Hír archívum: 2014. május

Más hónap

Jogászból lett... - Hírességek, akik elhagyták a jogi pályát

2014.05.30.

Közéletünkben szép számmal találunk jogot végzett, de nem jogi pályán tevékenykedő olyan személyt, aki a politika, a média, a sport vagy a kultúra területén alkotott kimagaslót. Jogi egyetemet végzett Orbán Viktor, Vámos Miklós, Szervét Tibor, Gerard Butler és Andrea Bocelli egyaránt.

Hírvivő Projekt - Ügyfél-elégedettség a bíróságokon - Az elektronikus tájékoztató és a bírósági figyelmeztető rendszerről

2014.05.30.

A bíróságok egyszerű, gyors és kényelmes elérhetősége jogos elvárás az ügyfelek részéről, és megegyezik az Országos Bírósági Hivatal elnökének egyik kiemelt stratégiai céljával. A szolgáltató bíróság megvalósításának ugyanis fontos eleme, hogy az állampolgárok és képviselőik elektronikusan is hozzájuthassanak bizonyos információkhoz. Az ügyintézés során alkotott véleményük pedig segíti az igazságszolgáltatási tevékenység fejlesztését. Mindezek megvalósítását biztosítja a Bírósági Elektronikus Tájékoztatási és Figyelmeztető rendszer elnevezésű EKOP 2.A.2 jelű, úgynevezett „Hírvivő Projekt”. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke, a Projekt Irányító Bizottság elnöke szerint az elektronikus rendszer amellett, hogy javítja a bírósági eljárás hatékonyságát és eredményességét, jelentős költségmegtakarítást is jelent.

A ne bis in idem elvének alkalmazása a schengeni térségen belüli - Az Európai Unió Bírósága ítéletet hozott

2014.05.30.

Nem sérti az Alapjogi Chartát az a szabály, amely szerint a ne bis in idem elvének a schengeni térségen belüli alkalmazása megköveteli, hogy a valamely tagállamban kiszabott büntetés már végrehajtott legyen, vagy végrehajtása folyamatban legyen. Amennyiben a büntetés főbüntetésként kiszabott szabadságvesztésbüntetésből és pénzbüntetésből áll, nem elegendő csupán a pénzbüntetés végrehajtása ahhoz, hogy a szankció végrehajtottnak legyen tekinthető - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Változik a megújuló-energetikai iparág támogatási szabályozása - Uniós iránylev hoz 2017-túl új szabályokat

2014.05.30.

Az Európai Bizottság döntése alapján 2017-től változik a megújuló-energetikai iparág támogatási szabályozása. A kötelező átvételi árak helyét a versenytárgyalás és az árkiegészítés veheti át, amely elsősorban a hosszútávra tervező, jelentős szakmai know-how-val bíró cégeknek kedvez majd.

Indul a nyári diákmunkaszezon - A Nemzeti Munkaügy Hivatal útbaigazítása

2014.05.30.

Hamarosan kezdődik a nyári diákmunkaszezon, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a fiatalok tapasztalatlanságával való visszaélések megelőzése érdekében honlapján ad útbaigazítást a munkavállaláshoz.

Kormánynévsor - Megnevezte tíz miniszterjelöltjét Orbán Viktor - Trócsányi László lesz az igazságügyi tárca vezetője

2014.05.30.

Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor: a kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszternek, Hende Csabát honvédelmi miniszternek, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszternek, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszternek javasolja kinevezni.

Apple vs. Google: vége a “termonukleáris háborúnak” - Sok forduló és dollármilliárdos áldozatok után vége a szabadalmi harcnak

2014.05.30.

Sok forduló és dollármilliárdokban mérhető áldozatok után véget ért az Apple és Google közti szabadalmi harc. A két cég várhatóan ezután sem lesz egymás legjobb barátja, de a harcot nem a bíróságon folytatják – írja cikkében a hvg.hu.

Visszaszorulóban a heroin, de egyre több a szintetikus szer az Unióban - Az EU kábítószerügyi központjának 2014. évi jelentéséből

2014.05.30.

Visszaszorulóban van a heroin az Európai Unió tagországaiban, de egyre több szintetikus, pszichoaktív szer jelenik meg a drogpiacon, ami új kihívást jelent a közegészségügynek - derül ki az EU kábítószerügyi központjának (EMCDDA) kedden Lisszabonban ismertetett 2014. évi jelentéséből, amely azt is megállapította, hogy Magyarország kevésbé fertőzött droggal.

Orosz hitelből bővül a paksi atomerőmű - A hitelmegállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatról

2014.05.30.

Benyújtotta a kormány szerdán az Országgyűlésnek a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges állami hitel folyósításáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot.

Az állami számvevőszék rendszeresen ellenőrzi a pártokat - Nem rendelkezik azonban hatósági eszközökkel, nyomozati jogkörrel

2014.05.30.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kétévente ellenőrzi a központi költségvetésből támogatáshoz jutott pártok gazdálkodását, vélelmezett gazdasági cselekmények felderítésére viszont nincs felhatalmazása.

Vigyázat, komment! – Alkotmánybírósági döntések májusban

2014.05.29.

Az internet nem jogmentes terület – állítja az Alkotmánybíróság. Határozata szerint az internetes kommunikációban tanúsított emberi magatartások és formák a jogi szabályozás tárgyát képezhetik. Mi több: a kommentek moderálása sem mentesít a jogsértő közlésért való felelősség vagy a helytállás kötelezettsége alól.

Növekvő veszélyt jelentenek Európára a konfliktusövezetekből visszatérő terroristák - Az Europol közzétette éves jelentését

2014.05.29.

Egyre növekvő veszélyt jelentenek Európára nézve azok az uniós állampolgárok, akik hosszabb-rövidebb ideig Európán kívüli konfliktusövezetekben tartózkodnak, ott jártasságot szereznek terrorcselekmények elkövetésében, majd ilyen cselekmények elkövetésének a szándékával térnek vissza az unióba - állapította meg a terrorizmus európai helyzetéről szóló, szerdán közzétett éves jelentésében az Europol, az EU-országok hágai székhelyű rendőri együttműködési szervezete.

Maximalizált kamatok és költségek - Elfogadták az uzsoraellenes törvény végrehajtási szabályzatát Szlovákiában

2014.05.29.

A végrehajtási szabályzat jóváhagyásával szerdán véglegesítette a szlovák kormány az áprilisban elfogadott uzsoraellenes törvényt, amely júniustól felső határt szab a fogyasztói hitelek után fizetendő kamatoknak és egyéb járulékos költségeknek.

Brüsszel nem készít jogalkotási javaslatot az emberi embriók védelmében - Az európai polgári kezdeményezés nem érte el célját

2014.05.29.

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem készít jogalkotási javaslatot az Egy közülünk (One of Us) elnevezésű európai polgári kezdeményezés ügyében - közölték szerdán Brüsszelben.

Egységes nyomozási bírói csoport kezdte meg működését - Jelentős szervezeti előrelépés a bírósági munka hatékonyságának fokozásáért

2014.05.29.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egységes nyomozási csoportja létrehozásával olyan rendkívül jelentős szervezeti előrelépés történt, amely szervesen illeszkedik a Fővárosi Törvényszéken 2012 óta zajló átalakítási folyamatokhoz - mondta dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke az átadó ünnepségen. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és dr. Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze.

Május 31-től tilos trafikot működtetni benzinkutakon és plázákban - Egy tavaly novemberi kormányrendelet módosítása értelmében

2014.05.29.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiség működik egy tavaly novemberi kormányrendelet módosítása értelmében. A benzinkutakról mintegy 300 trafikosnak kell költöznie - közölte Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője.

Új Versenytanács-tagot nevezett ki a köztársasági elnök - Bara Zoltán versenyjog-közgazdaságtani szakértő kinevezése 6 évre szól

2014.05.29.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2014. június 1-jei hatállyal kinevezte dr. Bara Zoltánt a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagjává. A Versenytanács-tagok kinevezése hat évre szól.

Segédlet a civil szervezetekre vonatkozó szabályok áttekintéséhez - Ingyenesen letölthető útmutató és átfordító kulcs!

2014.05.29.

A május 31-i határidő (idén ez június 2-re esik) előtti utolsó napokban felhívjuk a figyelmet a civil szervezeteket érintő fontos intéznivalókra.

Pár száz forintos menetjegy miatt húszezer forintos tartozás - A Békéltető Testületek eljárhatnak a vasúti jogviták esetében is

2014.05.29.

110 Ft-os jegyár miatt végül 14.480 Ft-os bírság, rosszul kiállított menetjegyek, dühös utasok – egyre több olyan fogyasztói kérelem érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez, amely vasúti szolgáltatással kapcsolatos. Pedig a büntetés elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel, hiszen ez még nem kerül semmibe, ugyanez már nem igaz az akár több tízezer forintos bírság esetében. Ha már megtörtént a baj, akkor sem érdemes a pótdíjazást félvállról venni: amennyiben jogosnak tartjuk, fizessük be, mert annak összege csak tovább gyűlik és gyűlik. Amennyiben pedig vitatjuk, éljünk írásos panasszal és elutasítás esetén indítsunk békéltető testületi eljárást – maga a Kúria mondta ki jogerős ítéletében ennek lehetőségét a MÁV-START Zrt-vel szemben.

A várandós nők védelmében hozott döntést az Alkotmánybíróság - Megsemmisítette a Munka Törvénykönyvének egy rendelkezését

2014.05.28.

Alaptörvény-ellenes a munka törvénykönyvének (Mt.) az a rendelkezése, amely szerint a várandós nőt csak akkor illeti meg a felmondási védelem, ha állapotáról még a felmondás közlése előtt beszámolt munkáltatójának - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab), és keddi határozatával megsemmisítette a kifogásolt rendelkezést.

Darák: A bíróságoknak is helyt kell állniuk az okozott kárért - Új szakkönyv jelent meg A bírói hatalom kárfelelőssége címmel

2014.05.28.

Az állam, illetve a bíróságok károkozásért való felelősségének elmaradása súlyos működési zavarokhoz vezethet, és csökkenti az állami szervekbe, köztük a bíróságokba vetett közbizalmat - mondta Darák Péter, a Kúria elnöke egy a bírói kárfelelősségről szóló szakkönyv bemutatóján Budapesten.

Az újságírói források védelmében - Amerikai legfelsőbb bírósági döntés született a médiavédelem alapjain

2014.05.28.

Az amerikai legfelsőbb bíróság helybenhagyta a New York-i fellebbviteli bíróság döntését, miszerint Jana Winternek, a FoxNews.com munkatársának nem kell egy coloradói bíróságon felfednie, hogy kitől szerzett exkluzív információkat az aurorai filmszínházi tömeggyilkosról.

Közbeszerzési újdonságok 2014-ben

2014.05.28.

A 2014-es új uniós közbeszerzési irányelv átültetésével egy új közbeszerzési világban fogjuk találni magunkat – mondta Dr. Guba Zoltán hivatalos közbeszerzési tanácsadó a Jogi Fórum rendezésében tartott konferencián Budapesten.

Fontos határidőre figyelmezteti a vállalkozásokat az adóhatóság

2014.05.28.

Újabb fontos határidőre figyelmeztet az adóhatóság, a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenni számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni.

Júniustól biztonságosabbak lesznek az osztrák autópályák - Változnak a tehergépjárművekre vonatkozó szabályok Ausztiriában

2014.05.28.

Ausztriában június 1-jétől a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművek nem közlekedhetnek a három- vagy négysávos autópályák legbelső sávjában - tájékoztatott az osztrák autópálya-üzemeltető.

Vélt legalitásuk miatt népszerűek a dizájner drogok - A rendkívül veszélyes vegyületek egy része még nincs tiltólistán

2014.05.28.

A dizájner drogoknak nevezett kábítószerek kerültek a fogyasztók népszerűségi listájának elejére az utóbbi időben; a vegyületek egy része még nincs tiltólistán, így beszerezhető, de fogyasztásuk rendkívül veszélyes, hiszen a drogok hatásai pontosan nem ismertek - mondta Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet szakértője.

Elindult a Nemzeti Cégtár - Ingyenes céginformációs szolgáltatás

2014.05.27.

Ingyenes Nemzeti Cégtár céginformációs szolgáltatást indított a BCE Nemzeti Cégtár Zrt., hogy hozzájáruljon az üzleti etika erősödéséhez, a lánctartozások visszaszorításához és az egészséges cégstruktúra kialakításához. A céget alapító Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a szolgáltatás a hallgatók kutatási feladatait is segíti, hiszen a cégtárból – egyedülálló módon – friss aggregált pénzügyi adatok is nyerhetők a cégvilágról.

A magyar hatóságok megsértették Baka András emberi jogait - Az strasbourgi emberi jogi bíróság ítéletet hozott a volt főbíró ügyében

2014.05.27.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden kihirdetett első fokú ítélete szerint a magyar hatóságok megsértették Baka Andrásnak, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének a véleménynyilvánítási szabadsághoz fűződő jogát. A volt főbírót a strasbourgi testület szerint emberi jogi jogsérelem érte azzal is, ahogyan - jogszabály meghozatalával - idő előtt elmozdították állásából.

Vesztegetést színlelve, pénzért ígért szabadulást az ügyvédjelölt - Fefüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla

2014.05.27.

Két év, három évre felfüggesztett börtönnel sújtotta kedden, jogerős ítéletében a Szegedi Ítélőtábla azt az ügyvédjelöltet, aki másfél millió forintért azt ígérte ügyfelének, hogy kiszabadul az előzetes letartóztatásból.

Civil szervezetek beszámolóinak benyújtási kötelezettségéről - Ingyenes kiadvány!

2014.05.27.

Május 31-én lejár a civil szervezetek beszámolinak benyújtási határideje. A 2012. január 1-e előtt közhasznúnak, vagy kiemelkedően köszhasznúnak minősített szervezetek 201. május 31-ig kezdeményezhetik a Civil törvény szerinti közhasznú szervezetkénti nyilvántartásba vételüket.

Az új Ptk. alapján diszpozitívvá váltak a társasági jogi szabályok - De milyen mértékben enged eltérést az új Kódex?

2014.05.27.

Az új Ptk. egyik legnagyobb újítása, hogy a társasági jogszabályok eltérést engedővé, azaz diszpozitívvá váltak. A korábbi kötelező erejű szabályozás csak akkor engedett a jogszabálytól eltérő megállapodást a társasági szerződésben, ha azt a törvény kifejezetten megengedte. Fontos változás, hogy március 15-től a tagok a társaság alapító dokumentumában módosíthatnak a Ptk. szabályai adta kereteken. Saját maguk alakíthatják ki társaságuk szervezetét és működésének társasági jogi szabályait is – összegezte a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Vesztegetés-e az utólag elfogadott hálapénz? - A Legfőbb Ügyészség jogszabály-módosítást kezdeményez

2014.05.27.

Jogszabály módosítást kezdeményezett a Legfőbb Ügyészség a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál, mert a hálapénz elfogadásának kapcsán felmerülő passzív gazdasági vesztegetés tényállásának törvényi megfogalmazása nem egyértelmű. Az ügyészség a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére vizsgálta meg a kérdést.

Kilenc minisztériuma lesz a harmadik Orbán-kormánynak - Az igazságügy önálló tárcát kap

2014.05.27.

Kilenc minisztériummal működik majd a júniusban megalakuló harmadik Orbán-kormány. A parlament hétfői döntése értelmében minisztériumi rangot kap a Miniszterelnökség, továbbá lesz Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Földművelésügyi Minisztérium, Honvédelmi Minisztérium, Igazságügyi Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Kiemelt uniós státuszt kér az SZNT a nemzeti régióknak - A kezdeményezők pert indítottak az Európai Bizottság ellen

2014.05.27.

Az Európai Unió luxemburgi bírósága elfogadta Románia belépési kérelmét abba a perbe, amellyel a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés bejegyzését szeretnék elérni a kezdeményezők - közölte kedden egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Nyugdíjreform Németországban - Gazdasági érdekképviseletek és nyugdíjszakértők is bírálják az új szabályokat

2014.05.26.

Németországban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken elfogadta a kormány nyugdíjreform-javaslatát. A konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció eddigi legdrágább vállalkozását gazdasági érdekképviseletek és nyugdíjszakértők is bírálják.

Uniós jóváhagyást kapott a magyar útdíjrendszer - A közbeszerzési szabályok apropóján tovább vizsgálódik a Bizottság

2014.05.26.

Az Európai Bizottság félretette a tehergépjárművekre bevezetett magyar útdíjrendszerrel kapcsolatos fenntartásait, miután a kormány ígéretet tett arra, hogy kétévente felülvizsgálja a díjakat, szükség esetén utólag orvosolva az esetleges túlszámlázást. A közbeszerzési szabályok apropóján is vizsgálják a hazai útdíjrendszert.

Függővé tett beutazási jog? - A tartózkodási kártya kölcsönös elismerésének kérdései az Európai Bíróság asztalán

2014.05.26.

Maciej Szpunar főtanácsnok szerint valamely tagállam harmadik állam állampolgárának beutazási jogát nem teheti függővé a vízum előzetes megszerzésétől, ha már rendelkezik egy másik tagállam által kiállított, „tartózkodási kártya uniós polgár családtagjai számára” elnevezésű dokumentummal. Annak megengedése valamely tagállam számára, hogy ilyen általánosan alkalmazandó preventív jellegű intézkedést alkalmazzon, azt jelentené, hogy lehetővé teszik számára, hogy megkerülje a szabad mozgáshoz való jogot, és ellentétes lenne a kölcsönös elismerés elvével.

Jogászok ismét futócipőben - Jogi Fórum Kupa 2014 a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó keretében

2014.05.26.

Június 15-én a BSI és a Jogi Fórum a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó keretében ismét külön versenyre hívja a jogász szakma képviselőiből álló 3 vagy 6 fős csapatokat, meghirdetve számukra a Jogi Fórum Kupát. A verseny védnöke: Polt Péter legfőbb ügyész.

Figyelem! - Közhasznúság a civil törvény alapján - Május 31-ig kezdeményezhető a közhasznúsági nyilvántartásba vétel

2014.05.26.

A 2012. január 1. napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú jogállású civil szervezetek 2014. május 31. napjáig tarthatják meg közhasznú jogállásukat (vehetik igénybe a jogszabályok által biztosított kedvezményeket), és 2014. május 31. napjáig kezdeményezhetik a (civil törvénynek|http://www.jogiforum.hu/torvenytar/tv/2011/CLXXXI) megfelelő közhasznúsági nyilvántartásba vételét. 2014. június 1. napjától kezdődően már csak a civil törvény szerint közhasznúsági nyilvántartásba vett szervezet jogosult a közhasznú megjelölés használatára és a közhasznú jogálláshoz kapcsolódó kedvezmények igénybevételére.

Rendészeti problémák tudományos vizsgálata - Szellemi továbbképzés - Tíz éves a Magyar Rendészettudományi Társaság

2014.05.26.

A Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) beváltotta a hozzá fűzött reményeket - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a szervezet megalakulásának 10. évfordulójára alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen Budapesten.

Kultúrális autonómia Szerbiában - Elfogadta a belgrádi parlament a kisebbségi nemzeti tanácsok megválasztásáról szóló törvényt

2014.05.26.

Elfogadták a szerbiai kisebbségi nemzeti tanácsok megválasztásáról szóló törvénymódosítást pénteken Belgrádban. A módosításra azért volt szükség, mert januárban alkotmányellenesnek nyilvánították az említett törvény néhány pontját.

244 millió forint adót csaltak el munkaerő-kölcsönző vállalkozások - Adócsaló céghálózatot számolt fel az adóhatóság

2014.05.26.

Két munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaság vezetőit vették őrizetbe a napokban a NAV közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának nyomozói, mert a gyanú szerint 244 millió forint adót csaltak el - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense.

Az egészségbiztosítási modellről való döntés állami hatáskörbe tartozik - Pert nyert Szlovákia a nemzetközi döntőbíróságon

2014.05.26.

Megnyerte Szlovákia a nemzetközi döntőbíróságon az egybiztosítós egészségbiztosítási modell bevezetésének terve miatt vele szemben a holland tulajdonú Achmea biztosító társaság által indított pert - közölte a szlovák pénzügyi tárca sajtóosztálya pénteken.

Párhuzamos jogi kérdések Kína és Magyarország között - Szakmai együttműködésről tárgyalt Kínában Darák Péter

2014.05.26.

Számos konkrét jogterületen szembesül hasonló kérdésekkel Magyarország és Kína, ami kiváló alap lehet a jövőbeli szakmai együttműködésre - fogalmazott Darák Péter, a Kúria elnöke az Sanghajban, kínai látogatásának befejeztével.

Az emberek élethez való jogát veszélyeztető atomerőművek? - Japán bírósági döntés szerint törvényellenes az újraindítás

2014.05.26.

Egy japán bíróság megtiltotta az atomerőművek újraindítását arra hivatkozva, hogy azok veszélyeztetik az emberek élethez való jogát, megkérdőjelezve ezzel Tokiónak a reaktorok újraindítására való törekvését - írta az Aszahi Simbun japán napilap.

Európa újra választ

2014.05.22.

Május 25-én immár harmadik alkalommal dönthetik el Magyarország polgárai, hogy a következő öt esztendőben kik képviseljék hazánkat az Európai Parlamentben. Egy friss felmérés szerint a megkérdezett európai fiatalok 70 százaléka hasznosnak tartja az uniós tagságot.

Kitilthatják Németországból a szociális juttatásokkal visszaélő uniós külföldieket - A német kormány jogszabálytervezetéről

2014.05.22.

Akár öt évre kitilthatják Németországból a szociális ellátásokkal visszaélő külföldi uniós állampolgárokat a kormány szerdán kiszivárgott jogszabálytervezete szerint.

Május végétől tilos trafikot működtetni benzinkutakon és hipermarketekben

2014.05.22.

Május 30-tól tilos trafikot működtetni a benzinkutakon és a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzlethelyiségekben - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Zökkenőmentesen, időben átutalt családtámogatási ellátások - Uniós jogszabályok gyakorlati alkalmazása - Nemzetközi konferencia

2014.05.22.

A családi ellátásokra vonatkozó közösségi jogszabályok gyakorlati alkalmazásáról kezdődött kétnapos nemzetközi konferencia a Magyar Államkincstár szervezésében csütörtökön Egerben.

Biztonság a bíróságokon - Újonnan telepített biztonsági eszközök svájci-magyar társfinanszírozásában

2014.05.22.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Svájci-Magyar Együttműködési Program támogatásával a bírósági épületekben összesen 104 fémdetektoros kaput és 45 röntgensugaras csomagátvizsgáló berendezést helyez el 2014. december 31-ig. A legújabb biztonságtechnikai eszközt dr. Handó Tünde az OBH elnöke Jean-François Paroz svájci nagykövettel és dr. Tóth Gyulával, a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettesével mutatta be.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000