PSZÁF-ügy: elrendelték a nyomozást Keller László feljelentése nyomán

2003.07. 9. MTI

A Fővárosi Főügyészség hétfőn elrendelte a nyomozást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) működésével kapcsolatban hűtlen kezelés gyanúja miatt.

nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) - tette hozzá Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő, megerősítve a Magyar Hírlap keddi hírét.

A nyomozás Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult. Az államtitkár júniusi feljelentésében a székházbeszerzést, a szervezet törvénysértő gazdálkodását és a vezetői módszereket kifogásolta - mondta el Borbély Zoltán.

A rendőrség már kétszer rendelt el feljelentés-kiegészítést az ügyben - tette hozzá.

Míg korábban feljelentés-kiegészítésre volt szükség a nyomozáshoz, az új büntetőeljárási törvény július elsejei életbe lépésétől kezdve nyomozást kell elrendelni akkor is, ha a feljelentésről nem lehet megalapozottan dönteni - fűzte hozzá.

"A bűncselekmény egyszerű gyanúja is elég a nyomozás megindításához, amit korábban feljelentés-kiegészítéssel kellett elintézni" - tette hozzá a szóvivő.

Kiemelte: a nyomozást el kell határolni a Pannonplast-ügytől és a Szász Károlyt, a szervezet vezetőjét ért súlyos testi sértéstől.

  • kapcsolódó anyagok
PSZÁF