Elégtétel adására kötelezte a Népszabadság című napilapot a Fidesz – Magyar Polgári Párttal szemben csütörtökön első fokon, nem jogerősen, a fővárosi II-III. kerületi bíróság egy személyiségi jogi perben.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2002 nyarán a Népszabadság összefüggésbe hozta a Fideszt a Szadesz Kft. ingatlanügyeivel, azt a látszatot keltve, mintha ennek a párthoz köze lenne. “A bíróság mostani ítéletével megállapította, hogy ez nem felel meg a valóságnak, és a Népszabadság szerkesztőségét eltiltotta a további jogsértések elkövetésétől” – tartalmazza a közlemény.

A párt jogi képviselője az MTI-nek elmondta: a Fidesz már tavaly nyáron helyreigazítást kért a napilaptól a cikk miatt, mivel a kft. jogelődjét, amelyet szintén megemlítettek az írásban, már régebben eladta a párt. Az ügyvéd ismertetése szerint a lapnak, az elsőfokú ítélet kézhezvételétől számított 15 nap múlva, amennyiben nem fellebbeznek, közzé kell tennie az ítélet rendelkező részét.