Hír archívum: 2018. augusztus

Más hónap

Iratok megismerése és hatályon kívül helyezés az új Be.-ben - A Legfőbb Ügyészség újabb tematikus kisfilmjei

2018.08.16.

Mikor ismerheti meg az iratokat a gyanúsított és a védő az új büntetőeljárási törvény szerint? Hogyan változik a hatályon kívül helyezés szabályozása? Hogyan működik együtt az OLAF és a magyar ügyészség? - A Legfőbb Ügyészség újabb tematikus videó-anyagokat tett közzé.

Trükkös vagyonmentés csőd szélén álló cégből - Öt évet is kaphat csődbűncselekmény miatt a közép-dunántúli vállalkozó

2018.08.15.

Öt év börtönt is kaphat az a közép-dunántúli vállalkozó, aki különböző trükkökkel próbálta kimenteni vagyonát csőd szélén álló cégéből, a társaság ellen csődbűncselekmény miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Uniós védelem a lengyel Legfelsőbb Bíróság függetlenségének? - Az Európai Bizottság újabb lépést tesz a kötelezettségszegési eljárásban

2018.08.15.

Az Európai Bizottság a tegnapi napon úgy döntött, hogy indokolással ellátott véleményt küld Lengyelországnak a Legfelsőbb Bíróságról szóló lengyel törvénnyel kapcsolatban, újabb lépést tett ezzel az ország ellen a lengyel Legfelsőbb Bíróság függetlenségének védelme érdekében indított kötelezettségszegési eljárásban.

Már bírságolhat a NAV az online számlázás elmulasztása miatt - Számlánként 500 ezer forint is lehet a büntetés!

2018.08.15.

Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság - hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Vitatott fogvatartási körülmények a magyar börtönökben? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott egy európai elfogatóparancs ügyében

2018.08.14.

A kibocsátó tagállamban jellemző fogvatartási körülményeknek az európai elfogatóparancs végrehajtását megelőző esetleges vizsgálatát azokra a büntetésvégrehajtási intézetekre kell korlátozni, amelyekben az érintett személy fogva tartását konkrétan tervezik . Az érintett személy arra vonatkozó lehetősége, hogy a fogvatartási körülményeket a kibocsátó tagállamban vitassa, nem elég az embertelen bánásmód valós veszélye fennállásának a kizárásához - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Július végéig több mint 54.000 kereset érkezett az új Pp. alapján - Az OBH folyamatosan figyelemmel kíséri az ügyforgalmi adatokat

2018.08.14.

Mintegy 80 ezer polgári és gazdasági peres ügy érkezett a bíróságokra 2018. július végéig. Ezek közül több mint 54 ezer az új Polgári perrendtartás (Pp.) hatálya alá tartozik. Az OBH-ban felállított, „Az új Pp. hatályosulását támogató Munkacsoport” az új Pp. hatálya alá tartozó ügyek ügyforgalmi adatait folyamatosan figyelemmel kíséri, elemzi.

Csődtörvény-módosítás - Tényleg veszélyben a magyar gazdaság?

2018.08.14.

A Csődtörvényt módosító új javaslattal kapcsolatban az elmúlt napokban egy népszerű hírportálon jelent meg nagyobb terjedelmű írás „Lex reptér: törvény, ami az egész magyar gazdaságot veszélyezteti” címmel. Fabók Zoltán, a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper ügyvédje az Advocatus legújabb bejegyzésében amellett érvel, hogy amennyiben a követelésbehajtási célú felszámolási eljárásokat jogi realitásként elfogadjuk, úgy a módosítás alapvetően jó irányba mutat.

Ismét bemutatkoznak az ország legjobb börtönszínházi társulatai - Nyilvános főpróba a III. Országos Börtönszínházi Találkozón

2018.08.14.

Augusztus 16-án, a budapesti József Attila Színházban tartja sajtónyilvános főpróbáját és sajtótájékoztatóját a III. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjének a büntetés-végrehajtási szervezet. A rendezvényhez szinte minden magyarországi börtön színjátszótársulata csatlakozott, a regionális döntőkkel együtt összesen 16 börtön közel 150 fogvatartottja szerepelt a versenyen. Az alkalmi színészek szabadidejükben, munka után próbálták a darabokat. Az előadások színre vitelében a büntetés-végrehajtás szakemberei, a reintegrációs tisztek és drámapedagógusok mellett elismert színművészek és rendezők is részt vettek.

Ügyész az új Be.-ben

2018.08.14.

Hogyan vett részt az ügyészség új büntetőeljárási kódex megalkotásában? Milyen új jogintézmények gyorsítják a büntetőeljárásokat? Hogyan változott az ügyészség és a nyomozó hatóság kapcsolata és az áldozatvédelem szerepe? Mik az iratmegismerés, a tájékoztatás és a hatályon kívül helyezés új szabályai? - A Legfőbb Ügyészség tematikus kisfilmekkel válaszol az új Be.-vel kapcsolatos kérdésekre.

Állampolgárság jelentős összegű befektetésekért cserébe - Az Unió fellép az "arany útlevelekkel" kereskedő tagállamokkal szemben

2018.08.13.

Az Európai Bizottság fellép az állampolgárságot az Európai Unión (EU) kívüli személyeknek értékesítő EU-tagországokkal szemben - jelezte egy lapinterjúban a brüsszeli testület jogérvényesülésért felelős biztosa.

Visszajár a rákkeltő vérnyomáscsökkentők térítési díja! - Augusztus 31-ig visszaveszik a gyógyszereket - bizonyos feltételekkel

2018.08.13.

A korábbi felfüggesztés helyett 2018. július 4-én az Európai Unió valamennyi tagállamában kivonták a forgalomból a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó vérnyomáscsökkentő gyógyszereket. A július végével megállapodás született arról is, hogy feltételekkel ugyan, de a betegek jogosultak a bontatlan gyógyszerek térítési díjára.

GMO-knak minősülnek-e a mutagenezis útján nyert szervezetek? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.08.13.

A mutagenezis útján nyert szervezetek GMO-knak minősülnek, és főszabály szerint vonatkoznak rájuk a GMO-król szóló irányelvben szereplő kötelezettségek. Azok a mutagenezis útján nyert szervezetek azonban, amelyeket hagyományosan számos alkalmazásban használtak, és amelyek biztonságossága régóta bebizonyosodott, mentesülnek e kötelezettségek alól, azzal hogy a tagállamok azokat az uniós jog tiszteletben tartása mellett az irányelvben meghatározott vagy más kötelezettségeknek vethetik alá - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Egyszerűbb és közérthetőbb keresetlevél nyomtatványok! - 25 helyett 7 oldal - Az OBH elnökének jogalkotási javaslata

2018.08.13.

Az új Polgári perrendtartással összefüggő keresetlevél nyomtatványok rövidebbé és közérthetőbbé tétele a célja annak a javaslatcsomagnak, melyet augusztus elején terjesztett elő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Igazságügyi Minisztériumnak. Az ügyfelek visszajelzései és a bíróságok tapasztalatai alapján készült előterjesztés másik fontos kezdeményezése, hogy illetékmentes legyen a keresetlevelek visszautasítása.

Profi kormányossal nyerte a Herman Miller Ügyvéd Kupát a Lichy Ügyvédi Iroda

2018.08.13.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Herman Miller Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj elnevezésű vitorlásversenyt, az ügyvédek balatoni regattáját. A verseny régi helyszínére, a lellei BL YachtClubba tért vissza, ahol sikerült megidézni a korábbi BL-es versenyek jó hangulatát.

Fürge jogászlábak - Összefoglaló a VII. Jogi Fórum Kupáról - képekkel és kisfilmmel

2018.08.10.

Immár hetedik alkalommal mérték össze gyorsaságukat a jogi hivatásrendek képviselői Közép-Európa legnagyobb váltóversenyén, a „K&H mozdulj” maraton- és félmaratonváltón. Idén csaknem 200 jogász futott 39 csapatban a rendezvény keretein belül megrendezett Jogi Fórum Kupán. Védnökük Makai Lajos MABIE elnök volt. - Videó-összefoglaló és képgaléria

Változik a szabályozott ingatlanbefektetési társaság szabályozása - A befektetők javára módosul a SZIT törvény

2018.08.10.

Az Országgyűlés július 20-án elfogadta és jelenleg kihirdetésre vár az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat, amely a piaci igényeknek megfelelően módosít a SZIT törvényen, ezáltal vonzóbbá téve ezt a befektetési formát, így várhatóan még több társaság dönt majd a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá alakulásról.

Fókuszban a bíróság - Az OBH fotópályázata lelkes amatőröknek - Öt kategóriában várják a pályaműveket október 5. napjáig!

2018.08.09.

Az Országos Bírósági Hivatal az idei évben is kiírta a "Fókuszban a bíróság" elnevezésű fotópályázatot, amelyre 2018. október 5. napjáig jelentkezhetnek amatőr fotósok akár a bírósági szervezeten belülről, akár kívülről.

Szigorú szabályok rendbontó turistákkal szemben - Egyszerűbb lesz a szabálytalankodók megbüntetése Amszterdamban

2018.08.09.

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam központjában a számos helyi lakost zavaró óriási turistaáradat miatt, például lényegesen egyszerűbb lesz a szemetelésen, illetve közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapott személyek megbírságolása - jelentette be a városvezetés.

Magyar szieszta? - Változhat-e a munkaidő a globális felmelegedés miatt

2018.08.09.

Regős Gábor közgazdász, a Századvég Alapítvány elemzője szerint egyelőre nincs létjogosultsága a szieszta bevezetésének, mert csupán két-három olyan hét van egy évben, amikor elviselhetetlen a hőség.

Újabb gigabírság az online kereskedelemben - Több mint 111 millió eurót kell fizetnie multicégeknek árrögzítés miatt

2018.08.09.

Az Európai Bizottság négy nagy háztartási elektronikai céget (Asus, Philips, Pioneer és Denon & Marantz) sújtott több, mint 111 millió eurós bírsággal – tájékoztatott a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda. Az eljárás 2017 februárjában indult meg, ugyanis felmerült annak a gyanúja, hogy az említett cégek meghatározzák, hogy az online kereskedőik (tipikusan web áruházak, amelyeket kisebb vállalkozások üzemeltetnek) milyen áron értékesíthetik tovább termékeiket.

Top 10 kiberveszély, amely fenyegeti a cégeket - Amit tudni érdemes! - Gyakorlati tanácsok a fenyegetettség elkerülésére

2018.08.09.

Egyre több a közintézményeket, vállalatokat érintő kiberfenyegetés, amely veszélybe sodorja működésüket és sikerességüket. Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője összeszedte a 10 leggyakoribb kiberveszélyt, amellyel a cégeknek, intézményeknek nap mint nap szembe kell nézniük, valamint gyakorlati tanácsokat is ad azok elkerülésére.

Zsarolással és kábítszer-kereskedelemmel vádolt ügyvéd - A budapesti férfit akár hét és fél év szabadságvesztésre is ítélhetik

2018.08.09.

A helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvéddel szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Rákkeltő vérnyomáscsökkentő gyógyszerek? - A Fővárosi Főügyészség nyomozást indított

2018.08.08.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-én függesztette fel huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását, mert az egyik, egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak. Az intézkedés nem minden Magyarországon forgalomba hozott valsartan hatóanyagú készítményt érintett. Az ügyészség nyomozást indított.

Nemzetállam törvény rögzíti az állam zsidó jellegét Izraelben - Az izraeli arabok a legfelsőbb bírósághoz fordultak jogorvoslatért

2018.08.08.

Az alkotmánybíróságként is működő izraeli legfelsőbb bírósághoz fordultak az izraeli arabok a júliusban elfogadott, Izrael állam zsidó jellegét hangsúlyozó, úgynevezett nemzetállam törvény ellen - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Miért és hogyan verik át autóvásárlásnál a fogyasztókat? - A Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai és tanácsai

2018.08.08.

Az elmúlt időszakban egyre több olyan fogyasztóvédelmi vitás ügy fordult elő a Budapesti Békéltető Testület előtt, amelyek tanulságul szolgálnak a fogyasztóknak, hogyan kell és érdemes eljárni, ha használtautót vennének egy kereskedőtől. A tapasztalatok szerint a szerződések tartalmát nem ismerik meg kellőképpen, pedig később nem lehet már olyan hiba miatt reklamálni, amit ismertek a vásárláskor, vagy amit ismerniük kellett volna.

Csereprogram bírósági titkárok, kezdőbírák és ügyészek részére - Miért jó az AIKOS program?- Beszélgetés a résztvevőkkel

2018.08.08.

Az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) AIAKOS nevű csereprogramja keretében bírósági titkárok és kezdőbírák látogattak hazánkba 2018. május 14-18. között, hogy betekintsenek a magyar igazságügyi rendszer működésébe. - A külföldi résztvevők meséltek magyarországi tapasztalataikról.

Fényképek online elérhetővé tétele csak szerzői engedéllyel? - Az Európai Bíróság döntést hozott

2018.08.08.

Valamely internetes oldalon a szerző engedélyével szabadon hozzáférhetővé tett fényképnek valamely másik internetes oldalon történő online elérhetővé tételéhez e szerző újabb engedélyére van szükség . Az ilyen online elérhetővé tétellel ugyanis a fényképet új közönség számára teszik hozzáférhetővé - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Sorozatos súlyos szabálytalanságok az egészségügyi gazdálkodásban - Az ÁSZ összegezte több éves ellenőrzési tapasztalatait

2018.08.08.

Az Állami Számvevőszék évek óta figyelmeztet az egészségügyi gazdálkodó szervezetek ellenőrzése során feltárt jellemző és sorozatos szabálytalanságokra. Domokos László elnök az elmúlt években lezárt ellenőrzések összegző tapasztalatait ismertette a Magyar Időknek adott hétfői interjúban. Az elmúlt években az ÁSZ több alkalommal is összegezte a tapasztalatait, amelyeket megosztott a döntéshozókkal, a Magyar Kórházszövetséggel és egyéb szakmai szervezetekkel. A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit. "A szakmai alapossággal végzett elemzések egyértelműsítik: ilyen kevés pénzből, ennyire hozzáférhető, ilyen magas szintű ellátás a fejlett országokban sem általános" - áll a szövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete közös szerdai nyilatkozatában.

Nyílt terep az áfaszám-shoppingnak? - Az Európai Bíróság az adószám megválasztásának szabadsága mellett döntött

2018.08.08.

Pár héttel ezelőtt meghozott ítéltében az Európai Bíróság rugalmasan értelmezte az úgynevezett „háromszögügyletekre” vonatkozó áfaszabályokat. Míg az adózó javára döntő ítélet adótervezési lehetőséget biztosít nemzetközi áruértékesítés és fuvarozás szereplői számára, az ötletekkel csínján kell bánni – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Életbe léptek az Irán elleni amerikai szankciók - November elejétől embargó sújtja az iráni olajexportot

2018.08.07.

Életbe léptek közép-európai idő szerint kedden reggel hat órakor az Irán elleni amerikai szankciók. Az erről szóló közleményt Donald Trump elnök írta alá, majd a Fehér Ház helyi idő szerint kedden délután adta ki.

Újra engedélyeznék a medvevadászatot Székelyföldön - Az állatok már lakóházakba, gazdasági épületekbe is betörnek élelemért

2018.08.07.

Az állomány túlszaporodásának megelőzése érdekében újra engedélyezni kellene a medvevadászatot Székelyföldön - jelentette ki a Hargita megyei önkormányzat elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Frissült Magyarország adatvédelmi szabályzata - Hatályban az Info. törvény átfogó módosítása - A legfontosabb változások

2018.08.07.

Közel két hónapos csúszással végül 2018. július 25-én kihirdették, majd július 26-án hatályba is lépett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info. törvény) átfogó módosítása, amelyben többek között az Európai Unió Adatvédelmi Rendelete (GDPR) által nyitva hagyott egyes területek kerültek szabályozásra. - Gondos Orsolya és Tálos Dániel (a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper ügyvédjelöltjei) írása összefoglalja a legfontosabb változásokat.

Fenntartható-e a Kit Kat térbei forma európai uniós védjegy oltalma? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.08.07.

Az EUIPO-nak újra kell vizsgálnia, hogy a „négyosztatú Kit Kat” terméknek megfelelő térbeli forma mint európai uniós védjegy oltalma fenntartható-e. A Bíróság elutasította a Nestlé, az EUIPO és a Mondelez által benyújtott fellebbezéseket. - Az Európai Unió Bíróságának ítéletéről

Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a héten - A TISPOL Operational Group éves terve alapján szűrik a gyorshajtókat

2018.08.06.

Hétfőtől vasárnapig országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére - mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Bírósági fogalmazói álláshelyek a Békéscsabai és a Gyulai Járásbíróságon - Még lehet jelentkezni!

2018.08.06.

2018. év II. félévében a Békéscsabai és a Gyulai Járásbíróságon egy-egy bírósági fogalmazói álláshelyet hirdettek meg. Az állást pályázat útján lehet betölteni.

Vásárlás-ösztönző adózás - Változnak az ÁFA-szabályok, jöhet az utalvány-reneszánsz!

2018.08.06.

Változnak jövőre az utalványokra (vásárlási voucherek, kuponok, ajándékkártyák) vonatkozó adózási szabályok, ami azt eredményezheti, hogy a vállalkozások még bátrabban nyúlnak majd ehhez a vásárlás-ösztönző eszközhöz.

Hollandia is csatlakozik az Európai Ügyészséghez - Már 21 tagállam állt be az uniós költségvetést védő közös szervezetbe

2018.08.06.

Az Európai Bizottság megerősítette Hollandia csatlakozását az Európai Ügyészséghez, amely így már huszonegy tagállamot számlál. Az Európai Ügyészség kulcsfontosságú szerepet fog játszani az uniós költségvetést károsító bűncselekmények, így a csalás, a korrupció, a pénzmosás és a súlyos – 10 millió eurós összeget meghaladó –, határokon átnyúló héacsalás elleni küzdelemben. Tevékenységét 2020 végéig kezdi meg az összes részt vevő tagállamban.

Zserbó kutya a Váci Fegyház legújabb munkatársa - A büntetés-végrehajtás tavaly indította meg „kölyökkutya programját"

2018.08.06.

A BVOP szolgálati állat állományába tartozó új jövevény még csak 11 hetes, de már most látható, hogy kiképzését követően egy kiváló kábítószer-kereső kutya válik belőle.

Elektronikai cikkek magasan rögzített áron - Több mint százmillió euró büntetést szabott ki gyártókra az Európai Bizottság

2018.08.06.

Több mint százmillió euró bírságot szabott ki négy, elektronikai cikkeket gyártó cégre az Európai Bizottság. Az uniós versenyhatóság 2017 februárjában indította az eljárásokat, mert azt feltételezte, hogy az érintett cégek megszabják, hogy online kereskedőik milyen áron értékesíthetik termékeiket az interneten.

Családbarát bíróságok - A gyermek mint pluszmotiváció - Beszélgetés Tárkány-Szűcs Babett-tel, a Szegedi Törvényszék elnökével

2018.08.06.

Tizenkettő bíróság nevezett idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Családbarát Munkahely” pályázatra. A Debreceni és a Győri Ítélőtábla, a Debreceni, az Egri, a Gyulai, a Kaposvári, a Miskolci, a Nyíregyházi, a Szegedi, a Szekszárdi, a Szombathelyi és a Veszprémi Törvényszék szeretné 2018-ban elnyerni a címet. - A Szegedi Törvényszék elnöke, Tárkány-Szűcs Babett mesélt a pályázatról és a családbarát munkahely jelentőségéről.

Hiányzó bírói nyugdíjszabály - Júliusi Ab-mustra

2018.08.05.

Az Alkotmánybíróság a hathetes ítélkezési szünet előtt megállapított két mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet, megsemmisített egy törvényi rendelkezést és két kúriai határozatot. - Az alkotmánybírák legjelentősebb és legérdekesebb júliusban hozott döntései.

Integrált Jogalkotási Rendszer - Gyorsabban születhetnek és egyszerűbben kereshetőek lesznek a jogszabályok

2018.08.04.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz a jogszabályalkotás az Integrált Jogalkotási Rendszer (IJR) bevezetésével, de a lakosság és a vállalkozások is könnyebben tudnak majd keresni a jogszabályok között. (X)

Először ismerte el az iszlám vallásjogot egy brit bíróság

2018.08.02.

Először ismerte el az iszlám vallásjogot a bíróságok jogalkalmazói tevékenységében egy brit bíróság, amely egy válási ügyben hozott mérföldkőnek számító döntést csütörtöki brit sajtóbeszámolók szerint.

Az amerikai elnök nem vonhatja meg a menedékvárosok támogatását

2018.08.02.

Egy szövetségi fellebbviteli bíróság szerint az amerikai elnök nem dönthet a menedékvárosoknak nyújtott szövetségi támogatásokról, vagyis nem vonhatja el a pénzt tőlük.

A Mol beszáll a nemzetközi műanyag-újrahasznosítási üzletbe

2018.08.02.

A Mol Csoport és a műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó német APK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá

A Facebook politikai befolyásolást célzó profilokat azonosított

2018.08.01.

A The New York Times információi szerint a Facebook az őszi amerikai félidős választások befolyásolását célzó profilokat azonosított.

Megjelent a Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban című pályázati felhívás

2018.08.01.

Fiatalok munkahelyi tapasztalatszerzését, ezáltal közvetlen munkahelyteremtés elősegítését támogató pályázati felhívás jelent meg majdnem 1 milliárd forint értékben egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások részére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. A támogatási kérelmeket augusztus 31-étől október 1-ig lehet beadni a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében, a Közép-magyarországi régióban tervezett projektek megvalósítására - tette hozzá az államtitkár.

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000