Hír archívum: 2010. október

Más hónap

Könnyebb lesz a nyugdíjas-kosár - Tízmilliárdokat spórol a kormány a nyugdíjasokon – A VDSZ tiltakozik

2010.10.22.

Több tízmilliárd forinttal megrövidíti a nyugdíjasokat a kormány azzal, hogy a nyugdíj-kiegészítés számításakor a törvényben foglalt nyugdíjas-kosár , vagyis a gyógyszerek és élelmiszerek fogyasztásának figyelembe vétele helyett a kisebb lakossági árindexet veszi alapul – hívja fel a figyelmet a törvénytelenségre Székely Tamás.

Újabb kartellt gyanít a GVH

2010.10.22.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2010. október 20-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a TECHEM Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság és a DH-SZERVIZ Debreceni Hőszolgáltató Szerviz, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság székhelyén.

Amit a prémium bankolásról tudni érdemes

2010.10.22.

Az életszínvonaluk alapján prémium ügyfélkörbe tartozóknak csupán a fele fedezte fel eddig a prémium bankolás előnyeit. Bár sokan hallottak róla, kevesen tudják, hogy pontosan milyen előnyökkel jár és kik tartoznak ebbe a kategóriába. A Raiffeisen Bank az alábbiakban csokorba szedte Premium Banking szolgáltatásának legfontosabb előnyeit.

Ítélet a Szegedi Ítélőtáblán

2010.10.22.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt Ludvig Tamás ellen indított büntetőügyben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság I. fokon meghozott ítéletét.

A nemzeti romastratégiák összehangolását segítő uniós program készül

2010.10.22.

Jövő tavaszra elkészül az a szabályozási javaslat az Európai Unióban, amely uniós keretet adna a tagországok nemzeti stratégiáinak a romák társadalmi bevonására - jelentették be a tagállamok foglalkoztatási és szociálisügyi minisztereinek csütörtöki luxembourgi találkozóján. Andor László, az Európai Bizottság e témáért felelős egyik tagja az ülés utáni sajtótájékoztatón azt is elmondta, már dolgozik az a munkacsoport, amely a rendelkezésre álló uniós pénzeszközök, mindenekelőtt az Európai Szociális Alap felhasználásának szempontjából vizsgálja, hogyan tudna az EU a jelenleginél hatékonyabban forrásokat biztosítani a romák integrációjának segítésére.

Felállították az Államtitkári Szakértői Bizottságot

2010.10.22.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága ígéretének megfelelően a szakmával való egyeztetés elve alapján felállította az új Szakmai Kollégiumi rendszert előkészítő Államtitkári Szakértői Bizottságot, amely tegnap ülésezett.

Felügyeleti intézkedés a Dimenzió Egészségpénztárnál

2010.10.22.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete átfogó vizsgálatot folytatott le a Dimenzió Egészségpénztárnál. A Dimenzió Egészségpénztár kiterjedt egészségügyi célú finanszírozási tevékenységet folytatott, azonban az egészségügyi intézményt működtető egészségpénztárakra vonatkozó jogszabályi előírásokat egyáltalán nem alkalmazta.

Fizetési késedelem: harminc napon belül ki kell egyenlíteni a számlát

2010.10.22.

A vállalatok számára gyakran komoly nehézséget okoz, hogy kiállított számláikat késve fizetik ki. Az EP régóta támogatja, hogy szigorú, egyértelmű szabályokkal lépjenek fel ez ellen, különösen a kis és közepes vállalatok védelmében. Az elfogadott, a Tanáccsal már egyeztetett javaslat értelmében harminc nap lenne az általánosan kötelező fizetési határidő.

Újabb magyar ügyben döntött az Európai Bíróság

2010.10.22.

Az Európai Bíróság szerint az egyes bűncselekményeknél alkalmazható közvetítői eljárásra vonatkozó magyar szabályozás összhangban van az uniós joggal.

Kisebbségi érdekképviselet - Haszonszerzés vagy közösségi érdek?

2010.10.21.

2010-ben immár ötödik alkalommal választhatták meg a kisebbségi közösségek a települési szintű képviseletüket ellátó önkormányzatokat. E választás eredményeként minden előzetes várakozást meghaladóan nőtt a települési kisebbségi önkormányzatok száma. - A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa a választás valamennyi szakaszát átvizsgálta.

Új alkotmány - Alapvető kérdés az emberi élet legteljesebb védelme

2010.10.21.

Az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alkotmányos alapértékek munkacsoportja alapvető kérdésnek tartja az emberi élet legteljesebb védelmét, megkerülhetetlennek nevezi a házasság intézményének elismerését és megerősítését - derül ki a testület részkoncepciójából, amely kitér a határon túli magyarok sorsáért való felelősségvállalásra is. Az anyag szerint a preambulumban hivatkozni kell a Szent Koronára.

Versenyhivatali döntés a Magyar Telekom tavalyi SMS-játékában

2010.10.21.

A Gazdasági Versenyhivatal tegnap tartott tárgyalásán megállapította, hogy a Magyar Telekom Nyrt. az elmúlt év második felében megtartott „90 Golf, 90 nyertes” elnevezésű SMS-játékával kapcsolatban fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított. A jogsértés megállapítása mellett a versenyhivatal 200.000.000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozással szemben.

Humanitás a büntetés-végrehajtásban

2010.10.21.

A szűkre szabott költségvetés dacára az intézet vezetése az elmúlt években javítani tudta mind a fogvatartottak, mind a személyi állomány körülményeit, komfortérzetét – összegezte tapasztalatait Szabó Máté ombudsman, aki a közelmúltban helyszíni vizsgálatot tartott baracskai börtönben.

Gondolatok a Margit-híd felújításával kapcsolatos egyes adatok közérdekűségéről

2010.10.21.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn tárgyalta az index.hu hírportál keresetét, amelyben a Margit híd-felújítás részletes adatainak a nyilvánosságra hozatalát akarják elérni. A bíróság első fokon elutasította keresetet. Balogh Zsolt György, a PTE egyetemi docense a bíróság ítéletére reagál.

Elgördült az akadály az Európai Külügyi Szolgálat felállítása elől

2010.10.21.

Elfogadta az EP szerdai plenáris ülésén az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) létrehozása miatt szükséges módosításokat, valamint az új szervezet személyzeti szabályzatát, így elgördült az akadály az intézményrendszer kialakítása elől. Herczog Edit, a költségvetési ellenőrzési bizottság jelentéstevője arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a törvényhozáskor, de a pozíciók feltöltésekor is szem előtt kell tartani a földrajzi és nemzeti kiegyensúlyozottság elvét.

Az EP rábólintott a húsz hetes teljesen fizetett szülési szabadság bevezetésére

2010.10.21.

Az Európai Parlament a szülési szabadság minimális időtartamát 14 hétről 20, száz százalékban fizetett hétre hosszabbítaná meg az egész unióban. A képviselők többsége támogatta a legalább két hetes fizetett apasági szabadság bevezetését is.

Készül a törvénytervezet a nyugdíjpénztári visszalépésről

2010.10.21.

Megszűnik a pályakezdők kötelező beléptetése a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe - jelentette be Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést szabályozó törvénytervezet két héten belül a parlament elé kerül.

A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának javaslatai az új Alkotmány koncepciójának kidolgozásához

2010.10.20.

Az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő eseti bizottságának elnöke felkérte Fülöp Sándort, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosát, hogy az alkotmányozással összefüggésben átgondolandó kérdésekről alkotott - kiváltképpen a jövő nemzedékek országgyűlési biztosi intézményt és szerepét érintő szabályozási elvekre vonatkozó - véleményét és javaslatait fejtse ki.

Aláírták a Bizottság és a Parlament közötti felülvizsgált keretmegállapodást

2010.10.20.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke ma Strasbourgban aláírta a két intézmény együttműködését szabályozó, felülvizsgált keretmegállapodást. Az aláírással sikeresen lezárult az a folyamat, amely csaknem egy évvel ezelőtt, a Lisszaboni Szerződés hatálybalépésével vette kezdetét.

Valóban segít a nehéz helyzetbe került devizahitellel rendelkezőkön a törvényjavaslat?

2010.10.20.

A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete üdvözli azt a szándékot, hogy másfél év után végre jogszabályi szinten kívánja az állam rendezni a lakáshitelesek problémáját, és nem csak magatartási kódexben. Azonban „Az egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek a nehéz helyzetbe került lakáscélú hitelt felvevő fogyasztók megsegítése érdekében szükséges módosításáról” címmel elkészült törvényjavaslat nem feltétlenül segít a bajba került fogyasztókon.

Hetvenmillió forintos bírság a Spar Magyarország Kft-nek tiltott cigaretta promócióért és illegális dohányreklámozásért

2010.10.20.

A Fejér Megyei Bíróság jogerős ítéletében jóváhagyta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hetvenmilliós bírságát, amelyet a SPAR Magyarország Kft-re szabott ki. A Füstirtók Egyesületnek két évébe telt, míg az NFH-t bírósági ítéletekkel rákényszerítette, hogy a dohányipar érdekei helyett a törvényt tartsa szem előtt a cigaretta promóciók jogi megítélésekor.

Zöld utat kapott a szennyező fizet” elv az országutakon

2010.10.20.

Luxemburgban megegyeztek az Európai Unió közlekedési szakminiszterei a teherautókra kivethető útdíj szabályozásának – az Euromatrica irányelvnek – a korszerűsítésében. Nina Renshaw, az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (T&E) igazgatóhelyettese szerint az egyezség örvendetes, de az irányelv felülvizsgálatát folytatni kell.

Peren kívüli egyeztetés kezdődik a károsultak és a Mal Zrt. között

2010.10.20.

Ma kezdődik meg a peren kívüli egyeztetés a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jogi képviselői között Budapesten. Az első egyeztetéseken a különböző károkról, illetve azok megtérítésének lehetséges módozatairól lesz szó - mondta korábban az Magyar György ügyvéd, aki több száz károsult magánszemélyt és több önkormányzatot képvisel a polgári és büntetőeljárásokban.

Közbeszerzési aktualitások – Jogi Fórum konferencia

2010.10.20.

A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 2010. júliusban elfogadott módosításai jelentős változásokat eszközölnek a közbeszerzési eljárás menetében. A várható hatásokról a Közbeszerzések Tanácsa, a Transparency International és a Magyar Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadó Kft. szakértői számoltak be.

Brüsszel másféle hiánylefaragásra ösztönözné Budapestet

2010.10.20.

Brüsszel első benyomásai szerint a költségvetési bevételek növelését célzó új magyar intézkedések egyszeriek és időben korlátozottan hatnak, ezért továbbra is a fenntarthatóság irányába ható szerkezeti reformokra sarkallja Budapestet. A BruxInfo értesülései szerint Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos ezt az üzenetet fogalmazta meg, amikor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden beszámolt kollégáinak a magyar deficitcsökkentési erőfeszítésekről.

Hatékonyabban feltárhatóak lesznek a szabálytalan építkezések

2010.10.19.

A területfejlesztési törvényjavaslat, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény módosításával kapcsolatos előterjesztés egyik célja, hogy elősegítse a szabálytalan építkezések feltárását - mondta Tállai András államtitkár. A javaslat lehetővé teszi a közterület nem rendeltetésszerű használatának megtiltását is.

Szorosabb együttműködés a Parlament és a Bizottság között

2010.10.19.

Az Európai Parlament szerdán szavaz az Európai Bizottsággal megkötendő új keretmegállapodásról, amelyben rögzítik a két uniós intézmény együttműködésének feltételeit. A szavazást megelőzően a hétfő esti plenáris ülésen vitatták meg a tervezetet a képviselők. A vitában dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő is felszólalt, aki fontos előrelépésnek nevezte a megállapodásnak a Parlament által kezdeményezett jogszabályokra vonatkozó rendelkezéseit.

Hatékonyabbá válhat az illegális migráció elleni küzdelem

2010.10.19.

Magyarországon 2011. május 20-ig vezetik be a biometrikus azonosító kártyát a harmadik országok állampolgárai tekintetében - mondta el Kontrát Károly, a belügyi tárca államtitkára az egyes migrációs tárgyú törvények módosítását célzó előterjesztés általános vitájában kedden a parlamentben.

Jelentés a regölyi fogyatékos személyek otthonáról

2010.10.19.

A TASZ 2010-ben fogyatékos személyek nagy létszámú bentlakásos intézményeiben tényfeltáró monitoring-programot indított. A látogatások célja az intézményekben lakó személyek alkotmányos jogainak érvényesülése és a szolgáltatásokkal való elégedettség vizsgálata.

Új alaptörvény jövőre?

2010.10.19.

Akár már jövőre új alkotmánya lehet Magyarországnak, amit a kormánypártok egyedül is megszavazhatnak, ám mégis szeretnének minél szélesebb körű társadalmi és politikai támogatást kapni hozzá – derült ki a Gulyás Gergelytől, az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának alelnökétől.

Nyilvános pódiumbeszélgetés az alkotmányozásról

2010.10.19.

**A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara 2010. november 10-én nyilvános pódiumbeszélgetést tart az alkotmányozásról 14 és 17 óra között.**

Alkotmányjogi konferencia a jelenleg zajló alkotmányozásról

2010.10.19.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem alkotmányjogi tanszékei közös szervezésében 2011. február 4-én pénteken Budapesten egész napos országos alkotmányjogi konferenciára kerül sor a jelenleg zajló alkotmányozásról.

Kihelyezett ügyfélszolgálattal segít az APEH a katasztrófával érintett területeken

2010.10.18.

Átérezve a katasztrófával sújtott területek lakóinak nehézségeit az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Közép-dunántúli Regionális Főigazgatóság Veszprém Megyei Igazgatósága Devecserben ideiglenesen kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a katasztrófában érintett települések – Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely – adózói részére.

Húsz hetes teljesen fizetett szülési szabadság az egész unióban?

2010.10.18.

Európa-szerte eltér a szülési szabadság időtartama. Az EP-képviselők a várandós munkavállalók egészségéről és munkahelyi biztonságának javításáról tartanak vitát hétfőn (2010. október 18.) Strasbourgban. A téma kapcsán számos fontos kérdést kell tisztázni, például a szülési szabadság minimális időtartamát, a juttatások mértékét vagy az apák arra való jogosultságát, hogy az első két hétben otthon maradhassanak újszülött gyermekükkel.

Az emberkereskedelem elleni küzdelem napja: a Bizottság az áldozatok megfelelőbb védelmére szólít fel

2010.10.18.

Az uniós tagállamok többsége nagyon kevés esetben állít csak ki tartózkodási engedélyt az emberkereskedelem áldozatává vált személyek részére. Erre utal a Bizottságnak az emberkereskedelem áldozatává vált állampolgárok részére kiállított tartózkodási engedélyről szóló irányelv végrehajtására vonatkozó, az emberkereskedelem elleni küzdelem napján ma közzétett jelentése.

Kormányülés: adótörvény-javaslat, akcióterv és a katasztrófavédelem intézkedései

2010.10.18.

Megtárgyalta a kabinet a jövő évi adótörvény-javaslatot, a második akciótervet és meghosszabbította a vészhelyzetet december 31-ig – hangzott el a szombati kormányszóvivői tájékoztatón, amelyet Nagy Anna kormányszóvivő és Bakondi György katasztrófabiztos tartott.

Elhibázott törvényjavaslat a jogalkotásban való társadalmi részvételről, avagy hogyan gyengül a korrupció elleni intézményrendszer?

2010.10.18.

A Kormány a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatot nyújtott be a Parlamentben. A Javaslat nem teremti meg a jogalkotásban való állampolgári közreműködés és véleménynyilvánítás hatékony rendszerét, de hatályon kívül helyezné a lobbitevékenységről szóló törvényt. Ez a lépés növeli a korrupció esélyét, mert a közhatalmi döntéshozatal átláthatatlanságát eredményezi.

Nem kínálhat október 20-tól kötelező gépjármű-biztosítást az AIM

2010.10.18.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ma közzétett határozatában 2010. október 20-tól megtiltotta az AIM Általános Biztosító Zrt. számára a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termék terjesztését. A tiltás a biztosító kgfb alágazatra vonatkozó tevékenységi engedélyének visszavonásáig hatályos. Az AIM egyéb biztosítási tevékenységét a határozat nem érinti, a biztosító így továbbra is működhet a magyar biztosítási piacon.

Óvodai kiszolgáltatottság – kihasznált szülők, drága és nem megfelelő szolgáltatások, egyoldalú szerződések

2010.10.18.

Nincsenek könnyű helyzetben azok az anyukák, apukák, akik nem elégedettek azokkal a szolgáltatásokkal, amelyeket az óvodák nyújtanak gyermekeik számára. Nem működő panasztételi rendszer, alig ismert szabályozási környezet, drága magánóvodák és családi napközik jelenléte jellemzi a mai nevelési-oktatási rendszert.

A jogi személynek okozott nem vagyoni kár- és kártérítés egyes kérdései

2010.10.15.

A nem vagyoni károkozások legsajátságosabb alakzata a jogi személyeknek okozott nem vagyoni kár, habár a gyakorlatban sokszor előforduló kérdés, méltánytalanul csekély mértékben esik róla szó szakmai berkekben.

Az Alkotmánybíróság október 18-19-i teljes ülésének napirendje

2010.10.15.

Az Alkotmánybíróság hétfői teljes ülésén először azzal a mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség vizsgálata tárgyában készült határozattervezettel foglalkozik, amely elemzi, hogy az Országgyűlés a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvényben, a bíró kizárása kapcsán nem szabályozta megfelelően az eljárás azon alanyait megillető jogorvoslati jogosultságot, akiket az eljárását lezáró érdemi döntéssel szemben nem illet meg rendes perorvoslat.

Internetes biztosításközvetítés - 5 milliós GVH-bírság a Netrisk.hu Kft-nek

2010.10.15.

A Gazdasági Versenyhivatal 2009. október 30. és december 1. között folytatott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt 5 millió forintra bírságolta a Netrisk.hu Kft-t.

A feltételes szabadság és a feltételek - Ombudsman egy elítélt panaszáról

2010.10.15.

Tévesen számolt a börtön és hiányos a törvény. Ez vezetett oda, hogy nem vizsgálták meg időben, hogy egy elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e vagy sem. A különben életfogytiglani büntetését töltő elítélt Szabó Máté ombudsmanhoz fordult azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának megállapításakor nem vették figyelembe az előzetes letartóztatásban töltött időt.

Televíziós műsordíj, fogyasztókra terhelt költségnövekedés - Törvény fogja szabályozni a kábelszolgáltatók és a csatornák viszonyát

2010.10.15.

A kábelszolgáltatók és a csatornák viszonyát is szabályozni fogja a még ősszel a parlament elé kerülő törvénytervezet - reagált Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke két, kábelszolgáltatókat tömörítő szervezet csütörtöki, neki címzett nyílt levelére. Ezek egybehangzóan arról szólnak, hogy a teljes magyar hírközlési és médiapiacot felboríthatja az RTL Klub fizetőssé válásával kapcsolatos terve.

A munkaszerződés nyugdíjkorhatár elérése miatti ipso iure megszűnéséről - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2010.10.14.

Az Európai Bíróság C-45/09. számú ügyben hozott ítélete szerint a munkaszerződésnek a nyugdíjkorhatár elérése miatti ipso iure megszűnése nem feltétlenül jelent hátrányos megkülönböztetést.

Nem tartják tiszteletben a Schengeni Határ-ellenőrzési Kódexet - Bizottsági jelentés

2010.10.14.

A belső határokra vonatkozó Schengeni Határ-ellenőrzési kódexről szóló jelentésében a Bizottság az alábbi három konkrét területen lát okot aggodalomra: az egyes belső határövezetekben állítólag rendszeres és szisztematikus ellenőrzésekkel kapcsolatos nehézségek; a belső közúti határátkelőhelyeken a folyamatos forgalom előtti akadályok fennmaradása; valamint a belső határellenőrzés tervezett visszaállításának késedelmes bejelentése.

A PSZÁF jogsegélyszolgálatot indított a lakáshitellel tartozó vörösiszap-károsultaknak

2010.10.14.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete több forrásból tudomást szerzett arról, hogy az iszapkatasztrófa által sújtott településeken egyes jelzáloghitellel rendelkező károsultak hitelintézetüktől felszólító levelet kaptak.

Egyszerűsödhetnek egyes hagyatéki eljárások - A törvénymódosítási javaslatról

2010.10.14.

Egyszerűsödhetnek egyes hagyatéki eljárások, ha a parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítási javaslatot. Répássy Róbert, a javaslat beterjesztője kedden a parlamentben azt mondta, nem csak egyszerűbbek, gyorsabbak is lehetnek az eljárások.

Sürgető a tervezett otthonszülés jogi és szakmai szabályozása - Ismételt ombudsmani állásfoglalás - A helyzet alapjogi értékelése

2010.10.14.

Mielőbb fogalmazzák meg a tervezett otthon szülés biztonságos körülményeinek szakmai minimum követelményeit, jogi és etikai feltételrendszerét. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa éppen három évvel az első állásfoglalása után most megismételte annak legfontosabb megállapításait, és – figyelembe véve a civil társadalom és a szülész szakma egy részének igényét - szükségesnek látta az adott helyzet emberi jogi és alkotmányos alapjogi értékelését.

Újragondolt nyugdíjrendszer, PPP-szerződések, újabb válságadók - 221 milliárd forintot spórol az állam - De ki fizet a végén?

2010.10.14.

A kormány november elsejétől 2011. december 31-ig felfüggeszti a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását; további válságadókat is bevezet, felfüggeszti a még meg nem kezdett PPP-beruházások szerződéseit, újakat nem kötnek, a már futó szerződéseket pedig újratárgyalják - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000