a vád szerint összesen több mint 120 millió forint, két társa pedig egyenként több mint 70 millió forint kár okozásában működött közre.

Zalatnay Sarolta az eljárás során jórészt tagadta bűnösségét, másfelől azt hangsúlyozta, hogy szándékosan nem akart senkinek kárt okozni, továbbá védekezett azzal is, hogy saját vállalkozásainak is tetemes behajthatatlan kintlevőségei voltak.