Hír archívum: 2014. szeptember

Más hónap

Biztonságos és legális fogamzásgátlás és abortuszhoz való jog - Jogvédő szervezetek egész Európai Unióra kiterjedő kezdeményezése

2014.09.30.

A biztonságos és legális abortusz világnapja alkalmából petíciót indítottak kilenc európai ország civil szervezetei, hogy olyan jogi garancia megteremtésére szólítsák fel az Európa Parlamentet, amelyik valamennyi tagállamban biztosítaná az emberi jogi normák betartatását a terhességmegszakítás tekintetében.

Tisztességtelen országgyűlési választások? - Alapjogokért Központ: Több helyen téved az EBESZ jelentése

2014.09.30.

Az Alapjogokért Központ szerint több helyen pontatlanságokat tartalmaz az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala által a magyar országgyűlési választásokról publikált jelentése.

A gyermekbűnözők, avagy a büntethetőségi korhatár kérdései

2014.09.30.

Büntetés helyett segítség - Személyiségük kialakulatlan, lelki, pszichikai adottságaik a felnőttekétől eltérőek. Az újonnan kialakuló magatartásformák, és az egyre gyakoribbá váló kivételes devianciák szükségessé teszik a fiatalkorúakkal foglalkozó jogi rendszer folyamatos fejlesztését.

Élete végéig rács mögött tartanák Radovan Karadzicot - Az ENSZ-törvényszék ügyészeinek perről készült beszámolójából

2014.09.30.

Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezetőnek élete végéig börtönben kellene maradnia, ha az ellene felhozott vádak jelentős része bizonyítást nyer - írják a perről készült végső beszámolójukban a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnök elkövetőinek ügyeben eljáró hágai ENSZ-törvényszék ügyészei.

Uniós szintű politikai pártok uniós jogi státusszal - Új szabályokat lefektető rendeletet fogadtak el a tagállamok szakminiszterei

2014.09.30.

Elfogadta hétfőn az Európai Unió tagállamainak szakminisztereit tömörítő tanács az uniós szintű politikai pártokra vonatkozó új szabályokat lefektető rendeleteket.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezéséről - Hat lépés - Kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben

2014.09.30.

Megjelent a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezéséről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legutóbbi számában, amely hat lépésben rögzíti a rendszer megvalósításához szükséges feladatokat.

Élelmiszerjellemzők nagyobb betűmérettel - A vásárlók könnyebb eligazodását segítené a miniszteri rendelet

2014.09.30.

A jövőben az előrecsomagolt élelmiszereken nagyobb betűmérettel és könnyebben észrevehető helyen lesznek olvashatók mindazok a kötelezően feltüntetendő adatok, amelyek a vásárlók könnyebb eligazodását segítik - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Csökken a távhő ára - Október 1-én lép hatályba a rezsicsökkentési törvény szabálya

2014.09.29.

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépő szabálya szerint a távhő díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.

Főügyészség a zseblopások és a számítógépes bűnözés terjedése ellen - Ibolya Tibor: Szeptembertől új szerevezeti megoldások léptek életbe

2014.09.29.

Új szervezeti megoldásokat léptettek életbe a Fővárosi Főügyészségen szeptemberben a zseblopások és a számítógépes bűnözés terjedése miatt - mondta Ibolya Tibor fővárosi fővárosi főügyész.

Összhangban áll-e a patikatörvény az uniós joggal? - A Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen

2014.09.29.

A gyógyszertárak tulajdoni szabályozása összhangban van az uniós joggal, és megegyezik több más uniós ország szabályozásával. A kormány hamarosan válaszol a bizottság által feltett kérdésekre - reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága pénteken arra, hogy az Európai Bizottság előző nap kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a patikatörvény előírásai miatt.

Társadalmi felelősséget vállaló nagyvállalatok - Változank az uniós szabályok - Új irányelvet fogadtak el a tagállamok

2014.09.29.

Elfogadta hétfőn az Európai Unió tagállamainak szakminisztereit tömörítő tanács azt az új irányelvet, amely arra kötelez egyes uniós nagyvállalatokat, hogy a társadalmi szerepvállalás (CSR) jegyében minden évben nyilatkozatot tegyenek közzé a cég nem pénzügyi jellemzőiről, valamint arról, mennyire sokszínű az alkalmazottak köre.

Összeférhetetlenségi botrány a romániai elnökválasztás körül - A legfelső bíróságra került a legesélyesebb jobboldali jelölt ügye

2014.09.29.

A román legfelső bíróság elé került Klaus Johannisnak, a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) államfőjelöltjének összeférhetetlenségi ügye: a bíróság szeptember 30-ára halasztotta az első tárgyalást.

Megszűnik az orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban - Januártól már csak a mentőszolgálat igénybevételéért kell illetéket fizetni

2014.09.29.

Januártól megszűnik a orvosi vizitdíj és a receptdíj Csehországban - döntött a cseh képviselőház Prágában.

Leszbikus nevelői miatt diszkriminált diák - Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 50 ezer forintra büntette a Kispesti Waldorf Iskolát

2014.09.29.

Megállapította a hátrányos megkülönböztetés tilalmának megsértését és 50.000 Ft bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Kispesti Waldorf Iskolára, amiért elutasította egy diák felvételét miután szülei közölték a leendő iskolával: a gyermeket két anyuka neveli.

Kriminalisztikai ismeretek gyakorló jogászoknak - Bűnügyi szakjogász képzést indít a Károli Gáspár Református Egyetem

2014.09.29.

Bűnügyi szakjogász képzést indít a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. A tanévnyitóval egybekötött pénteki sajtótájékoztatón Ibolya Tibor fővárosi főügyész hangsúlyozta: a képzés célja, hogy a gyakorló jogászok elsajátítsák a munkájuk során nélkülözhetetlen kriminalisztikai ismereteket.

Adatvédelem és nyilvánosság a tárgyalótermekben - Az igazságügyi adatkezelésről és a tájékoztatásról - Tanácskozás a Győri Ítélőtáblán

2014.09.26.

Indokolt lehet jogszabályban rendezni azokat a kérdéseket, amelyeknél ütköznek az igazságügyi adatkezelésről és a tájékoztatásról szóló hatályos rendelkezések, az adatvédelem és a nyilvánosság szempontjai - mondta pénteken, a Győri Ítélőtáblán az ebben a témában rendezett regionális tanácskozás után újságíróknak a Kúria elnöke.

Az igazság éleseszű harcosa - Arckép Eötvös Károly ügyvéd-politikusról

2014.09.26.

A 19. század kimagasló írója, politikusa, jogásza. Az 1883-as tiszaeszlári vérvádperben győztes ügyvédként Eötvös Károly „egy pillanatra a haladó emberiség hőse lett”. A nagy per, mely ezer éve folyik s még sincs vége címmel megjelentette az ügy történetét, amelynek tanulságai máig hatnak.

Európai szociális párbeszéd és foglalkoztatási tárgyú bipartit megállapodások - Amit tudni érdemes

2014.09.26.

Az Amszterdami Szerződés a Római Szerződés módosításával (RSZ) a közösségi jog részévé tette a szociális párbeszédet, illetve annak produktumait. A közösségi jogban ekkor jelent meg az önálló foglalkoztatási fejezet. A középpontban a növekedés, munkahelyteremtés és a szociális biztonság állt. Az európai szociális partnerek 3 területen alkottak jelentőset: létrejött az un. Tripartit Szociális Csúcs, 3 éves munkaprogramokat alakítottak ki, illetve un. bipartit megállapodásokat kötöttek.

Lemond az amerikai igazságügy-miniszter - Eric Holder a terrorizmus elleni harc és az emberi jogok élharcosa

2014.09.26.

Távozik hivatalából Eric Holder, az Egyesült Államok első afroamerikai igazságügyi minisztere - jelentette be csütörtökön, az amerikai sajtóban előzetesen megjelent értesülésekkel összhangban Barack Obama amerikai elnök.

A közszolgáltatások fogyasztóinak védelmében - Több fogyasztóvédelmi szabályt is módosított a parlament

2014.09.26.

A közszolgáltatásokat érintő több fogyasztóvédelmi szabályt is módosított szerdán az Országgyűlés a fideszes Németh Szilárd és Balla György javaslatára, akik ügyfelek javaslataira hivatkozva kezdeményezték a változtatásokat.

Tiltható az iszlám fejkendő viselése a német egyházi intézményekben - A német szövetségi munkaügyi bíróság döntéséről

2014.09.26.

Németországban az egyházi intézmények eltilthatják alkalmazottaikat a muzulmán fejkendő viselésétől - döntött a német szövetségi munkaügyi bíróság.

Pénzügyi törvénycsomagot fogadott el az Országgyűlés - Kéttucatnyi jogszabály módosul

2014.09.26.

Országgyűlési választási évben október 15. helyett október 31-ig kell a parlament elé terjesztenie a kormánynak a következő évi költségvetési törvényjavaslatot - egyebek mellett ezt mondja ki az a szerdán elfogadott törvénycsomag, amely mintegy kéttucatnyi jogszabály módosítását tartalmazza. Így rendelkezik például a 98 százalékos különadó korrigálásáról, lehetővé teszi, hogy az Eximbankot párttisztségviselő vezesse, hogy a tévécsatornák ezután se kérhessenek programdíjat, és rendezi emellett az iskolai papírgyűjtés helyzetét is.

Tilos közterületen élni Pécs több városrészében - Közgyűlés módosította a közterületek használatáról szóló rendeletet

2014.09.26.

Pécs belvárosában és a baranyai megyeszékhely több városrészében nem lehet életvitelszerűen a közterületen tartózkodni október közepétől - döntött csütörtöki ülésén a pécsi közgyűlés.

Megerősített menekültügy - Október 15-el hatvan új állandó státuszt hoznak létre a BÁH-nál

2014.09.25.

Októberben megnövelik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál (BÁH) a menekültügyi szakterületen dolgozók létszámát, és létrehoznak egy háromszáz személyes ideiglenes befogadó intézményt. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb, kedden megjelent számában jelent meg.

Késedelmes fizetés esetén elszámolt behajtási költségátalány - A NAV adójogi és számviteli értelmezést tett közzé

2014.09.25.

A vállalkozások közötti szerződés alapján bekövetkező fizetési késedelem esetén - a késedelmi kamaton felül - a jogosult 40 euró összegű behajtási költségátalányra tarthat igényt, ennek az adójogi és számviteli értelmezését tette közzé a NAV, és ezt értelmezi a tanácsadó Accace Interbook Kft. közleményében.

1027 elfogott bűnöző, több száz kilogramm lefoglalt kábítószer - Arkhimédész-akció - 34 ország bűnüldöző hatóságainak sikere

2014.09.25.

Ezernél is több embert fogtak el, és több száz kilogramm kábítószert foglaltak le az úgynevezett Arkhimédész-akció keretében 34 ország bűnüldöző hatóságai az elmúlt napokban - közölte szerdán az Europol, az uniós tagállamok közötti rendőri együttműködést összehangolni hivatott, hágai székhelyű intézmény.

„Kettős állampolgárságú” cégek – Új trend az adótervezésben - Nem árt tisztában lenni a számviteli és adminisztrációs előírásokkal

2014.09.25.

Az elmúlt időszakban Magyarországon is elterjedtek azok az adótervezési technikák, amelyek arra épülnek, hogy egy társaság kettős adózási illetőséggel rendelkezik, azaz egy adott országban van bejegyezve, viszont egy másikban rendelkezik ügyvezetéssel. Ezzel nem csupán adózási előnyökhöz juthat a cég, de jogi kockázatait is mérsékelheti vagy akár kivédheti. Ugyanakkor, nem árt tisztában lenni az ezzel járó számviteli és adminisztrációs előírásokkal. - véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Egy bírót, egy ügyvédet és egy ügyészt választott alkotmánybírónak az Országgyűlés

2014.09.25.

Az Országgyűlés szerdán titkos szavazással alkotmánybíróvá választotta Czine Ágnest, Sulyok Tamást és Varga Zs. Andrást, a kormánypártok jelöltjeit.

A bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel a túlfizetéseket - Elfogadta a parlament az elszámolási törvényt

2014.09.25.

Elfogadta a parlament szerdán az elszámolási törvényt, amely alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. Ennek részletszabályait a Magyar Nemzeti Bank (MNB) állapítja majd meg. A törvény banki kamatmoratóriumot is bevezet legkésőbb 2016 áprilisáig.

Jövőre három szombat lesz munkanap - Megjelent a 2015. évi munkarendről szóló rendelet a Magyar Közlönyben

2014.09.25.

Jövőre három szombat lesz munkanap. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Helytelenül megjelenített kábítószer-fogyasztás, téves korhatár-besorolás - 39 milliós bírság sújtotta a Médiatanács az RTL Klubt

2014.09.25.

A kábítószer-fogyasztás helytelen megjelenítése és bemutatása, illetve téves korhatár-besorolás miatt mintegy 39 millió forintos bírságot rótt ki a Médiatanács az RTL Klubra az Éjjel-nappal Budapest című sorozatával összefüggésben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a honlapján.

Szaharov-díj 2014 - A júliusban meggyilkolt moszúli jogászprofesszort, Mahmúd al-Aszali is a jelöltek között

2014.09.24.

Kedden délután, az Európai Parlament külügyi és fejlesztési bizottsága, valamint az emberi jogi albizottság együttes ülésén ismertették hivatalosan, kik a jelöltek az Európai Parlament által a gondolat és a szólás szabadságáért folytatott küzdelem elismeréseként odaítélt Szaharov-díjra.

Elszámolás a devizahitel-törvény alapján - A bankoknak szerdáig kellett benyújtaniuk képletüket az MNB-nek

2014.09.24.

Bár az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelensége miatt az ügyfeleknek visszajáró összegeket a jegybank képlete alapján kell majd kiszámítaniuk a bankoknak, a hatályos, első devizahiteles törvény alapján azonban szerdáig be kell nyújtaniuk az MNB-nek saját képletüket is.

Jogászok csúcstalálkozója

2014.09.24.

Szeptember harmadik hétvégéjén Balatonalmádiban rendezte a Magyar Jogász Egylet a jogásztársadalom csúcstalálkozóját, a Tizenkettedik Magyar Jogászgyűlést. A következő hetekben többször foglalkozunk a konferencia legnagyobb hatású előadásaival. Elsőként az Alkotmánybíróság elnökének és az igazságügy-miniszternek a beszédét idézzük fel.

Az egészségügyi mobilalkalmazások adatvédelmi kihívásai - A különleges adatok biztonságos és korszerű szabályozást igényelnek

2014.09.24.

Ma már vérnyomást és vércukorszintet is lehet mérni mobil-egészségügyi alkalmazásokkal, de segítségükkel akár agyi funkcióinkról is gyorsan információkat szerezhetünk. Rengeteg hasznos életmódjavító alkalmazás található már a piacon, azonban az általuk használt és tárolt adatok új kérdéseket vetnek fel adatvédelmi szempontból. „Mivel a felhasználók az elektronikus alkalmazásokban gyakran az egészségügyi állapotukra vonatkozó információkat is megosztanak, az alkalmazások területén biztonságos, de mégis korszerű adatvédelmi szabályozás szükséges” - hívja fel a figyelmet Ódor Dániel, a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

Nyilvános-e a rendőri intézkedésről készült képfelvétel? - Az Ab megsemmisítette a nyilvánosságra hozatalt tiltó bírósági ítéletet

2014.09.24.

Az Alkotmánybíróság tegnap aláírt határozatában megállapította, hogy a rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha a nyilvánosságra hozatal nem öncélú, vagyis az eset körülményei alapján a jelenkor eseményeiről szóló, vagy a közhatalom gyakorlása szempontjából közérdeklődésre számot tartó tájékoztatásnak minősül. Az Alkotmánybíróság az ezzel ellentétes bírói döntést megsemmisítette, mivel az sértette az Alaptörvény IX. cikk (2) bekezdésében foglalt sajtószabadságot.

Veszélyben a koszovói vizumliberalizáció - Koszovónak több mint négy hónapja nincs kormánya

2014.09.24.

A koszovói kormány megalakításának késlekedése veszélyezteti az ország vízumliberalizációját és az állampolgárok szabad mozgását - írta a Tribuna című pristinai napilap.

Gyorsabb visszatoloncolás, lazuló helybenlakási kötelezettség - Menekültügyi reformot fogadott el a német törvényhozás

2014.09.24.

Németországban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) után a tartományokat képviselő felsőház (Bundesrat) is elfogadta a menekültügyi szabályozás reformját, amely ugyan javít a menedékkérők helyzetén, legfőbb pontja viszont arra irányul, hogy csökkenjen a Nyugat-Balkán Európai Unión kívüli államaiból érkező menedékkérők száma.

Az állami közműszolgáltatók létrehozásának szabályozási kérdései - Kihívások és lehetőségek - MET tanulmány

2014.09.24.

Az elmúlt időszakban a nonprofit, állami közműszolgáltatók magyarországi létrehozása kapcsán egyre intenzívebb kormányzati szándék figyelhető meg. A több évtizedes szakmai múlttal rendelkező Magyar Energetikai Társaság (MET) a szabályozási kérdésekkel is foglalkozó Interdiszciplináris Tagozata egy átfogó, 35 oldalas tanulmányt tett közzé hivatalos oldalán, mely részletesen beszámol a tervezett szabályozás részleteiről, kihívásairól, lehetőségeiről és a kapcsolódó nemzetközi tapasztalatokról.

A szolgáltatásnyújtás szabadságát sértő minimálbér? - Közbeszerzési szerződések előírásai - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2014.09.23.

A közbeszerzési szerződés odaítélése keretében előírt minimálbér nem terjeszthető ki valamely másik tagállamban székhellyel rendelkező alvállalkozó munkavállalóira, ha e munkavállalók kizárólag ebben az államban teljesítik az érintett szerződést. A szolgáltatásnyújtás szabadságával nem egyeztethető össze az e másik tagállamban érvényesülő létfenntartási költségekkel arányban nem álló minimálbér fizetésére vonatkozó követelmény - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Alacsonyabb adóterhű államban landoló adóköteles jövedelmek - Az OECD akcióterv a nemzetközi adóelkerülés ellenében

2014.09.23.

Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának a G20 pénzügyi vezetői, akik hétvégi, ausztráliai értekezletükön tárgyalták meg az OECD erre vonatkozó javaslatait. A G20-ak kijelentették: folytatni kívánják a nemzetközi együttműködést, amelynek célja, hogy a multik ne tudják adóparadicsomok, vagy különleges adóstruktúrák révén minimalizálni az adókötelezettségüket. A törekvések nem csak az olyan vállalatokat érinthetik majd, amelyek az elmúlt időszakban az adóelkerülés elleni küzdelem célkeresztjében szerepeltek - mint az Apple, a Google és a Starbucks – hanem számos hazánkban működő nemzetközi vállalkozást is.

Független és pártatlan igazságügyi szakértők - Átalakul a szakértői rendszer - Október közepéig elkészül a javaslat

2014.09.23.

Áttekintette az igazságügyi szakértői rendszer problémáit az Igazságügyi Minisztérium (IM), a rendszer átalakításának javaslata október közepére készül el, de már most nyilvánvaló, hogy a szakértők függetlenségét, pártatlanságát erősíteni kell - mondta Patyi Gergely, az IM igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára egy sajtóbeszélgetésen.

Nőtt az ügyek száma a Debreceni Ítélőtáblán és a törvényszéken is - Az első fél évben érkezett 25 ezer ügyből 18 687 szabálysértés volt

2014.09.23.

Fővárosi Ítélőtáblától átvett ügyek miatt nem késett a régiós ügyek elbírálása az első fél évben a Debreceni Ítélőtáblán: a büntetőügyek 90, a polgári ügyek 80 százalékát határidőben, három-négy hónap alatt feldolgozták - közölte a táblabíróság elnöke.

Kegyelmi eljárás 40 év után hivatalból az életfogytiglanra ítélteknél - Az igazságügyi tárca megoldása az emberi jogi bíróság döntésére

2014.09.23.

Az Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint negyven év után automatikusan, hivatalból indulna kegyelmi eljárás a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében - erről Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

250x100 - Szubjektív biztonságérzet kevesebb jogsértéssel - Újabb százötven településen vezetik be a bűnmegelőzési mintaprogramot

2014.09.22.

Újabb százötven településen vezetik be a rendőrség, a polgárőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös bűnmegelőzési mintaprogramját - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a programot elindító rendezvényen szombaton Budapesten.

Fogyasztóvédelem a pénzügyi és kereskedelmi piacokon - Felértékelődött a békéltető testületek tevékenysége - Konferencia

2014.09.22.

A pénzügyi és kereskedelmi piacokon, illetve a közszolgáltatásoknál is felértékelődik a fogyasztóvédelem, s ebben kitüntetett szerepe van a békéltető testületek tevékenységének is - mondta Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, a BKIK mellett működő Budapesti Békéltető Testület és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Békéltető Testületének hétfői budapesti konferenciáján.

A jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti per - A Polgári Perrendtartás új XX/A. fejezete a gyakorlat tükrében

2014.09.22.

A Polgári Perrendtartást módosító törvény a Pp-be iktatta „A jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti per” című XX/A. fejezetet. Ennek sajátos pertípusnak a külön szabályozása egyértelmű eljárásjogi helyzetet teremtett a gyakorlat számára.

A házelnök fegyelmi jogköréről - Alapjogokért Központ: Közepesen szigorú a magyar szabályozás

2014.09.22.

Közepesen szigorú a magyarországi szabályozás az Országgyűlés elnökének fegyelmi jogköréről - állapította meg az Alapjogokért Központ a hatályos házszabályi rendelkezéseket vizsgáló elemzésében.

Félmilliós kártérítés rendőri bántalmazás sértettjének - 2006. őszi tüntetés - A Fővárosi Törvényszék ítéletet hozott

2014.09.22.

Félmillió forintos kártérítést kell megfizetnie a Készenléti Rendőrségnek egy 2006. őszi tüntetés során bántalmazott fiatalember részére a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint - közölte a sértett képviseletét ellátó Magyar Helsinki Bizottság.

Németországban kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét - Törvényt fogadott el a törvényhozás felsőháza

2014.09.22.

Németországban kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét, a törvényhozás felsőházának (Bundesrat) pénteki ülésén elfogadott törvény alapján a külföldi állampolgárságú szülők gyermekei bizonyos feltételekkel a szülők állampolgárságát és a német állampolgárságot is felvehetik.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000