Hír archívum: 2010. május

Más hónap

Az Európai Bizottság elnöke és tagjai ünnepélyes nyilatkoztot tettek

2010.05.04.

Május 3-án az Európai Bizottság elnöke és tagjai ünnepélyes nyilatkoztot tettek az Európai Unió Bírósága előtt.

Lövétei: Szabálysértés gárdamellényt viselni az Országgyűlésben

2010.05.04.

Lövétei István alkotmányjogász szerint szabálysértést követ el Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ha az új Országgyűlés alakuló ülésén a jogerősen betiltott Magyar Gárda mellényében, vagy arra emlékeztető, gárdaöltözet szerű viseletben jelenik meg.

Választás 2010 - Legkésőbb május 15-éig lesz jogerős eredmény

2010.05.04.

Ha a választási bizottságok és bíróságok valamennyi jogorvoslatnál igénybe veszik a rendelkezésükre álló időt, akkor május 15-én lenne jogerős választási eredmény - jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője az Országos Választási Bizottság hétfő esti ülésén.

Magyarország lekerült a Watch List-ről - Elismerték hazánk szellemitulajdon-védelem területén tett eredményeit

2010.05.04.

Az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi képviselőjének hivatala (Office of the United States Trade Representative, a továbbiakban: USTR) évente készít jelentést a kereskedelmi partnereknek minősülő országok (köztük Magyarország) szellemitulajdon-védelmi helyzetéről (Special 301 Report), amelynek keretében a szellemi tulajdonjogok megsértésében élen járó országokról – rövid értékelésekkel ellátott – listákat vezet.

Baka András: Aggasztóak a bírákat ért minősíthetetlen támadások

2010.05.03.

Aggasztóak a bírákat ért minősíthetetlen támadások - mondta Baka András hétfőn, a Fővárosi Bíróság összbírói értekezletének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Skimming - Visszaélés bankkártyákkal és a bankautomatákkal

2010.05.03.

A skimming, vagyis a bankkártyákkal és a bankautomatákkal való visszaélés az elmúlt néhány évben óriási üzletté vált a feketegazdaság számára. A kiberbűnözők a különböző skimming-módszerekkel több száz millió eurós kárt okoznak az embereknek, az államnak és a pénzintézeteknek.

Nyolc miniszterrel alakul meg az Orbán-kormány

2010.05.03.

Az új kormány miniszterei: Matolcsy György vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Martonyi János a külügyi tárcát, Pintér Sándor lesz a belügyminiszter, Fellegi Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítója, Réthelyi Miklós a nemzeti erőforrásokért felelős tárcavezető, Fazekas Sándor a vidékfejlesztési miniszter, Hende Csaba a honvédelmi tárcavezető, Navracsics Tibor pedig a közigazgatásért és az igazságügyért felel a kormányfő helyetteseként.

„Megbántam, jóvátenném” - Fákat ültettek a győri börtönlakók

2010.05.03.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet „Megbántam, jóvátenném” projektje újabb partnerrel és helyszínnel gazdagodott. Ezúttal a győri egyetem mellett kialakított városi parkerdőben, a Püspökerdőben végeztek munkát az elítéltek.

Fokozottabb védelmet nyújt az új tb-szabályozás - Május 1-én lépett hatályba a társadalombiztosítási koordinációról szóló jogszabály

2010.05.03.

A másik tagállamban dolgozó, tanuló, nyaraló vagy éppenséggel nyugdíj után ott letelepedni kívánó polgárok tb-jogait kívánja az eddigieknél is jobban biztosítani az az új jogszabály, amely a hétvégén lépett hatályba. A szabályozás emellett aktív tájékoztatást, hatékonyabb elektronikus adatcserét és fokozott tagállami együttműködést ír elő.

Az eva hatálya alá tartozó adóalany megszűnése esetén keletkező áfafizetési kötelezettségről

2010.05.03.

A megszűnő evás adóalanyt áfa-kötelezettség terheli, a tulajdonában tartott tárgyi eszközökre tekintettel, feltéve, hogy a megszűnéssel a gazdasági tevékenység alól kivont tárgyi eszközökkel kapcsolatban korábban (áfa-alanyiságának ideje alatt, az eva választása bejelentésének évét megelőzően) felmerült levonható áfa az adóalanynál.

A radioaktív hulladékok biztonsági kockázatai - Az európai polgárok többsége uniós szabályozást sürget

2010.05.03.

Az Európai Bizottság április 29-én nyilvánosságra hozott Eurobarométer felmérése szerint az európaiak elsöprő többsége üdvösnek tartaná a radioaktív hulladékkezelés európai szintű szabályozását. A radioaktív hulladékok biztonsági kockázatai felett érzett aggodalomban egyaránt osztoznak azok az országok, amelyekben működnek nukleáris létesítmények, és azok, amelyekben nem használnak nukleáris energiát.

Május 1-jétől átalakult a gyermekgondozási támogatások rendszere - Az új kormány januártól állítaná vissza a gyes korábbi szabályozását

2010.05.03.

Az új kormány várhatóan január 1-jétől állítja vissza a családtámogatás korábbi szabályozásában a gyes és a gyed rendszerét - közölte Navracsics Tibor leendő kormányfőhelyettes a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este.

Stílusos reagálás a chicagói holokauszt perre - Elégtételt vár egy veszprémi ügyvéd az USA kormányától

2010.05.03.

Egy veszprémi ügyvéd beavatkozóként kíván részt venni azokban a perekben, amelyeket a holokauszt magyar áldozatainak leszármazottai indítottak a Magyar Államvasutak és a Magyar Nemzeti Bank ellen; egyúttal keresetet nyújtott be az Egyesült Államok kormánya ellen, amiért a második világháború alatt civil édesapja nyomorékká vált egy légi támadás során - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000