Nem esett szó politikáról a legfőbb ügyész és az országos rendőrfőkapitány találkozóján

2003.12.19. MTI

Polt Péter és Salgó László megbeszélésén kizárólag szakmai kérdésekről esett szó, főként az új büntetőeljárási törvény értelmezése volt napirenden, és a felek megállapodtak abban, hogy januárban folytatják a párbeszédet - hangzott el a pénteki találkozót követő sajtótájékoztatón Budapesten.

"Mi szakmai alapon működünk, politika nem befolyásolhatja a tevékenységünket, ezért politikai téma nem is került napirendre" - jegyezte meg kérdésre válaszolta a legfőbb ügyész, aki elmondta, hogy konkrét ügyeket sem tárgyaltak meg.

A felelősség két szervezet közti világos, egyértelmű megoszlásának kérdéséről szólva Polt Péter megjegyezte: vannak megoldandó problémák, de sikerült előrelépni.

Az országos rendőrfőkapitány azt hangsúlyozta, hogy a rendőrség és az ügyészség viszonya kizárólag szakmai alapon minősíthető.

A rendőrség soha nem vitatta, hogy az ügyek ura a vádhatóság, amely felül is írhatja a rendőri véleményeket - tette hozzá Salgó László.

A januári találkozón a társadalom, a közvélemény számára leginkább fontos ügyek stratégiai irányítását beszéljük át - mondta az országos rendőrfőkapitány.

  • kapcsolódó anyagok
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS