Hír archívum: 2001. szeptember

Más hónap

Vagyonnyilatkozatot tesznek a bírák és családtagjaik

2001.09.14.

Október végéig közel 14 ezer vagyonnyilatkozat leadásával számol az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, amelynek előző napi üléséről Zanathy János, hivatalvezető tájékoztatta a sajtót. A testület pályázatot ír kí 13 megyei bíróság elnöki posztra.

Semmisek a Happy Endes szerződések?

2001.09.14.

Keller újra a legfőbb ügyésztől vár segítséget

A tanúk meghallgatásával folytatódott Várhegyi Attila pere

2001.09.14.

A Várhegyi-perben előreláthatólag október végén, november elején hirdeti ki a Buda Környéki Bíróság az elsőfokú ítéletet - derült ki az ügy pénteki tárgyalásán.

Microsoft vezetők az igazságügy-miniszternél

2001.09.13.

Találkozott - közös megkeresés alapján - Dávid Ibolya, az igazságügyi tárca vezetője Vityi Péterrel, a Microsoft Magyarország igazgatójával.

Brüsszel egységesítené a dízel adóját

2001.09.13.

z Európai Bizottság arra törekszik, hogy a teherautók által használt dízelolajat terhelo fogyasztási adót egységesítse.

A számvevőszék rendben találta az MSZP gazdálkodását

2001.09.13.

Az Állami Számvevőszék mindent rendben talált az MSZP Pest megyei szervezetének gazdálkodásában. A párt szerint tehát nem igaz az APEH szóvivőjének az az állítása, miszerint az MSZP-nek többmilliárdos adócsalással kell elszámolnia. Burillák Attila szerint viszont ő ezt nem mondta.

Bíróság előtt a tavaly szétlőtt festmény ügye

2001.09.13.

Kulturális javat képező tárgyat megsemmisítő rongálással vádolja az ügyész a környezetvédelmi tárca volt kabinetvezetőjét a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fenékpusztai kutatóházánál szétlőtt festmény ügyében. Keszthelyen tegnap kezdődött meg az ügy bírósági tárgyalása.

A fogyasztóknak egyre kevésbé tetszik személyes adataik kezelése és kiadása

2001.09.13.

A fogyasztók érdekeinek szem előtt tartása a jövő kulcsfontosságú kérdése lehet. A közeljövőben olyan akciók várhatók, amelyeket magánszemélyek és érdekképviseleti szervek indítanak majd a vállalatok ellen az eddig meglehetősen szabadon kezelt személyi adatok kiadása miatt.

Még megtámadható a Fidesz közeli cégek büntetőügye

2001.09.13.

Számítunk arra, hogy az SZDSZ megfellebbezi a rendőrség nyomozást lezáró határozatát -jelentette ki a Magyar Hírlapnak Schlecht Csaba védője, Futó Barnabás.

Magyarország támogatja a NATO döntését az együttműködésről

2001.09.13.

Magyarország a szövetség egységének leghatározottabb kinyilvánítása szempontjából fontosnak tartotta és támogatta a NATO nagyköveti tanácsának szerda este meghozott döntését - közölte Horváth Gábor külügyi szóvivő az MTI érdeklődésére.

Az MSZP holnap feljelentheti az APEH-et

2001.09.12.

Amennyiben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) nem eszközöl helyreigazítást a Blikk holnapi számában, akkor az MSZP feljelentést tesz a hivatal szóvivője, Burillák Attila ellen.

Székely Zoltán törvénysértéssel vádolja az ügyészséget

2001.09.12.

A korrupcióval vádolt képviselő, Székely Zoltán szerint több törvényt is megsértett az ügyészség az ellene folytatott nyomozás során. Ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítást kezdeményezi a politikus.

Értelmetlennek tartja Szeged az EDDSZ feljelentését

2001.09.12.

A szegedi egészségügyi szerkezetváltás ügyében Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke által ismeretlen tettes ellen a Csongrád Megyei Főügyészségen tett feljelentésre reagált a szegedi önkormányzat.

Kisebbségi jogokat sértett a Magyar Nemzet

2001.09.12.

A kisebbségi jogok sérelmét állapította meg a Magyar Nemzet című napilap egyik újságírójának cikkével kapcsolatban a kisebbségi jogok védelmét biztosító Kaltenbach Jenő ombudsman.

Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb terrortámadását szenvedte el

2001.09.12.

Az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb terrormerénylet-sorozatát követték el ismeretlen tettesek kedden eltérített utasszállító repülőgépekkel és pokolgépekkel. Az öngyilkos merényletek nyomán elpusztult Amerika egyik jelképe, a New York-i Világkereskedelmi Központ (World Trade Center) két ikertornya, de terrortámadás érte az amerikai védelmi minisztériumot, a Pentagont is. A halálos áldozatok száma egyelőre ismeretlen, de félő, hogy ezrekről van szó.

Nem adtak ki nemzetközi elfogató parancsot Simon László ellen

2001.09.12.

Simon László ellen nem adott ki nemzetközi elfogató parancsot a Fővárosi Főügyészség - közölte Borbély Zoltán szóvivő az MTI érdeklődésére kedden.

Nem nyomoznak tovább Schlecht Csaba ellen

2001.09.12.

Megszüntette a nyomozást Schlecht Csaba és ismeretlen társai ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta közleményben az MTI-t kedden a BRFK Kommunikációs Osztálya. A közlés szerint a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.

Nem ismerhető meg minden közérdekű információ

2001.09.11.

A Nyilvánosság Klub ma dönt, milyen lépést tesz azután, hogy pert vesztett a Pénzügyminisztériummal szemben közérdekű adatok közlése tárgyában.

Btk-módosítás az informatikai bűnözés ellen

2001.09.11.

Múlt heti ülésén a magyar kormány elfogadta a büntető törvénykönyv hackertörvényként aposztrofált módosítását, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé az informatikai bűnözés ellen.

Az adónyomozók nem az MSZP gazdálkodásának törvényességét vizsgálták

2001.09.11.

Az adónyomozók nem az MSZP könyvelését ellenőrizték pénteken, hiszen az MSZP gazdálkodásának törvényességét a párttörvény értelmében kizárólag az Állami Számvevőszék ellenőrizheti - áll az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Dávid Ibolya a korrupcióellenes törvénycsomagról Salgótarjánban

2001.09.11.

A korrupció minden formája közrossz, mert csorbítja a teljesítményalapú versenyt, a jog megkerülésére vezet, megingatja a közakarat érvényesülésébe vetett bizalmat, s tönkreteszi a társadalom immunrendszerét - jelentette ki hétfőn Salgótarjánban Dávid Ibolya.

Sándor István ombudsmanhoz fordul büntetőügyének titkosítása miatt

2001.09.11.

Sándor István nyugalmazott rendőr alezredes az adatvédelmi biztosnál hétfőn kezdeményezi, hogy szüntessék meg az ellene folyó büntetőeljárás iratainak 85 évre szóló titkosítását - közölte az MTI érdeklődésére Hegedűs László ügyvéd, Sándor István védője.

Az ombudsman lezárta a Millenniumi Országjáró címlistaforrásának ügyét

2001.09.11.

A Millenniumi Országjáró postázásával összefüggő adatkezelések több vonatkozásban nem feleltek meg a személyes adatok kezelésével kapcsolatos és az adatvédelmi biztos korábbi joggyakorlatát megalapozó törvényi előírásoknak - tartalmazza az állampolgári jogok országgyűlési biztosának közleménye, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Az EU az Echelonra figyelmezteti a cégeket

2001.09.09.

Elfogadták a bizottsági jelentést

Megsértették a melegek jogait

2001.09.09.

A ORTT kuratóriuma határozatban marasztalta el az m1 A Hét és a Magyar Rádió Vasárnapi Újságjának szerkesztőségét, mert Meleg Büszkeség Napi és Pepsi Szigeti tudósításukkal megsértették a homoszexuálisok jogait.

A kormány hatáskörébe kerülhetnek a .HU domainügyek

2001.09.09.

A jövőben a kancelláriaminiszter fog dönteni a regisztrálásra benyújtott magyar .HU TLD alá kerülő domainek bejegyzése vagy elutasítása ügyében, amennyiben az ezt szabályozó tervet elfogadják az illetékesek.

A két legnagyobb állam még nem mondott le az MS megrendszabályozásáról

2001.09.09.

A Microsoft elleni perben résztvevő 18 állam közül a két legnagyobb, New York és Kalifornia jogi képviselői kijelentették, hogy bár a kormány már nem ragaszkodik a szoftveróriás feldarabolásához, a közösen folytatott perben most a Windows XP-re fognak koncentrálni, és bármilyen áron megvédik a vásárlók érdekeit.

Vádemelési javaslat a főszerkesztő ellen a Liszkay-ügyben

2001.09.09.

Vádemelési javaslattal élt az ügyészség felé pénteken, a nyomozás lezárása után, a jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsított Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője ellen a IX. kerületi Rendőrkapitányság

A kancellária nem indít fegyelmi vizsgálatot az imázsközpontnál

2001.09.07.

A Miniszterelnöki Hivatal (MEH) ellenőrzési főosztálya az országképépítéssel kapcsolatos pénzmozgást már tavaly ősszel ellenőrizte. A belső revízió már akkor azt javasolta a hivatal vezetőinek: "tegye meg a szükséges intézkedéseket".

Elkészült a hazánkról szóló országjelentés

2001.09.07.

A tegnapi nap folyamán közzétették a magyar országjelentés tartalmát. A külügyminisztérium szóvivője rendkívül kedvezőnek minősítette az EP által elfogadott dokumentumot. Ennek ellenére több helyen kedvezőtlenebbre változott a jelentés, mint annak tervezete volt. Az EP képviselőcsoportjai által benyújtott módosító javaslatok erős hazai lobbyra utalnak, mind ellenzéki, mint kormányzati oldalról.

A minisztérium nem kéri a Microsoft feldarabolását

2001.09.07.

Az amerikai igazságügyi minisztérium nem követeli majd a a Microsoft feldarabolását a per újratárgyalása során.

Magyarország tudja tartani a csatlakozási menetrendet

2001.09.07.

Magyarország mindenképp tartani tudja a göteborgi csúcson célként kitűzött menetrendet - állapította meg Luís Queiró az Európai Parlament jelentéstevője.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000