Hír archívum: 2017. augusztus

Más hónap

Top-10 Ab-határozat - Augusztusi mustra

2017.08.31.

Augusztus 25-én befejeződött a nyári ítélkezési szünet az Alkotmánybíróságon. Az őszi ülésszak kezdetén tallóztunk az első félévi statisztikában, valamint csokorba gyűjtöttük az év eddigi tíz legjelentősebb döntését.

Lengyel jogállamiság - Nem tervez a kormány intézkedéseket

2017.08.31.

A jelek szerint egyelőre nem tervez konkrét intézkedéseket a lengyel kormány a jogállamisággal kapcsolatos aggályok orvoslására - közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén.

A romák társadalmi befogadása - Az Európai Bizottság javaslatai

2017.08.31.

A Bizottság kiértékelte, hogy a tagállamok hogyan hajtják végre nemzeti romaintegrációs stratégiáikat, és a mai napon közzétette az értékelés eredményét. Az értékelésből kiderül, hogyan változott a romák helyzete 2011 óta. Az összkép lassan javul: egyre nagyobb mértékű például a romák részvétele a kisgyermekkori nevelésben, miközben csökkent körükben a korai iskolaelhagyók aránya. Az értékelés ugyanakkor arra is rámutat, hogy a romáknak még ma is 80%-a (Magyarországon 75%-a) van kitéve a szegénység kockázatának – jóllehet ez a szám alacsonyabb a 2011. évinél –, az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügy és a lakhatás területén tapasztalható javulás pedig egyenlőtlen és szerény mértékű.

Az EU-s kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.31.

Az Állami Számvevőszék elvégezte az uniós kutatás-fejlesztés és innovációs támogatások megfelelőségi ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította: az európai uniós forrásból finanszírozott kutatás-fejlesztés és innovációs célú támogatásoknál a hazai intézményrendszer 2014-es átalakítása mellett is biztosított volt a folyamatos feladatellátás. Az irányító szervi feladatok és egy esetben a közreműködő szervezeti feladatok átadás-átvétele nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A támogatások monitoring és értékelési rendszere nem biztosította megfelelően a támogatások szabályszerű és eredményes felhasználását. Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság a támogatások szabályszerű és eredményes felhasználására vonatkozó ellenőrzéseit szabályszerűen hajtotta végre. Az integritás szemléletet 2015-ben érvényesítették.

Tovább egységesítik a közigazgatás informatikai rendszereit - Cél a hatékonyság és költségcsökkentés

2017.08.31.

Tovább egységesítik a közigazgatás informatikai rendszereit - jelentette be a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatója Budapesten, a Központosított kormányzati informatikai rendszer bővítése (KKIR3) projekt sajtótájékoztatóján.

Közös rendszer a menedékkérők hazajuttatására - Az Európai Bizottság javaslata

2017.08.31.

Közös rendszer felépítését javasolja az Európai Bizottság (EB) az elutasított menedékkérők hazajuttatására, és nagyobb határozottságot vár a tagállamoktól az ország elhagyását elrendelő menekültügyi határozatok végrehajtásában.

Cégkapu regisztráció - Fontos határidő a cégek számára

2017.08.30.

Azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek 2017. január 1. napján már léteztek, 2017. augusztus 30. napjáig kötelesek bejelenteni elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket a szervezetet nyilvántartó közhiteles nyilvántartásba vagy a Rendelkezési Nyilvántartásba. Ezt a kötelezettséget az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény írja elő számukra.

Kiváltság vagy diszkrimináció a nők kedvezményes nyugdíjkorhatára? - Lengyelország álláspontja az Európai Bizottság véleményével szemben

2017.08.30.

A nők alacsonyabb nyugdíjkorhatára kiváltság, nem pedig diszkrimináció - értékelte az Európai Bizottságnak (EB) címzett, közzétett levélben a Szolidaritás lengyel szakszervezet elnöke, a lengyel állampolgárok szuverén döntéseibe való beavatkozásnak minősítve Brüsszel ez ügyben elfoglalt álláspontját.

Emberi jogi díj - A Magyar Heksinki Bizottság a jelöltek között szerepel

2017.08.30.

A Magyar Helsinki Bizottság is bekerült a Vaclav Havel egykori cseh elnökről elnevezett emberi jogi díj három jelöltje közé - közölte az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE).

Kereskedelmi egyezmény az EU és az Egyesült Királyság között - A kilépés feltételeit kell rögzíteni először

2017.08.30.

Először a brit uniós kilépéssel kapcsolatos főbb kérdésekről kell megállapodni, és csak azután kezdődhetnek meg a tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kereskedelmi egyezményről - figyelmeztetett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Uniós alapértékek védelme - Lengyelország védeni fogja a biztonságot

2017.08.30.

Lengyelország védeni fogja az Európai Unió alapértékeit, az egyes tagállamok érdekei nem szoríthatják háttérbe a biztonságot - hangsúlyozta a lengyel köztévében is sugárzott videofelvételen Beata Szydlo kormányfő, az uniós politikusok Varsó politikáját bíráló nyilatkozataira reagálva.

Megtévesztő és hiányos reklámok a Media Marktnál - 10 millióra bírságolt a GVH

2017.08.29.

Megtévesztő és hiányos reklámok miatt 10 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Média Marktot.

Katalónia elszakadása - Az autonóm parlament a népszavazás előtt dönthet a függetlenségről

2017.08.29.

Még a függetlenségi népszavazás előtt, a következő hetekben elfogadhatja az autonóm regionális parlament azt a törvényt, amely Katalónia Spanyolországtól elszakadását szabályozza - jelentették be a katalán függetlenségi pártok politikusai barcelonai sajtótájékoztatójukon.

Uniós jogállamisági mechanizmus - Varsó kifogásolja az eljárást

2017.08.29.

Varsó kétségbe vonja a vele szemben elindított uniós jogállamisági mechanizmus jogszerűségét, az eljárás keretében bírált lengyel igazságügyi reformot pedig az európai elveknek megfelelőnek tartja - derül ki a külügyminisztérium honlapján közzétett nyilatkozatból.

Mennyi egy lakáshitel ára? - Érdemes megnézni több bank kínálatát is

2017.08.29.

Egy lakáshitelnél akár 100 százalékos különbségek lehetnek a teljes futamidő alatt a kamatkiadásban, ezen keresztül a teljes díjban. Egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű kölcsönnél alig több mint 3 millió forintból is kijöhet a kamat, de vannak olyan konstrukciók is, amelyeknél ugyanez 6 millió forintos tételt jelent. Érdemes nemcsak a saját bank ajánlatait megnézni, hanem a többiekét is.

Menekültstátusz ellenőrzése - A francia elnök már Afrikában alkalmazná a rendszert

2017.08.29.

Emmanuel Macron francia államfő szerint már az afrikai tranzitországokban, Nigerben és Csádban ki kellene szűrni a migránsok közül azokat, akik jogosultak menekültstátuszra, annak érdekében, hogy "a lehető leggyorsabban biztonságban részesüljenek".

Fiatalkorúak előzetesben - A nemzetközi követelmények

2017.08.28.

A gyermekek a büntetőeljárásban különösen sérülékeny csoportot képeznek. A közelmúltban végbement hazai jogszabályi változások a gyermekjogok szempontjából inkább negatív képet mutatnak. Azonban a strasbourgi gyakorlat szerint a gyermekek büntetőeljárásbeli helyzetét nem csupán az írott jogi rendelkezések, hanem az eljáró hatóságok körültekintése is jelentősen befolyásolja.

Menedékkérők elosztása - Hamarosan ítéletet hirdet az Európai Bíróság

2017.08.28.

Szeptember 6-án hirdet ítéletet az Európai Bíróság a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák kereset ügyében - tájékoztatott a luxembourgi székhelyű bíróság.

Tauffer Emil: A börtönügy főkormányzata - A Magyar Igazságügy 1877. évi augusztusi számából

2017.08.28.

A Magyar Igazságügy című havilap 1877. évi augusztusi száma közölte a szerző tanulmányát. Ebből közlünk mi is részleteket.

Megbírságolta a Magyar Telekomot az NMHH - Jogtalan versenyelőnyszerzés és szabálytalan ÁSZF miatt járt el a hatóság

2017.08.25.

Jogtalan versenyelőnyszerzés és szabálytalan általános szerződési feltételek miatt 75 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Dr. Wlassits Gábor magas rangú állami elismerésben részesült - A nyugalmazott tanácselnök példaértékű munkájáért vehette át a kitüntetést

2017.08.25.

Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta dr. Wlassits Gábor, a Gyulai Törvényszék nyugalmazott tanácselnöke, címzetes táblabíró részére több évtizedes bírósági pályafutása, magas szintű szakmai igényességet tükröző, példaértékű munkája elismeréseként. Dr. Wlassits Gábor a kitüntetést dr. Trócsányi László igazságügyi minisztertől vette át Budapesten, a 2017. augusztus 20-i állami ünnep alkalmából tartott átadási ünnepségen.

Lezárult három felsőoktatási intézmény utóellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.24.

Az Állami Számvevőszék elvégezte a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola és az egri Eszterházy Károly Főiskola – mint az Eszterházy Károly Egyetem jogelődei –, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem utóellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a Károly Róbert Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az intézkedési terveikben vállalt feladatok többségét végrehajtotta, s ennek következtében működésük szabályozottsága javult. Az Eszterházy Károly Főiskola az intézkedési tervében szereplő hét feladatból kettő feladatot határidőn túl, kettő feladatot részben, három feladatot nem hajtott végre, így az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok egy része az ellenőrzött időszakban továbbra is fennállt.

Kész az applikációm, de hogyan jelölhetem, hogy melyik telefonra? - Mikor követünk el védjegybitorlást?

2017.08.24.

Képzeljük el a következő esetet: hosszas fáradozások árán megalkottuk a mobiltelefonokra tervezett applikációnkat. Az alkalmazás tökéletesen működik, pont olyan, mint aminek elképzeltük a tervezési szakaszban, és ráadásul az Apple operációs rendszerével, és a Google operációs rendszerével is kompatibilis, sőt a Microsoft mobilokon is remekül fut. Mielőtt azonban pezsgőt bontanánk, érdemes végiggondolni, hogy hogyan tüntethetjük fel az Apple, az Android, és a Microsoft védjegyeit az applikációnkon, mielőtt nem kellő gondosságunk védjegybitorlást eredményezne.

Uniós menekültelosztási rendszer - Lengyelország nem ért egyet az Unióval a kvótaügyben

2017.08.24.

Az uniós menekültelosztási rendszer rossz, súlyosbítja a migrációs válságot, sérti a tagállamok hatáskörét - szögezte le Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter, összefoglalva azt a választ, amelyet Brüsszelbe továbbítanak a kvótaügyben zajló kötelezettségszegési eljárás keretében.

A jövő nyár slágere az adatvédelmi incidens! - Szemelvények az általános adatvédelmi rendeletből

2017.08.23.

2018. május 25. napjával új korszak köszönt be az adatkezelés területén: hatályba lép az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete! A jogszabály nem nélkülözi az általános és konkrét tartalommal nehezen megtölthető megfogalmazásokat. Az előírások több, mint feléhez ráadásul komoly hatósági bírságolási jog is kapcsolódik.

3D ingatlan-nyilvántartás - A jövő telekkönyve

2017.08.23.

Fél évszázada nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer. A föld alatti és földfelszín feletti létesítmények – parkolóházak, közlekedési csomópontok, telekommunikációs infrastruktúra – azonosítása iránti igény növekedése ugyanis szükségszerűvé teszi a kétdimenziós rendszer háromdimenziósra cserélését - írják Boncok Bettina és Kui Szilárd ügyvédek az Advocatuson, a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda szakmai blogján.

Befejeződött öt büntetés-végrehajtási társaság ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.23.

Az Állami Számvevőszék a büntetés-végrehajtás területén működő, állami társaságokat ellenőriz, melynek keretében lezárultak az Ipoly Cipőgyár Termelő és Szolgáltató Kft., a NOSTRA Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a „BUFA” Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft., a Duna Papír Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a DUNA-MIX Ipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. ellenőrzései. Az ÁSZ megállapította, hogy a társaságok feletti tulajdonosi jogokat az illetékes szervezetek szabályszerűen gyakorolták, és a társaságok működésének szabályozottsága is összességében megfelelt az előírásoknak. A bevételek és ráfordítások elszámolása, a beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése minden esetben szabályszerűen történt, és az öt társaság vagyongazdálkodása is összességében szabályszerű volt.

Megszűnik az EU-bíróság "közvetlen hatásköre" - A Brexit után is még lehet szerepe az Uniónak

2017.08.23.

Megszűnik az Európai Unió Bíróságának közvetlen hatásköre az Egyesült Királyságban az után, hogy a szigetország várhatóan 2019 tavaszán kilép az Európai Unióból - derült ki a brit kormánynak a bíróság jövőbeni hatáskörével kapcsolatban megfogalmazott, és ismertté vált állásfoglalásából.

Folytatódik a Hagyó-per - Szeptember 7-én lesz a másodfokú tárgyalás

2017.08.22.

Szeptember 7-én kezdődik Hagyó Miklós Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai ellen indult per másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán - közölte a bíróság.

Befejeződött három állami társaság ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.22.

Az Állami Számvevőszék befejezte a budapesti Apertus Közszolgálati Oktatás-fejlesztési Központ Szolgáltató Nonprofit Kft., az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft., és a Vas Megyei Temetkezési Kft. 2012-2015 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az Apertus Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlás 2012-ben és 2013-ban nem volt szabályszerű, ám 2014-től már megfelelt az előírásoknak. A társaság vagyongazdálkodása 2012 és 2014 között nem volt szabályszerű, működésének szabályozottsága összességében megfelelt, a pénzügyi-számviteli feladatok ellátása azonban nem felelt meg az előírásoknak. Az Annamajori Kft. és a Vas Megyei Temetkezési Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlás szabályszerű volt, és a társaságok vagyongazdálkodása, működésük szabályozottsága, valamint a pénzügyi-számviteli, adatszolgáltatási feladatellátásuk is összességében megfelelt az előírásoknak.

Rendkívüli vizsgálat szükséges a gyermekhalálozásoknál - A szociális és gyermekvédelmi intézetekben történt esetek kivizsgálását kéri az ombudsman

2017.08.22.

Minden esetben rendkívüli, objektív vizsgálatot szorgalmaz a szociális és gyermekvédelmi intézményekben történt halálozások ügyében Székely László, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman ez ügyben az emberi erőforrások miniszterének mielőbbi intézkedését kérte.

Határozatképtelen volt a rendkívüli ülés- Csak napirend előtti felszólalások hangzottak el

2017.08.21.

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés hétfőre - ellenzéki kezdeményezésre - összehívott rendkívüli ülése, így csak napirend előtti felszólalások hangzottak el.

Lezárult a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.21.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. 2012. január 1. és 2015. december 31. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása összességében szabályszerű volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vagyongazdálkodása, a pénzügyi-számviteli és az ellenőrzési feladatok ellátása szabályszerű volt, közzétételi kötelezettségének eleget tett. A társaság működésének szabályozottsága nem volt megfelelő.

Ismét az Európai Bíróság előtt az Uber - Egységes uniós álláspont szükséges

2017.08.21.

Alig két hónappal azután, hogy Szpunar főtanácsnok indítványában megállapította, hogy az Uber elsősorban nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt, és így köteles betartani a tagállamok vonatkozó közlekedési szabályozásait, a cég ügye újra terítékre került az Európai Bíróság előtt. „Habár az Európai Bíróság ítélethirdetésére még hónapokat kell várni, az eddigi főtanácsnoki indítványok és az egyre gyakoribb tagállami eljárások alapján jól látszik, hogy az Uber tevékenységével kapcsolatosan a közeljövőben egységes uniós álláspontra lesz szükség.” – mutat rá Novák Zoltán, a Taylor Wessing ügyvédi iroda jogásza.

Van már cégkapuja? Ha nincs, regisztráljon! - A legfontosabb tudnivalók

2017.08.21.

„A 2017. január 1-jén már létező gazdálkodó szervezetnek 2017. augusztus 30-áig létre kell hozniuk és be kell jelenteniük az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket a Rendelkezési Nyilvántartásba.” – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. Ennek előfeltétele a cégkapu szolgáltatásra történő regisztráció.

Boszorkányperek kutatója - Beszélgetés Balogh Elemér jogtörténész professzor volt alkotmánybíróval

2017.08.21.

Ma is hangosan és sétálva tanul, mint Arisztotelész. Kilenc évig volt alkotmánybíró és kilenc gyermeke van. Szeged díszpolgára, és tavaly óta a helyi jogi kar dékánja. Kedvenc témája a boszorkányperek. Balogh Elemér jogászprofesszor szerint a jogtörténet egyben kultúrtörténet is.

Lezárult egy honvédelmi célú térképészeti társaság ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.18.

Az Állami Számvevőszék befejezte a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2012-2015 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a társaság tulajdonosi joggyakorlói a tevékenységüket összességében szabályszerűen látták el. A társaság működésének szabályozottsága és a pénzügyi-számviteli, illetve adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése összességében megfelelt az előírásoknak. A társaság vagyonával szabályszerűen gazdálkodott.

A felhő jogi környezete - Mik a kockázatok?

2017.08.18.

A felhő térnyerése évek óta vitathatatlan. A felhőalapú szolgáltatások rohamos terjedésével pedig egyre hangsúlyosabban merül fel az a kérdés, hogy a jogi szabályozás elősegíti, vagy inkább akadályozza a felhőalapú számítástechnika (cloud computing) alkalmazását, illetve, hogy mennyiben képes kezelni a felhő jelentette kockázatokat. Ahogy az általában lenni szokott a jogi szabályozás jócskán lemaradva követi a technológiai fejlődést, jelen esetben sincs ez másként. Felhőjogról, mint önálló jogágról még nem beszélhetünk, a felhő által felvetett jogi problémák számos területet érintenek, mint például az adatvédelem, szerződések joga, elektronikus kereskedelem, büntetőjog, kiberbiztonság, szellemi alkotások joga. Az adatvédelmi szabályozás talán a legjelentősebb terület, amely a felhő elterjedésének a gátja lehet.

Iskolakezdési nagy leárazások - Mire figyeljenek a fogyasztók?

2017.08.18.

Hatalmas kedvezmények, leárazások, akciók iskolakezdésre - az áruházláncok már közzétették a leárazott tanszereket, egyéb kedvezményeiket, de a nagy forgatagban nem árt több mindenre ügyelni! Ha hibás volt a termék, a leárazás ellenére is ugyanolyan fogyasztóvédelmi lehetőségek illetik meg a fogyasztókat! Nincs kötelező, egyéves garancia például a 10.000 Ft feletti iskolatáskára, van viszont az ilyen vételár feletti számológépre, diktafonra, hangszerre, sporteszközre, laptopra!

Kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés - Románia megtámadta az Európai Unió bíróságán a bejegyzést

2017.08.18.

Románia megtámadta az Európai Unió luxemburgi bíróságán a Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés bejegyzését - jelentette be egy kolozsvári sajtótájékoztatón Vincze Loránt a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke és Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke.

Lezárult két budapesti városgazdálkodási társaság ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.08.17.

Az Állami Számvevőszék lezárta a Budapest XIX. kerületi önkormányzatának tulajdonában lévő Közpark Kispesti Köztisztasági és Közfoglalkoztatási Nonprofit Kft. és a XVII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Rákosmente Városfejlesztő, Városüzemeltető, Kivitelező, Karbantartó és Szolgáltató Kft. ellenőrzéseit. Az ÁSZ megállapította, hogy az önkormányzatok összességében szabályszerűen gyakorolták tulajdonosi jogaikat. A Közpark NKft.-nél a vagyongazdálkodás szabályszerűsége, annak elszámoltathatósága, valamint a közzététel hiányosságai miatt az átláthatóság nem volt biztosított, a társaság fizetőképessége azonban stabil volt. A Rákosmente Kft. vagyongazdálkodása összességében megfelelt az előírásoknak, és fizetőképessége is biztosított volt. A társaság az árképzés során az előírásoknak megfelelően járt el, azonban önköltségszámítást nem végzett.

Cégkapu regisztráció - Két hét múlva lejár a kötelező bejelentkezés

2017.08.17.

2017. augusztus 30-ig minden gazdálkodó szervezet számára kötelező a Cégkapun történő regisztráció. A jövő év elejétől a folyamat során megadott email-cím segítségével zajlik majd az állami szervekkel való hivatalos kapcsolattartás, ezért – a jogszabályi követelménynek való megfelelésen túl – a vállalkozásoknak saját érdekük is, hogy időben felkészüljenek erre.

Szabadon utazhatnának be az EU-állampolgárok Nagy-Britanniába - Javaslat a kilépés utáni időkre

2017.08.17.

Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után is szabadon utazhatnának be a szigetországba az EU-s állampolgárok a brit belügyminisztérium készülőben lévő javaslata szerint.

Nevezzen a Wizz Air Budapest Félmaratonra! - Egyéni verseny jogászoknak!

2017.08.16.

Magyarország legnépszerűbb félmaratonja idén első ízben hirdet külön egyéni versenyt jogászoknak. Így e hivatás futói az abszolút eredménylista mellett egy speciális listában is szerepelnek majd a versenyt követően, amelyben külön szakmai sorrendet láthatnak.

Méltányosabb uniós élelmiszer-ellátási lánc - Az Európai Bizottság konzultációt indít

2017.08.16.

Az Európai Bizottság szerdán közzétett felhívásában arra kéri a mezőgazdasági termelőket, az uniós polgárokat és minden érintett felet, hogy a november 17-ig tartó online konzultáció keretében osszák meg az élelmiszer-ellátási lánc működésével kapcsolatos meglátásaikat.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000