Börtönről tartanak népszavazást Tiszaújvárosban

2003.09.14. MTI

A tiszaújvárosiak ma szavaznak arról, hogy épüljön-e börtön a településen. A népszavazás eredménye kötelező érvényű az önkormányzatra.

Népszavazás kezdődött vasárnap Tiszaújvárosban, a település lakói arról voksolhatnak, hogy esetlegesen épüljön-e a városban büntetés-végrehajtási intézet - tájékoztatta az MTI-t a város jegyzője.

A szavazólapon egyetlen kérdés szerepel: "Egyetért-e azzal, hogy munkahelyteremtő beruházás részeként a Tiszaújvárosi Ipari Park területén büntetés-végrehajtási intézet létesüljön" - mondta Heiszman Géza.

A tiszaújvárosi önkormányzat a népszavazás lebonyolítására 2,7 millió forintot költ. A több mint 14 ezer választópolgár - 19 szavazókörben - este 7 óráig adhatja le voksát.

A jegyző elmondása szerint a népszavazás végeredménye kötelező érvényű az önkormányzatra. Amennyiben a település lakóinak többsége igennel szavaz, még nem jelenti automatikusan azt, hogy Tiszaújvárosban épülhet fel Északkelet-Magyarország új börtöne. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanis még nem hozta meg végleges döntését a helyszínről.

  • kapcsolódó anyagok
NÉPSZAVAZÁS