Beperelték az interneten álnéven vitázót

2003.11. 9. RTL KLUB Online

Az országban szinte példa nélküli per kezdődik Miskolcon. Egy internetes fórumon álnéven irogató férfit perelt be egy miskolci vállalkozó becsületsértés és rágalmazás miatt.

A Dr Bubó álnéven véleményező férfi kilépett a nyilvánosság elé és vállalta a tárgyalást. A vállalkozó és a férfi között a miskolci Erzsébet fürdő felújítása kapcsán robbant ki a vita.

A Miskolc belvárosában lévő Erzsébet fürdő már csaknem egy évtizede zárva van. A fürdőt üzemeltető cég színvonalas wellness központot szeretne létrehozni az épületben. Az átépítéshez szükséges építési engedélyeket 2000 novemberében kapták meg. Azóta az összesen több mint 3 milliárd forintos, 3 ütemben megvalósuló felújítás lassan halad. A cég igazgatója szerint ennek oka a nehézkes ügyintézés, és az hogy a kivitelezők sokszor pontatlanul dolgoznak. Az internetes fórumon kialakult vitát értelmetlennek tartja.

„Aki irogat, próbálja a nevét adni hozzá, és vállalja fel, hogy mi a véleménye és akkor meg lehet beszélni. De ez a sumák, alattomos támadás nem jó nekem sem és az Erzsébet fürdőnek sem” - hangoztatta Mohácsi Gábor, a fürdő vezérigazgatója.

A férfi azzal vádolja a fürdő tulajdonosát, hogy nem tartja be a szerződéseket, visszaél a pályázaton nyert pénzekkel. Többször csalónak is nevezi, és azt is sérelmezi, hogy a kupola tetején lévő szélkakasra a saját monogramját írta. Az igazgató szerint ez véletlen egybeesés, az MG felirat Miskolci Gőzfürdőt jelent. Az álnéven írogató férfit, aki később felfedte kilétét, becsületsértésért és rágalmazásért perelte be a bíróságon.

Az internetes fórumban Dr. Bubóként író férfi ügyvédje tanácsára a per megkezdéséig nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban elmondta, hogy lokálpatrióta lévén bátran áll a bírósági tárgyalások elé, és minden, az interneten közzétett véleményét bizonyítani is tudja.

  • kapcsolódó anyagok
INTERNET