Hír archívum: 2017. november

Más hónap

Ügyészségi székház épül Kaposváron - 2019 tavaszára épül fel az ingatan bruttó 3,6 milliárd forintból

2017.11.13.

Új székháza lesz az ügyészségnek Kaposváron. A bruttó 3,6 milliárd forintból 2019 tavaszára felépülő ingatlan alapkövét Polt Péter legfőbb ügyész és Szita Károly polgármester rakta le hétfőn.

Vallási szervezetek által támasztott szakmai követelmények? - Meggyőződésen alapuló diszkrimináció az EU Bíróságának asztalán

2017.11.13.

Tanchev főtanácsnok szerint a vallási szervezetek által támasztott szakmai követelmények bírósági felülvizsgálat tárgyát képezik a meggyőződésen alapuló állítólagos jogellenes hátrányos megkülönböztetés tekintetében. A nemzeti bíróságok kötelesek egyensúlyba hozni a szervezet autonómiához és önrendelkezéshez való jogát és a munkavállaló vagy jövőbeli munkavállaló azon jogát, hogy meggyőződés alapján ne érje hátrányos megkülönböztetés.

Rendes perorvoslatok a közigazgatási perrendtartásban - Figyelemmel a régi és az új polgári perrendtartásra

2017.11.13.

2018. január 1-jén lép hatályba az új közigazgatási perrendtartás. A jelenlegi közigazgatási perorvoslati rendszerhez képest az új rendszer némileg eltérő. Széles körben biztosítja a közigazgatási határozat elleni fellebbezés lehetőségét, mint jogorvoslatot, így nem indokolt, hogy a bírósági felülvizsgálat is kétfokú legyen. Továbbra is lesz bizonyos ügyekben fellebbezésre lehetőség, a felülvizsgálatnál pedig bevezetésre kerül – a polgári perrendtartásból ismert – a befogadási eljárás.

Bírósági reform Lengyelországban - Előzetes kompromisszumra jutott a kormánypárt és az államfő a törvénytervezetekről

2017.11.13.

Több hetes egyeztetés után előzetes kompromisszumra jutott a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt és Andrzej Duda az államfő által korábban megvétózott, majd új változatban előterjesztett bírósági törvénytervezetekről - értesült róla a 300polityka független lengyel hírportál.

Kiemelt kedvezmények GYES-ről visszatérők foglalkoztatása esetén - Munkahelyvédelmi akció segíti a szülést követő munkábaállást

2017.11.13.

Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

Trócsányi: Alapjaiban megváltozott a magyar jogrendszer - A jogalkotási tevékenységről a magyar ügyvédek napja alkalmából

2017.11.13.

Az igazságügyi miniszter szerint a kormányzati ciklus végén elmondható, hogy a magyar jogrendszer alapjaiban megváltozott: megújultak az anyagi és eljárásjogi kódexek. Trócsányi László a magyar ügyvédek napja alkalmából rendezett szombati ünnepségen a mostani kormányzati ciklus jogalkotási tevékenységéről tartott előadást.

A digitalizált világ rugalmasabb munkaidőért kiált! - A szabályozás átalakítását sürgetik a gazdasági bölcsek Németországban

2017.11.13.

A német gazdaság versenyképességének érdekében rugalmasabbá kell tenni a munkaidőről szóló szabályokat - sürgeti a német kormány mellett működő független gazdaságpolitikai tanácsadó testület, az úgynevezett gazdasági bölcsek tanácsa.

Milliárdos költségvetési csalás - Színlelt foglalkoztatási és számlázási láncolat - Nyolc gyanúsított előzetesben

2017.11.13.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a napokban szervezett akció keretében összesen 15 személyt vettek őrizetbe, köztük a két bűnszervezet irányítóit, több tagját, valamint a bűnszervezetek szolgáltatásait igénybe vevő egyik vagyonvédelemmel foglalkozó cég két vezetőjét. A rendelkezésre álló adatok szerint a két bűnszervezet irányítói legalább 2011. óta színlelt foglalkoztatási és számlázási láncolatot biztosító bűnszervezetet irányítottak és működtettek.

Per helyett párbeszéd - Beszélgetés Major Klára és Horváth Ida mediátorokkal

2017.11.13.

A mediáció nem békítés, hanem felelős vitarendezés. Elsődleges célja a tisztázás, a megoldáskeresés - vallják Major Klára és Horváth Ida mediátorok. A bíróságon kívüli közvetítői eljárás hazánkban egyre elterjedtebb, de még mindig kevéssé ismert és igénybe vett alternatív vitarendezési módszer. Pedig a hosszú távú, megnyugtató, emberi megoldások kiemelkedően hatékony eszköze.

Hírlevél feliratkozás két lépésben - Kötelező-e a dupla megerősítéses hozzájárulás az EU adatvédelmi rendelete alapján?

2017.11.10.

A kétlépéses hírlevél feliratkozás indokául és előnyeként általában azt emelik ki az e-mail marketing szakemberek, hogy egyértelmű azonosítással segít elkerülni a spam feliratkozókat, minimalizálja az adattisztítási munkát, növeli a feliratkozók elhivatottságát és maximalizálja a konverziót. Hátránya viszont az, hogy kevesebb feliratkozót hoz. Tényleg szükséges-e azonban a GDPR alapján a dupla megerősítéses hírlevél feliratkozás? Erről kérdeztük dr. Horváth Katalint, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda e-kereskedelemmel foglalkozó partner ügyvédjét.

A gyanúsítottak büntetőeljárási jogainak védelméről - Gyakorlatorientált, interaktív, hiánypótló képzések ügyvédeknek

2017.11.10.

A Maastricht University koordinációja alatt került megvalósításra az Európai Unió által támogatott „Gyakorlatorientált ügyvédképzések a gyanúsítottak büntetőeljárási jogainak védelméről” című projekt, melyben a Magyar Helsinki Bizottság projektpartnerként vett részt. A projekt ügyvédek interaktív, gyakorlatorientált képzését célozta négy államban (Belgium, Hollandia, Írország, Magyarország) az őrizetbe vett terheltek – uniós irányelveken alapuló – jogai és az azok érvényesítését elősegítő ügyvédi gyakorlat témájában. A projekt 2015. október 1-jén kezdődött, és 2017. szeptember 30-án zárult.

Szétválasztható a földterület és a rajta álló épületek tulajdonjoga - Mire jó a megosztás? - Egy új lehetőség az új Ptk. alapján

2017.11.10.

A pár éve hatályba lépett új Ptk. egyik kevésbé ismert szabálya szerint ma már lehetőség van arra, hogy az ingatlan tulajdonosa szétválassza a földterület és a rajta álló épületek tulajdonjogát, és azokat külön ingatlanként kezelje vagy hasznosítsa. Az üzleti gyakorlat egyelőre óvatosan közelít a lehetőséghez: bár a tulajdonjogok megosztása akár az ingatlanfejlesztési, vagy a hitelfelvételi gyakorlatot rugalmasabbá teheti, egyelőre jogi bizonytalanságok hátráltatják a koncepció szélesebb körű elterjedését – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Brexit törvénybe iktatva - 2019. március 29-én 23 órakor Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból

2017.11.10.

Törvénybe iktatná a Brexit-et, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének időpontját a brit kormány. A Brexit-tárgyalásokat brit részről összehangoló minisztérium vezetője, David Davis a tárca által csütörtök éjjel ismertetett nyilatkozatában közölte: a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonásáról beterjesztett jogszabálytervezetbe (Withdrawal Bill) a kormány szándéka szerint bekerülne, hogy az Egyesült Királyság 2019. március 29-én, a greenwichi középidő (GMT) szerint 23:00 órakor kilép az Európai Unióból.

Nem alaptörvény-ellenes a Btk. kábítószerek mennyiségét érintő szabályozása - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2017.11.10.

Megfigyelhető nemzetközi tendencia, hogy könnyen és gyorsan előállíthatóak olyan kábító hatású anyagok, amelyek a már kábítószernek minősülő szerek kémiai összetételének megváltoztatása miatt nem osztják az eredeti kábítószer jogi sorsát, mégis ahhoz nagyon hasonló hatást váltanak ki. Nem megfelelő szabályozás esetén a kábítószer előállításban érdekelt szereplők mindezzel időt nyerhetnek, a jogalkotó pedig kénytelen folyamatosan kiegészíteni, módosítani a jogforrásokat, lépéskényszerben van. Az Alkotmánybíróság megállapította: nem alaptörvény-ellenes, hogy bizonyos kábítószerek mennyiségének meghatározásához a jogalkotó olyan szabályt alkotott, amely nem konkrét tömegértékben határozza meg a számítás alapját, hanem egy absztrakt mércét használ.

Változnak a jogosulatlan úthasználat szabályai vasárnaptól - Kevesebb bírságot fizet a szabályszegő, ha időben korrigál

2017.11.10.

Változnak a 3,5 tonnásnál nagyobb gépjárművek jogosulatlan úthasználatára vonatkozó szabályok az e-útdíj rendszerben, vasárnaptól a büntetés megállapításánál figyelembe veszik a jogosulatlan úthasználat óta eltelt időt - adta hírül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

Feketemunka szülési szabadság alatt

2017.11.09.

A munkaerő-piacon számos olyan jogellenes konstrukció alakul ki, mely első ránézésre mindkét fél érdeke. A legújabb gyakorlat a szülési szabadságon lévő kismamával való megállapodás, mely alapján a szülési szabadságát fizetés nélküli szabadságon töltő munkavállaló otthonról dolgozik, állami ellátását felveszi, s ezen túlmenően a munkáltatótól fizetést is kap - vagy legalább is ezt reméli.

Munkavállalói kiküldetésekkel kapcsolatos csalások - EU főtanácsnok: A nemzeti bíróság figyelmen kívül hagyhatja a szociális biztonsági igazolást

2017.11.09.

Saugmandsgaard Øe főtanácsnok véleménye szerint a nemzeti bíróság csalás esetén figyelmen kívül hagyhatja az Európai Unión belül kiküldött munkavállalók szociális biztonsági igazolását. A kiküldött munkavállalók E 101-es igazolásainak kiállításához kapcsolódó csalás fenyegetést jelent a tagállamok szociális biztonsági rendszereinek koherenciája számára, a tisztességtelen verseny egy formájának minősül és a nemzeti munkaerőpiacokon kétségessé teszi a munkafeltételek egyenlőségét.

Sem nő, sem férfi - Egy harmadik nem az anyakönyvben? - A német alkotmánybíróság döntést hozott a nemi identitás védelmében

2017.11.09.

Egy harmadik nemet is be kell vezetni a személyiségi jogi szabályozásban - döntött a német alkotmánybíróság. Szerdán megjelent határozata szerint ellentétes az alaptörvénnyel, hogy a személyi állapotról szóló jogszabály alapján csak nőként vagy férfiként lehet meghatározni egy ember nemét.

Emelkedő nyugdíjak és csökkenő magánnyugdíjak Romániában - A román törvényhozás szerdai döntései

2017.11.09.

Romániában tíz százalékkal nőnek 2018. július 1-jén a nyugdíjak, ugyanakkor a kötelező magánnyugdíjak hozzájárulását 5,1 százalékról 3,75 százalékra mérsékelték. A bukaresti kabinet szerdai ülésén hozott több olyan döntést, amely a nyugdíjakat érinti. Ezek közül a kötelező magánnyugdíjak hozzájárulásának csökkentése okozott vitát.

Környezeti felelősség - Jogalkotás szükséges a környezet védelmében! - Az ombudsman és a Greenpeace közös konferencián

2017.11.09.

A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes szerint indokolt lenne jogalkotási és költségvetési lépéseket tenni a környezeti károk, kockázatok rendezésére, ugyanis hiányosságok tapasztalhatóak. Bándi Gyula erről szerdán Budapesten, a Fizessen a jövő nemzedék? című szakmai konferencián beszélt, amelyen bemutatták a Greenpeace Magyarország Mérgezett örökségünk című kiadványsorozata első kötetének frissített, további környezetkárosítási helyszínekkel kiegészített változatát.

A közfoglalkoztatásnak nem lehet feltétele az életvitel - Ab-döntés a vagyoni helyzet szerinti rejtett diszkrimináció ellen

2017.11.09.

A testület megállapította: az alapvető jogok biztosa által támadott egyik törvényi rendelkezés diszkriminatív jelleggel, szükségtelenül korlátozza a közfoglalkoztatottak magánszférához való jogát. A közfoglalkoztatási jogviszonynak rendszeridegen - a lakókörnyezet rendezettségével összefüggő - feltételekkel való megterhelése önkényes jogalkotói döntés. Ezért az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek találta, és megsemmisítette a támadott szabályozást.

A márkaimázs védelme - Árulhat-e a viszonteladó az online piactereken? - Új kérdések az értékesítés előírásaival kapcsolatban

2017.11.08.

A szelektív forgalmazási rendszerek létfontosságúak egy-egy márka imázsának fenntartása szempontjából, az árusítás e formáját az Európai Bizottság már korábban az uniós versenyszabályokkal összeegyeztethetőnek találta. Az internetes piac közelmúltbeli fejlődése, a Vaterához és az Amazonhoz hasonló oldalak széleskörű használata azonban új kérdéseket vet fel az ilyen értékesítési rendszerek előírásaival kapcsolatban. Ezeket tekintik át Paseczki Loránd és Virág Péter, a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper munkatársai az Advocatus jogi blogon.

A munkaidő-nyilvántartás a munkaügyi ellenőrzések banánhéja - Ellentmondásos a szabályozás és az ellenőrzési-ítélkezési gyakorlat

2017.11.08.

Tavaly a munkaügyi ellenőrzések során a munkaidővel és pihenőidővel kapcsolatos intézkedések száma megközelítette a 12 ezret. Ezen intézkedések 55 százaléka kifejezetten a munkaidő-nyilvántartásokhoz volt köthető. A jogszabályi előírások, illetve az ellenőrzési és ítélkezési gyakorlat esetleges eltérései számos esetben nehézséget okoznak a munkáltatóknak, melynek köszönhetően a munkaidő-nyilvántartás tipikus buktató az ellenőrzött munkáltatók számára. Olyannyira, hogy a BDO Magyarország szervezésében idén immár ötödik éve tartanak róla és a kapcsolódó munkaidő-szervezési kérdésekről szakmai konferenciát.

A jogos védelem alapvető jog - A Kúria felmentett egy tolvajok üldözése miatt elítélt nőt

2017.11.08.

A Kúria kedden, bűncselekmény hiányában felmentette K. Andreát, akit korábban azért vádoltak meg, mert autójával üldözőbe vett motoros tolvajokat, akik közül az egyik menekülés közben meghalt.

Szigorodik a gyermek elleni szexuális erőszak büntetése - Függetlenítenék a büntetési tételeket a sértetti beleegyezéstől

2017.11.08.

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezi a fideszes Selmeczi Gabriella, hogy szigorúbban lehessen büntetni a 12 évnél fiatalabb gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszakot.

A tb nem támogatja a fogyatékkal élők digitális kommunikációját - Az ombudsman jogszabály-módosítást kezdeményezett

2017.11.08.

Sérti az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód követelményét, hogy a társadalombiztosítás nem támogatja a kommunikációban súlyosan akadályozott, fogyatékossággal élő személyek számára a modern, digitális eszközök alkalmazását - tájékoztatta az ombudsman állásfoglalásáról az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Havi ötvenezer forintos öregkori támogatás a gyermeküket otthon ápolóknak - Törvénymódosítási javaslat az Országgyűlés asztalán

2017.11.08.

Havonta ötvenezer forintos támogatást kaphatnak nyugdíjuk mellé 2018-tól azok, akik legalább 20 évig otthon ápolták gyermeküket. Az erről szóló törvénymódosítási javaslatot a kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Álomutazásból rémálom - Utazási szerződések hibás teljesítése - Utasjogok és utazásszervezői kötelezettségek - Amit tudni érdemes!

2017.11.07.

Milyen eszközökkel és kivel szemben léphet fel a pórul járt utas, ha nem azt, vagy nem olyan minőségben kapja, amely egyébként az utazási szerződés alapján járt volna? A Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője összefoglalta számunkra a legfontosabb tudnivalókat.

Sérti az uniós jogot a civil-törvény? - Indokolatlan és hátrányos határidők a hazánk ellen indult uniós eljárásban

2017.11.07.

A kormány nem az Európai Bizottság (EB) által megadott, az általánosnál rövidebb, egy hónapos, hanem két hónapos határidő szerint válaszol a civil szervezetek átláthatóságát érintő kötelezettségszegési eljárásban érkezett bizottsági véleményre, és visszautasítja, hogy a bizottság "indokolatlan és hátrányos" módon tűz ki határidőket az országgal szemben - közölte az Igazságügyi Minisztérium.

Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj program - Havi 50 ezer forintot kapnak a jól teljesítő vidéki joghallgatók

2017.11.07.

A vidéki jogi karok teljesítménye fontos a jogásztársadalom számára, az Igazságügyi Minisztérium (IM) pedig szakmailag és anyagilag is támogatja a jogászképzést - hangoztatta Trócsányi László igazságügyi miniszter a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján Budapesten.

Akár két év szabadságvesztés élősködő parkolóőröknek - Megszavazta a román szenátus az ellenzéki törvénytervezetet

2017.11.07.

Megszavazta a román szenátus hétfőn azt az ellenzéki törvénytervezetet, amely bűncselekménynek minősítené, és két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná az ingyenes parkolóhelyek elfoglalásáért pénzt követelő, önjelölt parkolóőröket.

Emlékezzünk és tanuljunk '56-ból - Közzéteszik a kommunista erőszak áldozatainak életrajzát

2017.11.07.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) a honlapján (www.neb.hu) és a közösségi oldalán keddtől olyan emberek rövid életrajzát teszi közzé, akik a kommunista erőszak áldozatai lettek.

Engedélyezett kihallgatási technikákkal kínoztak afgán foglyokat? - Vizsgálatot indíthat a Nemzetközi Büntetőbíróság

2017.11.06.

Feltételezett afganisztáni háborús bűncselekmények ügyében kezdeményezett vizsgálatot pénteken Fatou Bensouda, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze.

Vita online vásárlásnál? - Online vitarendezés Magyarországon - Uniós békéltető honlap nyújt hathatós és ingyenes segítséget

2017.11.06.

2017-ben csak a Budapesti Békéltető Testület több mint hatmillió forint értékben érvényesítette ingyen és gyorsan az online vásárló fogyasztók jogait. Az online vitarendezés számtalan fogyasztóvédelmi vitás ügyben jelent és jelentett megoldást a békéltető testületek segítségével. Ez igaz a határon átnyúló és a belföldi megrendelésekre egyaránt! Az uniós online vásárlásból fakadó panaszoknál tehát nem csak az Európai Fogyasztói Központ segít a fogyasztóknak.

Offshore-botrány - Újabb adatbázis szivárgott ki a Süddeutsche Zeitunghoz - A brit uralkodó vagyonkezelője is érintett

2017.11.06.

Újabb nagyszabású adatbázis szivárgott ki offshore cégekről a Süddeutsche Zeitung című német laphoz, amely a Panama-iratok néven is ismert dokumentumok esete után ismét az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumával (ICIJ) együtt dolgozta fel az anyagot. A munka eredményeinek ismertetését vasárnap este kezdték meg.

Bírósági sajtónyilvánosság - Médiaklub a Fővárosi Ítélőtáblán

2017.11.06.

Hatékony párbeszéd és együttműködő kapcsolat - ezzel a deklarált céllal indította el 2017 májusában a Fővárosi Ítélőtábla Médiaklub elnevezésű rendezvénysorozatát, melynek keretében törvényi keretek között, de kötetlenebb formában nyílik lehetőség a bíróságok és a média részéről felmerülő igények megvitatására, kérdések tisztázására.

Nemzeti Park lesz a vadászati jogosult 24 ezer hektárnyi balatoni területen - A jog korábban a németországi Hubertus Bt.-t illette

2017.11.06.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz (BfNP) kerül a vadászati jog azon a 24,4 ezer hektárnyi dél-nyugat balatoni területen, amelynek jogosultja korábban a Hubertus Bt. volt. 

Lázadással és hűtlen kezeléssel vádolják a volt katalán elnököt - Puigdemont vasárnap feladta magát a belga hatóságoknak

2017.11.06.

Feladta magát vasárnap a belga rendőrségen Carles Puigdemont volt katalán elnök és feloszlatott kabinetjének Belgiumban tartózkodó négy tagja - jelentette a VRT holland nyelvű belga közszolgálati televízió, hatósági forrásokra hivatkozva. A belgiumi vizsgálóbíró ma feltételesen szabadlábra helyezte Puigdemontot és kabinetjének Belgiumban tartózkodó tagjait, akik ellen európai elfogató parancsot adtak ki Spanyolországban. A spanyol kormány tiszteletben tartja a belga igazságszolgáltatás döntését.

Megreformált szociális jogok és munkavállalói kiküldetés - Uniós döntés a jobb munkafeltételek és életkörülmények érdekében

2017.11.03.

Az EU-tagországok foglalkoztatási és szociális miniszterei egyhangúlag jóváhagyták a szociális jogok európai pillérét és általános megközelítést fogadtak el a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv reformjáról.

Látszatvita a magyar jogállamiság helyzetéről - Alapjogokért: Az Unió 2008 óta nem tudja megoldani a tényleges problémákat

2017.11.03.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint az Európai Unió (EU) már 2008 óta nem tudja megoldani a tényleges problémákat, ezért látszatvitákba megy bele, és ezek közé tartozik, hogy milyen a jogállamiság helyzete Magyarországon vagy Lengyelországban.

Nem hat gyorsan az ACC! - Jogsértő reklámozás miatt 105 milliós GVH-bírság a Sandoz Kft.-nek

2017.11.03.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 105 millió forint bírságot szabott ki a Sandoz Hungária Kereskedelmi Kft.-re (Sandoz), ugyanis az jogsértően reklámozta ACC elnevezésű, vény nélkül kapható gyógyszereit - közölte a GVH pénteken.

Nyugdíj vagy munkabér - Októberi Ab-mustra

2017.11.03.

Az Alkotmánybíróság nem találta alaptörvény-ellenesnek az ún. kettős juttatás tilalmát: az állam alkotmányosan függesztette fel 2013-ban az öregségi nyugdíjban részesülő, de ezzel párhuzamosan állami szolgálatban álló személyek (bírák, ügyészek, igazságügyi alkalmazottak) nyugdíjának folyósítását.

Életbe lépett az új átfogó közösségi védjegyreform! - Egy újabb uniós lépés a fogyasztók védelmében

2017.11.03.

Életbe lépett az új átfogó uniós közösségi védjegyreform: „Bizonyos közösségi védjegyek harmadik fél bejelentése alapján 5 éves türelmi időszakot követően törölhetők lesznek. Emellett létrejön az új EU tanúsító védjegy is, mely kifejezetten egy adott termék meghatározott minőségét vagy egyéb jellemzőjét tanúsítja.” – mondta Bánki Orsolya, a Taylor Wessing ügyvédi iroda partnere.

Akár 24 év szabadságvesztésre is ítélhetik a NAV volt munkatársait - 50 vádlott ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt

2017.11.03.

Bűnszervezetben, az előnyért hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság 27 volt pénzügyőrét és 23 polgári személyt.

Elektronikus egészségügy rendszere - November 1-től kötelező minden közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató számára

2017.11.03.

Jelentősebb fennakadás nélkül elindult az elektronikus egészségügy rendszere - írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága közleményében. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata november 1-jétől vált kötelezővé minden közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató számára.

Törvénymódosítások az agrárium versenyképességének javításáért - Az Agrárgazdasági Kamara javaslatai

2017.11.03.

Az agrárium helyzetének javítása érdekében törvénymódosításokat kezdeményezett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke - közölte a szervezet.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000