Hír archívum: 2021. január

Más hónap

A magányos farkas - Arckép Tímár György ügyvéd, egykori országgyűlési képviselőről

2021.01.21.

A 20. századi magyar történelem áldozata volt. Ígéretesen indult ügyvédi karrierjét politikai koncepciós per törte ketté, a hatalom szenvtelenül vette el hivatását és teljes vagyonát. Életének hátra lévő csaknem hat évtizedét az igazságtételre tette fel. - Életének 84. évében elhunyt Tímár György. Arcképpel emlékezünk.

Az Európai Bíróság rendet tett a külföldi utasok áfa-visszatérítési ügyeiben - Egy precedens értékű magyar vonatkozású döntés

2021.01.21.

A közelmúltban a magyar Bakati ügyben hozott ítéletével az Európai Bíróság rendet tett a külföldi utasok áfa-visszatérítési ügyeiben és láthatóan győztest hirdet a határmenti kereskedők és a NAV között folytatott küzdelemben. A bíróság ítélete azonban jó pár kérdést nyitva hagy. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalója.

Több mint 100 személy kap kegyelmet a leköszönő amrikai elnöktől - Trump magának és családtagjainak nem biztosítja a kedvezményt

2021.01.21.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök - a korábbi hagyományoknak megfelelően - hivatalából történő távozása előtt több mint 100 személyt részesít elnöki kegyelemben részesít vagy csökkenti a büntetésüket. Trump úgy döntött, hogy sem saját magát, sem családtagjait nem részesítit a kedvezményben - számolt be erről tájékozott forrásokra hivatkozva az amerikai sajtó.

Kiemelkedően fontos az egyének aktív oltási hajlandósága! - A védőoltás a hatékony védekezés a járványok ellen - ÁSZ elemzés

2021.01.21.

Reagálva az aktuális vírushelyzetre az ÁSZ elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy a COVID-19 világjárvány védőoltásokkal történő megfékezése hozzájárul a fenntartható gazdasági fejlődéshez, a koronavírus-járvány káros gazdasági és társadalmi hatásainak megszüntetéséhez.

Az Unió nem alkot jogot a Minority SafePack-kel kapcsolatban - Elutasították az ötödik sikeres európai polgári kezdeményezést is

2021.01.20.

Az Európai Bizottság nem irányoz elő új jogi aktusokat a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban, mivel a már hatályos jogszabályok és szakpolitikai intézkedések teljes körű végrehajtása komoly fegyvertárat fog biztosítani a kezdeményezés céljainak támogatásához - olvasható a brüsszeli testület pénteki sajtóközleményében.

Prominens jogász csatlakozott a Lakatos, Köves és Társai Irodához - Szilágyi Viktória a társasági jogi és M&A csapatot erősíti

2021.01.20.

Szilágyi Viktória, 16 év társasági jogi és vállalatfelvásárlási jogi területen szerzett tapasztalattal csatlakozott a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodához a nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodából, ahol ügyvédjelölti éveit kezdte és ahol az utóbbi időben partnerként dolgozott.

Lehet-e politikai véleménynyilvánítás eszköze vallási jelkép gúnyolása? - Elutasított a bíróság egy Jézus-karikatúra miatti keresetet

2021.01.20.

A bíróság kedden első fokon elutasította Vejkey Imrének, a KDNP frakcióvezető-helyettesének a Jézust és Müller Cecília országos tisztifőorvost ábrázoló karikatúra miatt indított keresetét. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke felháborítónak tartja a döntést.

Közel 6 milliárd forintnyi GVH-bírság megtévesztő reklámok miatt - Mire érdemes figyelni reklámozási és marketing kérdések esetén?

2021.01.20.

Az év eleji időszakban számos cégnél döntenek reklámozási és marketing kérdésekben, ezzel pedig igen érzékeny területre lépnek. Az elmúlt két évben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ilyen ügyekben csaknem 6 milliárd forint bírságot szabott ki. Aki biztos akar lenni a dolgában, annak napi szinten követnie kell a jogszabályi háttér változásait – hívja fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Vádat emeltek az ukrán alkotmánybíróság elnökével szemben - Olekszandr Tupickijt hamis tanúzással és vesztegetéssel gyanúsítják

2021.01.20.

Hamis tanúzással és vesztegetéssel gyanúsítják Olekszandt Tupickijt, az ukrán alkotmánybíróság elnökét. Az Állami Nyomozó Ügynökség közleménye szerint Tupickij az elnök rendelete ellenére sem hajlandó elhagyni munkahelyét és akadályozza a nyomozást, ezért szerdán az államvédelmi hatóság emberei nem engedték be az alkotmánybíróság épületébe.

Módosultak a civil szervezetek beszámolóira vonatkozó nyomtatványok - Már letölthetők a frissített űrlapok!

2021.01.19.

Módosultak a civil szervezetek 2020. évi beszámolóinak benyújtásához szükséges nyomtatványok (PK-641 és PK-642). A frissített űrlapokat az Országos Bírósági Hivatal 2021. január 15. napján tette közzé.

Betiltották több közösségi portál reklámtevékenységét Törökországban - Széleskörű hatósági kontroll alatt a közösségi média

2021.01.19.

Törökországban betiltották három közösségi médiafelület reklámtevékenységét, a Twitterét, a Periscope-ét és a Pinterestét, amiért a törvény ellenére továbbra sem jelöltek ki törökországi kapcsolattartót - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség kedden.

Elindult Magyarország Ügyészsége angol nyelvű Twitter oldala - Fontos, érdekes és közérthető információk az ügyészség életéből

2021.01.19.

Elindult Magyarország Ügyészsége angol nyelvű Twitter oldala, ahol a szervezet rendszeresen tesz majd közzé fontos és érdekes, közérthető anyagokat a magyar ügyészségről, annak működéséről, eredményeiről, a nemzetközi kapcsolatokról.

"Árnyék tiltás" - A tech cégek rendszerszintű visszaélései? - Rendkívüli ülést tartott a Digitális Szabadság Bizottság

2021.01.19.

Varga Judit igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek "rendszerszintű visszaélései" miatt.

Jogerős ítélet született az erdélyi Békás szoros határperében - Neamt megyéhez csatolják Székelyföld leglátványosabb szurdokvölgyét

2021.01.18.

Néhány száz méterrel módosul a megyehatár Hargita és Neamt megye között, miután a Ploiesti Táblabíróság döntésével Neamt megyéhez csatolják Székelyföld egyik leglátványosabb szurdokvölgyét.

Szja-mentességet vezet be a kormány a 25 év alattiak részére - Korhoz kapcsolódó kedvezmények a magyar adórendszerben

2021.01.18.

A korhoz kapcsolódó adókedvezmények nem ismeretlenek az elmúlt 10 évben kialakított jövedelemadó rendszerben, így nem ez az első alkalom, hogy a 25 év alattiak adókedvezményben részesülnek.

Mikor utasítható ki kísérő nélküli kiskorú egy tagállamból? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2021.01.18.

A tagállamnak kiutasítási határozatnak kísérő nélküli kiskorúval szemben történő meghozatalát megelőzően meg kell győződnie arról, hogy e kiskorú számára a fogadó államban megfelelő befogadási lehetőség áll rendelkezésre. Továbbá, amennyiben a kitoloncolás időszakában már nem biztosítható megfelelő befogadási lehetőség, a tagállam nem hajthatja végre a kiutasítási határozatot - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Korlátozható-e a Paksi Atomerőmű beruházás nyilvánossága? - Az Alkotmánybíróság alkotmányos követelményt állapított meg

2021.01.18.

A Paksi Atomerőmű bővítésének megvalósításával összefüggő valamennyi „üzleti adat”, „műszaki adat” és „döntés megalapozását szolgáló adat” megismerhetősége kizárólag akkor korlátozható, ha ahhoz nagyobb társadalmi érdek fűződik, mint az érintett adatok nyilvánosságához - szögezi le az Alkotmánybíróság II/861/2015. számú, alkotmányos követelményt megállapító határozatában.

Fél évig még a megszokott módon küldhetnek személyes adatot az Egyesült Királyságba a hazai cégek - De mi lesz azután?

2021.01.15.

Nem hozott végleges megoldást a nemzetközi adattovábbítások területén az Európai Unió és az Egyesült Királyság között alkalmazandó kereskedelmi és együttműködési megállapodás a rendezett Brexit keretében. Az egyezmény alapján idén januártól az uniós, így a magyar vállalkozások is hat hónapig ideiglenes szabályok mellett, külön intézkedések nélkül küldhetnek személyes adatokat az Egyesült Királyságba – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. A cégeknek azonban érdemes elővigyázatosságból felkészülnie arra is, hogy alternatív adattovábbítási mechanizmusokat alakítsanak ki.

Módosulnak a polgári peres ÁNYK-űrlapok - Az új nyomtatványok már letölthetőek!

2021.01.15.

A polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (Pp.) módosítása szerint, 2021. január 1. napjától kezdődően az értékpapírból származó jogviszonnyal kapcsolatos perek, illetve a nemzetközi árufuvarozási és nemzetközi szállítmányozási perek elsőfokon kizárólag a törvényszéken indíthatók meg. Ennek megfelelően módosulnak a P01 és G01 számú ÁNYK-űrlapok, a fenti ügyekben 2021. január 1-jétől ezeket az űrlapokat nem lehet benyújtani.

2,8 millió forintos rekord pótdíjfizetés 2020-ban - A BKK egyre szigorúbban lép fel a bliccelőkkel szemben

2021.01.14.

Tavaly ismét nőtt a legnagyobb, ténylegesen teljesített pótdíjbefizetések összege: a legnagyobb, egyösszegű befizetés 2 797 400 forint volt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Szisztematikus jogsértést követett el Oroszország Krímben? - Európa Tanács: Befogadhatja Ukrajna panaszait az EJEB

2021.01.14.

Befogadhatók Ukrajna Oroszország ellen benyújtott, a Krímben elkövetett orosz emberi jogsértésekre vonatkozó panaszai - közölte az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön.

Halálbüntetés Kínában korrupció miatt - Az állami vagyonkezelő vezetője 80,7 milliárd forintnyi kenőpénzt fogadott el

2021.01.14.

Korrupció miatt halálbüntetésre ítélte az észak-kínai Tiencsin egyik középfokú bírósága a Huarong állami vagyonkezelő vállalat korábbi vezetőjét. Laj Hsziao-min politikai és a pénzügyi munkára vonatkozó szabályokat is megszegett.

Halálbüntetés eltörölve - 30 éve jogellenes az élet kioltásával járó büntetés kiszabása Magyarországon

2021.01.14.

Az Alkotmánybíróság 1990. október 24-én meghozott határozatával alkotmányellenesnek nyilvánította a halálbüntetést - azóta hazánkban nem alkalmazható az élet kioltásával járó büntetési forma. De mik is az eltörlés indokai? Kit végeztek ki utolsóként hazánban és ki volt az utolsó magyar hóhér? Európában vannak még halálos ítéletek?

Vakcinát kínálnak az internetes bűnözők - ORFK: Senki "ne dőljön be" az álhirdetéseknek!

2021.01.13.

Senki "ne dőljön be" az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek, mert azok biztosan hamisak - figyelmeztetett a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online tájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kiemelt főreferense.

Nem akadályozható a sztrájk a járványügyi készültség időszakában - A még elégséges szolgáltatás tárgyában hozott határozatot a Kúria

2021.01.13.

A sztrájk jogintézményét, gyakorlásának jogszerűségét annak jogellenességét a sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény (továbbiakban: Sztv.) határozza meg, amely kimondja, hogy a dolgozókat a gazdasági és szociális érdekeik biztosítására megilleti a sztrájk joga.

Ki illetékes határon átnyúló adatvédelmi josértés esetén bírósági eljárást indítani? - Kérdések az Európai Bíróság asztalán

2021.01.13.

Az adatkezelő vagy adatfeldolgozó Európai Unión belüli tevékenységi központja szerinti tagállam adatvédelmi hatósága általános illetékességgel rendelkezik az általános adatvédelmi rendelet határokon átnyúló adatkezelés vonatkozásában történő megsértése miatti bírósági eljárás megindítására - Michal Bobek uniós főtanácsnok szerint. A többi érintett adatvédelmi hatóság mindazonáltal jogosult ilyen eljárásoknak a tagállamában való megindítására olyan helyzetekben, amikor erre az általános adatvédelmi rendelet kifejezetten feljogosítja - áll a főtanácsnok indítványában.

Változás januártól az esélyegyenlőség előmozdítását érintő ügyekben! - Az ombudsman veszi át az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladatait

2021.01.13.

Az Országgyűlés által elfogadott 2020. évi CXXVII. törvény rendelkezései értelmében 2021. január 1-jétől az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) feladatait az alapvető jogok biztosa veszi át. Az ombudsman közigazgatási hatósági eljárás keretében jár el az egyenlő bánásmódot és az esélyegyenlőség előmozdítását érintő ügyekben, a vonatkozó eljárási szabályoknak megfelelően. Az ügyfelek ezen ügyekben is a korábban megszokott módokon fordulhatnak az alapvető jogok biztosához.

Helyettesítési díjat vezetnek be kisgyermeknevelőknek - Novák: Cél a bölcsődei dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése

2021.01.12.

Az idei évtől helyettesítési díjat kapnak azok a bölcsődei dolgozók, akik saját munkájuk ellátása mellett egy másik, munkából kiesett bölcsődei dolgozót helyettesítenek - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden Facebook-oldalán.

Nem változnak az érettségik szabályai és időpontjai - Ahol szükséges, speciális felkészítőket szerveznek - Oktatásügyi körkép

2021.01.12.

Az érettségi vizsgákig még csaknem négy hónap van hátra, de a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Nem kell eltávolítani a "zsidó disznókat" a bajor templomokról - Egyezséget kötöttek a hatóságok, az egyházak és a zsidó közösségek

2021.01.12.

Nem kell eltávolítani a "zsidó disznókat" a bajor templomokról - állapodtak meg a tartományi hatóságok, a keresztény egyházak és a helyi zsidó közösségek. Az ábrázolásokat azonban magyarázattal kell ellátni - rögzíti a megállapodás.

Szerződések aláírása vírushelyzetben - A távazonosítás és a távellenjegyzés - Amit mindenképpen tudni érdemes!

2021.01.12.

Váratlan problémát okozhat pandémia idején egy egyébként rutinszerű, mégis hangsúlyos ügyvédi procedúra. A dokumentumok ellenjegyzését, illetve a személyazonosítást ezekben a napokban is meg kell oldani, ám a vírushelyzet miatt nehézkes vagy egyáltalán nem megoldható a személyes találkozás. Éppen ezért különösen fontos, hogy az ügyfelek tisztában legyenek a távazonosítás és a távellenjegyzés lehetőségével – hívja fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

A biometrikus alapú tömeges megfigyelési gyakorlatok tilalmáért - Új európai polgári kezdeményezést vett nyilvántartásba a Bizottság

2021.01.12.

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vette „A biometrikus alapú tömeges megfigyelési gyakorlatok tilalmára irányuló civil társadalmi kezdeményezés” elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Az európai polgári kezdeményezés szervezői sürgetik a Bizottságot, hogy tegyen javaslatot egy olyan jogi aktusra, amely tartósan véget vet a biometrikus adatok megkülönböztetés nélküli és önkényes célú alkalmazásának, amelynek különböző formái tömeges megfigyeléshez vagy az alapvető jogokba való indokolatlan beavatkozásokhoz vezethetnek.

Mikor sérti az Alaptörvényt egy közjogi szervezetszabályozó eszköz? - Az Ab egy Korm. határozat több pontját is megsemmisítette

2021.01.12.

Egy Korm. határozat rendelkezésének valamely jogszabályi rendelkezésbe ütközése akkor valósít meg alaptörvény-ellenességet, ha ez a jogrendszer koherens struktúráját súlyosan sérti - szögezi le az Alkotmánybíróság II/1187/2016. számú, közjogi szervezetszabályozó eszköz rendelkezését megsemmisítő határozatában.

Könnyített közbeszerzési szabályok segítik a kutatás-fejlesztést - Hatályban a forrásfelhasználással kapcsolatos új rendelkezések

2021.01.11.

A kutatás-fejlesztésre és az innovációra (KFI) szánt források hatékony, gyors és rugalmas hasznosulását támogatják a 2021. január 1-jétől életbe lépett közbeszerzési előírások - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Januártól jelentősen szigorodtak a drónhasználat szabályai - Egységes uniós szabályozás alapján módosult a légiközlekedésről szóló törvény

2021.01.11.

2021. január 1-jétől az egységes európai uniós szabályozáson alapulva módosult a légiközlekedésről szóló törvény. A magyarországi szabályozást korábban sem lehetett éppen könnyen áttekinthetőnek, vagy felhasználóbarátnak nevezni, a drónpilótáknak azonban ezentúl is egy többrétű és meglehetősen bonyolult szabályrendszerrel kell megbarátkozniuk. - Rostás Péter, a DLA Piper Hungary szakértője a drónröptetés jelenleg érvényes szabályozását mutatja be.

Jelentős változásokat hoz a januárral hatályba lépő Brexit-megállapodás! Jöhetnek még meglepetések... - Amit tudni érdemes! -

2021.01.11.

Közel tizenegy hónapnyi intenzív tárgyalást követően megszületett az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatát hosszú távon rendező Kereskedelmi és Együttműködési Megállapodás. Az Egyesült Királyság az Európai Unió vonatkozásában mostantól harmadik országnak minősül - a jövőben nem részesül az uniós belső piac lényegét képező alapszabadságokból. A január 1-én hatályba lépő Brexit-megállapodás jelentős változásokat hoz minden vállalkozás számára, amely üzleti kapcsolatban áll a szigetországgal. A londoni irodával is rendelkező Taylor Wessing budapesti jogászai megvizsgálták, hogy mely szektorokat érinti leginkább a karácsonykor elfogadott megállapodás.

A távmunkában rejlő lehetőségek és kihívások - Szempontok a korszerű munkajogi feltételrendszer kialakításához - ÁSZ elemzés

2021.01.11.

Áttörést jelentett a 2020-as év a táv- és otthoni munkavégzés elterjedésében Magyarországon. A tavalyi év első felében meghatszorozódott azoknak az aránya, akik táv- illetve otthoni munka keretei között dolgoztak, és ez az arány a COVID-19 járvány első hullámának lecsengését követően sem csökkent le a járvány előtti szintre – többek között erre világítanak rá az Állami Számvevőszék elemzői.

Magyar elnököt választott az Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsa - Tóth Ádám az első vezető a kelet-közép-európai régióból

2021.01.08.

Magyar elnököt választott a több mint negyvenezer közjegyző európai képviseletét ellátó Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsa (CNUE). Dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökének személyében először lett egy évre a szervezet vezetője egy 2004 után csatlakozott uniós tagállamban működő közjegyző. A CNUE soros elnöki feladatait 2021-ben a magyar közjegyzőség látja el.

Az idősebb gyermeket örökbefogadóknak is jár az otthonteremtési támogatás - Új lehetőségek! - A bejelentés

2021.01.08.

A 2019. július elseje előtt született gyermeket örökbefogadó családoknak is megnyílik a babaváró támogatás és a jelzáloghitel elengedésének lehetősége egy módosításnak köszönhetően - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Facebook-oldalán.

Csak negatív teszttel szabad beutazni Angliába a jövő héttől - A negatív lelet sem ment fel a kötelező tíznapos angliai karantén alól

2021.01.08.

A jövő héttől csak azok utazhatnak be külföldről Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt és a teszt eredménye negatív - közölte pénteken a brit közlekedési minisztérium.

Közeli hozzátartozónak számít-e a bejegyzett élettárs? - Az Alkotmánybíróság elvi tételt rögzített

2021.01.07.

Az a jogértelmezés és jogalkalmazási gyakorlat fogadható el alkotmányosnak, amely nem zárja ki a bejegyzett élettársakat a közeli hozzátartozók köréből - szögezi le az Alkotmánybíróság II/1011/2013. számú, utólagos normakontroll iránti indítványt elutasító határozatában.

Jelentősen átalakult a jótállás szabályozása - Mi változik 2021-ben és hogyan?

2021.01.07.

Jelentősen átalakult a jótállásra vonatkozó szabályozás - azon belül is a fogyasztóra vonatkozó szabályok. A jótállással kapcsolatban egyébként is sok félreértésen alapuló legenda terjed- a Niveus Consulting Group segít eligazodni a szabályokon.

Módosultak a polgári peres eljárások szabályai - Mire érdemes figyelni a már folymatban lévő ügyeknél?

2021.01.07.

Az Országgyűlés 2020. november 17-én elfogadta, és a 2020. évi CXIX. törvénnyel kihirdette a 2016. évi CXXX. törvény, azaz a Polgári Perrendtartás (Pp.) novelláris módosítását. Az új szabályok döntő többségét a törvény értelmében a bíróságoknak már a folyamatban lévő peres ügyekben is alkalmazniuk kell. Cikkünkben összeszedtük amire figyelni érdemes!

Jog Story – országos rajzverseny - A Pro Veritate március 19-ig várja általános iskolások alkotásait!

2021.01.07.

A Pro Veritate Egyesület már gyermekkortól kezdve fontosnak tartja, hogy a jövő generációit a jogi tudatosságra, a tudatos életmódra nevelje, ennek érdekében meghirdeti a JOG STORY Rajzpályázatot.

Korrupt igazságügyi szakértő - "Sikerdíjért" cserébe hamis szakvélemény - Vádat emelt az ügyészség

2021.01.07.

Korrupció miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy igazságügyi szakértő ellen, aki "sikerdíjért" cserébe hamis szakvéleményt állított ki egy vállalkozónak, és ő ennek alapján a megállapított kártérítés mintegy hatvanszorosát kérte a bíróságon.

Tiltanák a okostelefonokat az ukrán iskolákban - A törvény célja, hogy a diákok inkább a tananyagra és egymásra koncentráljanak

2021.01.07.

Törvénnyel tiltanák be az okostelefonok használatát az ukrajnai iskolákban. A törvénytervezet benyújtásával az a cél, hogy a diákok jobban tudjanak a tananyagra és egymásra koncentrálni az iskolákban

Szakértők a bíróságokon - Amit az igazságügyi szakértésről tudni érdemes!

2021.01.07.

A szakértő a bírósági eljárásban a bizonyítás eszköze. De mit is jelent ez pontosan? Ki minősül szakértőnek? Mi minősül szakkérdésnek? Köti-e a szakvélemény a bíróságot? Megszüntethető-e két szakvélemény közötti ellentmondás a bíró értékelő tevékenységével? Értékelhető-e a szakértő munkája? Mikor vehető igénybe eseti szakértő?

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000