Hír archívum: 2018. április

Más hónap

Lajstromozható a „MESSI” védjegy sportcikkekre és sportruházatra - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.04.27.

Lionel Messi lajstromoztathatja a „MESSI” védjegyet sportcikkekre és sportruházatra vonatkozóan. A labdarúgó közismertsége semlegesíti az e védjegy és egy spanyol társaság „MASSI” védjegye közötti vizuális és hangzásbeli hasonlóságot - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Felkészült a bíróság az új polgári és közigazgatási perrendtartásra - Sikeresen zárultak az E-kódex Pp. és Kp. projektek - Videóval

2018.04.27.

2018. január 1-jén hatályba lépett az új polgári, valamint a közigazgatási perrendtartás. Annak érdekében, hogy a bírósági szervezet megfelelően felkészülhessen az új eljárásjogi kódexek alkalmazására, az Országos Bírósági Hivatal elnöke projektszervezeteket hozott létre. A 2018. április 18-án tartották a projektzáró rendezvényt. (A cikk végén videó található a projektekben végzett feladatokról és eredményekről.

Hétvégi börtön, közmunkával kombinálható házi felügyelet - Alternatív büntetés-végrehajtási formákat vezetnek be Romániában

2018.04.27.

A túlzsúfolt börtönöket tehermentesítendő, alternatív büntetés-végrehajtási formákról fogadott el törvényt szerdán a román képviselőház.

Adatok szabadabb áramlása a digitális egységes piacon - Könnyebb lesz hozzáférni egészségügyi adatokhoz az Unió területén

2018.04.27.

Az Európai Bizottság a héten egy sor olyan intézkedést terjeszt elő, amely a nem személyes adatok digitális egységes piacon való szabad áramlásának ösztönzését célzó korábbi kezdeményezésekre építve az EU-ban rendelkezésre álló adatok körének bővítésére irányul.

Jóváhagyta az Unió a számlázó programok online bekötését - Alig több mint két hónapja maradt a cégeknek a felkészülésre

2018.04.27.

Az EU is zöld utat adott a számlázó szoftverek online bekötését előíró rendelettervezetnek. Idén július 1-től tehát minden adózó, aki legalább százezer forintos áfa-tartalmú számlát állít ki belföldi adóalanynak, köteles online adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

Több évtizedes folyamatok lezárásakor fokozott a jogalkotói felelősség - Alaptörvény-ellenes kárpótlási szabályok - Ab-döntés

2018.04.27.

Az Alkotmánybíróság kimondta: alkotmány-ellenes volt az egyes kárpótlással összefüggő törvények módosításáról szóló 2016-os törvény néhány rendelkezése. Az Alkotmánybíróság emellett az Országgyűlés mulasztását állapította meg a termőföldekre vonatkozó kárpótlási szabályok módosítása kapcsán, mivel a törvényalkotó egyes esetekben lehetetlenné tette, hogy a kárpótlásra jogosultak vételi jogukat megfelelően gyakorolhassák.

A műhibaperek atyja - Arckép Ádám György ügyvéd, jogászprofesszorról

2018.04.27.

Ádám György jogászprofesszor nemcsak a bírósági tárgyalóteremben, hanem azon kívül is maradandót alkotott: vizsgálta az orvosi hálapénz visszásságait, műhibaperes ügyvédi munkája nyomán létrejött az egészségügyi szolgáltatók kártérítésével foglalkozó jogász.

Határon átnyúló vállalkozások, online megoldások - Új uniós társasági jogi szabályok a láthatáron

2018.04.26.

A tegnapi napon a Bizottság új társasági jogi szabályokra tett javaslatot, melyek a vállalkozások összeolvadását, szétválását és belső piacon belüli mozgását kívánják elősegíteni.

Színészek védelem nélkül az audiovizuális előadásokban - Az Előadóművészi Jogvédő Iroda a Pekingi Szerződés ratifikálását sürgeti

2018.04.26.

A Szellemi Tulajdon Világnapján az előadóművészek jogainak képviseletét Magyarországon ellátó Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) közleményben sürgeti, hogy a Szellemi Tulajdon Világszervezete által elfogadott Pekingi Szerződéshez csatlakozott országként hazánk is minél előbb ratifikálja a dokumentumot. A szerződést 83 ország írta eddig alá, de Magyarország nincs azon tíz állam között, amelyek eddig ratifikálták is. A szerződés vagyoni jogokat biztosít az audiovizuális előadóművészek számára, garantálva, hogy elfogadható jövedelemre tegyenek szert.

Komoly aggályok a felügyelt kapcsolattartás feltételrendszerében - Gyakorlati és szabályozási problémákat tárt fel az ombudsman

2018.04.25.

Az alapjogi biztos egy konkrét panasz vizsgálatát hivatalból kiterjesztve megállapította, hogy a család- és gyermekjóléti központokban biztosított felügyelt kapcsolattartások jelenlegi feltételrendszere, szabályozási környezete, az érintett szervek együttműködése, eljárása is komoly aggályokat vet fel. Székely László ombudsman az érintett gyermekek és hozzátartozók jogai szempontjából is visszás helyzet mielőbbi rendezése érdekében részletes ajánláslistát küldött a szaktárca és a kormányhivatalok vezetői számára.

Joggal a keresztény hagyomány iránti elkötelezettségért - Kötelező lesz keresztet kifüggeszteni a bajor állami hivatalokban

2018.04.25.

Kötelező lesz a kereszt kifüggesztése június 1-jétől Bajorország valamennyi állami hivatalában - döntött keddi ülésén a német tartomány kormánya. A kormány közleménye szerint az állami hivatalok működéséről szóló szabályzat módosításával bevezetik, hogy "Bajorország történelmi és kulturális jellegének kifejezéseként" keresztet kell elhelyezni a hivatali épületek bejáratánál, jól látható helyen.

A horvát rendőrség letartóztatta a világ egyik legkeresettebb hackerét - Egy 19 éves horvát állampolgár irányította a Webstresser szolgáltatást

2018.04.25.

Nemzetközi akció keretében letartóztatták a világ egyik legkeresettebb hackerét, egy 19 éves horvát állampolgárt - közölte szerdán a horvát belügyminisztérium.

A pontosított közszereplői minőség szempontjai - Az Alkotmánybírság döntést hozott

2018.04.25.

Ki és mikor számít közszereplőnek? Mit köteles eltűrni egy közszereplő? Meddig terjed a véleménynyilvánítás szabadsága közszereplők esetén, és mik a korlátai? - Médiaszereplők nyilvánosság előtt zajló vitájában döntött az Alkotmánybíróság. Határozatában pontosította a közszereplői minőség szempontjait.

Köztulajdonú társaságok korrupciós kockázatai - Kevés társaság alkalmazza a lágy kontrollokat - ÁSZ-jelentés

2018.04.25.

Összevont felmérést készített az Állami Számvevőszék az állami és önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok korrupciós kockázatairól és integritási helyzetéről. Az ÁSZ kérdőíves kutatása, amelyben 752 gazdasági társaság vett részt, számos kockázati tényezőre hívja fel a figyelmet, többek között rávilágít: a jogszabályban nem kötelezően előírt, de az integritási szempontból fontos úgynevezett lágy kontrollokat viszonylag kevés társaság alkalmazza. A kisméretű, gyenge kontrollal rendelkező társaságok magas száma pedig komoly integritási kockázatot jelent.

Alapjaiban változik meg a bírósági munka - Összbírói értekezletet tartottak Kecskeméten

2018.04.25.

Az új eljárási törvényekre felkészülés, az ezzel kapcsolatos intézkedések, valamint az elektronikus ügyintézési szolgáltatások alapjaiban és gyökeresen változtatják meg a bírósági munkát - közölte a Szegedi Ítélőtábla elnöke kedden Kecskeméten.

Az Unió jogszerűen függesztett fel magyar állami pénzügyi terheket - Az Európai Törvényszék ítéletet hozott

2018.04.25.

A Bizottság jogszerűen utasította Magyarországot a dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztésére - áll az Európai Unió Törvényszékének ítéletében.

A fiatalkorú védencek hatékony képviselete - A Helsinki Bizottság ingyenes, gyakorlatorientált májusi képzései ügyvédeknek

2018.04.25.

A Magyar Helsinki Bizottság 2018. május 3-án és május 8-án két egynapos (9-17 óra közötti azonos programú) ingyenes (utazási és szállásköltség is biztosított) gyakorlatorientált képzést szervez a (Budapesti Ifjúsági Központban|https://www.coe.int/en/web/youth/eyc-budapest).

Kiüresíthető-e a közszereplők magánszférához való alapjoga? - Egyéni szabadság csak másokkal együttműködve - Konferencia

2018.04.24.

Az egyén szabadságának és a közösség tagjaként viselt felelősségének összehangolása sokszor jelentős kihívások elé állítja a jogalkotókat, akiknek például nehéz általános jogi keretek kijelölésével megtalálni a megfelelő egyensúlyt a magánszféra védelméhez fűződő alapjog és a demokratikus közügyek megvitatására vonatkozó alapvető közérdek között - mondta az igazságügyi miniszter kedden Budapesten, egy konferencián.

Áldozati jogok és áldozatsegítés Európában - Kétnapos ENVR konferencia Budapesten

2018.04.24.

Az áldozatsegítésről tartött kétnapos konferenciát az Áldozati Jogok Európai Hálózata (European Network on Victims' Rights, ENVR) Budapesten. A keddi zárónapon Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára újságíróknak hangsúlyozta: Magyarország az áldozatok oldalán áll.

Mi számít népirtásnak? - Fellebbviteli tárgyalás a MICT előtt - Életfogytiglani börtönbüntetést kért a hágai ügyészség Karadzicra

2018.04.24.

Életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte kedden az ügyészség a háborús bűnök miatt 40 év szabadságvesztésre ítélt Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnökre az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) előtt zajló fellebbviteli tárgyaláson.

NAIH iránytű a GDPR útvesztőben - Hatósági állásfoglalások az Európai Általános Adatvédelmi Rendelettel kapcsolatban

2018.04.24.

A GDPR, azaz az Európai Unió új adatvédelmi rendelete május 25-től alkalmazandó az Európai Unióban, Az elmúlt hónapokban sok megválaszolandó kérdés merült fel a Rendelet alkalmazásával kapcsolatban. A Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hatósághoz nap mint nap érkeznek kérdések, amelyekre a Hivatal leterheltsége függvényében igyekszik válaszolni. A NAIH most tette közzé honlapján az első ilyen kérdésekre adott válaszait. A kérdések zöme az adatvédelmi tisztviselő alkalmazásával kapcsolatos. A Sár és Társai Ügyvédi Iroda szakértője, dr. Horváth Katalin összefoglalja a tudnivalókat.

Csökkentett élelmiszerpazarlás, javított újrahasznosítás - Új uniós jogszabálycsomagot fogadott el az EP

2018.04.24.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jogszabálycsomagot szavazott meg az újrahasznosítás növelése, a hulladékok lerakásának és az élelmiszerpazarlás visszaszorítása érdekében - közölte az uniós parlament.

Bírósági videó-kommunikáció - Együttműködési megállapodást kötött az OBH és a NISZ Zrt.

2018.04.24.

Videó-kommunikációra alkalmas bírósági végpontok kialakításáról kötött együttműködési megállapodást 2018. április 10-én az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és a Nemzeti Infokommunikációs és Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.). A beruházással lehetővé válik a tárgyalótermi kép-és hangrögzítés, valamint az egyidejű kép- és hangtovábbítás is a bíróságokon. 

Mikor jár kiegészítő védelem kínzás áldozatának? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.04.24.

A származási országában a múltban kínzás áldozatává vált személy kiegészítő védelemben részesülhet abban az esetben, ha fennáll a tényleges veszélye annak, hogy ezen országban szándékosan megtagadják tőle a fizikai vagy mentális egészségi állapotának megfelelő ellátásokat . Az ezen országba való visszaküldés az Emberi Jogok Európai Egyezményével is ellentétes lehet - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi Orbán Viktor - Másfajta vezetési szerkezet várható az új kormányban

2018.04.23.

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.

Diszkriminálták a magyar felvételizőket az újvidéki jogi karon - Bírósági döntés alapján biztosítani kell a magyar felvételi lehetőségét

2018.04.23.

Diszkriminatív volt a magyar felvételizőkre nézve, hogy az újvidéki egyetem jogi kara megszüntette a magyar nyelvű felvételizés lehetőségét - az erről szóló bírósági ítéletet Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke ismertette hétfőn. A bírósági döntés alapján a jövőben biztosítani kell a magyar felvételi lehetőségét.

Versenyképes kiskereskedelem, városközpontokba csábított fogyasztók - Uniós intézkedések és bevált gyakorlatok

2018.04.23.

A Bizottság közzétett egy sor bevált gyakorlatot a tagállamok arra irányuló erőfeszítéseinek támogatására, hogy egy nyitottabb, integráltabb és versenyképesebb kiskereskedelmi ágazatot hozzanak létre.

Kisebbségi élet jogkorlátozások nélkül - Minority SafePack - 11 európai ország csatlakozott a védelmi kezdeményezéshez

2018.04.23.

A Minority SafePack támogatására összegyűjtött egymillió európai aláírás reményt ad 50 millió őshonos európai nemzeti kisebbségi polgárnak arra, hogy saját szülőföldjén jogkorlátozások nélkül élhesse meg nyelvi és kulturális önazonosságát - mondta Kövér László házelnök pénteken a kezdeményezésről tartott budapesti tanácskozáson.

Átalakuló panasznap - Az új Pp. hatása a panasznapi ügyintézésre - Jó gyakorlat bírósági börze - Videó

2018.04.23.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2018. április 10-11-én, Siófokon jó gyakorlat börzét rendezett. Az eseményen a különböző bírósági szintekről érkező bírósági vezetők, bírák és igazságügyi alkalmazottak tárgyaltak a 2018 januárjától hatályos új Polgári perrendtartás (Pp.) panasznapi ügyintézésre gyakorolt hatásairól. - Videó-összefoglaló

Elfogadta az új bevándorlási törvénytervezetet a francia nemzetgyűlés - Indulatos viták a jogszabály körül

2018.04.23.

Elfogadta vasárnap este első olvasatban a francia nemzetgyűlés a "szabályozottabb bevándorlást és hatékonyabb menekültügyet" előíró törvénytervezetet. A jogszabály tervezet Emmanuel Macron államfő Köztársaság lendületben (LREM) nevű pártján belül is törésvonalakat okozott, miközben a baloldali ellenzék büntetőjellegűnek, a jobboldal pedig nem elég szigorúnak ítélte meg és ellene szavazott.

Választás 2018 - Sehol sem kellett újraszámlálást elrendelni - Patyi: Minden eredményt, ahol nem az ellenzék nyert, megtámadtak

2018.04.23.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az UPC súlyosan és tudatosan megsértette az uniós és magyar szabályokat - Az NMHH 48 millió forintos bírságot szabott ki a cégre

2018.04.20.

Jogszerűtlen piaci magatartása miatt 48 millió forintos bírsággal sújtotta a UPC-t az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Meghatározható-e vallási hovatartozás egyházi állás követelményeként - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.04.20.

A vallási hovatartozásnak az egyház körében betöltött állás követelményeként alkalmasnak kell lennie arra, hogy hatékony bírósági felülvizsgálat tárgyát képezze. E követelménynek a szóban forgó szakmai tevékenység jellege és gyakorlásának feltételrendszere miatt, az érintett egyház vagy szervezet szellemiségére tekintettel szükségesnek és objektív módon előírtnak kell lennie, valamint összhangban kell lennie az arányosság elvével - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Újabb GDPR állásfoglalások a NAIH-tól - Tavasszal várható az Infotörvény módosítása - A legfontosabb tudnivalók!

2018.04.20.

A NAIH (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) április 11-én újabb, összesen 11 állásfoglalását tette közzé honlapján (www.naih.hu) az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével (GDPR) kapcsolatos különböző kérdésekben. A legfontosabb kérdésekből válogattunk, mely összeállításában dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi iroda partnere volt a segítségünkre.

Társasági jogi csapdák, komoly következményekkel - Az új Ptk. rugalmas, de vannak még merev szabályok - Amire figyelni érdemes!

2018.04.20.

A pár évvel ezelőtt hatályba lépett Ptk. kiszélesítette a társaságok autonómiáját, így a cégek ma már bizonyos korlátok között bátran formálhatják saját képükre belső szervezetüket és működésüket. Ugyanakkor megmaradt számos, kevesek által ismert merev, társasági jogi szabály, amelyben való figyelmetlenség komoly jogi és anyagi következményekkel járhat – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Volt főügyészt is gyanúsítanak a Fenyő-gyilkosság ügyében - Bűnpártolás gyanúja miatt hallgatta ki I. S. P.-t a Nyomozó Főügyészség

2018.04.20.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy hivatali eljárása során, hivatali kötelessége megszegésével elkövetett bűnpártolás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. I. S. P. volt főügyészt.

Jelentős változást hoz a beszédleíró program a bíróságokon - Az új szoftver automatizálja a jegyzőkönyvkészítést

2018.04.20.

A bírósági munka minőségét javítja és időszerűségét segíti az a beszédleíró szoftver, amely néhány éven belül az egész bírósági rendszerre kiható változást jelent - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Zalaegerszegen.

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el Gyárfás Tamás ellen - Nyomozási bírói döntés született a Fenyő-ügyben

2018.04.20.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az 1998-ban történt „Fenyő-gyilkosság“ miatt indult büntetőügyben 2018. április 20-án lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás gyanúsítottal szemben, valamint mozgásának nyomkövető eszközzel történő ellenőrzéséről rendelkezett, és előírta számára, hogy heti négy alkalommal köteles jelentkezni a lakhelye szerinti kerületi rendőrkapitányságon.

GDPR - Egységes európai adatvédelem - Beszélgetés Péterfalvi Attila NAIH elnökkel

2018.04.20.

"A digitalizáció és a globalizáció nem ismer határokat, ezért az adatvédelemnek egységesnek és szilárdnak kell lennie" - mondja Péterfalvi Attila, hangsúlyozva, "mostantól az adatvédelmet azoknak is sokkal komolyabban kell venni, akik ezt eddig nem tették." A NAIH elnökével a május 25-dikén hatályba lépő Európai Általános Adatvédelmi Rendeletet (GDPR) kapcsán, annak kihívásairól beszélgettünk.

The New Lawyer Challenge - Pályázat joghallgatóknak - Amszterdamba utaznak a Baker McKenzie versenyének győztesei

2018.04.19.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói nyerték a Baker McKenzie versenyének fődíját, így ketten utaznak a cég amszterdami irodájának szakmai képzésére.

A GVH 100 millió forintra bírságolta az Apple-t - A cég nem tájékoztatott a wifi-asszisztens szolgáltatás lényeges jellemzőiről

2018.04.19.

Tájékoztatás elmulasztása miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintra bírságolta az Apple-t és megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását.

Végrehajtó elnöki rendszert vezetnek be Törökországban - Előrehozott választásokat tartanak júniusban

2018.04.19.

Június 24-én előrehozott elnök- és parlamenti választást tartanak Törökországban a végrehajtó elnöki rendszer bevezetése érdekében - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán az ankarai államfői palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Hogyan kerülhető el a parkolási bírság? - A Budapesti Békéltető Testület ajánlásai

2018.04.19.

A fogyasztó pontosan arra a zónára indította el a mobilparkolást, amelyet a mobilapplikáció felajánlott, mégis büntetést kapott. Egy másik ügyben az autós elfelejtett jegyet venni, és halogatta a befizetést, ezért már közel húszezres, emelt összegű bírságot kellett befizetnie. A Budapesti Békéltető Testület gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyekből jól látszik, hogy a fogyasztók nincsenek teljesen tisztában a parkolási szabályokkal. Épp ezért ajánlással segíti az autósokat, mire figyeljenek a büntetés elkerülése érdekében, vagy pedig, ha már a pótdíjazás megtörtént.

Átszervezés miatti "vadsztrájk" esetén is jár kártalanítás a légi utasoknak - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.04.19.

A légi személyzet körében egy átszervezés váratlan bejelentését követően kialakult „vad sztrájk” nem minősül olyan „rendkívüli körülménynek”, amely lehetővé tenné a légitársaságnak, hogy mentesüljön a légi járatok törlése vagy jelentős késése esetén fennálló kártalanítási kötelezettsége alól. Az ilyen intézkedéseket kísérő szociális következményekből eredő kockázatok a légitársaság rendes tevékenységi körébe tartoznak - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Példa nélkül - Nők vezette bűnszervezetet számoltak fel Németországban - Az akcióban több mint 1500 rendőr vett részt

2018.04.19.

Kizárólag nőkből áll a vezetése annak a Németországban tevékenykedő bűnszervezetnek, amely ellen története legnagyobb szabású razziáját indította szerdán a német szövetségi rendőrség - értesült a ZDF országos köztelevízió.

Bababarát lett az amerikai szenátus - A szenátornők egy éves korig magukkal vihetik gyermeküket a szavazásokra

2018.04.19.

Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült.

Lemondott az OBT négy tagja és egy póttagja - Vezetői és bírói feladataikra és családi okokra hivatkoztak

2018.04.19.

Lemondott az Országos Bírói Tanács (OBT) négy tagja és egy póttagja - közölte az OBT csütörtökön az internetes oldalán.

Másodfoktól kártalanításig - Az új Be. rejtett titkai - 3. rész

2018.04.18.

A jogerő kifejezés helyett „véglegessé válás”, bíróság elé állítás tettenérés és beismerés esetén, ülnökrendszer a fiatalkorúak elleni eljárásban, osztott szerkezetű kártalanítás. – A július 1-jén hatályba lépő új büntetőeljárási törvény további rejtett újdonságai.

Együttműködés a hatékony bűnügyi információcsere érdekében - Megállapodott a Legfőbb Ügyészség és az Európai Beruházási Bank

2018.04.18.

A Legfőbb Ügyészség és az Európai Beruházási Bank illetékesei 2018. április 17-én Budapesten, a Legfőbb Ügyészségen Együttműködési Megállapodást írtak alá, amely a szervezetek közötti információcserét segíti elő a csalás, a korrupció, az összejátszás, kényszer, pénzmosás és/vagy terrorizmus finanszírozásának megelőzésére, felderítésére során.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000