Hír archívum: 2017. július

Más hónap

Fellépés a lengyel igazságügyi reform ellen - Az Európai Parlament frakcióvezetőinek véleménye

2017.07.18.

Határozott fellépést sürgettek a lengyel igazságügyi reform ellen az Európai Parlament (EP) legfőbb frakcióinak vezetői, hangsúlyozva, hogy a tét "a demokrácia és a jogállamiság túlélése" Lengyelországban.

Megkezdődött a kiválási tárgyalások második fordulója - Állampolgári jogok, határellenőrzés a középpontban

2017.07.17.

Megkezdődött az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások második fordulója hétfőn Brüsszelben.

Túlzsúfolt börtönökben raboskodók büntetését lerövidítő törvény - Életbe lépett a román jogszabály

2017.07.17.

Kihirdette Klaus Iohannis román államfő a túlzsúfolt börtönökben raboskodó romániai elítéltek büntetésének lerövidítéséről szóló törvényt, miután az alkotmánybíróság elutasította a jogszabály ellen emelt ellenzéki óvást.

Elkezdődött az ítélkezési szünet - Augusztus 20-ig szünetelnek a bíróságok

2017.07.17.

Szombaton kezdődött és augusztus 20-áig tart a nyári ítélkezési szünet az ország bíróságain. A törvénykezési szünet alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat.

Migrációs válságról egyeztetnek az uniós külügyminiszterek - A globális stratégiát és az észak-koreai helyzetet is megvitatják

2017.07.17.

Tanácskozást tartanak az európai uniós tagállamok külügyminiszterei Brüsszelben, az ülésnek várhatóan elsősorban a migrációs válság és a líbiai helyzet lesz a középpontjában.

A nemzet mindenese - Arckép Fáy Andrásról

2017.07.17.

Mikszáth Kálmán azt írta Fáy Andrásról, az íróról és politikusról: ha nem Széchenyit illetné a „legnagyobb magyar” jelző, ez Fáynak járna ki, és ha nem Deák Ferenc volna a „haza bölcse”, akkor Fáyt illetné ez a cím, így azonban csupán „a nemzet mindenese”. A közérdek fontosabb volt számára, mint az egyéni érvényesülés. Igazi polihisztor.

Alkotmányos mulasztás az egyszázalékos egyházi felajánlásoknál - Az Alkotmánybíróság legújabb döntése

2017.07.14.

Az Alkotmánybíróság (Ab) mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet állapított meg, mivel a törvényalkotó nem biztosította az adózóknak, hogy a személyi jövedelemadójuk egyszázalékos egyházi felajánlásáról rendelkező nyilatkozat kedvezményezettjeként valamennyi vallási közösség közül választhassanak. Az Ab határozatát pénteken tette közzé a honlapján.

Lezárult a Fidesz 2014-2015. évi gazdálkodásának ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.07.14.

Az Állami Számvevőszék törvényi felhatalmazás alapján kétévente ellenőrzi a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülő pártok gazdálkodását. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség 2014-2015. évi gazdálkodásának ellenőrzése során az ÁSZ megállapította, hogy gazdálkodásának szabályozási környezetét a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, a könyvvezetése és gazdálkodása során a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat betartotta. A 2014-2015. évi pénzügyi kimutatásokat szabályszerűen elkészítette és közzétette, így biztosította a gazdálkodásának, vagyoni helyzetének áttekinthetőségét, valamint a közpénzek felhasználásának átláthatóságát.

Az INA privatizációjáról szóló törvény - Horvátország keresi a megoldást az unós joggal való összhangra

2017.07.14.

A horvát kormány keresi a megoldást, hogy az INA privatizációjáról szóló törvény megfeleljen az uniós jogszabályoknak, de biztosítani akarja a horvát nemzeti érdekek védelmét is az energiabiztonság és stabilitás terén - olvasható a kabinet kiadott közleményében, amelyben az Európai Bizottság aznapi döntésére reagált.

Uniós jogsértési eljárás a kiskereskedelmi cégek korlátozása miatt - Újabb szakaszba lépett a kötelezettségszegési eljárás

2017.07.14.

Újabb szakaszba léptette az Európai Bizottság a veszteséges kiskereskedelmi vállalatok korlátozásáról elfogadott törvény miatt tavaly februárban Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást.

Bíróságokról szóló új lengyel törvény - Az ET aggódik az igazságszolgáltatás függetlensége miatt

2017.07.13.

Komoly visszalépést jelentenek az igazságszolgáltatás függetlensége szempontjából a bíróságok működéséről a lengyel szejm által előző nap elfogadott új jogszabályok - közölte Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.

Kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen - Az Európai Bizottság a civil törvényt kifogásolja

2017.07.13.

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság (EB) Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A brüsszeli testület emellett újabb szakaszba léptette a felsőoktatási törvény módosítása miatt korábban megindított jogsértési eljárást.

Környezetszennyezésért való felelősség - Az Európai Unió Bíróságának legújabb döntése

2017.07.13.

A környezetszennyezés helye szerinti ingatlan tulajdonosának a szennyezésért való felelősségét, valamint vele szemben bírság kiszabását előíró magyar szabályozás összhangban van az uniós joggal. E felelősségi rendszernek, valamint a bírság kiszabására vonatkozó szabályoknak és gyakorlatnak azonban tiszteletben kell tartaniuk az arányosság elvét.

Befejeződött a Magyar Nemzeti Múzeum ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.07.13.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Magyar Nemzeti Múzeum 2012. január 1. és 2015. december 31. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az irányító szerv Múzeumra vonatkozó feladatellátása szabályszerű volt. A Múzeum belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése nem támogatta az átlátható, elszámoltatható közpénzfelhasználást. A pénzügyi gazdálkodás összességében szabályszerű volt. A vagyongazdálkodás nem volt szabályszerű, a vagyonkezelési szerződés hiányosságai miatt nem volt biztosított az elszámoltathatóság és a vagyonvédelem. A Múzeum nem építette ki a megfelelő védelmet a korrupciós veszélyekkel szemben. A közpénzfelhasználás eredményességét a gazdálkodás folyamatában mérhető célok nem támasztották alá.

Emberi jogokat sért az orosz civiltörvény - Az Európa Tanács emberi jogi biztosának közleménye

2017.07.13.

Sérti az emberi jogokat az Oroszországban 2012-ben hatályba lépett úgynevezett külföldiügynök-törvény, amely káros hatással van a civil szervezetek tevékenységére, valamint korlátozza az egyesülési és a szólásszabadságot - közölte Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.

Az igazságszolgáltatás reformja - A lengyel szejm megszavazta a két új törvényt

2017.07.13.

Heves vita után a lengyel szejm megszavazta a bíróságokról szóló két új törvényt, melyek a kormánypárt szerint a bírák kinevezési folyamatát demokratikusabbá, a bíróságok működését pedig átláthatóbbá teszik. A végszavazásokat bojkottáló ellenzék szerint viszont a reform a lengyel jogrendszer alapjait rendíti meg.

Az Ab megsemmisített egy pedofíliával kapcsolatos jogegységi határozatot - A büntetési tétel változik november 1-től

2017.07.12.

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a Kúriának azt a jogegységi határozatát, amely a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális cselekmények büntetési tételeiről szól.

A volt román kormányfő óvása a bizalmatlansági indítványról - Az alkotmánybíróságnak nincs illetékessége a döntésben

2017.07.12.

A román alkotmánybíróság befogadhatatlanként szerdán Sorin Grindeanu volt kormányfő óvását, amelyben azt kifogásolta, hogy a leváltását eredményező bizalmatlansági indítvány elbírálásakor a parlamentben nem tartották be a szavazás titkosságát.

Arcot takaró iszlám fátyol nyilvános viselése - Jogszerű a belga tiltó törvény az EJEB szerint

2017.07.12.

Jogszerű az arc egészét vagy jelentős részét eltakaró iszlám fátyol nyilvános viselését tiltó belga törvény - mondta ki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Lezárult hat budapesti kerület önkormányzatának utóellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.07.12.

Az Állami Számvevőszék folyamatosan végzi a budapesti kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodásának utóellenőrzését. A témacsoport keretében legutóbb Budapest Főváros XI., XIII., XIV., XVII., XIX. és XXII. kerületi önkormányzatainak utóellenőrzései zárultak le, melyek a korábbi ellenőrzések javaslatainak hasznosítására készített intézkedési tervek végrehajtását értékelték. Az utóellenőrzések megállapították, hogy a XI., a XVII. és a XXII. kerületi önkormányzatok végrehajtották az intézkedési tervben meghatározott feladatokat, míg a XIII., XIV. és XIX. kerületek önkormányzatainál a korábban azonosított hiányosságok részben továbbra is fennállnak.

December 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása - Megkezdődhet az aláírásgyűjtés

2017.07.12.

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében, miután a Kúria elutasította a kérdés hitelesítéséről szóló választási bizottsági határozat ellen benyújtott jogorvoslatot.

Többen pert indítottak Donald Trump ellen - Az elnök több embert kitiltott a Twitter-oldaláról

2017.07.12.

Egy szólásszabadságért küzdő csoport pert indított Donald Trump amerikai elnök ellen, mert tagjait az elnök kitiltotta Twitter-oldaláról. A csoporthoz további hét ember csatlakozott.

Változásra lenne szükség a vám és adóhatározatok jogorvoslati szabályozásában - Túlzott terhek a gazdálkodókra

2017.07.11.

A vám területén érintett hazai gazdálkodók körében elvégzett felmérés eredménye azt mutatja, a vám és adókötelezettségekhez kapcsolódó szankciók és jogorvoslati költségei túlzott terheket rónak a cégekre. A jogorvoslathoz kapcsolódó illetékek mellett a bírság a pótlólagosan kiszabott vámot és adót tartalmazó határozat jogerőre emelkedése előtt befizetendő, amely akár a vitatott összeg 2-5-szörösét is kiteheti. Az RSM Hungary felmérése, mely több iparági szakmai szövetséggel együttműködve készült, ugyanakkor arra is rámutat, hogy a cégek kétharmada annak ellenére sem végez legalább félévente önellenőrzést vám, és a termékek vámtarifális besorolása terén, hogy tudja a vámszankció önellenőrzéssel elkerülhető.

Hatályba léptek a Csődtörvény változásai - Az új szabályokról - összefoglaló

2017.07.11.

2017. májusában fogadták el a Csődtörvény módosítását, a változások július elsején léptek hatályba. Az új szabályok az ezt követően indult csőd- és felszámolási eljárásokban alkalmazhatók. Ezen módosítások nyomán újra ,,felszámolásbiztosnak” tekinthetők a jövőbeli bérleti követeléseken alapított zálogok; várható, hogy újra szélesebb körben alkalmazásra kerülnek a fiduciárius biztosítékok és az eddigieknél valamivel kisebb kielégítési rátával kell számolniuk a zálogjogos hitelezőknek a felszámolásban. A változásokat dr. Nagy Edina, a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda partnere foglalta össze.

Célegyenesben az Európai Ügyészség

2017.07.11.

Az Európai Unió húsz tagállamának megerősített együttműködése révén a közeljövőben létrejön az Európai Ügyészség, amely áttörést hozhat az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények – köztük a több tagállamra kiterjedő ÁFA–csalások - visszaszorítása terén.

A kibertámadások nemzetközi jogi aspektusai - Konferenciabeszámoló

2017.07.11.

2017. május 08-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartott workshop rendezvényt a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hadtudományi osztálya A kibertámadások nemzetközi jogi aspektusai címmel. Az előadás meghívott vendégei Dr. Lattmann Tamás az NKE docense, nemzetközi jogász; Ádány Tamás a PPKE docense, nemzetközi jogász; Krasznay Csaba a Kiberbiztonsági Akadémia igazgatója és Török Szilárd hacker, egykori NISZ IT biztonsági igazgató voltak.

Lezárult a Magyar Nemzeti Bank 2015. évi ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.07.11.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Magyar Nemzeti Bank 2015. évi működése szabályszerűségének ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az MNB irányítási, döntéshozatali és ellenőrzési rendszere összességében szabályozottan működött 2015-ben. A jegybank gazdálkodása szabályozott és szabályszerű volt. A pénzügyi közvetítőrendszert felügyelő, ellenőrző és szabályozó tevékenysége összességében megfelelt a jogszabályi előírásoknak, szanálási hatósági feladatai ellátása során a jogszabályi előírásokat betartotta, hibát a szanálási tervezésnél tárt fel az ellenőrzés.

Biometrikus ellenőrzési rendszer Ukrajnában - A határokon vezetnék be az új azonosítási intézkedéseket

2017.07.11.

Ukrajna azt tervezi, hogy jövőre bevezeti a határát átlépő külföldiek biometrikus ellenőrzését - jelentette be Petro Porosenko államfő a nemzetbiztonsági és védelmi tanács (RNBO) ülésén.

Jogszabálysértések miatt bírságolt az MNB - 3,5 millió forinttal büntette az O.F.SZ. Zrt.-t

2017.07.10.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hárommillió-ötszázezer forintra bírságolta az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-t, a pénzforgalmi intézménynek az MNB döntése alapján ez év végéig orvosolnia kell az általa elkövetett jogszabálysértéseket - közölte a jegybank a honlapján.

Az Unión belüli szabad mozgás és tartózkodás jogának korlátozása - Háborús bűncselekmények elkövetőivel szembeni szankció

2017.07.10.

A tartózkodási irányelv (2004/38/EK) értelmében a tagállamok az uniós polgárok és családtagjaik szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát közrendi vagy közbiztonsági okból csak akkor korlátozhatják, ha az érintett egyén személyes magatartása valódi, közvetlen és kellően súlyos veszélyt jelent a társadalmukra.

A tiltott adatszerzés bűncselekmény - A Kúria is osztja a Legfőbb Ügyészség jogi álláspontját

2017.07.10.

A Legfőbb Ügyészség által kezdeményezett felülvizsgálati eljárás eredményeként a Kúria - az ügyészség álláspontjával egyezően - megállapította, hogy a jelenleg hatályos szabályozás szerint a tiltott adatszerzés bűncselekményét csak olyan helyen lehet elkövetni, ami a magánlaksértés bűncselekmény kapcsán kialakult joggyakorlat szerint megfelel a „más lakása, egyéb helyisége vagy az azokhoz tartozó bekerített hely” fogalmának. A Legfőbb Ügyészség változatlan álláspontja szerint indokolt lenne kibővíteni az elkövetés helyének bővebb meghatározásával a bűncselekménnyel fenyegetett magatartások körét. A Legfőbb Ügyészség ezen jogi álláspontja kapcsán már 2006. októberében, majd 2017. februárjában jogalkotási kezdeményezéssel élt.

Befejeződött a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék vizsgálata

2017.07.10.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. gazdálkodásának 2012-2015 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. A társaság tulajdonosi joggyakorlói a tevékenységüket szabályszerűen látták el. A társaság működésének szabályozottsága megfelelő volt. A pénzügyi- számviteli, adatszolgáltatási feladatokat a törvényi előírásoknak megfelelően látta el, a vagyonával szabályszerűen gazdálkodott.

A közérdekű adatkiadás iránti perek gyakorlata - A leggyakoribb alperesi hivatkozások

2017.07.10.

Az elmúlt évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy a közérdekű adatkiadás iránti perek száma folyamatosan emelkedik, gyakorlatilag minden nap érkezik egy ilyen ügy - ismertette dr. Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője a Törvényszék 2017. július 7-én tartott sajtótájékoztatóján. Az újságírók kérdéseire dr. Palotás Gergely Péter, a törvényszék csoportvezető-helyettes bírája válaszolt.

Amerikai internetes cégek adóztatása -A francia kormány felszólította az uniót

2017.07.10.

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter arra kérte az Európai Uniót, hogy a kontinensen fizettesse meg a rájuk eső méltányos adót az olyan amerikai internetes óriáscégekkel, mint a Google, az Amazon vagy a Facebook.

Késedelmi kamatra vonatkozó rendelkezések - A szabályozás ellentétes az uniós joggal

2017.07.07.

Az áfa visszatérítésére vonatkozó magyar szabályoknak az elhúzódó adóellenőrzésekkel összefüggő késedelmi kamat megfizetésére vonatkozó rendelkezései nincsenek összhangban az uniós joggal.

Őrizetbe vett jogvédők szabadon bocsátása - Az ET emberi jogi biztosa felszólította a török hatóságokat

2017.07.07.

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa felszólította a török hatóságokat, hogy haladéktalanul engedjék szabadon az Amnesty International törökországi szervezetének vezetőjét és hét másik jogvédőt, akiket az előző napon vettek őrizetbe.

Nem megfelelő termékmegjelenítés - 8 millió forintra bírságolt az NMHH

2017.07.07.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Stahl konyhája műsorban feltűnő nem megfelelő termékmegjelenítés miatt összesen 8,12 millió forintra bírságolta a TV2 szolgáltatóját.

Alku helyett is jó a hitel - A legjobb ajánlatokkal sokat spórolhatunk

2017.07.07.

A lakáshitelezés egyre nagyobb szerepet kap az egyébként is élénk lakáspiacon. A legkeresettebb lakások megvásárlásánál az alkura nem mindig van tér, de azt helyettesítheti a legkedvezőbb lakáshitel. Július elején egy 20 éves futamidőre felvett 10 millió forintos, legalább 10 évig fix törlesztőrészletet biztosító lakáshitel esetén a legjobb ajánlatokkal akár 4 millió forinttal kisebb lesz a kiadás.

Emelkedett tavaly az uniós kötelezettségszegési eljárások száma - Magyarország a középmezőnyben foglal helyet

2017.07.07.

Emelkedett tavaly az uniós jog megsértése miatt megindított kötelezettségszegési eljárások száma a 2015-ös adatokhoz képest az Európai Unió tagállamai körében. Magyarország a középmezőnyben szerepelt a folyamatban lévő ügyek számát tekintve - írta friss összesítésében az Európai Bizottság.

Az online pénztárgépek akadálymentesítése - Az ombudsman megállapításai

2017.07.06.

Az online pénztárgépek akadálymentesítését szorgalmazza vakok és gyengénlátók számára az alapvető jogok biztosa - közölte az ombudsman hivatala.

Ne várja meg az adóvégrehajtást! - Összefoglaló a lehetőségekről

2017.07.06.

Az adóhatóság az utóbbi években nagyobb hangsúlyt helyez a végrehajtás hatékonyságának növelésére. Bár a jogszabályi háttér változatlan, a helyszíni végrehajtások számának növelését tűzte ki célul a NAV. Az elsődleges cél az adótartozások minél előbbi behajtása, az adótartozás összegéhez igazodó eljárásokkal – összegez Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere. A cégek érdeke is az esedékes adófizetések teljesítése, vagy ha erre egy akut pénzügyi probléma miatt nincs mód akkor, a végrehajtási eljárás hatékony megelőzése. Erre fizetési könnyítés kérésével van lehetőségük a társaságoknak, a fő szempont az időzítés!

Az Amnesty International bírálja az Európai Unió migrációs politikáját - A nemzetközi jogvédő szervezet jelentése

2017.07.06.

Az Európai Unió (EU) migrációs politikáját bírálja közzétett, legújabb jelentésében az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, részben Brüsszelt téve felelőssé amiatt, hogy egyre több migráns fullad vízbe a Földközi-tengeren történő átkelés közben.

A nyári diákmunka jogi feltételei - Mire érdemes odafigyelniük a fiataloknak?

2017.07.06.

A Gyulai Törvényszék a fiatal generáció jogtudatosságának fokozása érdekében fontosnak tartja a diákok széles körű tájékoztatását az őket érintő aktuális jogi kérdésekről. A nyári szünidő beköszöntével országszerte rengeteg diák tervezi, hogy az iskolai szünetet nem pihenéssel, hanem munkával tölti el. Mielőtt azonban belevágnak, érdemes tájékozódni a nyári diákmunka feltételeiről, és arról a szabályozási környezetről, mely alapvetően meghatározza a fiatalok foglalkoztatását. A törvényszék közleménye e tájékozódáshoz kíván segítséget nyújtani.

Bírói integritás, függetlenség - A Kúria megőrzi az elveket

2017.07.06.

A Kúria elnöke szerint "nagyon körültekintő szervezeti munka" folyik a bírói integritás, függetlenség megőrzéséért a legfelsőbb bírói fórumon, ennek eredményeként az elmúlt években nagyon ritkán érhette jogos kritika a testületet.

A munka díjazása - Gyakori félreértések és amit tudni érdemes!

2017.07.05.

A munkáltató a munka költséghatékony megszervezésére, a munkavállaló pedig a minél nagyobb munkajövedelem megszerzésére törekszik. Az alábbiakban a minimálbér, a távolléti díj, és a bérpótlékok területével összefüggésben három olyan kérdéskört mutatunk be, melyek gyakori félreértések alapjai. Lássuk akkor mire kell figyelnünk:

Az EU és Kuba közötti együttműködési megállapodás - Az Európai Parlament hozzájárult a létrehozáshoz

2017.07.05.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén hozzájárult az Európai Unió és Kuba között tervezett Politikai Párbeszéd és Együttműködési Megállapodás (PDCA) létrehozásához - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.

A Kúria ítélkezése - Egy éven belül befejeződnek az ügyek

2017.07.05.

A Kúria elé kerülő ügyek általában egy éven belül befejeződnek, a büntető szakágban pedig átlagosan hat hónapon belül döntést hoznak - mondta a legfőbb bírói fórum elnöke a Kúria elmúlt fél évét értékelve sajtótájékoztatóján.

Internetes zsarolóvírus - Az ukrán hatóságok megállították a vírus terjedését

2017.07.05.

A Petya nevű zsarolóvírus újabb támadási hullámát akadályozták meg a hatóságok Ukrajnában - közölte szerdán Arszen Avakov belügyminiszter a Facebook internetes közösségi oldalon.

Befejeződött két állami közlekedési társaság ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.07.05.

Az Állami Számvevőszék befejezte a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. 2012. január 1. és 2015. december 31. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a tulajdonosi jogok gyakorlása mindkét társaság esetében szabályszerű volt. A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. vagyongazdálkodása átlátható volt, a társaság gondoskodott a vagyon értékének megőrzéséről, állagának megóvásáról. A HungaroControl Zrt. vagyongazdálkodása összességében szintén szabályszerű volt, és a társaság működésének szabályozottsága, a pénzügyi, számviteli, adatszolgáltatási és ellenőrzési feladatok ellátása is megfelelt az előírásoknak.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000