A Királyhágómelléki Református Egyházkerület pert fontolgat a magyar kormány ellen

2003.08.23. Magyar Rádió/Ionescu Nicolette

Budapest másnak folyósította a pályázati úton nyert pénzt - a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, melynek élén Tőkés László püspök áll pert fontolgat a magyar kormány ellen.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület tavaly pályázat útján elnyerte a támogatást az Ady Endre Kulturális Központ megépítésére. A kormányváltást követően viszont az ugyancsak pályázó nagyváradi Mecénás Alapítványnak ítélték meg a pénzösszeget. Az alapítvány idén tavasszal elkezdte építeni a központot.

A tájékoztatón Tőkés László püspök beszámolt arról, hogy kimerítették a per előtti utolsó jogi lehetőségeket is, és valószínűleg pert indítanak a magyar kormány ellen. Elhangzott: annak ellenére, hogy az egyházkerület többet pályázott az idén különféle támogatásokért, visszaesett a sikeres pályázatok száma. Eléggé berozsdásodott a magyar kormány egyházpolitikája - fogalmazott Tőkés László, majd hozzátette: az ígéretek ellenére még mindig nincs semmi nyoma egy határon túli egyházaknak szánt pénzalap megteremtésének.

  • kapcsolódó anyagok
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
KORMÁNYZAT
EGYHÁZ