Hír archívum: 2017. november

Más hónap

A Brexit után is könnyű lesz letelepedni Nagy-Britanniában - Az új eljárásban két hét alatt elbírálják majd a folyamodványokat

2017.11.22.

A brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szerint a törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok a Brexit, a brit EU-tagság megszűnése után ugyanolyan könnyűszerrel regisztráltathatják majd magukat állandó nagy-britanniai lakosként, "mintha csak a jogosítványukat akarnák meghosszabbítani".

Startup-befektetői adókedvezmény - December közepétől vehető igénybe az új adóalap-kedvezmény

2017.11.22.

A startup vállakozások beruházói, az úgynevezett angyalbefektetők számára a december 9-én hatályba lépő kormányrendelet teremti meg az adóalap-kedvezmény igénylésének keretfeltételeit - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

Darák: A Kúria nem végez jogfejlesztést konkrét ítélet nélkül - A Kúria elnök 2016. évi beszámolója az igazságügyi bizottság előtt

2017.11.22.

A Kúrián működő automatikus ügyelosztási rend megfelel az alaptörvény szellemiségének, és az ebből kibontható törvényes bíróhoz való jog követelményének - mondta Darák Péter, a Kúria elnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

A megbilincselt terhelt képmása önmagában nem sérti az ártatlanság vélelmét - Alkotmánybírósági döntés a sajtószabadság védelmében

2017.11.22.

A büntetőeljárások során a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk az érintett ártatlanság vélelméhez fűződő jogát, ez azonban nem érintheti a sajtó szabadságát. Nem alaptörvény-ellenes, ha a sajtóban közölt tudósításhoz olyan képi illusztrációt csatolnak, amelyen az érintett a jogerős ítélet meghozatala előtt vezetőszáron és bilincsben látható.

Év végéig ki kell adni az idei szabadságokat! - Amit a szabadságok kiadásáról-kivételéről tudni érdemes

2017.11.22.

Kevesebb mint másfél hónappal a naptári év vége előtt egyre több cég kénytelen azzal szembesülni, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal is jár majd, ha a Munka törvénykönyvének (Mt.) megfelelve minden munkavállalójának kiadja az idei évben esedékes szabadságát. A Trenkwalder arra figyelmeztet, hogy a szabadság idei kiadásának elmaradása főszabály szerint akkor is jogszabálysértésnek minősülhet, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akart szabadságra menni.

Semmissé nyilvánított megtorló ítéletek - A Kúria két 1956 utáni koncepciós perben hozott ítéletet

2017.11.21.

Két újabb 1956 utáni, a forradalom megtorlásának szándékával lefolytatott koncepciós perben mondta ki az ítéletek semmisségét a Kúria kedden. Egy nyíregyházi, illetve egy pécsi ügyben fordult a Kúriához a Legfőbb Ügyészség a semmisségi igazolások kiadása érdekében. Az egykori vádlottak érdekében eljáró ügyvéd csatlakozott az ügyészi indítványhoz.

Handó: Komoly jelentősége van annak, ki lesz bírósági elnök - Elfogadta az igazságügyi bizottság az OBH elnök beszámolóját

2017.11.21.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint az időszerű ítélkezés és a bírósági munkakörülmények szempontjából komoly jelentősége van annak, egy pályázat után kit neveznek ki a törvényszék, ítélőtábla elnökének; Handó Tünde erről az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt beszélt keddi, az elmúlt évről készített beszámolója meghallgatásán.

December 25. is munkaszüneti nap lesz Ukrajnában

2017.11.21.

A kijevi parlament csütörtökön törvénymódosítást fogadott el, amelynek értelmében ezentúl munkaszüneti nap lesz december 25., a világ keresztényeinek többsége által ünnepelt karácsony is a január 7-i ortodox karácsony mellett. A munka törvénykönyvének ez irányú módosítását a 450 fős parlament 238 képviselője támogatta.

Polt: A legfőbb ügyészség munkája hatékony és jogszerű - A legfőbb ügyész 2016. évi beszámolója az igazságügyi bizottság előtt

2017.11.21.

Polt Péter szerint az ügyészség objektíven, hatékonyan, törvényes keretek között és jogszerűen végezte a munkáját tavaly. A legfőbb ügyész az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt a szervezet elmúlt éves beszámolóját ismertetve kedden elmondta, hogy a bűncselekmények száma évről évre csökken, az előző évben azonban 3,8 százalékkal emelkedett, de ez egy Zala megyei csalásra vezethető vissza, amely nagymértékben megnövelte az esetszámot. 2016-ban az elkövetők száma is csökkent - fűzte hozzá.

Szűkülnek az adózó jogorvoslati lehetőségei - November 14-én elfogadták az adóigazgatási rendtartásra vonatkozó törvényjavaslatot

2017.11.21.

Mégsem lesz lehetőség fellebbezésre a november 14-én elfogadott adóigazgatási rendtartásra vonatkozó törvényjavaslat értelmében – figyelmeztetnek az Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői. A korábbi tervekben a Nemzetgazdasági Minisztérium bevezette volna az adóperek során a fellebbezés lehetőségét, azonban a végül elfogadott törvényjavaslat szerint erre már nem lesz lehetőség.

Betiltanák a dohányzást a francia filmekben? - A francia kormány dohányzás visszaszorítását célzó lépéseket tervez

2017.11.21.

A dohányzás visszaszorítását célzó tervei között a francia filmekben is megtiltaná a dohányzást a francia egészségügyi miniszter. 

Bennragadt szabadság

2017.11.21.

Előfordul, hogy a munkáltató munkaerő-hiányra és profitmaximalizálásra tekintettel nem adja ki a szabadságot. Sérülnek a munkavállaló alapvető jogai, a biztonságos munkavégzés feltételei. A jogkövetkezmények súlyosak lehetnek (bírság, kártérítés, akár azonnali hatályú felmondás), de tudni kell: a "bennragadt" szabadság nem vész el, arról lemondani érvényesen nem lehet.

Átadták a Jászberényi Járási Ügyészség új székházát

2017.11.20.

Átadták a Jászberényi Járási Ügyészség új székházát hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban. A legfőbb ügyész ünnepi beszédében azt mondta: folyamatosság, tervezettség és megfelelőség jellemzi Magyarország ügyészségének funkcionális tevékenységét.

A magas szintű közigazgatási bíráskodás feltétele a szakember bíró - Trócsányi: Az új pályáztatási rendszer a szaktudást helyezi előtérbe

2017.11.20.

A magas szintű közigazgatási bíráskodás egyik alapvető feltétele a közigazgatási szakismerettel rendelkező közigazgatási bíró, a tárca ezért olyan pályáztatási rendszert kívánt kialakítani, amely alapvetően a szaktudást helyezi előtérbe, és objektívebb, átláthatóbb pontozást biztosít - írta az igazságügyi miniszter a figyelo.hu-n.

Az új ukrán tanügyi törvény nemzetiségi vonatkozásai - Az ukrán oktatási miniszter sem ért egyet a parlament elé terjesztett javaslattal

2017.11.20.

Az új ukrán oktatási törvény kisebbségekre vonatkozó rendelkezéseit ismerteti nemzetiségi vezetőkkel és az érintett iskolák igazgatóival Ungváron és Beregszászon pénteken, valamint szombaton Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter, aki kétnapos munkalátogatást kezdett Kárpátalján.

Kihirdették a szociális jogok európai pillerét - 20 elv és jog a polgárok életminőségének és munkakörülményeinek javításáért

2017.11.20.

Az Európai Unió vezetői pénteken a tisztességes munkafeltételekről és a növekedésről szóló göteborgi szociális csúcstalálkozón ünnepélyesen kihirdették a szociális jogok európai pillérét. A pillér létrehozását Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnök első ízben az Unió helyzetét értékelő 2015. évi beszédében jelentette be, majd a Bizottság 2017 áprilisában előterjesztette a vonatkozó javaslatot.

A per című orosz film kapta a Verzió közönségdíját - Vasárnap zárult a 14. Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

2017.11.20.

A nézők szavazatai alapján Askold Kurov A per című filmje kapta a Verzió közönségdíját, a diákzsűri a legnagyobb hatású film díjával az amerikai Maisie Crow Jackson című alkotását jutalmazta Budapesten a 14. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál vasárnapi zárónapján.

Adópert nyerni - könnyen, gyorsan, egyszerűen? - A bíróságok közelmúltbeli gyakorlata szélesítette a lehetőségek körét

2017.11.20.

Egy adópert megnyerni nehéz és hosszadalmas, ráadásul sokszor az sem mehet biztosra, aki meg van győződve, hogy minden ügyletét tökéletesen és szabályszerűen számolta el. Különös figyelmet érdemelnek ezért azok a lehetőségek, amelyekkel viszonylag könnyen és komplikációmentesen lehet az adóhatósággal szemben diadalt elérni. A bíróságok közelmúltbeli gyakorlata ráadásul szélesítette is ezek körét – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Januártól közjegyző előtt is köthetünk egyezséget!

2017.11.20.

Újabb eljárással bővül a közjegyzői tevékenységek köre: 2018. január 1-jétől polgári ügyekben már közjegyző előtt, bírósági eljárás nélkül is köthetünk egyezséget – jelentették be pénteken a 29. Közép-európai Közjegyzői Kollokviumon, a közjegyzőség 25 éves fennállását ünneplő jubileumi konferencián. Az új hatáskörrel tovább erősödik a közjegyzők permegelőző szerepe, akik mára közel évi egymillió ügyben tehermentesítik a bíróságokat. A közjegyzők előtti nemperes eljárások háromnegyede 3 hónapon belül, több mint kilencven százaléka pedig fél éven belül befejeződik.

Amire autópálya-matrica vásárlásakor figyelni érdemes! - Több tízezres büntetés spórolható meg odafigyeléssel

2017.11.17.

A fogyasztó eladta az autóját, de elfejtette átíratni az éves matricát az új gépkocsira. Egy másik autós úgy tudta, hogy elég az autópályára történő ráhajtás után megvenni a matricát. A harmadik fogyasztó pedig a fizetésnél rosszul adta meg a rendszámát. Mindhárom esetben közös, hogy közel hatvanezer forintos büntetést kaptak, ami azonban elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel. Mire kell ügyelni az autópálya-matrica megvásárlásakor? A Budapesti Békéltető Testület összeállította jótanácsait, hogy mire figyeljenek a fogyasztók.

Domokos: Jó a hazai közbeszerzési rendszer versenyerőssége - Átlátható, versenyképes közbeszerzések - Nemzetközi konferencia

2017.11.17.

A magyar közszférában a verseny helyzete jó. Az intézmények elmúlt három évben lefolytatott eljárásainak átlagosan mintegy 17 százalékában fordult elő, hogy valamilyen okból háromnál kevesebb ajánlattevő vett részt egy közbeszerzési eljárásban” – ismertette Domokos László a Közbeszerzési Hatóság nemzetközi konferenciáján. Az eseményen az Állami Számvevőszék elnöke bemutatta az ÁSZ 2017. évi Integritás-felmérésének közbeszerzésekre vonatkozó tapasztalatait.

Biztonságos vásárlás az interneten - Amire figyelni érdemes! - Minisztériumi tájékoztató

2017.11.17.

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések középpontjában az e-kereskedelem áll idén, hogy a családok biztonságosan vásárolhassanak az interneten is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A gyermekprostituáltakat kriminalizálás helyett áldozatnak kell tekinteni - Konferencia a közelgő gyermekjogi világnap alkalmából

2017.11.17.

Kriminalizálásuk, vagyis elkövetőként kezelésük helyett áldozatnak kellene tekinteni a 14 és 18 év közötti prostituáltakat - hangsúlyozták annak a gyermekjogi konferenciának az előadói, amelyet csütörtökön rendeztek Budapesten.

A migrációs politika nemzeti hatáskör - Trócsányi migrációs kérdésekről tárgyalt az ENSZ New York-i székházában

2017.11.17.

Az ENSZ-ben elismerik, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskör - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a világszervezet New York-i székházában folytatott tárgyalásai után, helyi idő szerint csütörtökön.

Az építési és bontási hulladék problémakörének jogi szempontjai - Fizetendő járulékok, hatósági eljárási nehézségek, jogalkalmazói dilemmák

2017.11.17.

Az építőipari tevékenység volumenének növekedésével egyidejűleg elszaporodott az inert hulladékok engedély nélküli elhelyezésének mennyisége és az esetszám egyaránt. A sajnálatos jelenség okai és kezelésének hatósági buktatói közül a tanulmány a legfontosabbakat gyűjti össze és mutatja be hulladékgazdálkodási, illetve jogi szempontból. Ennek során szó esik többek között a hulladékgazdálkodási járulék intézményéről, a környezetvédelmi hatósági eljárás nehézségeiről, és az egyes jogalkalmazói dilemmákról.

Korrupciós ügyek az EULEX bírói testületében? - Lemondott az EU koszovói jogi és igazságügyi missziójának vezetője

2017.11.16.

Lemondott az Európai Unió koszovói jogi és igazságügyi missziójának (EULEX) bírói testületét vezető Malcolm Simmons, mert - mint mondta - az EULEX soraiban több korrupciós ügyre is fény derült.

Változások a bíróságok ügyforgalmában 2017. első félévében - OBH elemzése

2017.11.16.

Az Országos Bírósági Hivatal megújult formában és részletességgel több évre visszatekintő módon elkészítette a bíróságok adatszolgáltatásai alapján a 2017. első féléves ügyforgalmi adatok alakulását bemutató összefoglalóját.

Szinte megfeleződött a hirdetmény nélküli eljárások száma - Átlátható, hozzáférhető és versenyképes közbeszerzés - Konferencia

2017.11.16.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárások száma szinte megfeleződött az első három negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest, és ezen ügyletek értékében még jelentősebb a mérséklődés - mondta Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a szervezet Átlátható, hozzáférhető és versenyképes közbeszerzés elnevezésű nemzetközi konferenciáján, Budapesten.

Hiteles uniós feketelista szükséges az adóoptimalizálás ellen - Uniós vita az offshore-botrány nyomán

2017.11.16.

A kormányszintekig mutató, nagy károkat okozó adóoptimalizálás visszaszorítása érdekében hiteles európai feketelistát kell létrehozni, amelyet lehetőleg az eurót használó országok pénzügyminisztereinek legközelebbi tanácskozásán, december 5-én el is kell fogadni - jelentette ki Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének az adóelkerüléssel és adóparadicsomokkal foglalkozó vitáján.

4,5 milliárd adót csalt a webáruház alá szervezett bűnszervezet - Az országos akcióban a NAV és az NNI több száz munkatársa vett részt

2017.11.16.

Országos akciót hajtottak végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve, hogy felszámoljanak egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezetet, amely 4,5 milliárd forint adót igényelt vissza jogtalanul.

Meghosszabbított kilakoltatási moratórium november 15-től - Törvénymódosítás a nehéz helyzetbe jutott családok védelmében

2017.11.16.

Életbe lépett a meghosszabbított kilakoltatási moratórium szerdán - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM). Az Országgyűlés október 31-én fogadta el azt a törvénymódosítást, mely a kilakoltatási moratórium időtartamát a december 1-jétől március 1-jéig terjedő időszak helyett november 15-től április 30-ig állapítja meg magánszemélyek esetében.

Átadták a jogászi hivatásrendek képviselői a Deák Ferenc-díjakat

2017.11.16.

A Deák Ferenc-díj Testület szervezésében 2017. november 15-én a Magyar Ügyvédi Kamara klubtermében ünnepélyesen átadták a jogászi hivatásrendek képviselői a Deák Ferenc-díjakat.

Szigorúbb dömpingellenesség a munkahelyek védelmében - Az EP megszavazta az államilag támogatott export elleni új jogszabályokat

2017.11.16.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a dömping áruk és az államilag támogatott export elleni új, szigorúbb jogszabályokat.

Kisorsolt védők

2017.11.16.

2018 nyarától alapjaiban változik meg a kirendelt védői rendszer. Az „Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért” Egyesület által szervezett konferencia résztvevői nemcsak a jelenlegi szabályozást bírálták, jutott a kritikából az új büntetőeljárási törvénynek is.

A nem elektronikus úton előterjesztett keresetlevél elutasítása - Jogértelmezési problémák a gyakorlatba

2017.11.16.

A gyakorlatban jogértelmezési problémát jelent annak megítélése, hogy amennyiben a bíróság a keresetlevelet amiatt utasítja el idézés kibocsátása nélkül, mert az erre köteles fél a törvény rendelkezése ellenére nem elektronikus úton nyújtja be a keresetlevelet, hanem papír alapon, akkor a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (a továbbiakban: Pp.) 132. § szabályai alkalmazhatók-e. Súlyosbítja a helyzetet az, hogy a fenti kérdés megítélése tekintetében nem egységes a bírói gyakorlat sem.

Jelentős határidő-túllépés esetén nem szankcionálhat a NAV! - Eljárási hibák az adóhatóság gyakorlatában - A Kúria döntést hozott

2017.11.15.

Ismét előtérbe kerülnek az eljárási hibák: a Kúria legutóbbi döntésének értelmében a NAV elveszti adóbírság megállapítási jogát amennyiben jelentősen túllépi az ügyintézésre rendelkezésére álló határidőt. Mivel ez korábban számos esetben előfordult, sok adózót érinthet a változás. - A Kúria döntésének részletei, valamint annak várható alkalmazási lehetőségeit.

Ha egy százalékot sem ér el egy párt, vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást - Módosult a kampányfinanszírozási törvény

2017.11.15.

Ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson egyszázalékos eredményt sem ér el, köteles visszafizetni az államtól kapott kampánypénzt - döntött a parlament a kampányfinanszírozási törvény módosításával.

Félreérthetőek a termelők támogatására kiírt jogcímrendeletek? - Több fiatal gazdának vissza kell fizetnie az összes felvett támogatást

2017.11.15.

Egyértelműen tartalmazzák a kötelezettségeket a 2007-2013. közötti Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) keretében a fiatal mezőgazdasági termelők támogatására kiírt jogcímrendeletek, egyebek mellett a vállalt üzemméret teljesítésére vonatkozóan is - közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága.

Kötelező vezetéstámogató rendszereket az új autókban - Az EP jelentést fogadott el a biztonságosabb közlekedés érdekében

2017.11.15.

Kötelezővé tenné az Európai Parlament (EP) a vezetéstámogató rendszereket az új gépjárművekben, a testület strasbourgi plenáris ülésén kedden elfogadott jelentés értelmében például minden új autót olyan automatikus fékkel kellene felszerelni, amely észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat.

Az Európai Parlament támogatta Járóka Lívia alelnöki jelölését - A Fidesz EP-képviselője Pelczné Gáll Ildikót válthatja a tisztségben

2017.11.15.

Járóka Líviát, a Fidesz európai parlamenti (EP-)képviselőjét jelölte az Európai Parlament egyik megüresedett alelnöki posztjára az Európai Néppárt (EPP).

Kötelező foglalkozástól eltiltás a gyermekek fokozottabb védelme érdekében - Szigorodott a Büntető Törvénykönyv -

2017.11.14.

Az Országgyűlés kedden szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a nemi élet szabadsága, a nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

Ügyfélközpontú adóhatóság - Új törvények az adózás rendjéről és az adóigazgatási rendtartásról

2017.11.14.

Az Országgyűlés kedden új törvényeket hozott az adózás rendjéről és az adóigazgatási rendtartásról. A kabinet az újraszabályozással azt kívánja hangsúlyozni, hogy az adóhatóság ügyfélközpontú szolgáltatást nyújt, vagyis úgy segíti az adózókat kötelezettségeik teljesítésében, hogy a költségvetés bevételi érdekei ne sérüljenek.

Szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályokat fogadott el az EP - Megszűnnek a különböző jogalkalmazásból adódó joghézagok

2017.11.14.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szigorúbb fogyasztóvédelemi szabályokat fogadott el az online vásárlások esetében, ugyanis felmérések szerint az utazással, szórakozással, ruházattal, elektronikai termékekkel és hitelezéssel foglalkozó elektronikus kereskedelmi oldalak több mint egyharmada megsérti az uniós fogyasztóvédelmi jogot.

Választható-e alanyi adómentesség (áfa) utólagosan? - Magyar ügy az Európai Unió Bíróságának asztalán

2017.11.14.

Kizárhatja-e a NAV az uniós héa irányelv fényében az alanyi adómentesség utólagos választásának a lehetőségét azon az alapon, hogy e választás lehetősége az adózót csak az adóköteles tevékenysége megkezdésekor illeti meg. - kérdezi a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az Európai Bíróságtól egy kereskedő és a NAV jogvitájával kapcsolatban.

Külön törvényi tényállás az utcai szexuális zaklatás büntetésére - Törvénytervezet a francia kormány asztalán

2017.11.14.

Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.

Hagyományteremtő állásbörze a Fővárosi Törvényszéken - Kilenc kiállító több mint félszáz álláshellyel várja a munkakeresőket

2017.11.14.

Kilenc kiállító több mint félszáz üres álláshellyel várja a munkakeresőket 2017. november 17-én 13:00 és 18:00 óra között a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának Nádor utcai épületében, a 1051 Budapest, Nádor utca 28. szám alatt. A Fővárosi Törvényszék egyes szervezeti egységei, valamint az illetékességi területén működő kerületi bíróságok az adminisztratív munkakörök mellett szakmunkás végzettséghez kötött állásokra is várják a jelentkezőket.

Újabb pofon az e-cigarettázóknak - Ab: Csak dohányzásra kijelölt helyeken dohányozhatnak

2017.11.14.

Az Alkotmánybíróság (Ab) nem talált kivetnivalót abban, hogy az e-cigarettázók – más dohányosokkal együtt – csak dohányzásra kijelölt helyeken dohányozhatnak. A testület szerint nem értelmezhető az e-cigarettázók egészséghez fűződő jogának korlátozása, mivel a dohányzás önrendelkezésen alapuló tevékenység.

Kispárnát kap egy halálra ítélt a kivégzéshez Ohioban - A golyó általi kivégzést a szövetségi bíró elutasította

2017.11.14.

Ohio államban szerdán kivégeznek egy fegyveres rablásért és gyilkosságért halálra ítélt férfit, aki kispárnát kap a börtönhatóságoktól, hogy a kivégzés alatt ne legyenek légzési gondjai.

Gyermekek védelme a facebookon és digitális önvédelem a virtuális világban - November 14-20 a gyermekjogok hete Salgótarjánban

2017.11.14.

A közösségi média, a digitális önvédelem köré szervezték a programokat a Gyermekek jogainak hetén Salgótarjánban november 14. és 20. között - tájékoztatta a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (SITI) vezetője.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000