Hír archívum: 2020. május

Más hónap

A veszély nem múlt el, de rendkívüli jogrendre már nincs szükség - A tranzitzónák bezárásáról is beszélt a kormányfő a Kossuth rádióban pénteken

2020.05.22.

A koronavírus-veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A védekezés eredményességében Magyarország más, jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúlt - emelte ki.

Változtak az Ausztria felőli belépés szabályai - Továbbra is érvényben marad a 65 év felettiek vásárlási idősávja

2020.05.22.

Péntektől változtak az Ausztria felőli belépés szabályai, nem kerül hatósági házi karanténba az a magyar vagy osztrák állampolgár, akinek 4 napnál nem régebbi negatív koronavírustesztje van - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón.

Szülői engedély nélkül posztolt unokáiról képeket egy holland nagymama - Bíróság kötelezte a fotók törlésére

2020.05.22.

Egy holland nagymamát az unokáiról készült, közösségi oldalakra felöltött képeinek törlésére kötelezte a bíróság. A döntés szerint a nőnek a Facebookról és a Pinterestről is törölnie kell az unokáit ábrázoló, a szülők engedélye nélkül posztolt képeket.

Súlyosan megsértette a járványügyi szabályokat a japán főügyész - Lemondott posztjáról Hiroshi Kurokawa

2020.05.22.

Távozik posztjáról a tokiói főügyész, miután a japán Nikkei híroldal leleplezte, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelet kijárási korlátozások ellenére mások otthonában többször is szerencsejátékot játszott.

Figyelembe vehető-e nem folyósított ellátás által keletkezett biztosítási idő? - Az Ab alkotmányos követelményt állapított meg

2020.05.22.

A nem folyósított ellátás által keletkező biztosítási időt is figyelembe kell venni, amennyiben az EJEB konkrét, egyedi ügyben Magyarországra kötelező jogerős döntésében ezzel kapcsolatban megállapította az Emberi Jogok Európai Egyezményének sérelmét - szögezi le az Alkotmánybíróság V/1657/2019. számú, alkotmányos követelmény megállapító határozatában.

Súlyos törvénysértések a DK és az Együtt gazdáslkodásában - A DK saját tagságát is megtévesztette - Az ÁSZ-jelentés tanulságai

2020.05.21.

A DK nem igazolta a 2017-2018. évi gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát. Pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette. A felszámolás alatt lévő Együtt – a Korszakváltók Pártja a párttörvényben előírt elszámolási kötelezettségét nem teljesítette 2017-2018-ban - közölte Holman Magdolna főtitkár az ÁSZ csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Megsértette a romániai magyarok emberi méltóságát a román államfő - Gyűlöletbeszédért bírságolta meg a diszkriminációellenes tanács

2020.05.20.

Megsértette a magyar nemzetiségű román állampolgárok emberi méltóságát Klaus Iohannis román államfő, amikor magyar nyelvű köszöntéssel gúnyolódva Erdély kiárusításával vádolta meg szociáldemokrata ellenfeleit - állapította meg szerdai határozatában az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD).

Szerda éjfélkor lejár az szja-bevallási határidő! - NAV figyelmeztetés

2020.05.20.

Szerda éjfélig lehet módosítani, illetve elfogadni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat, vagy nem véglegesíti azt, annak május 20. után automatikusan érvényes bevallássá válik a tervezete, az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve - figyelmeztetett szerdai közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális oktatás - Az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől nyitnak

2020.05.20.

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez - közölte a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán. Június 16-tól lehet ottalvós táborokat szervezni.

Alapjövedelem feltétel nélkül és védett tartalmak az interneten - A Bizottság nyilvántartásba vett két európai polgári kezdeményezést

2020.05.20.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy nyilvántartásba veszi a feltétel nélkül járó alapjövedelem bevezetését, valamint a szerzői jogok által védett tartalmak könnyebb internetes megosztásának lehetőségét célzó európai polgári kezdeményezést.

Erkölcs és jog - Könyv jelent meg a Kúria által tartott konferencia előadásaiból

2020.05.20.

Kötetet jelentetett meg a Kúria a tavaly megrendezett Erkölcs és jog című konferenciáról. A könyv a tanácskozáson elhangzott előadások alapján írt tanulmányokat tartalmazza.

Hogyan hatott az ügyvédekre a veszélyhelyzet? - Felmérés készült a jogi szektor állapotáról

2020.05.20.

Számos iparág mellett az ügyvédi szolgáltatásokat sem hagyta érintetlenül a koronavírus és a hozzá kapcsolódó gazdasági lassulás. De mennyire érintette súlyosan a jogi szektort az utóbbi két hónap?

Osztályozott betegek - Etikai megfontolások és ajánlások az orvosi erőforrások elosztásához a COVID-19-pandémia idején

2020.05.20.

„Ha nincs elég lélegeztetőgép, kórházi ágy, akkor valamilyen módon muszáj osztályozni, sorolni a betegeket” - mondja Sándor Judit bioetikus. De ki és mi alapján dönti el, hogy melyik beteg kapja az életmentő segítséget? Milyen etikai megfontolások határozzák meg az orvosi erőforrások elosztását a COVID-19-pandémia idején? Felülírhatóak-e orvosetikai elvek alapján a hatályos jogszabályok?

Tilos jelzést figyelmen kívül hagyva okozott balesetet Lovasi András - A Kispál és a Borz frontembere ellen vádat emelt az ügyészség

2020.05.20.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere ellen. Lovasi András tavaly márciusban okozott balesetet a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél.

Közel 2 milliárd forint jogdíjat kaptak a magyar dalszerzők - A járvány miatt sok zenésznek most a jogdíj az egyetlen jövedeleme

2020.05.19.

1,967 milliárd forint jogdíjat fizetett ki az Artisjus 7477 magyar dalszerzőnek 44 ezer magyar zeneműre május közepén. Ezúttal a televíziókban és rádiókban tavaly elhangzott dalok után utalta a zenei alkotók éves fizetését a jogkezelő. A járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészeknek ezt a jövedelmet most hosszabb időre kell beosztaniuk.

A kiskereskedelmi különadó után újabb nehezítés a kereskedőknek - Az új intézkedés jelentősen korlátozza tárgyalási szabadságukat

2020.05.19.

Az éves árbevétel akár 2,5 százalékáig terjedő kiskereskedelmi különadó után újabb nehezítést kaptak a kereskedők: egy új intézkedés jelentősen korlátozza a beszerzési árra vonatkozó tárgyalási szabadságukat – hívja fel a figyelmet a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. Ha nem ügyelnek, könnyen tisztességtelen, fenyegető befolyásolás gyanújába keveredhetnek.

Eltérő intézkedések kapcsolattartás végrehajtására és távoltartásra - Új kormányrendelet lépett hatályba május 5-dikén

2020.05.19.

A kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti eljárásokat, valamint a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartással kapcsolatos eljárásokat is érinti a 2020. május 4-én kihirdetett, a kapcsolattartásra és a távoltartásra a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó eltérő intézkedésekről szóló 176/2020. (V.4.) Korm. rendelet.

Sérült jogbiztonság közbeszerzési jogorvoslatban - Az Alkotmánybíróság alkotmányos követelményt állapított meg

2020.05.19.

A jogsértésről történő tudomásra jutást másként szabályozó rendelkezés nem eredményezheti a hatályba lépést megelőzően eredménytelenül eltelt szubjektív határidő újranyitását - szögezi le az Alkotmánybíróság III/72/2020. számú, alkotmányos követelményt megállapító határozatában.

Újabb gazdasági szereplő eshet a járványhelyzet áldozatául - A“rent car”ágazatot egyenlőre nem segítik a gazdaságvédelmi intézkedések

2020.05.19.

A turizmusra épülő, rövid távú autókölcsönzéssel foglalkozó cégek helyzete a koronavírus okozta veszélyhelyzet folyományaként meghozott, a turizmust kontrolláló intézkedések következményeként jelentősen romlott.

Diszkriminatív a családi ellátások indexálásáról szóló osztrák törvény? - Kötelezettségszegési eljárás indult Ausztria ellen

2020.05.19.

Az Európai Bizottság 2019 januárjában indított kötelezettségszegési eljárást Ausztriával szemben, mert a Bizottság álláspontja szerint a családi ellátások indexálásáról és az adójóváírásokról szóló osztrák törvény az uniós szabályokba ütközik és diszkriminatív jellegű.

A hétfőtől érvényes védelmi intézkedések - Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány rendelete

2020.05.18.

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől hatályos - Budapest kivételével az egész országra érvényes - védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa online sajtótájékoztatón.

A kormány május végén visszaadhatja a különleges felhatalmazást - Budapesten is feloldották a járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást

2020.05.18.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

Papokat vettek őrizetbe Montenegróban - A rendőrség szerint megszegték a koronavírus miatti gyülekezési tilalmat

2020.05.18.

Egy püspököt és hét papot vett őrizetbe a montenegrói rendőrség, mert a megengedettnél többen voltak egy misén a montenegrói Niksicben. A rendőrség szerint megszegték a koronavírus-járvány miatt bevezetett gyülekezési tilalmat.

Meghosszabbíthatja-e politikai kinevezett a kijárási korlátozást? - Wisconsinban a legfelsőbb bíróság eltörölte a kormányzó rendeletét

2020.05.18.

Az Egyesült Államok középnyugati Wisconsin államában a legfelsőbb bíróság törölte a demokrata párti kormányzó kijárási korlátozásokra vonatkozó rendeletét - írta az amerikai sajtó.

MOKK: Nem lehet megtartani a hagyatéki tárgyalásokat - De milyen alternatív megoldásra van lehetőségük az örökösöknek?

2020.05.18.

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet megtartani a hagyatéki eljárásokhoz kapcsolódó tárgyalásokat - mondta Parti Tamás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökhelyettese a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vállalati compliance (megfelelési) szakjogász képzés indul szeptembertől Budapesten!

2020.05.18.

A compliance (megfelelés) mint jogi szakterület egyre fontosabb szerepet játszik a vállalatok életében: napról-napra hangsúlyosabb, hogy megfelelő képzettségű szakemberek álljanak a cégek rendelkezésre. A területhez szükséges korszerű tudásanyagot, információkat, jó gyakorlatokat azonban Magyarországon nehézségekbe ütközhet elsajátítani.

Mit tehet, aki nem tudja befizetni személyi jövedelemadóját? - Az adóhatóság által biztosított fizetési kedvezmények

2020.05.15.

Május 20-a a határideje az adóhatóság által elkészített személyijövedelemadó-tervezet ellenőrzésének, kiegészítésének, javításának. Az adóhatóság által elkészített bevallástól való eltérések egyik jellemző oka, hogy a hatóság nem látja az adózók tőkejövedelmeiből származó bevételeit. „Normál esetben nem szokott gondot okozni az adó befizetése, hiszen az adózók terveznek ezzel, megteremtik a forrást. De most a járványhelyzet miatt sokan tapasztalhatják, hogy azok az idei jövedelmek, amelyekből a tavalyi adót tervezték kifizetni, nem folytak be, így nem tudják időben teljesíteni adókötelezettségüket. Számukra több fizetési kedvezmény is elérhető.” – emelte ki Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

Részesülhet-e alapjogi védelemben a tulajdoni váromány? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2020.05.15.

A tulajdoni váromány kizárólag akkor részesül alapjogi védelemben, ha jogszabályon alapul, azonban nincs olyan jogszabály, amely valamely ingatlan besorolásának a megváltoztatására, a változás következtében a kellő közművekkel ellátására kötelezne önkormányzatot a saját költségén - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1357/2016. számú, alkotmányjogi panaszt elutasító határozatában.

Tisztességtelen szerződési feltételek a koronavírus járvány ürügyén - Az ügyészség módosításra szólított fel kilenc vállalkozást

2020.05.15.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség felhívást intézett kilenc Bács-Kiskun megyei vállalkozáshoz az általuk alkalmazott általános szerződési feltételek módosítása végett, ugyanis az érintett cégek és vállalkozók a koronavírus járványra hivatkozással tisztességtelen szerződési feltételeket határoztak meg a velük szerződő vásárlók számára.

Festékkel követik nyomon a migránsokat a horvát rendőrök - Az ENSZ tiltakozik a szerinte "embertelen és megalázó módszer" miatt

2020.05.15.

Megelégelték a horvát rendőrök a folyton visszatérő illegális határsértőket, ezért a könnyebb azonosítás végett fluoreszkáló festékkel jelölik meg őket a fejükön. Az ENSZ tiltakozik a szerinte "embertelen módszer" miatt.

Közérdekű adatok megismerése a COVID-19 járványra tekintettel - Eltérő rendelkezések hatályban május 5-től a veszélyhelyzet végéig!

2020.05.14.

A közérdekű adatok megismerésére vonatkozóan eltérő rendelkezések léptek életbe a járványhelyzetre való tekintettel, amelyek május 5-től a veszélyhelyzet fennállásáig hatályosak. De vajon mi volt a módosító rendelkezések indoka?

Kiutasítás hatálya alatt álló menedékkérők őrizetben - Az Európai Bíróság ítéletet hozott a röszkei tranzitzóna ügyben

2020.05.14.

A kiutasítási határozat hatálya alatt álló menedékkérőknek vagy harmadik országbeli állampolgároknak a szerb–magyar határon található, röszkei tranzitzónában való elhelyezését „őrizetnek” kell minősíteni. Ha az ezen őrizet szabályszerűségének bírósági felülvizsgálatát követően megállapítást nyer, hogy az érintett személyeket érvényes ok nélkül vették őrizetbe, az eljáró bíróságnak el kell rendelnie a haladéktalan szabadon bocsátásukat - áll az Európai Unió Bíróságnak ítéletében.

Energiafelhasználási és tapadási adatok a gumiabroncsok címkéin - Új uniós szabályok a környezeti ártalmak csökkentése érdekében

2020.05.14.

Az autó- és teherautó-gumik címkéjén 2021-től kötelező lesz feltüntetni az üzemanyaghatékonyságot, a nedvestapadást, és a külső gördülési zajszintet. Az új uniós címkézési szabályok célja, hogy a vásárlók tudatosan döntsenek az üzemanyagot megtakarító, biztonságosabb és kevesebb zajt okozó abroncsok mellett.

'Jelképes' védjegyek - Nemzeti jelképeink és szimbólumaink használata a szellemi tulajdonjog területén

2020.05.14.

Nemzeti jelképeink szigorú keretek között és feltételek alapján felhasználhatóak üzleti célra. De mit is jelet ez pontosan a védjegyjogban? Mit takar az állami felségjelzések védjegyként való lajstromozásának tilalma? Mi a hungarikum védjegyhasználat és mi jellemzi a hungarikum védjegyet?

Kézjegy személyes jelenlét nélkül - Hivatalos ügyek intézése a koronavírus alatt - Az e-aláírás előnyei!

2020.05.13.

A koronavírus-járvány a mindennapi érintkezésben és a munka világában egyaránt fontos változásokat hozott: a home office robbanásszerűen terjedt el, miközben a kapcsolattartás telefonon, e-mailen, videokonferencián keresztül történik. A hivatalos ügyekhez, így például szerződések aláírásához, banki ügyintézéséhez ugyanakkor gyakran elengedhetetlen az aláírás, a személyes jelenlét, így a jelenlegi helyzet a Kapolyi Ügyvédi Iroda szerint komoly hatással lesz az elektronikus aláírás elterjedésére.

Alkotmányossági kérdés-e a tévesnek tartott bírósági érvelés? - Ab-döntés egy devizakölcsön megfizetésével kapcsolatos ügyben

2020.05.13.

Önmagában az, hogy peres fél a bírósági ítélet érvelését tévesnek, magára nézve hátrányosnak tartja, nem alkotmányossági kérdés - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1364/2019. számú, alkotmányjogi panaszt elutasító határozatában.

Miként erősíti a Kormány a kkv-szektor hatékonyságát? - A versenyképességet javító támogatásokról

2020.05.13.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként a koronavírus-járvány (COVID-19) által érintett vállalkozások támogatására már elérhető a Versenyképesség növelő támogatásról szóló pályázati felhívás. Milyen lehetőségeket biztosítanak a Széchenyi Kártya Program új gazdaságélénkítő termékei?

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az örökbefogadás - Benyújtották a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek

2020.05.13.

A jövőben egyszerűbb és gyorsabb lesz a gyermekek örökbefogadása, az erről szóló törvényjavaslatot kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

2019 kivételes év volt az Európai Bíróság számára - Elérte történelmének legmagasabb ügyszámát és hatákonyságát

2020.05.12.

A 2019-es igazságszolgáltatási év két szempontból is kivételes volt az Európai Unió Bírósága számára. Egyrészt, az elmúlt év során a két igazságszolgáltatási fórum elé terjesztett ügyek száma korábban soha nem látott szintet ért el, amennyiben 1905 ügyet tett ki, szemben a 2018. évi 1683‑mal és a 2017. évi 1656‑tal. Másrészt, az igazságszolgáltatási fórumok által 2019‑ben befejezett ügyek száma, amely 1739 ügyet tett ki, megközelíti a 2018‑ban 1769 befejezett üggyel elért történelmi szintet.

Vonatkozik-e az alkotmányos tulajdonvédelem az elővásárlási jogra? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2020.05.12.

Az elővásárlási jogosult nem számít tulajdonosnak, és az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint az alkotmányos tulajdonvédelem a meglévő tulajdonra vonatkozik, nem biztosít azonban jogot a tulajdonszerzésre.

A nemvagyoni károk természetben nem téríthetők meg - A Kúria ítéletet hozott a gyöngyöspatai szegregációs perben

2020.05.12.

A nem vagyoni károk megtérítésénél a kártérítés megítélésének egyetlen módja a pénzbeli kártérítés, természetbeni kártérítés alkalmazására nincs jogszabályi lehetőség - szögezi le a Kúria „gyöngyöspatai szegregációs per” felülvizsgálati eljárását lezáró ítéletében.

Elektronikus bérleti szerződések - A szerződéskötés módjai - Amit feltétlenül tudni érdemes!

2020.05.12.

A COVID-19 járvány és a home office közepette az ingatlan bérlettel kapcsolatban is felmerül a kérdés: lehet-e elektronikus úton szerződést kötni, és ha igen milyen követelmények és feltételek mellett? A válasz nem is annyira kézenfekvő - több jogszabályból lehet csak a mozaik darabkáit összeszedni. - A DLA Piper Hungary szakértői, Kui Szilárd és Kozma Zoltán az elektronikus bérleti szerződéskötések módjait járják körül.

3+1 jogi tipp a munkahelyek újraindításához - A munkáltató és a munkavállaló feladatai - A legfontosabb tudnivalók!

2020.05.12.

A COVID-19 járvány miatti csökkentett aktivitás vagy leállás után számos cég indítja újra működését. A munkába való visszatérés számos feladatot ró a munkáltatóra és a munkavállalókra is. Óváry-Papp Nóra, a Baker & McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda munkajogásza hívja fel a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.

Európai korlátozás nem alapvető fontosságú utazásokra - Június 15-ig meghosszabbodhatnak a koronavírus miatti ideiglenes intézkedések

2020.05.12.

A Bizottság felkérte a schengeni tagállamokat és a schengeni társult államokat, hogy további 30 nappal, június 15-ig hosszabbítsák meg az EU-ba irányuló, nem alapvető fontosságú utazásokra vonatkozó ideiglenes korlátozást. Egyes uniós és schengeni társult államok előzetes lépéseket tesznek ugyan a világjárvány terjedése elleni küzdelemben hozott intézkedések enyhítése érdekében, de a helyzet Európában és világszerte továbbra is instabil.

Kormányrendelet védi az élelmiszer-beszállítókat a járvány idején - A kereskedők nem csökkenthetik egyoldalúan a beszerzési árat

2020.05.11.

Új kormányrendelet védi az élelmiszer-beszállítókat a nagyobb kereskedőknek történő eladásoknál a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején, ez alapján a kereskedők nem csökkenthetik egyoldalúan a beszerzési árat, és nem is fenyegethetik a beszállítókat a rendelések csökkentésével az alacsonyabb beszerzési ár elérése érdekében - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Deloitte tanácsadó vállalat.

Alkotmánysértő a különnyugdíjakat eltörlő román törvény - Ab döntés: Megmarad a bírák és ügyészek szolgálati nyugdíja is

2020.05.11.

Alkotmánysértőnek bizonyult Romániában, és így nem léphet hatályba a különnyugdíjak eltörléséről rendelkező törvény, amelyet januárban ellenszavazat nélkül fogadott el a bukaresti képviselőház.

Joghatósági kérdések egy hajószerencsétlenséggel kapcsolatban - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2020.05.11.

Egy panamai lobogó alatt közlekedő hajót ért hajószerencsétlenség áldozatai az olasz bíróságok előtt felelősség megállapítása iránti keresetet nyújthatnak be az e hajó osztályozását és tanúsítását végző olasz szervezetekkel szemben. E szervezetek csak akkor hivatkozhatnak a joghatóság alóli mentességre, ha tevékenységeik a panamai állam közhatalma kifejeződésének minősültek - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Alaptörvény-sértő összbüntetésbe foglalás tárgyában hozott végzések - Az Alkotmánybíróság bírói döntéseket semmisített meg

2020.05.11.

A megsemmisített jogszabályhely tartalmával egyező bírói gyakorlat alapján hozott, és egyúttal az Alkotmánybíróság (bíróságokra is kötelező) határozataival összhangban nem álló bírósági végzések ellentétesek az Alaptörvényből fakadó követelményekkel - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1721/2019. számú, bírói döntés megsemmisítéséről szóló határozatában.

20 millióért akarta kivégeztetni ismerősét egy ügyvédnő - Az ügyészség emberölés előkészülete miatt emelt vádat ellene

2020.05.11.

Bérgyilkost fogadott fel egy 47 éves budapesti ügyvédnő, hogy megölesse rokonának férjét. A bérgyilkos végül nem ölte meg a férfit, inkább elmondta neki mire kérte meg őt a megrendelő, majd átverte - ezért a leendő áldozat a rendőrséghez fordult.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000