A Network Associates hétfőn bejelentette, hogy felvásárolta a spamszűrő megoldásokat fejlesztő Deersoftot. A társaság a közeljövőben több hasonló lépést készül végrehajtani.

A Palo Alto-i (Kalifornia) központú Deersoft olyan szoftvereket fejleszt, amelyek lehetővé teszik a magánfelhasználók és különböző vállalatok számára, hogy kiszűrjék rendszereikről a kéretlenül érkező reklámcélú e-mail üzeneteket, vagyis a spameket. A hatékony spam-szűréshez a Deersoft egy adatbázist vezet a kéretlen reklám e-mailekről. Amennyiben a felhasználó elektronikus postaládájába ismert spam érkezik, a szűrőszoftver automatikusan eltávolítja azt.

A különféle számítógépes biztonsági megoldásokkal foglalkozó Network Associates (NA) hétfői közleményében tudatta, a közeljövőben integrálni fogja a Deersoft megoldását antivírus, e-mail szerver, illetve egyéb szoftvereibe. Az első olyan Network Associates szoftver, amely tartalmazni fogja a technológiát, a McAfee SpamKiller Enterprise lesz. A SpamKiller Enterprise az idei év második negyedében kerül piacra, és mint neve is utal rá, kifejezetten spamszűrési célokat fog szolgálni. Az ePolicy Orchestrator biztonsági adminisztrációs szoftver szintén megkapja a Deersoft-féle spamszűrő technológiát. Az év második felében megjelenik a McAfee WebShield és GroupShield megoldások új spamszűrővel ellátott változata is.

  • A Deersoft megszerzésével olyan technológiák birtokába jutottunk, amellyel kibővíthetjük spamellenes szoftvereink képességeit, és hatékonyságát. A jövőben pedig olyan megoldásokkal szeretnénk ellátni termékeinket, amelyek a “fekete listán” még nem szereplő, új spameket is felismerik és kiszűrik, így lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak, hogy maximálisan felügyelhessék e-mail rendszereiket – mondta Art Martin, a McAfee for Network Associates elnöke.