Hír archívum: 2021. június

Más hónap

Védetté nyilvánították a farkast Szlovákiában - A ragadozó vadászhatósága június elsejével ért véget véglegesen

2021.06.21.

Védetté minősítették a farkast Szlovákiában, s így tilossá válik a vadászata, befogása, megölése és otthoni tartása vagy tenyésztése is - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a környezetvédelmi tárca közlésére hivatkozva.

106 ezer eljárást zárt le tavaly a GVH - 2020-ban rekordot jelentő, 8,4 milliárdnyi versenyfelügyeleti bírságot szabtak ki

2021.06.21.

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavaly 106 eljárást zárt le, ez mintegy 9 százalékos emelkedés az előző évhez képest - közölte a GVH a tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámolójában, amelyet az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elfogadott.

Megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben - Soha nem látott mértékű fejlesztések a magyar börtönökben!

2021.06.21.

Az elmúlt években végrehajtott jelentős fejlesztések nyomán megszűnt a hazai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetek zsúfoltsága - jelentette ki a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Levezethetőek-e az Alaptörvényből a feltételes kedvezmények? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2021.06.21.

A feltételes kedvezmények lehetőségének beiktatása a jogrendszerbe a jogalkotó feladata, és egyúttal diszkrecionális lehetősége is, így ezek az kedvezmények az Alaptörvényből nem levezethetőek, nem járnak alanyi jogon - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1754/2019. számú, alkotmányjogi panaszt elutasító határozatában.

Népirtástagadás miatt leváltották a montenegrói igazságügyi minisztert - Leposavic tagadja az ENSZ törvényszékének legitimitását

2021.06.18.

Menesztette Vladimir Leposavic montenegrói igazságügyminisztert a podgoricai parlament csütörtök késő este, mert a politikus többször is arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy véleménye szerint a boszniai háború idején Srebrenicában nem történt népirtás.

Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága - Októbertől új kormányzati szerv felügyeli a közhatalmi tevékenységeket

2021.06.18.

A Kormány új hatóság felállításról döntött egyes szabályozott tevékenységek kapcsán: a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága fogja ezentúl felügyelni a többek között a koncessziós jogokat, dohánykereskedelmet és a végrehajtási tevékenységet. A Hatóság működését várhatóan október elsejétől kezdi meg. - Az alábbiakban Bokor Júlia, a DLA Piper Hungary jogásza foglalja össze az új szervvel kapcsolatos tudnivalókat.

Sürgős uniós fellépés szükséges a beporzók védelmében - Minden tizedik méh- és lepkefaj a kihalás szélén van!

2021.06.18.

Az Európai Bizottság szerint további uniós fellépés szükséges a beporzók védelmében, ugyanis még mindig minden tizedik méh- és lepkefaj a kihalás szélén van, és egyharmaduk egyedszáma csökkenést mutat Európában - közölte az uniós bizottság jelentésében.

Büntetőjogi reform a Vatikánban - Új kategóriákat vezetnek be a Kánonjogi Kódex VI. Könyvébe

2021.06.18.

Megreformálják a Vatikán büntetőjogi törvénykönyvét. A Kánonjogi Kódex VI. Könyvében új kategóriákat vezetnek be és egyértelműbben, pontosabban fogalmaznak annak érdekében, hogy szűkítsék a püspökök mozgásterét, és bezárják az eddig használt kiskapukat.

Virtuális ügyészség-történeti kiállítás - Számos ritkán látható relikvia és sok érdekesség - ITT elérhető!

2021.06.18.

Magyarország Ügyészsége honlapjának „Ügyészség 150” almenüpontjában immár elérhető a virtuális ügyészség-történeti kiállítás! Az anyagban számos ritkán látható relikvia és nagyon sok érdekesség található.

Ügyvéd marketing - Beszélgetés Bende Máté ügyvédi kommunikációra specializálódott marketing szakemberrel

2021.06.18.

"Minden ügyvédnek érdeke, hogy a személyes márkáját létrehozza, mivel azt tudja konvertálni a személyes praxisának felépítésében" - hangsúlyozza Bende Máté. Az ügyvédi kommunikációra specializálódott jogásszal a magyar ügyvédi piac jellemzőiről, a hatékony ügyvédi kommunkációról és márkaépítésről, marketing és PR eszközökről, a "personal branding" és a networking fontosságáról beszélgettünk.

Viszlát strómanok! - Indul a tényleges tulajdonosok nyilvántartása - Magyarország is elfogadta a UBO adatbázist létrehozó törvényt!

2021.06.18.

Hosszú várokozás után, Magyarországon is elindul a tényleges tulajdonosok nyilvántartása. Mire lesz jó, miért szükséges ez, mik a teendők? A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda szakértői, Bognár Alexandra és Vértes Anita ezekre a kérdéseinkre adnak választ.

"Nyári szabadságra" ment a hiteltörlesztési moratórium - Hogyan lehetünk nyeltesei a fizetéskönnyítő lehetőségnek?

2021.06.16.

A hiteltörlesztési moratóriumot a kormány további egy hónappal, szeptember végéig a jelenlegi feltételek mellett meghosszabbította. Bár a moratórium így „nyári szabadságra” ment, az ügyfeleknek nem árt számolniuk, mit is jelenthet, ha akár 2022. végéig tovább él a fizetéskönnyítő lehetőség. A rugalmasabb szerződésmódosítási feltételekkel vagy a hitelcsere lehetőségével az ügyfelek még inkább nyertesei lehetnek a moratóriumnak - a money.hu szakértői szerint.

A vádemelésről közérthetően - Folyékonyan jogászul - Az ügyészség sorozatának legújabb kisvideója

2021.06.16.

Ismét videót tett közzé a Legfőbb Ügyészség „Folyékonyan jogászul” címmel a közelmúltban indított ismeretterjesztő sorozata legújabb epizódjaként. Mit kell tudni a vádemelésről? - Ezúttal erre a kérdésre kaphatunk választ.

Ellehetetlenítheti-e a fenntartó a felsőoktatási autonómiát biztosító szenátust? - Az Ab alkotmányos követelménye az SZFE-ügyben!

2021.06.16.

A felsőoktatási intézmény működtetése a fenntartó feladata, amely azonban ezt a jogot nem gyakorolhatja úgy, hogy a felsőoktatási autonómiát biztosító szervezeti keretet ellehetetleníti, működésképtelenné teszi - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/384/2021. számú, alkotmányos követelményt megállapító határozatában.

Öt tévhit a bizalmi vagyonkezeléssel kapcsolatban - A szakértő cáfol és tisztáz!

2021.06.16.

Bár a magyarországi bizalmi vagyonkezelés az utóbbi években kitört a jogászszakmai körökből, és egyre ismertebbé vált az üzleti életben, még hosszú az út odáig, hogy olyan általánosan elterjedt intézménnyé váljon, mint a „trust” az angolszász világban. Friss és a magyar polgári jogtól valamelyest rendszeridegen konstrukcióról lévén szó, nem különösebben meglepő, hogy a közgondolkodásban egyelőre számos tévhit tartja magát. Simon Stella, az AegisLegal szakértője segít eloszlatni ezeket.

Új lehetőségek a közösségi finanszírozásban - Novembertől megnyílik az uniós piac a hazai crowdfunding szolgáltatók számára

2021.06.16.

Óriási növekedési potenciált rejt magában a már engedéllyel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező, közösségi finanszírozásban érdekelt üzleti szolgáltatók számára, hogy novembertől minden EU-tagállamnak közvetlenül alkalmaznia kell az európai közösségi finanszírozást szabályozó uniós rendeletet. A jövő novemberig tartó átmeneti időszak, valamint a megnyíló uniós piacok ugyanakkor azoknak az üzleti szereplőknek is hatalmas lehetőséget jelentenek, amelyek még csak most indítanák el crowdfunding szolgáltatásukat – hívja fel a figyelmet a Kapolyi Ügyvédi Iroda.

Elfogadta az Országgyűlés a 2022-es közponnti költségvetést - A jövő évi büdzsé középpontjában a gazdaság-újraindítási akcióterv áll

2021.06.15.

Elfogadta Magyarország 2022-es központi költségvetését az Országgyűlés kedden. Varga Mihály pénzügyminiszter május közepén, a törvényjavaslat általános vitájában az újraindítás költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét, amelynek középpontjában a koronavírus-járvány után a gazdaság-újraindítási akcióterv áll.

Jogsértő kockázatlebírálási és tájékoztatási gyakorlatok az Unionnál - 50 milliós bírságot szabott ki az MNB a biztosítóra

2021.06.15.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Union biztosítóra jogsértések miatt, a feltárt hiányosságok nem veszélyeztetik a biztosító biztonságos működését - közölte a jegybank kedden.

Nyilvántartás jön létre a pedofil bűncselekményt elkövetőkről - Vasszigor a gyermekek védelmében - Több ponton módosul a Btk.!

2021.06.15.

Létrejön egy nyilvántartás a pedofil bűncselekményeket elkövetőkről. A változtatás azt is meggátolhatja, hogy a pedofilok olyan állásokat tölthessenek be, ahol gyermekekkel találkozhatnak. Az erről szóló jogszabályt kedden 157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el az Országgyűlés.

Meghamisította vagyonnyilatkozatát az albán főügyész - Adriatik Llallat 2 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság

2021.06.15.

A korrupciós ügyekben illetékes albániai bíróság első fokon két év szabadságvesztésre ítélte Adriatik Llalla volt főügyészt, mert nem tudott elszámolni vagyonának egyes elemeivel, és hamisan tüntette fel annak nagyságát éves vagyonnyilatkozatában.

Zöld utat kapott az uniós digitális Covid-igazolvány - Lezárult a jogalkotási folyamat

2021.06.15.

Lezárult a jogalkotási folyamat: mindhárom uniós intézmény – az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság – elnöke részt vett az uniós digitális Covid-igazolványról szóló rendelet tegnapi hivatalos aláírási ceremóniáján. A rendeletet 2021. július 1-jétől 12 hónapig kell alkalmazni.

Házkutatás az ügyvéd irattárában - Mi ügyvédi irat és mi nem? - Jogértelmezési és jogalkalmazási kérdések és szakértői válaszok

2021.06.14.

A koronavírus járvány miatt az ügyvédi hivatást gyakorlók körében is elterjedt a home-office, vagyis az otthonról történő munkavégzés, így ugrásszerűen megnövekedett az ügyvéd otthonában tárolt ügyvédi iratok mennyisége, melyeket kötelező bejelenteni a területi kamarának. Ennek kapcsán még aktuálisabb lett a kérdés: mi tekinthető ügvédi irodának és védelemre érdemes ügyvédi iratnak? - Dr. Madarassy Tamás ügyvéd írásában jogértelmezési kérdéseket elemez és tisztáz.

Hamisítás Elleni Világnap a tudatosabb fogyasztókért - Műtárgyhamisítás magyar szemmel - A kiadvány most ingyenesen letölthető!

2021.06.11.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által készített legfrissebb tanulmány szerint a fogyasztók még mindig nehezen különböztetik meg a valódi termékeket a hamisítványoktól. A Hamisítás Elleni Világnap célja éppen a fogyasztói tudatosság növelése, a hamisítványok, illegális kereskedelem gazdasági, egészségügyi következményeinek bemutatása.

Bírók előzetes letartóztatásban - Korrupciós botrány az Eszék-Baranya Megyei Bíróságon

2021.06.11.

Korrupciós botrányba keveredett bírók kerültek előzetes letartóztatásba - az Eszék-Baranya Megyei Bíróság három bíráját szerdán reggel lakásukról állították elő. A Dinamo Zagreb labdarúgócsapat szökésben lévő tulajdonosa, Zdravko Mamić szolgáltatott bizonyítékot ellenük.

Büntetés-végrehajtási intézetek monitorozása az EU-ban - Kézikönyvek segítik a Nemzeti Megelőző Mechanizmusokat

2021.06.11.

2019-ben az Európai Unió támogatásával projekt indult a büntetés-végrehajtási intézetekben zajló fogvatartási körülmények javítására való törekvések érdekében. A munka keretében 4 szakmai iránymutatásokat tartalmazó kézikönyv jelent meg, melyek hűen tükrözik a fogvatartotti jogokra vonatkozó nemzetközi elvárásokat.

Elévülhet-e a tisztességtelen szerződési feltétellel szembeni fellépés lehetősége? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2021.06.10.

Azon fogyasztóval szemben, aki devizában nyilvántartott kölcsönt vett fel, és nincs tudatában a kölcsönszerződésben alkalmazott valamely feltétel tisztességtelen jellegének, az e szerződési feltétel alapján megfizetett összegek visszatérítése vonatkozásában semmilyen elévülési idő nem írható elő - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

VIII. Jogi Fórum Kupa - A jogászok futóversenye

2021.06.10.

Jogász vagy és szeretsz futni? Futottál már jogász-váltóban? Itt a lehetőség, hogy közösen teljesítsetek egy félmaratoni távot! - Idén ismét Jogi Fórum Kupa! - Jó társaság, kiváló hangulat, közös siker - az egészség és a csapatszellem jegyében! - Részletek, nevezés ITT!

150 éves a magyar ügyészi szervezet - Június 10-e az Ügyészség Napja - Ünnepség és kitüntetések

2021.06.10.

Június 10-e az Ügyészség Napja, mellyel az 1871-ben e napon kihirdetett első ügyészi törvényre is emlékezik a magyaar ügyészi szervezet. Az idei év azért is különleges, mert 150 éves lett a szervezet, melyet számos programmal, eseménnyel és kiadvánnyal is ünnepel. .

Rendkívüli fizetett szabadság, visszatérített szja, magasabb minimálbér - A legfrissebb kormánybői bejelntések!

2021.06.10.

Tíznapos rendkívüli fizetett szabadságot kap mindenki, aki részt vett a járvány elleni védekezésben - jelentette be a miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón, melyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egytt válaszolt az újságírói kérdésekre.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték Ratko Mladicot - Az ENSZ Törvényszéki Mechanizmusa ítéletet hirdetett

2021.06.09.

Az ENSZ hágai Nemzetközi Törvényszéki Mechanizmusa (MICT) helyben hagyta a Nemzetközi Törvényszék 2017-ben hozott elsőfokú döntéstét. Mladicot 10 vádpontban találta bűnösnek a bíróság - egyebek mellett népirtás, gyilkosság, a háborús törvények és szokásjog megsértése, kitoloncolás, embertelen kényszeráttelepítés, terrorizmus valamint civilek elleni illegális támadások és túszejtés bntettében. Az ítélet jogerős.

Elegendő-e a társasházi alapító okiratban kikötni az elővásárlási jogosultságot? - Friss kúriai döntés társasházzal kapcsolatos ügyben

2021.06.09.

A társasházi alapító okiratban kikötött elővásárlási jog csak az ingatlan-nyilvántartási be-jegyzéssel nyújt kellő védelmet. A társasházi ingatlan adásvételnél a közreműködő ügyvéd a társasházi törzslap ellenőrzésére is köteles annak megállapítása során, hogy nem áll fenn szerződéses elővásárlási jog, az alapító okiratot azonban nem kell beszereznie – mondta ki egy nemrégi döntésében a Kúria.

Hatályon kívül a Janukovics ukrán elnök és további 7 érintett elleni uniós szankció - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2021.06.09.

Megerősítette 2019 júliusában hozott ítéletét, és szabálytalanságokra hivatkozva hatályon kívül helyezte hét ember, köztük Viktor Janukovics korábbi ukrán elnök esetében az Európai Unió által 2014-ben bevezetett szankciókat az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.

A jövő évi költségvetés legnagyobb nyertese a turizmus - Elfogadta a parlament a 2022-es büdzsé főösszegeit

2021.06.08.

Jövőre az államháztartás központi alrendszerének kiadási főösszege 28 546,45 milliárd forint, bevételi főösszege 25 393,8 milliárd forint lesz. A hiányt 3 152,6 milliárd forintban állapították meg.

Csökkennek a munkáltatói terhek, egyszerűsödik az átlányadózás 2022-ben - Elfogadta a parlament a jövő évi adótörvény-változásokat

2021.06.08.

Az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évi adótörvény-változásokat. A képviselők 120 igen szavazattal, 60 ellenvokssal szavazták meg a jogszabálycsomagot, amellyel a kormány célja a gazdaság újraindítása.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az uniós digitális Covid-igazolvány - Hét országban már működik a ellenőrzést szolgáló uniós rendszer

2021.06.08.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az uniós digitális Covid-igazolvány megvalósítása: uniós szinten megkezdődött annak a technikai rendszernek az alkalmazása, amelynek köszönhetően az igazolványokat biztonságosan és a magánélet tiszteletben tartásával lehet ellenőrizni.

Jogerősen lezárul Ratko Mladic boszniai szerb háborús bűnös ügye - Az ENSZ Törvényszéki Mechanizmusa ma hirdet ítéletet

2021.06.08.

A mai napra tűzte ki Ratko Mladics ügyében a jogerős ítélet kihirdetését az ENSZ Törvényszéki Mechanizmusa (MICT). A boszniai szerb tábornok ügyében a hágai Nemzetközi Bíróság 2017-ben hozott nem jogerős döntést.

Önkormányzati kézből államiba kerül a víziközmű-szolgáltatás - Változik a közszolgáltatási törvény

2021.06.08.

A víziközmű-szolgáltatás önkormányzati kézből államiba adásának lehetősége érdekében fogadott el változtatásokat a parlament törvényalkotási bizottsága az energetikai és közszolgáltatást érintő törvénycsomagon.

Uniós pénzek jogosulatlan megszerzésével gyanúsítják a cseh kormányfőt - Vádemelést javasol a rendőrség Babis ellen

2021.06.08.

Vádemelést javasolt a cseh rendőrség hétfőn Andrej Babis kormányfő és egykori tanácsadója, Jana Mayerová ellen a Gólyafészek-ügyben - közölte Ales Cimbala, a prágai ügyészség szóvivője.

Kkv vagy sem? - A minősítés csapdái - Szakértői iránymutatás a jogszabályok útvesztőiben!

2021.06.07.

Pályázati lehetőségek, vissza nem térítendő támogatások, kedvezményes hitelek, adókedvezmények, adómentességek, csak hogy néhányat említsünk azokból az előnyökből, amelyekért megéri kkv-nak lenni. Sokszor azonban csapdákat rejtő jogszabályok zegzugain keresztül kell végigküzdenie magát annak, aki meg akarja tudni magáról, hogy valóban kkv-e.

A „Hága Hilton”-ból egy B kategóriás bv-intézetbe került Karadžić - Az egykori elnöknek a jövőben a mellékhelyiségen is osztoznia kell

2021.06.07.

Radovan Karadžić a továbbiakban a nagy-britanniai Wight szigetén tölti életfogytiglani büntetését. A Boszniai Szerb Köztársaság egykori, háborús bűncselekmények miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt elnökét az elmúlt hetekben szállították át a Dél-Anglia partjainál fekvő Parkhurst Prison büntetés-végrehajtási intézetbe. Karadžić ezideig a Nemzetközi Törvényszék „Hága Hilton” névre keresztelt, kényelmes intézetének lakója volt. Jövőbeli lakhelyén a kürülmények jóval szerényebbek - a cellák még saját WC-vel sem rendelkeznek.

Jön az újabb GDPR feketeleves - Számos céget érintenek az új uniós Általános Szerződési Feltételek!

2021.06.07.

Ha abban reménykedtünk, hogy az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) harmadik születésnapját követően kicsit lenyugszanak a kedélyek az adatvédelem körül, akkor nagyot tévedtünk: itt vannak az Európai Bizottság által elfogadott Általános Szerződési Feltételek (Standard Contractual Clauses, SCCs). Minden olyan cégnek, amely akár adatkezelőként, akár adatfeldolgozóként személyes adatokat továbbít az EU-n kívüli harmadik országba, újra kell kötnie az adattovábbítást rendező valamennyi szerződését. Ez elég nagy fejfájást okozhat a COVID-19 pandémia nehézségeiből éppen kilábaló vállalkozásoknak – foglalják össze a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti adatvédelmi szakértői.

Törvényszék sértette meg a visszaható hatályú jogalkalmazás tilalmát - Az Alkotmánybírósg bírói döntést semmisített meg

2021.06.07.

A visszaható hatályú jogalkalmazás tilalmába ütközik az, ha a bíróság a vizsgált időszakban még nem létező jogszabályi kötelezettség megkövetelésével dönt az indítványozó számára hátrányosan a kártalanítási igényről - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1698/2019. számú, bírói döntést megsemmisítő határozatában.

Az elutasítás leggyakoribb okai az állami otthonfelújítási programban - Gyakorlati tapasztalatok a MÁK beszámolója alapján

2021.06.07.

Az igénylés pillanatában fennálló köztartozás miatt történik a legtöbb elutasítás az otthonfelújítási támogatás vonatkozásában - tudta meg a Bank360.hu. Emellett a nemmegfelelő dokumentáció és a szükséges tb-jogviszony igazolása is problémát jelent az igénylők egy részének.

EU-konform lesz a magyar védettségi igazolvány digitális változata - Az uniós szabályozás július 1-jén lép hatályba

2021.06.04.

A koronavírus elleni védettséget igazoló magyar igazolvány digitális verziója meg fog felelni az Európai Unió hasonló dokumentuma szabályainak június 15-éig - ulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Sikeres közérdekű kereset az üdülési joggal megtévesztő cégekkel szemben - Jogerősen pert nyert a versenyhatóság!

2021.06.04.

Jogerősen pert nyert abban a közérdekű keresettel indított jogvitában, amelyet két, üdülési-jogot értékesítő vállalkozással szemben indított. A Fővárosi Törvényszék most minden – perben nem álló – fogyasztóra kiterjedő hatállyal állapította meg, hogy az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. jogsértést követtek el, megtévesztették fogyasztóikat. És hogy miért érdekes mindez? Az első sikeres közérdekű keresetek egyike azt jelenti, hogy a GVH beavatkozása nyomán a megkárosított fogyasztók minden eddiginél könnyebben juthatnak a pénzükhöz - persze azért így sem automatikusan. A CERHA HEMPEL versenyjogi csoportjának szakértői alább segítenek eligazodni a jogi útvesztőben.

Digitális személyazonosság európaiaknak - Többletköltségek nélküli akadálymentes ügyintézést ígér az új uniós szolgáltatás!

2021.06.03.

Az Európai Bizottság javaslatot tett egy megbízható és biztonságos digitális személyazonosság létrehozására az európai állampolgárok, lakosok és vállalkozások számára - közölte Margrethe Vestager, az Európai Bizottság digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnöke csütörtökön.

Ki tekinthető oligarchának Ukrajnában? - Az ukrán elnök törvényjavaslattal tisztázza a kérdést

2021.06.03.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényjavaslatot készített és nyújtott be az ukrán parlamentnek, amely meghatározza, ki tekinthető oligarchának Ukrajnában.

7-es cikk szerinti eljárás megindítása elleni magyar kereset elutasítva! - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2021.06.03.

Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön elutasította az Európai Parlament (EP) 7. cikk szerinti eljárás megindításáról szóló állásfoglalásával szemben benyújtott magyar keresetet.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000