Hír archívum: 2013. március

Más hónap

Az Illetéktörvény változásai 2013.

2013.03.22.

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (továbbiakban: Itv.) módosításának oka elsősorban az illetékszabályok könnyebb alkalmazhatósága, másodsorban pedig az eddigi mentességi, kedvezményi rendszer bővítése. A cikk az Itv. fejezeteit követve ismerteti a leglényegesebb 2013. január 1. napjától hatályos változtatásokat.

A schengeni főszabály nem alkalmazható a kishatárforgalomra - Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott

2013.03.22.

A vízumkötelezettség hatálya alá nem tartozó külföldiek schengeni térségben való tartózkodásának egy adott féléven belüli három hónapra való korlátozása nem alkalmazandó a kishatárforgalmi rendszer kedvezményezettjeire. A kishatárforgalmi engedéllyel rendelkező külföldiek esetében a tartózkodásnak a tagállamok és a velük határos harmadik államok közötti kétoldalú egyezmények által meghatározott leghosszabb időtartama a korábbi tartózkodásoktól függetlenül számítandó, amennyiben e tartózkodásokat a lakóhely szerinti országba történő visszatérések szakították meg - áll az Európai unió Bíróságának ítéletében.

Az állattartás új jogi szabályozásáról - Az ombudsman az önkormányzati hatáskör visszaállítását javasolja

2013.03.22.

Mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható – ezzel a tartalommal lépett hatályba 2012 októberében egy új szabályozás. Az alapvető jogok biztosa az önkormányzati hatáskör visszaállítását javasolja, mert a ma érvényes előírás nem tesz különbséget a települések típusai és az állattartás fajtái között.

A Tobin-ügy folytatódik - Magánokirat-hamisítás gyanújával új büntetőeljárás indul Magyarországon

2013.03.22.

Magánokirat-hamisítás gyanújával új büntetőeljárást indít a Fővárosi Főügyészség Francis Ciarán Tobin ellen. Mint az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott, az ír Francis Ciarán Tobin - aki 2000-ben gázolt halálra két gyereket Leányfalun - 2006-ban meghatalmazást adott egy magyar ügyvédnek, ám ekkor ő már Írországban volt. Az ügyészség magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indított nyomozást. Ezt később megszüntették.

Illegálisan finanszírozott elnökválasztási kampány? - Vádat emeltek Nicolas Sarkozy ellen

2013.03.22.

Vádat emelt csütörtök este Nicolas Sarkozy ellen az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki a volt államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozását vizsgálja.

Aggodalomra ad okot Európában a médiaszabadság helyzete - Nyilvános konzultációt kezdeményez Neelie Kroes

2013.03.22.

Az európai médiaszabadság kérdéseiről kezdeményez nyilvános konzultációt Neelie Kroes, a "digitális napirend" - azon belül a médiaügyek - témájában illetékes európai bizottsági alelnök.

Magához vonta Barroso a magyar ügyeket - Április 17-re elkészülhet a jogi szakvélemény az alkotmány negyedik módosításáról

2013.03.22.

Az április 17-re tervezett Magyarországról szóló strasbourgi EP-vitára készülhet el az Európai Bizottság jogi szakvéleménye az alkotmány negyedik módosításáról – valószínűsítette újságíróknak a foglalkoztatáspolitikai EU-biztos. Andor László azt mondta, minden olyan jogszabály jogi vizsgálata átkerült Barroso-elnök csapatához, amelynek köze van az alaptörvény-módosításhoz.

Elutasította az Szabad véleménynyilvánítás vagy szerzői jogsértés? - Emberi Jogok Európai Bírósága a The Pirate Bay keresetét

2013.03.21.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága helybenhagyta a svéd bíróság azon döntését, amely letöltendő szabadságvesztésre és nagyobb összegű pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a The Pirate Bay alapítóit.

Tisztességtelen feltételek a fogyasztókkal kötött szerződésekben - Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott

2013.03.21.

A fogyasztókkal kötött szerződésekben foglalt szabványfeltétel tisztességtelen jellegét akkor is meg kell vizsgálni, ha csupán más szerződéstípusra alkalmazandó nemzeti szabályozást vesz át. A nemzeti bíróság feladata, hogy minden egyes esetben mérlegelje azt, hogy az a feltétel, amellyel a gázellátó vállalkozás fenntartja magának az egyoldalú ármódosítás lehetőségét, megfelel e a jóhiszeműség, az egyensúly és az átláthatóság követelményeinek - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Egységes Európai Szabadalom - Ki jár jól? - Versenyhátrányba kerülhetnek a magyar kkv-k

2013.03.21.

A közelmúltban megszületett az uniós megállapodás az egységes hatályú európai szabadalomról: alacsonyabb költséggel szerezhetnek majd a bejelentők teljes Európára kiterjedő oltalmat. Ami a hazai kkv-kat illeti, az új rendszer sok esetben jelentős versenyhátrányt eredményezhet: egyrészről, több olyan külföldi szabadalommal találják majd magukat szemben Magyarországon, amelyek korlátozni fogják a gazdasági lehetőségeiket, másrészről szabadalombitorlási per esetén jelentősen megdrágulnak a költségek, ami legérzékenyebben ezt a vállalkozói szegmenset érintheti.– összegzi a Szecskay Ügyvédi Iroda.

Szokatlan tisztségvesztés - Ab-döntés 8:7 arányban

2013.03.21.

Az Alkotmánybíróság 8:7 arányban adott zöld jelzést annak a rendelkezésnek, amely alapján Erményi Lajosnak, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesének megbízatása az Alaptörvény hatálybalépésével megszűnt.

Minimális betűméret jogszabályban meghatározva - Ombudsman a közszolgáltatók dokumentumainak olvashatóságáról

2013.03.21.

A dokumentum közérthetősége és egyértelműsége mellett az is fontos, hogy a címzett egyáltalán el tudja olvasni a közszolgáltatótól kapott iratot. Egy panaszbeadvány nyomán azt javasolja Szabó Máté ombudsman, hogy jogszabályban határozzák meg a közszolgáltatók dokumentumainak minimális betűméretét.

Lagarde-ügy - Hatalommal való visszaélés - Házkutatást tartottak az IMF főigazgatójának párizsi otthonában

2013.03.21.

Házkutatást tartottak szerdán Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap jelenlegi főigazgatója, volt francia gazdasági- és pénzügyminiszter párizsi otthonában.

Jogsértő előzetes letartóztatás - 18 ezer euró kártérítés megfizetésére kötelezte a Magyar Államot a strasbourgi bíróság

2013.03.21.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága tegnapi ítéletében megállapította, hogy a magyar állam háromszorosan megsértette a Magyar Helsinki Bizottság által képviselt kérelmező emberi jogait azzal, ahogyan 2007–2008 során előzetes letartóztatásban tartották. Az ítélet a hazai büntetőeljárási szabályok egyezménysértő voltára is rámutat.

Megszűnik a cseh törvényalkotók életfogytig tartó mentelmi joga - Korlátozzák az alkotmánybírák és az államfő mentességét is

2013.03.21.

A cseh parlament alsóháza után szerdán a felsőház is korlátok közé szorította a képviselők és a szenátorok mentelmi jogát. A 71 tagú felsőházban 58 szenátor mondott igent arra, hogy a képviselők és a szenátorok csak a mandátum idején élhessenek a mentelmi joggal. Csehországban a parlamenti képviselők és a szenátorok eddig életük végéig tartó büntetőjogi mentességet élveztek.

Tisztességes követeléskezelés - A PSZÁF ajánlása a fogyasztók érdekeinek fokozottabb védelmét szolgálja

2013.03.20.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a fogyasztók érdekeinek fokozottabb védelme érdekében ajánlást adott ki a pénzügyi intézmények számára a követeléseik kezelése során elvárható gyakorlatról.

Az Európai Elfogatóparancs jogintézményéről - Az Európai Bizottság pontot tett a Tobin-ügy végére

2013.03.20.

A maga részéről lezártnak tekinti a Tobin-ügyet az Európai Bizottság, mert a brüsszeli testületnek nincs több eszköze ebben a kérdésben - értesült róla szerdán.

Illetménykiegészítés a nyugdíj mellett foglalkoztatott egészségügyi dolgozóknak

2013.03.20.

Jelenleg 3036, 62 éves kort már elérő egészségügyi dolgozó közül 2716-nak az esetében zajlik az ágazatban továbbfoglalkoztatási eljárás - derült ki az egészségügyért felelős helyettes államtitkár beszámolójából az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén.

Fogyasztóbarát szociális közműszolgáltatás - Az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról

2013.03.20.

Szigorodó kikapcsolási feltételek, jobb ügyfélszolgálat, a szolgáltató leolvasási kötelezettségének bővítése – többek közt ilyen változásokat tartalmaz az a törvény, amely 2013. március 18-án került elfogadásra a Magyar Országgyűlés által.

Jelentősen csökkent az Európai Bíróság előtti eljárások időtartama - 2012. évi igazságügyi statisztikák

2013.03.20.

A Bíróság 2012. évi igazságügyi statisztikái általában véve a működés eredményességi szintjének fenntartásáról és a hatékonyságnak az eljárások időtartama vonatkozásában való igen jelentős fokozásáról tanúskodnak. Ezenfelül megállapítható, hogy a három igazságszolgáltatási fórumhoz beérkezett ügyek száma kis mértékben csökkent (2011-ben 1569, míg 2012-ben 1427), azonban lehetséges, hogy – figyelembe véve a peres ügyek számának az utóbbi öt évben megfigyelt növekedését – ez csak átmeneti jellegű.

Újszerűen párosított bíróságok - Megalakult a Közép-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

2013.03.20.

2013. március 8-án ünnepélyes keretek között került sor a Közép-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium alakuló ülésére. A szervezet a közigazgatási és munkaügyi bíróságok és a törvényszékek közigazgatási és munkaügyi ügyszakban eljáró bíráinak speciális szakmai testülete.

Több földi kiszolgáló lesz a nagy reptereken - Nagyobb verseny, munkavállalói védelem - Uniós repülőtéri jogszabálycsomag

2013.03.20.

Elfogadta az Európai Parlament közlekedési szakbizottsága a légiközlekedési földi kiszolgáló cégek működését szabályozó rendeletet, amely összességében nagyobb versenyt és munkavállalói védelmet biztosítana a szektorban. A képviselők továbbra is élesen megosztottak a piac további nyitásának kérdésében. A legfőbb szabályok nem vonatkoznak majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A rendőrség többszörös mulasztásának következményeiről - Sérült a személyi szabadsághoz való alapvető jog - Ombudsmani vizsgálat

2013.03.20.

A sértett leírása szerint a bűncselekmény elkövetője egy 50-60 éves, őszülő hajú férfi és felesége volt. A rendőrség ennek alapján egy 34 éves férfival és nejével szemben adott ki elfogatóparancsot. A panaszosokat később őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásukat rendeleték el, ahonnan a másodfokon eljáró bíróság szabadította őket. A szabadulást követően a rendőrség ismételten előállította őket – elmulasztották ugyanis visszavonni a korábban kiadott elfogatóparancsot. Az ombudsman a személyi szabadsághoz való alapvető jog sérelmét állapította meg.

Egységes euróövezeti bankfelügyelet a pénzügyi válságok ellenében - Megállapodtak az EU-tagállamok az Európai Parlamenttel

2013.03.20.

Megállapodott kedden az EU-tagállamok nevében eljáró ír soros elnökség az Európai Parlament (EP) tárgyaló küldöttségével a jövő tavaszra létrehozandó egységes euróövezeti bankfelügyelet (angolul: Single Supervisory Mechanism, SSM) ügyében - jelentette be az ír elnökség, valamint Michel Barnier, a belső piac kérdéseiben illetékes EU-biztos.

Lemondott az adócsalással megvádolt francia költségvetési miniszter

2013.03.20.

Lemondott kedden Jérome Cahuzac, az adócsalás elleni küzdelemért felelős francia költségvetési miniszter, miután a párizsi ügyészség bejelentette, hogy adócsalás és pénzmosás gyanújával ismeretlen tettes ellen eljárást indított a tárcavezető állítólagos svájci és szingapúri bankszámlája ügyében.

Kártérítés környezeti hatásvizsgálat elmulasztásáért? - Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott

2013.03.19.

Valamely projekt környezeti hatásvizsgálatának az uniós jogot sértő elmulasztása önmagában nem váltja ki az állam tisztán vagyoni károkért való felelősségét. Ez a felelősség azonban megállapítható különösen akkor, ha a nemzeti bíróság arra a következtetésre jut, hogy közvetlen okozati összefüggés áll fenn a mulasztás és a bekövetkezett olyan kár között, mint a lakóingatlannak a repülőtér kiterjesztése miatti értékcsökkenése - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Juhász Imrét jelölték alkotmánybírónak - Holló András alkotmánybíró hamarosan betölti 70. életévét

2013.03.19.

Juhász Imrét, a Független Rendészeti Panasztestület elnökét jelölte alkotmánybírónak a 70. életévét hamarosan betöltő Holló András helyére a parlament illetékes eseti bizottsága kedden.

Szigorítják a diszkrimináció szankcionálását Romániában - Fordul a bizonyítási teher, megtöbbszöröződnek a bírságok

2013.03.19.

Szigorítják a hátrányos megkülönböztetés meghatározását és többszörösére emelik a kiszabható bírságokat Romániában - közölte kedden Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke.

Döglött csiga a sörben - A termékfelelősség szabályozásáról

2013.03.19.

Húsz éve jelent meg a magyar jogrendszerben a termékfelelősség intézménye. Az 1994-ben hatályba lépett törvény után a hibás termék gyártójának felelősségét jövő tavasztól már az új Polgári Törvénykönyv szabályozza.

A hóhelyzet kezeléséről - Sérültek-e alkotmányos alapjogok? - Átfogó vizsgálatot indít az ombudsman

2013.03.19.

Átfogó vizsgálatot indít Szabó Máté ombudsman a hóhelyzet kezeléséről - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn. Az ombudsman azt vizsgálja, hogy a hatóságok és a közszolgáltatók az elmúlt napok hóhelyzetében miként látták el feladataikat. Szabó Máté a hatáskörének megfelelően azt elemzi, történtek-e mulasztások, visszásságok, amelyek sérthették az állampolgárok alkotmányos jogait, és miként teljesült az állam "életvédelmi kötelezettsége".

Április 1-től költségvetési intézményként működik tovább 28 kórház - 18 ezer dolgozó kerül közalkalmazotti státusba

2013.03.19.

Április 1-jétől költségvetési intézmény lesz az a 28 kórház, amely már korábban állami tulajdonba került, de eddig gazdasági társaságként működött. Az erről szóló törvényt hétfőn kormánypárti szavazatokkal fogadta el az Országgyűlés.

Szociális közműszolgáltatás - A fogyasztók terheinek csökkentését célzó törvénymódosítások

2013.03.19.

A fogyasztók adminisztratív és anyagi terheinek csökkentését célzó törvénymódosításokat fogadott el az Országgyűlés hétfőn, a jogszabály szerint az energiaszolgáltatóknak kell nagyobb terhet vállalniuk a jövőben.

Vagyongyarapodási vizsgálatok - Adópereknek és becslési eljárások - A Kúria megkezdte a joggyakorlat áttekintését

2013.03.19.

A Kúria épületében Dr. Lomnici Zoltán vezetésével megtartotta első ülését az a joggyakorlat-elemző csoport, amely a becslési eljárással kapcsolatos ítélkezési gyakorlatot tekinti át. A 14 tagból álló csoport kúriai és alsóbb fokú bírósági vezetőkből és bírákból, valamint egyetemi oktatókból, a Magyar Okleveles Adószakértők és a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete vezetőiből áll. A tagokat Dr. Darák Péter a Kúria elnöke jelölte ki.

Magyarország részt vesz a fegyverkereskedelmi egyezmény kidolgozásában - ENSZ zárókonferencia a fegyverkereskedelmi szerződésről

2013.03.19.

Magyarország ellenzi az illegális fegyverkereskedelmet, aktívan részt vesz a vonatkozó szerződés kidolgozásában - közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője hétfőn.

Királyi pátens szabályozná a brit sajtó etikai normáit

2013.03.19.

Királyi pátens intézkedne a brit sajtó etikai normáinak jövőbeni szabályozásáról a három legnagyobb brit politikai párt többhavi egyezkedés után hétfőre megszületett megállapodása alapján.

Hogyan védekezzünk a nem kívánt reklámok ellen? - A fogyasztónak jogában áll megtiltani adatainak kiadását

2013.03.18.

Manapság gyakori jelenség, hogy e-mail fiókunkat, vagy postaládánkat kéretlen reklámok árasztják el. Sokakban merül fel a kérdés, vajon hogyan védekezhetünk ellenük. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Grt.) szerint, a fogyasztók nem kötelesek tűrni, hogy e-mail címükre kéretlen leveleket kapjanak. Elektronikus levelezés útján csak akkor közölhető reklám, ha ehhez a címzett előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult, ez azt jelenti, hogy a fogyasztók e-mail címükre eleve nem is kaphatnának kéretlen reklámokat (spam), hacsak ahhoz nem járultak hozzá.

Tények és politikai vélemények - Az alkotmány negyedik módosításáról - Orbán Viktor Brüsszelben

2013.03.18.

A miniszterelnök szerint a kormány bárkivel hajlandó vitát folytatni az alkotmány negyedik módosításáról, ha az arról kifejezett aggályok tényeken alapulnak, ezekből viszont Orbán Viktor szerint „még egyet sem hallottunk”. A kormányfő az uniós állam- és kormányfői csúcstalálkozó előtt tartott sajtótájékoztatót, védelmébe véve a sokat vitatott alaptörvény-módosítást, és szerinte minden kritikáról lehet beszélni európai stílusban.

Fenntartott haszonélvezeti jog - Jogszerűtlen gyakorlat? - A BÜK állásfoglalást kért az illetékes hatóságoktól

2013.03.18.

A Budapesti Ügyvédi Kamara legutóbbi dísztermi földhivatali konzultációja alkalmával derült fény arra, hogy a fővárosban csak akkor jegyzik be az átruházó fenntartott haszonélvezeti jogát, ha az állagtulajdont megszerző személy külön bejegyzési nyilatkozatot ad. Rögtön felvetődött a kérdés, hogy ugye nem kell a fenntartott haszonélvezeti jog "alapítása" után az átruházónak még külön illetéket is fizetnie?

Hatszorosába kerülhet kft.-t alapítani egy év múlva - Az új Ptk. alapján változik a társasági jogi szabályozás

2013.03.18.

Hatszorosába kerülhet kft.-t alapítani egy év múlva, mivel a 2014. március 15-én hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) alapján változik a társasági jogi szabályozás - hívja fel a figyelmet a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda.

Újabb törvényjavaslat a kormányzati rezsicsökkentéshez - A Parlament heti munkarendje

2013.03.18.

A kormányzati rezsicsökkentéshez kapcsolódó újabb törvényjavaslat tárgyalásával foglalkozhat az Országgyűlés e heti, kétnapos ülésén. A parlament előző héten két jogszabályt is hozott a fogyasztói áram- és gázár mérséklésének érvényesítésére, a képviselők ezúttal a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentéséről kezdhetnek tárgyalni.

Kiemelkedő a feketefoglalkoztatás Magyarországon - NMH jelentés

2013.03.18.

Egy rövidebb csökkenő tendenciát megtörve tavaly ismét nőtt a munkaügyi szabálytalanságon ért munkáltatók aránya: 2012-ben a munkaügyi felügyelőségek a több mint 19 ezer ellenőrzött munkáltató csaknem 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás - közölte Gedeon András, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkavédelmi és munkaügyi sajtóreferense hétfőn.

Megerősítette a parlament a Magyar Energia Hivatalt - Rendeleteivel szemben csak az Alkotmánybíróságon indítható jogorvoslat

2013.03.18.

Átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt csütörtöki ülésén az Országgyűlés. A kormányoldal ennek szükségességét a rezsicsökkentés megvédésével indokolta, a változtatással ugyanis a bíróságon nem lehet majd megtámadni az energiahivatal rezsicsökkentést érintő döntéseit, az új hivatal rendeleteivel szemben már csak az Alkotmánybíróságon indítható jogorvoslat.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a határátlépés Horvátország uniós csatlakozásával - Július 1-jével megszűnik a vámellenőrzés

2013.03.18.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az átlépés, miután Horvátország július 1-jei európai uniós csatlakozásától megszűnik a vámellenőrzés, és csupán egy közös útlevél-ellenőrzés lesz a magyar-horvát határátkelőkön - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), valamint a rendőrség.

Egyszerűbb, hatékonyabb, költségkímélőbb szabálysértési ügyek - Az OBH javaslatai a szabálysértési törvény módosítására

2013.03.14.

Az Országos Bírósági Hivatal kezdeményezésére a tavalyi év végén a szabálysértési ügyekben eljáró bíróságok észrevételei alapján valamennyi törvényszék megfogalmazta a 2012 áprilisában hatályba lépett új szabálysértési törvénnyel kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatokat, valamint kifejtette a szabálysértési ügyek intézése során megmutatkozó nehézségeket.

A légi utasok jogainak jobb érvényesüléséért - Az Európai Bizottság új kötelezettségeket róna a légitársaságokra

2013.03.14.

A repülőgéppel utazók jogainak jobb érvényesülése érdekében mutatott be újabb javaslatot szerdán az Európai Bizottság, amely amellett, hogy új kötelezettségeket is róna a légitársaságokra, jobbára a jelenleg is érvényben lévő szabályozást pontosítaná.

A kirendelt védők értesítésének módjáról - Az Alkotmánybíróság határozatot hozott

2013.03.14.

Az Alktománybíróság IV/3411/2012. számú határozata szerint a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 48. § (1) bekezdésének alkalmazásakor a terhelt érdekében kirendelt védőt a terhelti kihallgatás helyéről és időpontjáról igazolható módon, olyan időben kell értesíteni, hogy a kirendelt védőnek lehetősége legyen az eljárási törvényben foglalt jogait gyakorolni és a terhelti kihallgatáson részt venni.

A felszámoló általi értékesítésből szerzett vagyon forgalmi értéke - A Kúria elvi állásfoglalása

2013.03.14.

A Kúria elvi jelentőségű döntése értelmében felszámoló általi értékesítéssel, pályázat keretében történt vagyonszerzés esetén is jogosult az állami adóhatóság az ingatlanvagyon forgalmi értékének (a vételártól eltérő) megállapítására.

Egységes európai büntetési tételek a sportot elöntő korrupció ellen - Az EP állásfoglalás

2013.03.14.

Az európai országok vezessenek be egységes büntetési tételeket a sportot elöntő korrupció ellen, és fogadjanak el etikai kódexet a labdarúgómérkőzések résztvevői - ezt a kérést az Európai Parlamentben (EP) csütörtökön elfogadott állásfoglalás tartalmazza.

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000