Hír archívum: 2018. január

Más hónap

Alkotmányellenes a román igazságügyi törvénycsomag több rendelkezése - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2018.01.31.

Sérti a román alaptörvényt a bírák és ügyészek jogállásáról tavaly decemberben megszavazott törvénymódosítás több rendelkezése - állapította meg kedden az alkotmánybíróság.

Jogi védelmem az európai őshonos nemzeti közösségeknek - Mától a postákon is aláírható a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

2018.01.31.

Mától a postákon is aláírható a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority SafePack) a határon túli magyarok jogaiért - közölte a Rákóczi Szövetség.

Nyitott Bíróság - Alapvető jogi ismeretek diákoknak - Több mint 2000 program, csaknem 60 000 látogató 2017-ben

2018.01.31.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2013-ban indította el Nyitott Bíróság programját, melynek keretében középiskolások kapnak tájékoztatást a legalapvetőbb jogi ismeretekről. A diákok rendhagyó osztályfőnöki órákon ismerkedhetnek meg egyebek mellett az igazságszolgáltatással, a bírói függetlenséggel és a bírósági szervezetrendszerrel.

Vasárnapi boltzár Lengyelországban - A lengyel államfő aláírta az üzletek nyitva tartását korlátozó törvényt

2018.01.31.

Andrzej Duda lengyel elnök aláírta kedden az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó törvényt, melynek értelmében a boltzár március elsejétől minden hónap második és harmadik vasárnapján, 2020-tól pedig bizonyos kivételekkel minden vasárnap kötelező lesz. 

Bíróság elé kerülhet Magyarország a magas légszennyezettség miatt - Második szakaszba lépett az uniós kötelezettségszegési eljárás

2018.01.31.

Megfelelő válaszlépések hiányában bíróság elé visz az Európai Bizottság kilenc uniós tagállamot, köztük Magyarországot a légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - jelentették be kedden Brüsszelben, az érintett országok képviselőinek részvételével zajló rendkívüli találkozó után.

Lehet népszavazást tartani a 3-as metró akadálymentesítéséről - A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság döntését

2018.01.31.

Helybenhagyta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) azon döntését, amellyel a testület hitelesítette a 3-as metró akadálymentesítéséről kezdeményezett népszavazást - derül ki a Kúria honlapjára kedden feltöltött végzésből. 

Diszkriminatív álláshirdetések és állásinterjúk

2018.01.31.

A munkáltatónak a munkaviszonnyal kapcsolatban, így már az álláshirdetés megfogalmazásakor és az állásinterjún is be kell tartania az egyenlő bánásmód követelményét. Egy diszkriminatív álláshirdetés, vagy egy rosszul sikerült interjú a pályázó elutasítása esetén több százezeres, de akár milliós bírsághoz is vezethet. - Amire a munkáltatónak figyelni érdemes!

Hatékony és valódi biztonsági unió - Bizottsági küzdelem a terrorista radikalizálódással szemben

2018.01.30.

Az Európai Bizottság január 24-dikén jelentést tett a hatékony és valódi biztonsági unió megvalósítása felé tett lépésekről, kitérve olyan prioritásokra is, mint a radikalizálódás elleni küzdelem, a kiberbiztonság javítása és a nyilvános terek védelme.

Cafeteriából is törleszthető a diákhitel - A munkáltató és a munkavállaló is törleszthet a Diákhitel Központnak

2018.01.30.

Idén már a cafeteriából is törleszthető a diákhitel, amely havonta legfeljebb a minimálbér 20 százaléka, 27 600 forint lehet - mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán.

Kúria: A legnagyobb feladat idén az új eljárási kódexek alkalmazása - A legfelsőbb bírói fórum teljes ülést tartott

2018.01.30.

Az év elején hatályba lépett polgári és közigazgatási, valamint a nyáron életbe lépő büntetőeljárási kódex alkalmazása lesz idén a legnagyobb feladat a bíróságok számára - mondta a Kúria elnöke a legfelsőbb bírói fórum teljes ülésén.

Veszélyeket rejt a kisgyermekek internethasználata - Kulcs a net világához! - NAIH tanulmánykötet és adatvédelmi kézikönyv pedagógusoknak

2018.01.30.

Számtalan veszélyt rejt a kisgyerekek számára az internet világa, emiatt nagyon fontos a védelmük, és ezért állított össze a biztonságos jelenlétükről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tanulmánykötetet - mondta a NAIH elnöke hétfőn Budapesten.

Szülők háborúja - Büntetőeljárások a válóperekben - Az igazságügyi pszichológus szakértő tapasztalatai

2018.01.30.

A válási és gyermekelhelyezési perekben növekszik a bíróságok igénye az igazságügyi pszichológus szakértők bevonására, miközben a viták egy része a büntetőjog területére csúszik át. A gyermekükért harcoló házastársak nem válogatnak az eszközökben, mindent bevetnek a győzelem érdekében. A legnagyobb vesztesek pedig a gyermekek.

Január 31-ig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák - A díjak idén nem változnak, de új fizetős szakaszok kerültek a rendszerbe

2018.01.29.

Január 31-ig, azaz szerdán éjfélig érvényesek a 2017. évi éves országos és megyei autópálya-matricák. A díjak idén nem változnak, de új fizetős szakaszok kerültek a rendszerbe, mint például Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakasza.

Az indoklás nélküli elállási jog buktatói online vásárlás esetén - Amire a jogérvényesítésnél figyelni érdemes!

2018.01.29.

A fogyasztókat megilleti – bizonyos kivételekkel, mint például a felbontott számítógépes játékok CD- vagy DVD lemezei vagy éppen a fogyasztók egyedi utasításai alapján elkészített termékek – a tizennégy napos, indokolás nélküli elállás joga, ha internetről vásároltak. Ez azt jelenti, hogy meggondolhatják magukat az átvételtől számított tizennégy napon belül, és visszaküldhetik a terméket, ezt saját költségükön kell megtenniük. Ebben az esetben a vállalkozásnak meg kell térítenie a fogyasztó által kifizetett teljes összeget. Nem mindegy azonban, hogy a fogyasztók hogyan és mi módon érvényesítik e jogukat!

Öt fókuszpontban az új Be. legalapvetőbb változásai - Beszélgetés Frech Ágnessel, az E-Kódex Be. Munkacsoport elnökével

2018.01.29.

Július 1-jével hatályba lép az új büntetőeljárási törvény. Január 22-26. között rendezte meg az Országos Bírósági Hivatal az új szabályokra és eljárásrendre való felkészülést támogató képzők képzését a Magyar Igazságügyi Akadémián. - Frech Ágnes, az E-Kódex Be. Jogszabály-véleményezési és Képzési Munkacsoport elnöke mesél a bírók felkészítéséről és az új Be. rendelkezéseiről.

Mikor alkalmazható a fogyasztói joghatóság? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott a Schrems kontra Facebook ügyben

2018.01.29.

M. Schrems egyéni keresetet nyújthat be a Facebook Ireland ellen Ausztriában. Ezzel szemben mint más fogyasztók igényeinek engedményese, csoportos keresetindítás céljából nem hivatkozhat a fogyasztói joghatóságra - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Milos Zeman marad a Cseh Köztársaság elnöke - A cseh államfő szeretne tisztelettudóbb, alázatosabb, kevésbé magabiztos lenni

2018.01.29.

Milos Zeman jelenlegi államfő szombaton megvédte bársonyszékét és a következő öt évben is ő lesz a Cseh Köztársaság elnöke. A választások második, döntő fordulójában leadott voksok összeszámlálása alapján Milos Zeman támogatottsága 51,5 százalékos, Jirí Drahosé pedig 48,5 százalékos volt.

Kiemelkedően teljesítő magyar vámszolgálat - Magyar pénzügyőröket tüntetett ki a szlovák adó- és vámhivatal elnöke

2018.01.29.

Arany érdemérmet adott át Molnár Tamásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vámszakmai ügyekért felelős helyettes államtitkárának a szlovák adó- és vámhivatal elnöke, elismerve a magyar pénzügyőrök nemzetközi szinten is példaértékű munkáját - tájékoztatott az NGM pénteken.

Elévülhetetlen náci bűntettek Lengyelországban - Varsó az Interpoltól kéri 1600 egykori SS-lágerőr hollétének megállapítását

2018.01.29.

A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ügyészei azt kérik az Interpoltól, a nemzetközi rendőri együttműködési szervezettől, hogy állapítsa meg, él-e még, és ha igen, hol tartózkodik jelenleg az egykoron a megszállt Lengyelország területén létesített náci német lágerek 1600 őre - közölte a Rzeczpospolita című lengyel napilap.

Kötelező jogi képviselet január 1-től - Új szabályok a polgári peres eljárásokban

2018.01.29.

Az új polgári eljárási törvény (Pp.) képviseleti szabályai kapcsán az egyik legfontosabb kérdés: polgári ügyekben kötelező-e a jogi képviselet, meg kell-e hatalmazniuk a feleknek képviselőt, ügyvédet?

Védett és támogatott regionális és kisebbségi nyelvek - Az ET-jelentés elfogadása mérföldkő az európai jogvédelemben

2018.01.26.

A regionális és kisebbségi nyelvek védelmével és támogatásával foglalkozó európa tanácsi (ET-) jelentés elfogadása mérföldkő az európai kisebbségi jogvédelem területén - jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Strasbourgból telefonon adott nyilatkozatában.

Értékmentés az emlékezés erejével - Bírósági történelem és hagyomány - Ötödször hirdetik meg a Ráth György Pályázatot

2018.01.26.

A Magyar Igazságügyi Akadémia négy éve indította útjára bírósági történelem és hagyományápoló támogatói pályázatát, amelyet 2016-ban Ráth György ítélőtáblai bíróról neveztek el. Az elmúlt években a pályázaton elnyert támogatás segítségével több kiállítás, ismeretterjesztő kiadvány, könyv, tudományos munka született, illetőleg rendezvény valósult meg. "Nagyon fontos, hogy ápoljuk a hagyományainkat, és tudatosan tegyünk azért, hogy azokat a következő generációk is megismerhessék." - mondta Ábrahám Márta, az Akadémia Tudományszervezési és Dokumentációs Osztályának vezetője. Nemrég zárult le a jelentkezés a legújabb Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolás Pályázatra.

Új adatvédelmi szabályok - Uniós iránymutatás - A Bizottság a kkv-knak szóló új online eszközt is létrehoz

2018.01.26.

A Bizottság szerdán iránymutatást tett közzé, hogy megkönnyítse az új adatvédelmi szabályok május 25-től esedékes, zökkenőmentes és közvetlen alkalmazását az egész Unióban. A Bizottság a kkv-knak szóló új online eszközt is létrehoz.

Bírósági design

2018.01.26.

Komoly, sok esetben indokolatlan és átgondolatlan elvárásokkal szabályozza az OBH az újonnan felálló bírósági ügyfélközpontokban a dolgozók öltözködését - véli Schiffer Miklós stílus szakértő, aki szerint a szándék jó, de megjelenés és stílus szempontjából "kifejezett blődségek" vannak a Design Alapok kézikönyvben.

Visszaküldött menedékkérők - Hamis Európa-kép és tömegpszichózis - A Migrációkutató Intézet a jogintézmény hatékonyságát vizsgálta

2018.01.26.

A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt években a menedékre nem jogosult bevándorlók visszaküldése mint jogintézmény nem volt eredményes, hiszen az érintetteknek csupán elenyésző hányadát sikerült ténylegesen hazaküldeni.

Elektromos halászat - Igen vagy nem? - Az Európai Parlament betiltaná, a Bizottság kiterjesztené a módszer használatát

2018.01.26.

Az elektromos halászat betiltására szólított fel kedden elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülése. Elektromos halászatkor elektromos huzalt lógatnak a vízbe, az áram elkábítja a halakat, amelyek így a felszín közelébe kerülnek.

Biztonság fűtés és meleg víz nélkül? - Könnyű közmű program - A fogyasztóknak kedvez az új szabályozás

2018.01.26.

A fogyasztóknak kedvez az új szabályozás, amely szerint földgázszolgáltatás területén az ellenőrzéseknél az elosztó társaságok nem a gáztömörséget vizsgálják, hanem az esetleges gázszivárgást, az intézkedés a Könnyű közmű program része - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Ügyvédek fiókjait is feltörték a január 14-dikei hackertámadásban - 6 832 felhasználói fiók adatai kerültek nyilvánosságra

2018.01.25.

Ügyvédek jelszavai és email fiókjuk is érintett a 6800 e-mail fiókot érintő hackertámadásban, ami a Kormányzati Eseménykezelő Központ tájékoztatója szerint 2018. január 14-én történt. A Pastebin.com weboldalon 6 832 db magyarországi felhasználói fiók adatait hozta nyilvánosságra egy felhasználó, az e-mail fiókokhoz tartozó jelszavakkal együtt.

680 milliós váltóhamisítással gyanúsítanak egy közjegyzőt - A Budapesti Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette a jogászt

2018.01.25.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőként tevékenykedő férfit és bűntársait csalással, és hűtlen kezeléssel gyanúsítja. A megalapozott gyanú szerint az ügyben érintett, fő tevékenységet illetően villamos energia termeléssel foglalkozó gazdasági társaság tényleges tulajdonosa és vezetője 2015. év elejétől a közjegyzői hivatású gyanúsított volt. A Zrt. ügyvezetője kizárólag a közjegyző, valamint annak testvére utasításai alapján járt el.

Tesztelhető-e a menedékkérő szexuális irányultsága? - Az Európai Unió Bírósága magyar vonatkozású ügyben hozott ítéletet

2018.01.25.

A menedékkérő szexuális irányultságának meghatározása céljából nem vethető alá pszichológiai tesztnek. Az ilyen teszt elvégzése ugyanis aránytalan beavatkozást jelent a kérelmező magánéletébe - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Bírósági ügyek új cipőben - Amit az új eljárási kódexekről tudni kell! - OBH segédlet

2018.01.25.

A jogászoknak, de a bírósághoz forduló laikus ügyfeleknek is nagy változásokat hoz a 2018-as év. Idén szinte egyszerre 3 új eljárási törvény lép hatályba: január 1-jén a polgári, valamint a közigazgatási perrendtartás, előreláthatólag július 1-jén pedig a büntetőeljárási kódex.

Az európai online kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdései - Egyre többen fordulnak az uniós békéltető honlap magyar tanácsadóihoz

2018.01.24.

Megduplázódott a Budapesti Békéltető Testületen (BBT) belül működő, az európai online kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdéseivel foglalkozó nemzeti tanácsadó ponthoz fordulók száma tavaly - mondta Kóródy Dávid hivatalvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Megfelel a Liszt Ferenc-repülőtér az Unió biztonsági előírásainak - A polgári légi közlekedés védelmét szolgáló szabályok betartását vizsgálták

2018.01.24.

Kiválóan megfelelt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér az Európai Bizottság mobilitáspolitikai és közlekedési főigazgatóságának biztonsági ellenőrzésén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán.

Jogosulatlanul kért le adatokat előnyszerzés végett az adóhatósági ügyintéző - Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség

2018.01.24.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a vád szerint egy adóhatósági ügyintéző nő jogosulatlanul kért le adatokat az adóhatóság nyilvántartási rendszeréből azért, hogy ezzel egy barátnőjének, illetve egy másik esetben a saját férjének jogtalan előnyt szerezzen. Az utóbbi esetben a jogtalan adatlehívásra az egyik kolléganőjét kérte meg.

Megindult a Be. képzők képzése - A neves szakemberek által írt kézikönyv márciustól lesz elérhető a bírósági dolgozók számára

2018.01.24.

Az új Be. a büntetőeljárás átfogó reformját hozza magával, ezért kiemelten fontos, hogy a bírósági szervezet a 2018. július 1-jei hatályba lépésére megfelelően felkészüljön.

Alig fél év felkészülési idő maradt az online számlázás bevezetésére - Késedelem esetén a kibocsátó adózó akár milliós bírsággal is sújtható

2018.01.24.

Már csak kevesebb, mint fél év felkészülési idő maradt az online számla-adatszolgáltatás bevezetésére. „A felkészülés pedig nemcsak a számlázó szoftverfejlesztő cégeket érinti” – figyelmeztet Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető adótanácsadója – „hanem minden vállalkozást. Legsúlyosabban talán azokat, melyek saját számlázási, ügyviteli rendszert használnak. Ők jellemzően nagyobb, sokszor nemzetközi hátterű vállalatcsoportok.” Ha valaki csúszik a rendszer elindításával, vagy nem megfelelően küldi át az adatokat, akár 1 millió Ft-os bírságot kockáztat, a számla befogadója pedig elvesztheti áfa-levonási jogát. A hatóság minden hibáért a kibocsátó adózót fogja felelőssé tenni, még ha a szoftverfejlesztő vagy a számlázással megbízott alvállalkozó okozta is a mulasztást.

Amerikai naptár címlaplánya lett a pesti ügyvédbojtár - Összeegyeztethető-e az ügyvédi hivatás a modell karrierrel?

2018.01.24.

Először került magyar ügyvédjelölt egy amerikai modellügynökég éves naptárának címlapjára. Dr. Zimány Linda Katalin persze nem ügyvédjelölti érdemei miatt került a kiemelt helyre. Sokkal inkább testi adottságainak köszönhetően.

97 beteg megölésével vádoltak meg egy német ápolót - A német kriminalisztika egyik legnagyobb szabású sorozatgyilkossági ügye

2018.01.24.

Megvádoltak 97 beteg megölésével hétfőn Németországban egy kórházi ápolót. A német sajtóban Niels H. néven azonosított férfi az oldenburgi ügyészség szerint összesen 106 beteget gyilkolhatott meg, de három ember haláláért már elítélték, három esetben pedig nem sikerült a vádelemeléshez elég bizonyítékot gyűjteni.

Új megyei rendőrfőkapitányok - Csongrád és Somogy megyében neveztek ki új rendőrségi vezetőket

2018.01.23.

Kinevezték a Csongrád és a Somogy megyei rendőrfőkapitányt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

NoMoreRansom - Segítség a zsarolóvírusok áldozatainak - A magyar rendőrség is csatlakozott a nemzetközi projekthez

2018.01.23.

Csatlakozott a zsarolóvírusok áldozatait segítő, NoMoreRansom elnevezésű nemzetközi projekthez a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Nem elég hatékony fellépés az adóelkerülés ellen - Nyolc ország lekerült az EU adóparadicsom-feketelistájáról

2018.01.23.

Lekerült nyolc ország kedden az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított, korábban még tizenhét államot tartalmazó feketelistájáról, amelyet kevesebb mint két hónappal ezelőtt hagytak jóvá.

Elektronikus bírósági ügyintézés - Kapcsolattartás január 1-től a peres és nemperes eljárásokban

2018.01.23.

Januártól még több ügyet intézhetnek online a bíróságok ügyfelei. Az elektronikus ügyintézés 2018 első napjától valamennyi polgári, gazdasági, közigazgatási és munkaügyi nemperes eljárásban, valamint a büntető- és szabálysértési eljárásokban is biztosított.

Kevesebb bírságot szabott ki tavaly a versenyhivatal - A GVH számos együttműködési lehetőséget ajánl a vállalkozások számára

2018.01.23.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016-ban több mint 5,3 milliárd forint, míg tavaly már csak mintegy 1,4 milliárd forint bírságot szabott ki, miközben tevékenységével jelentős megtakarítást eredményezett a fogyasztóknak - közölte a versenyhivatal.

Kötelező lesz az újrahasznosítható műanyag-csomagolás 2030-ra - Új uniós stratégia a körforgásos gazdaság felé vezető úton

2018.01.23.

Minden műanyag-csomagolásnak újrahasznosíthatónak kell lennie 2030-ra az Európai Unióban, emellett csökkenteni kell az egyszer használatos műanyagok felhasználását az Európai Bizottság (EB) múlt héten bemutatott stratégiája értelmében.

Semmissé nyilvánított svájci frank alapú jelzáloghitel - A szlovén legfelsőbb bíróság döntése példa nélküli az Európai Unióban

2018.01.23.

Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést a szlovén legfelsőbb bíróság arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - közölte a szlovén sajtó.

Nemzetközi vámnap - Január 26 - Változik a vámügyintézés pénteken!

2018.01.23.

A repülőterek és a határátkelők kivételével változik a vámügyintézés pénteken a Nemzetközi vámnap miatt - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Véges a hallgatói jogviszony - Az Alkotmánybíróság döntést hozott egy jogász hallgató ügyében

2018.01.23.

Az Alkotmánybíróság (Ab) egy költségtérítéses jogászképzésben résztvevő, levelező tagozatos hallgató ügyében – bírói kezdeményezésre – kimondta, hogy a hallgatói jogviszony nem biztosít jogot korlátlan időtartamú felsőoktatási tanulmányokra.

Magatartási kódex az online gyűlöletkeltés ellen - 24 órán belül eltávolítva! - Egy eredményes uniós kezdeményezés

2018.01.22.

A jogellenes online gyűlöletbeszéd felszámolására vonatkozó magatartási kódex pénteken közzétett harmadik értékelése azt jelzi, hogy az IT vállalatok a számukra bejelentett jogellenes gyűlöletbeszéd átlagosan 70 %-át eltávolították. Az értékelést nem kormányzati szervezetek és közintézmények végezték.

Egészségbiztosítás béren kívüli juttatásként - A napokban döntenek a munkavállalók az idei cafeteria-csomagjukról

2018.01.22.

Az UNION Biztosító 1300 fős, reprezentatív felmérése szerint a 25-55 év közötti korosztályból jelenleg a lakosság mindössze 12 százaléka kap cafeteria-juttatásként egészségbiztosítást, noha 46 százalékuk élne ezzel a lehetőséggel. Akinek a munkáltatója a cafeteriában egészségbiztosítást is kínál, annak az idei juttatások most esedékes kiválasztása során célszerű ezzel a juttatással is számolnia: a havi keretből mindössze három-ötezer forint körüli összeget kell áldozni a várakozási idő nélküli, színvonalas ellátást nyújtó magánegészségügyi szolgáltatásokra.

Változó pénzügyi lízing

2018.01.22.

Az illetéktörvény 2018. január 1-ét követően hatályos szövege a 2%-os illetékmérték feltételein továbbra sem változtat, ugyanakkor a törvény kiegészül egy fontos módosítással: a lízingbeadók mentesülnek a pótilleték megfizetése alól abban az esetben, ha a lízingszerződés nem a lízingbeadónak felróhatóan nem megy teljesedésbe.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000