Naprakész földhivatali nyilvántartások kellenek a lakásmaffia ellen

2003.11. 7. Magyarország.hu

A lakásmaffia által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében be kell kapcsolni az okmányirodákat az ingatlanokkal kapcsolatos adatszolgáltatásba, egyesíteni kell a földhivatali nyilvántartásokat és hatékonyabbá kell tenni a rendőri szervek fellépését - hangzott el az Országgyűlés lakásmaffiaügyeket feltáró albizottságának csütörtöki ülésén.

A földhivatali ügyhátralék ledolgozása és a nyilvántartási rendszerek naprakésszé tétele a legfontosabb kormányzati feladat az úgynevezett lakásmaffia-tevékenységek visszaszorítása érdekében. Ennek egyik lépcsője lehetne az okmányirodák bekapcsolása az ingatlanokkal kapcsolatos adatszolgáltatásba - jelentette ki a belügyi tárca helyettes államtitkára az Országgyűlés lakásmaffiaügyeket feltáró albizottságának csütörtöki ülésén.

Hegedűs András hozzátette, jelentősen csökkenthetné a lakásokkal kapcsolatos bűncselekmények számát, ha a hatóságok és a bűnüldöző szervek kiemelten kezelnék az ilyen ügyeket.

Az elmúlt időszak erőfeszítéseinek köszönhetően mára százezerre esett vissza a feldolgozatlan akták száma az országban. A fővárosban a javulás ellenére is még jelentős a lemaradás, hiszen ott 93 ezer ügy halmozódott fel. A hátralék eltüntetésére a vidéki irodákból 18 munkatársat irányítanak át Budapestre, hosszú távú megoldást azonban csak a Fővárosi Kerületek Földhivatalának regionális szintű decentralizálása jelenthet - mondta Latkóczky Olga, a fölművelési tárca osztályvezetője.

Bővebben:
http://www.magyarorszag.hu/…0031106.html?h=1

  • kapcsolódó anyagok
LAKÁSMAFFIA