Hír archívum: 2017. szeptember

Más hónap

Megújult választottbíróság - Beszélgetés Bodzási Balázzsal, az IM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkárával

2017.09.29.

Célunk, hogy a választottbíróság egy valódi szellemi műhellyé váljon, amely komoly szakmai presztízst vív ki magának - hangsúlyozza Bodzási Balázs, az IM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára, akivel az új választottbírósági törvényről, az előkészítés hátteréről, a legjelentősebb újításokról és az egyes rendelkezések kapcsán felmerült kérdésekről beszélgettünk.

Az unió kívülről érkező befektetések - Korlátozás kérdőjelekkel

2017.09.29.

Az Európai Unió egyik alapelve a tőke szabad áramlása a tagállamok között. Más a helyzet azonban az EU-n kívülről érkező befektetésekkel: az elmúlt hetekben a magyar kormány és az Európai Bizottság egy tartalmában nagyon hasonló javaslattal állt elő, mely bizonyos mértékig korlátozná, illetve engedélyhez kötné egyes, stratégiai szempontból kiemelt iparágakban a tagállamokon kívülről érkező befektetéseket.

Az EB környezetvédelmet támogató beruházási csomagot hagyott jóvá - A LIFE program hozzájárulása az unió jövőjéhez

2017.09.29.

Az Európai Bizottság az uniós költségvetésből fedezett, 222 millió euró értékű beruházási csomagot hagyott jóvá, hogy a LIFE névre keresztelt környezetvédelmi és éghajlat-politikai program megfelelően támogathassa az európai gazdaság átállását a fenntarthatóbb és karbonszegény jövőre.

Magyarellenes megnyilvánulások a román televízióban - Bírságot kaptak az érintett hírcsatornák

2017.09.29.

Magyarellenes megnyilvánulások miatt bírságolt meg a román országos audiovizuális tanács két román hírtelevíziót, amelyeket a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelentett fel.

Egységes minimáljövedelmi rendszer - Az EP foglalkoztatási ügyekért felelős bizottsága a bevezetést javasolja

2017.09.29.

A minimáljövedelem rendszerének egységes bevezetése az Európai Unió összes tagállamában az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az embereket kivezessék a szegénységből az Európai Parlament (EP) foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős szakbizottságának kiadott állásfoglalása szerint.

Európai Ügyészség - Az Európai Parlament bizottsága hozzájárult a létrehozáshoz

2017.09.29.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) zöld jelzést adott a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző, európai uniós ügyészi hivatal, az Európai Ügyészség létrehozásához.

Minority SafePack polgári kezdeményezés - Románia eljárási okokra hivatkozva támadja a döntést

2017.09.28.

Románia szigorúan eljárási okokból támadta meg az Európai Unió luxemburgi bíróságán a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés bejegyzését - közölte a román külügyminisztérium.

Minden, amit tudni érdemes a pénzmosási törvényről - Szeptember 30-ig szükséges az új belső szabályzatok elkészítése

2017.09.28.

A hónap utolsó napjáig – azaz 2017. szeptember 30-ig – számos cégnek új belső szabályzatot kell készíteni a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni új törvénynek megfelelően. A vallalkozokforuma.hu szakértője, az Írisz Office Könyvelő, Tanácsadó Zrt. összeszedte a legfontosabb információkat.

Lezárult a TLA Vagyonkezelő és -hasznosító Kft. ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.09.28.

Az Állami Számvevőszék befejezte a TLA Vagyonkezelő és -hasznosító Kft. 2012-2015 közötti időszakra vonatkozó vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a TLA Vagyonkezelő és -hasznosító Kft. felett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szabályszerűen gyakorolta a tulajdonosi jogokat. A társaság belső szabályozottsága összességében megfelelő volt. A bevételek és ráfordítások elszámolása előírások szerint történt. A vagyongazdálkodás szabályszerű volt; a vagyon értékének, állagának megőrzéséről gondoskodtak.

Hatályba lépett ukrán oktatási törvény - Nem zárták ki a pontosítások lehetőségét

2017.09.28.

Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy pontosításokat hajtsanak végre a frissen hatályba lépett ukrán oktatási törvény nemzetiségi kisebbségeket érintő részén, mondta Lilija Hrinevics oktatási miniszter, aki erről azután nyilatkozott, hogy megbeszélést folytatott Kijevben román kollégájával, Liviu Marian Pop oktatási miniszterrel.

Migrációs és menekültügyi politika - Az Európai Bizottság felülvizsgálata és következő lépései

2017.09.28.

A Bizottság áttekinti a 2015. évi európai migrációs stratégia teljesítése terén elért haladást, és felvázolja az erősebb, hatékonyabb és méltányosabb uniós migrációs és menekültügyi politika még hiányzó elemeinek pótlásához szükséges következő lépéseket. Az európai migrációs stratégia félidős felülvizsgálatából kitűnik, hogy az elmúlt két évben az uniós migrációkezelésnek köszönhetően csökkentek az irreguláris migráció ösztönzői, erősödött külső határaink védelme, sikerült eleget tennünk a menekültek segítésével kapcsolatos kötelességünknek, és javultak az Európába vezető legális beutazási lehetőségek. Mivel az Európára nehezedő migrációs nyomás még mindig magas, rendkívül fontos, hogy ezen eredményekre építve folytassuk a jelenlegi erőfeszítéseket, fokozzuk a stabilabb és strukturáltabb megoldásokra irányuló munkát, és készen álljunk arra, hogy hathatós választ adjunk az előre nem látható eseményekre.

Rekordösszegű bírság a Google-nak - Az óriásvállalat javaslatot terjesztett elő a bírság elkerüléséért

2017.09.28.

A Google javaslatot terjesztett elő egy önálló felületen elérhető vásárlói árösszehasonlító keresőprogram létrehozására az Európai Bizottság nagy összegű bírsága kifizetésének elkerülése érdekében - közölte az amerikai internetes óriásvállalat szóvivőjén keresztül.

A felhőszolgáltatások adatvédelmi kérdései - Az uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) fényében

2017.09.27.

Az arany és az olaj után az adat vált a gazdaság legjelentősebb erőforrásává. A világ öt legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalata adatokkal gazdálkodik. Nem mindegy tehát, hogy a vállalkozások a kincsüket hol és milyen körülmények között tárolják. - A RedHat 250 IT vezető bevonásával készített felmérése szerint 2017. a felhő éve lesz: 52%-uk gondolja úgy, hogy egy erős felhőstratégia kialakítása az év legnagyobb IT kihívása.

Elemzés a 2017. első félévi költségvetési folyamatokról - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.09.27.

A 2017-re vonatkozó hazai adósságszabályoknak várhatóan megfelel a kormányzati szektor adósságának alakulása – áll az Állami Számvevőszék friss költségvetési elemzésében. Az idei év végén az uniós módszertan szerint értelmezett GDP arányos kormányzati adósság csökkenése várható. Az ÁSZ rámutat: 2017. első hat hónapjában kedvezően alakultak a főbb makrogazdasági mutatók. Az elemzésben számszerűsített, bevételi elmaradások, valamint többletkiadások eredményeként ugyanakkor az államháztartás év végi pénzforgalmi egyenlege 76-108 milliárd Forinttal kedvezőtlenebb lehet a tervezetthez képest.

Életveszélyes a kötelező kéményellenőrzés felszámolása - A zöldombudsman álláspontja

2017.09.27.

Életveszélyes a rendszeres, kötelező kéményellenőrzés felszámolása - közölte Bándi Gyula zöldombudsman annak kapcsán, hogy a Belügyminisztérium törvénytervezete a családi házak tulajdonosaira bízza a kéményellenőrzést.

Jogi diploma a végrehajtóknak - A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara közleménye

2017.09.27.

Idén be kellett iratkozniuk valamelyik jogi karra azoknak a bírósági végrehajtóknak, akiknek még nincs jogi végzettsége, és 2022 végéig diplomát kell szerezniük a jogszabály rendelkezése szerint - mondta Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Paradigmaváltás a jogi szakmában - A technológiai változások hatásairól

2017.09.26.

Veszélyezteti-e a modern technika a jövő jogászainak munkáját? Kik lehetnek a technológiai változások nyertesei és vesztesei? Mennyiben mások egy fiatal jogász karrierlehetőségei ma, mint 10 évvel ezelőtt? És egyáltalán, hogyan lehet minderre a legjobban felkészülni, akár már gólyaként? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ dr. Papp Gábor, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda szakmai fejlesztésért felelős vezetőjével.

Lengyel igazságügyi reform - Az uniós vizsgálni fogja az új bírósági törvények tervezeteit

2017.09.26.

Tanulmányozni fogja az Európai Unió a lengyel államfő által korábban megvétózott bírósági törvények új tervezeteit, amelyeket Andrzej Duda ismertetett - tudatta Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

Kiberbiztonság iránti uniós fellépések - Cél az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség létrehozása

2017.09.26.

Jean-Claude Juncker elnök az Unió helyzetéről szóló éves beszédében kijelentette: „Az elmúlt három évben előrelépéseket tettünk az európaiak online biztonságának garantálása terén. Ám Európa még mindig nem rendelkezik elég eszközzel a kibertámadások elhárítására. A Bizottság ezért ma új eszközöket javasol az ilyen támadásokkal szembeni védelem megerősítésére, többek között egy európai kiberbiztonsági ügynökség létrehozását.”

Uniós reformtervek - A francia államfő bejelenti a részleteket

2017.09.26.

Emmanuel Macron francia államfő elindítja az eurózóna elmélyítését szolgáló folyamatot és bemutatja az Európai Unió reformját célzó tízéves útitervét. Az európai reformprogrammal megválasztott francia köztársasági elnök elképzeléseit semmiben sem módosította a német szövetségi parlamenti választások eredménye - hangzott el a francia elnöki hivatalban szervezett sajtóbeszélgetésen.

Új ukrán oktatási törvény - Aláírta az államfő a parlament által már elfogadott tervezetet

2017.09.26.

Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt, amelyet szeptember 5-én fogadott el a kijevi parlament, és amely a kisebbségi nyelveken történő oktatás visszaszorítása miatt komoly tiltakozásokat váltott ki belföldön és külföldön, köztük Magyarországon is.

Vezető tisztségviselők felelősségre vonása adótartozásért - Az új adóeljárási szabályok változtatnak a bizonyításon is

2017.09.26.

Egyre gyakrabban merül fel a vezető tisztségviselők felelősségre vonása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által megállapított adótartozásokért, és a jövőre hatályba lépő jogszabályok tovább nehezítik a dolgukat - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Tisztességes és kiszámítható munkaszerződések - Az Európai Bizottság konzultációt indított

2017.09.25.

Az Európai Bizottság uniós szintű konzultációt indított a munkáltatók képviselőivel és a szakszervezetekkel a munkaszerződésekre vonatkozó szabályok korszerűsítéséről, hogy azok a munkavállalók szempontjából méltányosabbá és kiszámíthatóbbá váljanak - közölte az uniós bizottság.

Versenyfelügyeleti eljárás indult a BLT Group Zrt.-vel szemben - A GVH összefonódás idő előtti végrehajtását sejti az érintett cégeknél

2017.09.25.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Balatontouristot megszerző BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt - közölte a GVH.

Alkotmánymódosítás, új bírósági törvénytervezetek - A lengyel államfő ismertette a változtatásokat

2017.09.25.

Andrzej Duda lengyel államfő ismertette hétfőn az általa júliusban megvétózott, az Európai Bizottság által is kifogásolt bírósági törvények új tervezeteit, valamint az ehhez fűződő alkotmánymódosítási javaslatot.

Egyeztetés a terrorizmus áldozatainak jogairól - A visegrádi és Benelux-országok miniszterei tanácskoznak

2017.09.25.

Az áldozatok, köztük a terrorizmus áldozatainak jogvédelméről egyeztetnek budapesti tanácskozásukon a visegrádi és a Benelux-országok igazságügyi miniszterei - mondta el újságíróknak a tárgyalások előtt Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Új GDPR képzés - Beszélgetés Dr. Jóri András volt adatvédelmi biztossal az Infotv. módosításairól

2017.09.25.

A májusi képzés sikerére tekintettel a Dataprotection.eu Kft., Dr. Jóri András adatvédelmi ombudsman cége újra meghirdeti az EU Új Adatvédelmi Rendeletéről szóló képzést, mely a várható új szabályozásra is kiterjed. Ágazati napok október 2-án és 4-6-ig.

Hitelkártya használat - Tudatos fogyasztói döntések

2017.09.25.

Egyre több hitelkártyához ajánlanak pénzvisszatérítési akciókat, azonban ténylegesen csak azok járnak jól, akik tudatosan használják kártyájukat. Hiszen több feltételnek meg kell felelni ahhoz, hogy pozitív legyen a mérleg, megfelelő mennyiségű vásárlást kell lebonyolítani, nem lehet késedelembe esni, és még ekkor is maximalizálva van a visszatérítendő összeg nagysága.

A kormányt kérdezik a képviselők - Az Országház mai munkájáról

2017.09.25.

A képviselők ma összesen két és fél órában kérdezhetik a kormány képviselőit az Országgyűlés első őszi ülésének végén.

Francia munkajogi reform - Aláírta az államfő a rendeleteket

2017.09.22.

Aláírta pénteken Emmanuel Macron francia államfő a munkajogi reform öt rendeletét az előző napi szakszervezeti és a hétvégére tervezett politikai tiltakozás ellenére.

Székhelyszolgáltatás bejelentése - Szeptember 29-ig kell az adatokat közölni

2017.09.22.

Egy hetük maradt a bejelentésre azoknak a vállalkozásoknak és egyéni vállalkozóknak, amelyek már tavaly vagy azelőtt székhelyszolgáltatást vettek igénybe, és ez az idén sem változott: a székhelyszolgáltató adatairól szeptember 29-ig kell bejelentést tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) - közölte a hivatal.

Nemzetközi együttműködést kezdeményezett a Közbeszerzési Hatóság - Uniós ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatcsere, közös álláspont

2017.09.22.

Magyarország Közbeszerzési Hatósága nemzetközi együttműködést kezdeményezett a Visegrádi Négyek, valamint Horvátország, Macedónia és Szerbia társzervezeteivel. Az együttműködés célja a jógyakorlatok megosztása, valamint az EU-s források felhasználására irányuló uniós ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatcsere, közös álláspont kialakítása.

Utolsó szó joga a Hagyó perben - Szeptember végén hirdetnek határozatot

2017.09.22.

Felmentését kérte az utolsó szó jogán Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese az ellene és társai ellen indult per másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtáblán.

Külföldi számlák áfa visszaigénylése - Elektronikus benyújtási kérelem szükséges a jóváíráshoz

2017.09.22.

Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Francia munkajogi reform - Több tízezren tiltakoztak az utcákon

2017.09.22.

Ismét több tízezren vonultak az utcákra a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen. A szervezők és a hatóságok által közzétett első adatok szerint a közel kétszáz helyszínen szervezett felvonulásokon azonban a részvétel csökkenőben volt a múlt heti, első megmozduláshoz képest.

Panasz a műszaki cikkekre az internetes vásárlásoknál! - Figyeljünk az apróbetűs részekre is!

2017.09.21.

Legtöbbször műszaki cikkekre, IT-termékekre érkezik panasz a Budapesti Békéltető Testülethez, ami az online vitarendezési eljárásokat illeti. Ezek a termékek (például: okostelefon, iPad, televízió, porszívó, gyümölcs- és zöldségfacsaró, stb.), habár 10.000 Ft felett tartós fogyasztási cikknek minősülnek, mégis nem sokkal az átvételt követően elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének.

Hatályba lép az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodás - A tagállamok teljes megerősítése szükséges a teljes hatálybalépéshez

2017.09.21.

Szeptember 21-én ideiglenesen hatályba lép az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás, a CETA. A megállapodás majd csak akkor lép teljes mértékben hatályba, amikor azt – alkotmányos előírásainak megfelelően – az összes uniós tagállam megerősíti. Az EU és Kanada 2016. október 30-án írta alá a CETA-t, azután, hogy az uniós tagállamok a Tanácsban jóváhagyták a dokumentumot. 2017. február 15-én az Európai Parlament is kifejezte egyetértését, Kanada pedig 2017. május 16-án erősítette meg a megállapodást. Ez megnyitotta az utat a CETA ideiglenes alkalmazása előtt.

7 év után azonosították az elkövetőt - A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság eredményéről

2017.09.21.

Egy több mint hét éve, a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson történt gyilkosság feltételezett elkövetőjét azonosították be - közölte a rendőrség a honlapján.

Európai Parlamenti delegáció az Állami Számvevőszéknél - Szabályosabb az európai uniós pénzek felhasználása

2017.09.21.

Szabályosabb és eredményesebb az európai uniós pénzek felhasználása Magyarországon, mint a korábbi, 2007-2013 közötti támogatási időszakban volt – ezt közölte az Állami Számvevőszék az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának (CONT) Magyarországon tartózkodó delegációjával, 2017. szeptember 20-án. Az eszmecserén az ÁSZ – Domokos László elnök és Holman Magdolna tervezési igazgató vezetésével – részletes tájékoztatást adott az európai uniós források felhasználását, valamint a pénzek elosztásában közreműködő intézményeket érintő számvevőszéki ellenőrzésekről és elemzésekről. A találkozón szó esett a magyar EU-tagság pénzügyi mérlegének elemzési tapasztalatairól, a 4-es metró beruházással kapcsolatos – az ÁSZ által már 2010-ben feltárt – szabálytalanságokról, valamint több, a bizottság által vizsgált témakörről is.

Öthetes járattörlési időszak a Ryanairnél - Az utasok jelentős részének találnak megoldást a hét végéig

2017.09.21.

A Ryanair öthetes járattörlési időszakában érintett mintegy 315 ezer utasból szerdáig 238 ezren kérték a jegyük átfoglalását vagy az ár visszatérítését - derül ki légitársaság közleményéből.

Hollandia fellebbez a srebrenicai mészárlás ügyében - A hágai legfelsőbb bíróság megállapította a felelősséget

2017.09.21.

Fellebbezést nyújtott be a holland kormány a legfelsőbb bírósághoz, hogy helyezze hatályon kívül azon korábbi ítéletet, miszerint részben Hágát is felelősség terheli mintegy háromszáz boszniai muzulmán haláláért, akiket az 1995-ös srebrenicai mészárlás során gyilkoltak meg.

Közeleg a pénzmosási törvény határideje - A legfontosabb kötelezettségek

2017.09.20.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló új törvény főbb szabályai 2017. június 26-án léptek hatályba. Ettől az időponttól kezdve a szolgáltatók az új törvény, valamint az azt kiegészítő új jogszabályok rendelkezéseinek kötelesek megfelelni. Az újonnan létrejött szolgáltatók az új szabályok alapján kötelesek megalkotni belső szabályzatukat, valamint benyújtani azt a felügyeletüket ellátó szervhez jóváhagyás céljából. Emellett az új törvény a hatálybalépésekor már meglévő, működő szolgáltatókra is ró kötelezettségeket, ezek a szolgáltatók ugyanis kötelesek a belső szabályzatukat az új törvény rendelkezéseinek megfelelően átdolgozni és ennek megtörténtéről a felügyeletüket ellátó szervet írásban tájékoztatni.

Tízezer ítélet vár végrehajtásra - Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ereje

2017.09.20.

Csaknem 10 ezer olyan ítéletet tart számon az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), melyeknek máig nem tettek eleget az Európa Tanács tagállamai, bizonyos esetekben már 25 éve várat magára a törvényszék döntésének végrehajtása - írta a Politico brüsszeli hírportál.

Bírósági múlt és jelen - Könyvsorozat a Szegedi Ítélőtábla történetéről

2017.09.20.

Az Országos Bírósági Hivatal egyik kiemelkedő fontosságú feladatának tartja a magyar bíróságok épületeinek, infrastruktúrájának korszerűsítését. A OBH kezelésében 112 városban összesen 462.220 négyzetméter alapterületen 185 ingatlan van, melyből ítélkezési célra 153 épületet használnak, közülük védettnek 75 minősül.

Lezárult a gödöllői és a keszthelyi kastély ellenőrzése - Az Állami Számvevőszék megállapításai

2017.09.20.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. és a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. január 1. és 2015. december 31. közötti időszakra vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség mindkét társaság esetében szabályszerűen gyakorolta a tulajdonosi jogokat. A Gödöllői Királyi Kastély NKft. és a Helikon Kastélymúzeum NKft. belső szabályozottsága és a pénzügyi-számviteli feladatok ellátása is összességében megfelelt az előírásoknak. A tervezési, beszámolási, adatszolgáltatási feladatok ellátása szabályszerű volt, ám a vagyongazdálkodás nem felelt meg az előírásoknak, mert a társaságok 2012-2015. évi beszámolói a vagyon összetétele tekintetében nem a valós helyzetet tükrözték.

Iraki kurdok függetlenségi népszavazása - Az Európai Unió is ellenzi az elszakadást

2017.09.20.

Az Európai Unió rendületlenül támogatja Irak egységét, szuverenitását és területi integritását, ezért kerülni kell a szeptember 25-ére tervezett kurd függetlenségi népszavazáshoz hasonló, kontraproduktív és egyoldalú cselekedeteket - szögezte le Federica Mogherini, EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Nők elleni erőszak Rómában - A törvények szigorítását kéri a főpolgármester

2017.09.20.

A törvények szigorítását kérte az olasz kormánytól Virginia Raggi római főpolgármester azután, hogy az utóbbi tíz nap alatt három nőt erőszakoltak meg az utcán az olasz fővárosban.

Csongrád-Csanád? - Csongrád megye átnevezését tárgyalják a képviselők

2017.09.20.

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon javaslatát, amely Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megyét.

Diplomáciai nyomásgyakorlás az ukrán oktatási törvényhez - Az Alapjogokért Központ álláspontja

2017.09.20.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint diplomáciai nyomásgyakorlással, ügyek blokkolásával, szankciókkal érhető el, hogy módosítsák az új ukrán oktatási törvényt.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000