Hír archívum: 2018. november

Más hónap

"Jóindulatú hozzáállás" egy jogász alkalmazésáért cserébe - Előzetes letartóztatásba helyezik a lengyel bankfelügyelet volt elnökét

2018.11.30.

Két hónapos előzetes letartóztatásba helyezik a lengyel bankfelügyelet (KNF) két héttel ezelőtt lemondott, korrupcióval gyanúsított elnökét, Marek Ch.-t - döntött az illetékes katowicei bíróság csütörtökre virradó éjjel.

Tilos az etnikai arányokat megváltoztató közigazgatási átszervezés Romániában - A román államfő kihirdette a vonatkozó törvényt

2018.11.30.

Kihirdette Klaus Iohannis román államfő csütörtökön azt a törvénytervezetet, amely egyebek mellett megtiltja, hogy a nemzeti kisebbségek arányát megváltoztató módon módosítsák a megyék, városok és községek közigazgatási határait.

Brexit után is jogi együttműködés Londonnal - Trócsányi: Nem csorbulhatnak a Nagy-Britanniában elő magyarok jogosultságai

2018.11.30.

Nagyon fontos Nagy-Britannia és Magyarország további zavartalan jogi együttműködése, függetlenül attól, hogy milyen irányt vesz a brit EU-tagság megszűnésének folyamata (Brexit) - mondta csütörtökön Londonban Trócsányi László.

Ember a jog alatt - Az Indig-per - Egy híres ügy a magyar jogtörténetből

2018.11.29.

A múlt század harmincas éveiben furcsa plágiumper rázta meg a hazai színházi világot. Forgács Ferenc közgazdász azzal vádolta a Vígszínházat és a korszak divatos szerzőjét, Indig Ottót, hogy az „Ember a híd alatt” címmel bemutatott színmű szóról szóra azonos a „Szép élet” című, a Vígszínháznak felajánlott, de elutasított drámájával.

Magyarország semmibe veszi a macedón jogállamiságot? - Az Unió a volt macedón kormányfő kiadására szólította fel hazánkat

2018.11.29.

Nikola Gruevszki korábbi macedón miniszterelnök kiadására szólította fel Magyarországot az Európai Parlament (EP) csütörtöki jelentésében, amely szerint eljárásukkal a magyar hatóságok beavatkoztak Macedónia belügyeibe.

1,3 milliárdnyi autókereskedelmi csalást leplezett le a NAV - Bűnszervezetek cégláncolatok közbeiktatásával kerülték ki az áfát

2018.11.29.

Rövid időn belül két jelentős, összesen csaknem 1,3 milliárd forint kárt okozó, használt gépjárművek kereskedelméből származó költségvetési csalást leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Nagy változások várhatóak az uniós források felhasználásánál - Változnak az eredményesség mérésére vonatkozó szabályok

2018.11.29.

Komoly kihívást fog jelenteni a tagállamok számára, ha a jelenlegi elképzelések szerint valósul meg a 2021-2027-es európai uniós költségvetési ciklusban a források felhasználásának értékelése, ugyanis előfordulhat, hogy kétszer kell majd megtervezni, mire is szánják ezeket az összegeket. Az új rendszerben megnőhet az átfogó értékeléseket készítő tanácsadók szerepe.

Magyar bíróság sértette meg egy anya tisztességes eljáráshoz való jogát - Kisgyermekek jogellenes elvitele - Ab-döntés

2018.11.29.

A testület friss határozatában kiemelte: egy gyermek jogellenes elvitele kapcsán folytatott eljárásban a bíróságnak lehetőség szerint a felek által felajánlott összes bizonyítási eszközt igénybe kell venni annak érdekében, hogy egyértelműen megállapíthatóak legyenek a kiskorú gyermekek érdekei. Az olyan eljárás, amely ellehetetleníti azt, hogy a gyermek érdekeire fény derüljön, nem felel meg a tisztességes eljárás alaptörvényi követelményének.

Felkészült főbíróság - A Kúria elnökének beszámolója az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága előtt

2018.11.28.

A Kúria 2017. évi, a jogegység biztosítása és az önkormányzati normakontroll körében elvégzett tevékenységéről számolt be dr. Darák Péter az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága előtt 2018. november 20-án, Budapesten. A Bizottság egyhangúlag támogatta a beszámoló elfogadását.

Ügyfélérdekek bírósági fókuszban - Új épületbe költözött a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság - Videó

2018.11.28.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az elmúlt években számos intézkedés tett, hogy könnyebbé tegye az ügyfelek bíróság előtti eljárását. Ügyfélközpontokat alakított ki, folyamatosan fejleszti a digitális bíróságot, tájékoztató kiadványokat és kisfilmeket készített – mondta el dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság (Pécsi KMB) ünnepélyes átadásán, 2018. november 16-án.

Alig több mint egy hónap maradt az idei szabadságok kiadására - A szigorú szabálytól csak kivételes esetekben lehet eltérni

2018.11.28.

A Munka Törvénykönyve (Mt.) rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát – figyelmeztet a Trenkwalder. Számos cég küzd jelentős elmaradásokkal ezen a téren, aminek megoldását jelentősen nehezítheti a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeret, illetve a karácsony előtti csúcsidőszak fokozott terhelése is. A főszabálytól a jogszabály megsértése nélkül csak kivételes esetekben lehet eltérni.

Igazolatlanul felhasznált 1% - Nem tudott elszámolni a civil szervezet – megbüntette a NAV

2018.11.28.

A Kúria közelmúltban publikált egyik ítélete (Kfv.V.35.533/2017/5) szerint az adóhatóság 2012. év vonatkozásában a civil szervezeteknek felajánlható 1%-os személyi jövedelemadó (szja.) felhasználását ellenőrizte. Ennek eredményeként a tárgyévi felajánlás teljes visszafizetését, sőt még az előző évben felajánlott és tartalékol összegekből közel 34 millió forint befizetését is előírta. Valótlan adatok közlése miatt pedig a jövőre nézve ki is zárta a felajánlásokból.

Komoly változások az e-kereskedelemben - Hatályban a versenyjogi korlátozások felszámolását célzó új szabályozás

2018.11.27.

Az elmúlt időszakban több jelentős fejlemény is történt az online kiskereskedelelmmel kapcsolatos üzleti megoldások versenyjogi megítélésében, és a korlátozások felszámolását célzó új szabályozás is hatályba lépett. Az internetes értékesítésre vállalkozó cégeknek érdemes nagyon körültekintően megkötniük szerződéseiket, mivel akár komoly bírságot is kockáztathatnak.

Kérdőjelek a Sargentini-jelentés körül - Alapjogokért Központ: Homályosak az uniós jogállamisági eljárás szabályai

2018.11.26.

Az Alapjogokért Központ szerint a Magyarországgal szemben az Európai Parlament által megindított "jogállamisági eljárásra" vonatkozó uniós szabályok rendkívül homályosak és kétértelműek, az eljárás maga pedig számos kérdést vet fel.

Az A4-es papírtól a 5G technológiáig - Harmonizált szabványok Európában - Uniós cselekvési terv a jogbiztonság érdekében

2018.11.26.

Az Európai Bizottság cselekvési tervet terjeszt elő annak érdekében, hogy fokozza a hatékonyságot, az átláthatóságot és a jogbiztonságot a teljeskörűen működő egységes piacot szolgáló harmonizált szabványok kidolgozása terén.

Hogyan hat a Brexit a külföldön élő brit állampolgárok jogi helyzetére? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.11.26.

Az Egyesült Királyságtól eltérő uniós államokban lakóhellyel rendelkező tizenhárom brit állampolgárnak a Brexit-tárgyalások megkezdésére felhatalmazó határozat megsemmisítése iránti kérelme elfogadhatatlan. A Törvényszék megállapítja, hogy a jelen eljárásban megtámadott határozat nem gyakorol hatást a keresetet benyújtó brit állampolgárok jogi helyzetére - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Egyszerűbbé válnak az innovációs célú közbeszerzések - A Közbeszerzési Hatóság szakmai útmutatója

2018.11.26.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Közbeszerzési Hatóság 2018 októberében együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy fokozzák Magyarországon az innovációs célú közbeszerzések hatékonyságát és elterjedését. Az együttműködés fontos aktualitása, hogy a Közbeszerzési Hatóság elkészítette az innovációs partnerség alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló útmutató tervezetét.

Illegális börtöntelefon - Csalásra használják a börtönöket ellepő mobilokat

2018.11.26.

Mini telefonok és a Turbó SIM kártyák segítik az elítéltek korlátlan, illegális kommunikációját és telefonos csalásait a hazai börtönökben. Egyre több készüléket csempésznek be a bv-intézetek falai közé, és már a hivatalos bv-mobilokat is könnyedén feltörik a fogvatartottak. A büntetés-végrehajtás inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel próbálja megtisztítani a cellákat az ellenőrizhetetlen mobiloktól.

Börtönvilág a fogvatartott szemével - Már elérhető a BvOP filmje! - Egy egyedülálló projekt az évszázados sztereotípiák ledöntésére

2018.11.23.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a büntetés-végrehajtási szervezet történelmében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek. A teljes film a Corvin Moziban november 23-án tartott ünnepélyes premiert követően Youtube csatornánkon már elérhető.

Adathalász-veszély Fekete Pénteken! - Az online vásárlás veszélyei - A Nemzeti Kibervédelmi Intézet figyelemfelhívása

2018.11.23.

Az internetes csalók is igyekeznek kihasználni a fekete péntekhez hasonló, időszakosan nagy tömegű online vásárlásra buzdító kampányokat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet pénteken.

Helytelen korhatár-besorolások, káros hatások 16 éven aluliakra - Az RTL Klub-ot és a TV2-t is milliós bírsággal büntette a Médiahatóság

2018.11.23.

Állampolgári bejelentések alapján az RTL Klub, a TV2 és a Tilos Rádió egy-egy műsorszámának helytelen korhatár-besorolása miatt szabott ki bírságot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa eheti ülésén - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken

Hiányoznak a jogszabályon alapuló szerződésátruházás részletszabályai - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2018.11.23.

A jogalkotó a jogszabályon alapuló szerződésátruházások esetében nem szabályozta az új Polgári Törvénykönyv jogintézményeként megjelenő szerződésátruházás részletes szabályait, ezzel mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet idézett elő - áll az Alkotmánybíróság határozatában (II/330/2016.). A Testület felhívta az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának 2019. március hó 31. napjáig tegyen eleget.

Elfogultságot jelent-e az ítélkezésben a facebook-ismeretség? - A Florida Legfelsőbb Bíróság döntést hozott

2018.11.22.

Jogilag nem veti fel a bíró elfogultságát, ha olyan ügyben ítélkezik, amelyben az ügyvéd ismerőse a Facebookon - hangsúlyozza döntésében Florida állam Legfelsőbb Bírósága. A döntés előzménye egy fellebbezés, amelyben az egyik fél egy részrehajlást feltételező Facebook-barátság miatt kérte a bíró kizárását az eljárásból.

Trócsányi: Felül kellene vizsgálni a közjegyzői törvényt - 2021-ben lesz harmincéves a státuszjogszabály - Konferencia

2018.11.22.

Megtörténhet a közjegyzői törvény átfogó felülvizsgálata - jelentette ki az igazságügyi miniszter múlt hét pénteken Szegeden. Trócsányi László hangsúlyozta: a jelenleg a törvényben foglalt, a nem peres eljárásra vonatkozó rendelkezéseket máshol kellene szabályozni.

Világnézetileg független bírók és ügyészek? - Megtilthatják a vallási jelképek viselését a tárgyalásokon egy német tartományban

2018.11.22.

Megtilthatják a vallási jelképek viselését a tárgyalásokon a bíróknak és ügyészeknek a németországi Alsó-Szászország tartományban.

Magánszemély adóügyi illetékessége - Tények és tévhitek az szja- és a tb-fizetéssel kapcsolatban

2018.11.22.

A bejelentett lakcím mellett a személyes és üzleti kapcsolatok, végső soron pedig nemzetközi egyezmények dönthetik el egy magánszemély adóügyi illetékességét. Mivel ez határozza meg, hogy a magánszemélynek hol kell jövedelemadót fizetnie, a külföldi munkavállalást tervezőknek érdemes ezt a témakört is alaposan körüljárniuk.

Súlyosan diszkriminatív ápolási díj? - A MEOSZ egyeztetést vár a megkerülésével benyújtott javaslat kapcsán

2018.11.22.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége azonnal egyeztetést kezdeményez a kormányzati oldal képviselőivel a kedden benyújtott, az egyes szociális, gyermekvédelmi tárgyú, valamint egyéb kapcsolódó törvények módosításáról rendelkező törvénytervezet kapcsán. A Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy az érdekvédelemmel való egyeztetésre hivatkozva, de valójában annak megkerülésével született tervezet figyelmen kívül hagyja a fogyatékos emberek többségét, így az súlyosan diszkriminatív, sérti a fogyatékos emberek és hozzátartozóik emberi méltóságát.

Visszatérhetnek a lengyel legfelsőbb bíróság nyugalmazott bírái munkahelyükre? - Varsó módosítaná a nyudgdíjszabályokat

2018.11.21.

Benyújtotta szerdán a legfelsőbb bíróság tagjainak nyugdíjazására vonatkozó, az Európai Bizottság (EB) által bírált előírásokon módosító törvényjavaslatot Lengyelországban a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS).

Memgújult a Budapesti Ügyvédi Kamara vezetése - A megválasztott tisztségviselők teljes listája - Nem hivatalos eredmények

2018.11.21.

A több mint nyolcezer fővárosi tagot egybefogó szakmai önkormányzati köztestület, a Budapesti Ügyvédi Kamara Tóth M. Gábor ügyvédet választotta meg elnökévé november 16-án. Az új elnök megbízatása négy évig tart.

Évente százezreket bántalmaznak párkapcsolatban Németországban - A bejelentett esetek száma közel 140 ezer - A BKA jelentése

2018.11.21.

Csaknem 140 ezer embert ért kapcsolaton belüli erőszak Németországban tavaly a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kedden bemutatott adatai szerint. A hatóságok becslése szerint csak minden ötödik sértett kér segítséget, így a kapcsolati erőszaktól valójában százezrek szenvednek Németországban.

2021 nyarán lesz a következő országos népszámlálás - A kormány benyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatot

2018.11.21.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2021 nyarán tarthatja a következő országos népszámlálást. A kormány erről szóló törvényjavaslata alapján a népszámláláson történő részvétel kötelező, azt internetes önkitöltéssel vagy interjús módszerrel kell végrehajtani, továbbá ki kell terjednie a lakások összeírására is.

Új Black Friday módszerek a hamis webáruházakban - Akár a bankkártya-adatainkat is ellophatják!

2018.11.21.

Évről évre egyre nagyobb siker az online kereskedelemben is hatalmas forgalmat generáló Black Friday, azaz Fekete Péntek - ezt pedig nemcsak a kereskedők, hanem az internetes csalók is igyekeznek kihasználni. A kifejezetten erre az időszakra létrehozott hamis webáruházak hihetetlennek tűnő ajánlatokkal kecsegtetnek, ha pedig bedőlünk nekik, nemcsak egy adott tétel árát, de a bankkártya-adatainkat is bukhatjuk. Az internetes vásárlás mellett ilyenkor a készpénzfelvétel sem veszélytelen, így érdemes résen lenni – hívja fel a figyelmet Solymos Ákos, a Quadron Kibervédelmi Kft. szakértője.

Jelentősen bővülnek a vonaton utazók jogai - Az EP támogatta az uniós módosító javaslatot

2018.11.20.

Az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön támogatták azt a módosító javaslatot, amely a vonatok késése esetén növeli az utasoknak járó kártérítés összegét, a fogyatékkal élő utasok számára hathatósabb segítséget ír elő, a kerékpárosok számára pedig a vasút könnyebb használhatóságát biztosítja.

Alkalmas-e a jelen jogi szaknyelve a jövő kérdéseinek rendezésére? - A jogi szaknyelv terminológiai és oktatási kihívásai - Konferencia

2018.11.20.

Szükség van a jogi szövegek jó minőségű szakfordítására - jelentette ki az igazságügyi miniszter a Szegedi Tudományegyetemen tartott, A jogi szaknyelv terminológiai és oktatási kihívásai című konferencián pénteken.

Ombudsman: Minden gyermek egyformán számít! - November 20-dika a gyermekek jogainak világnapja

2018.11.20.

Minden gyermek és minden gyermek joga egyformán fontos – emlékeztet az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét megalapozó megállapításra a gyermeki jogok világnapján Székely László. Az alapvető jogok biztosa arra is felhívja a figyelmet: nem feledkezhetünk meg arról, hogy a gyermekek nem kis felnőttek, nem puszta eszközei, céljai valaminek, és nem egyszerű statisztikai adatok, hanem önálló jogokkal, méltósággal, akarattal, egyéniséggel és fejlődő személyiséggel rendelkező emberek. A jelen kihívásai között pedig kiemelt feladat, hogy igazi, felhőtlen gyermekkort biztosítsunk nekik.

Újra illetékmentes lesz a keresetlevél visszautasítása - Elfogadta az Országgyűlés az adótörvényeket módosító csomagot

2018.11.20.

Elfogadta az Országgyűlés az adótörvényeket módosító törvénycsomagot, amelynek része az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének Illetéktörvény módosítási javaslata is. A kezdeményezésnek köszönhetően 7 év után újra illetékmentes lesz a bírósági eljárást megindító beadvány visszautasítása.

Döntő pillanathoz érkezett a Brexit - Jóváhagyták a kiválási megállapodás tervezetét a tagországok szakminiszterei

2018.11.20.

Támogatásukról biztosították a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás tervezetét hétfőn a bennmaradó európai uniós tagállamok szakminiszterei.

Családi életre nevelés a Nemzeti alaptantervben? - Köznevelési törvénynek keresztelték az új oktatásról szóló jogszabályt

2018.11.20.

Az Emberi Méltóság Központ és a CitizenGo szervezet kezdeményezi, hogy jelenjen meg a családi életre nevelés az új Nemzeti alaptantervben. Az erről szóló petíciót Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének nevében Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára vette át kedden Budapesten.

Örökölhető-e a ki nem vett szabadság pénzbeli megváltásának joga? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2018.11.20.

Az elhunyt munkavállaló örökösei pénzbeli megváltást igényelhetnek a volt munkáltatójától azon fizetett éves szabadságért, amelyet e munkavállaló nem vett ki. Az elhunyt munkavállalónak a ki nem vett szabadság pénzbeli megváltásához való joga ugyanis öröklés útján átszállhat az örökösökre - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Ki lett a Budapesti Ügyvédi Kamara új elnöke és kik a tisztségviselői? - A választás nem hivatalos eredménye

2018.11.19.

Új elnököt és tisztségviselőket választottak a fővárosi ügyvédek a Budapesti Ügyvédi Kamara élére november 16-dikán pénteken. A Szavazatszámláló Bizottság már közzétette a szavazatszámlálás eredményét a megválasztott személyek vonatkozásában - bár az még nem hivatalos.

Teljes a magyar közbeszerzési adatbázis átláthatósága - Példa nélkül - A CoRe rendszer keresője mobiltelefonon is elérhető!

2018.11.19.

A Közbeszerzési Hatóság naprakészen jelentet meg minden, közbeszerzési eljárásokhoz, illetve jogorvoslathoz kapcsolódó információt, döntést. A Hatóság biztosítja a közbeszerzési adatbázis átláthatóságát, az információk azonnali és könnyű elérhetőségét bárki számára. Emellett az utóbbi időben számos innovatív, köztük digitális eszközt vezetett be annak érdekében, hogy a transzparenciát, illetve a versenyt tovább erősítse a közbeszerzési piacon.

Fenntartható-e a jogviszony nemzetbiztonsági kockázat esetén? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2018.11.19.

Önmagában a bírói út igénybevételének formális biztosítása nem elegendő az eljárási garanciák teljesedéséhez, hiszen az alkotmányos szabályban előírt garanciák éppen azt a célt szolgálják, hogy azok megtartásával a bíróság a véglegesség igényével hozhasson érdemi döntést. - Az Alkotmánybíróság határozatot hozott jogszabály alaptörvény-ellenességének megállapításáról és megsemmisítéséről (II/3423/2015.)

A jog jövője - Hogyan hat a technológia a jövő jogalkotására és jogalkalmazására? - Konferencia, kisfilmmel

2018.11.19.

A technológia gyökeresen átalakítja a jogalkotás és a jogalkalmazás teljes folyamatát. De kiválthatja-e a mesterséges intelligencia és a blokklánc-rendszerek terjedése a humán tényezőt? Lesz-e létjogosultsága a robotközjegyzőknek és a virtuális ügyvédeknek? Milyen változást hoznak az okosszerződések? - Ezekre a kérdésekre is választ adott a 30. Közép-európai Közjegyzői Kollokvium.

Black Friday – a GVH bírságolási ünnepnapja? - Mire érdemes figyelnie a kereskedőknek az árkedvezmények alkalmazása során?

2018.11.19.

Hazánkban is egyre népszerűbbé válik az Amerikában a kereskedők ünnepeként is aposztrofált, a karácsonyi szezont indító kiskereskedelmi akciósorozat, a fekete péntek, vagy eredeti nevén Black Friday. Ebben a kiemelt akciózási időszakban azonban nemcsak a fogyasztóknak, de a kereskedőknek is érdemes résen lenni, mert a GVH sem nézi tétlenül az ígérgetési versenyt.

A cseh kormányfő visszaadná Kunderának cseh állampolgárságát - A világhírű írót a kommunista rendszer 1979-ben nyilvánította ellenséggé

2018.11.19.

Andrej Babis cseh kormányfő felajánlotta Milan Kunderának, a Párizsban élő világhírű cseh származású írónak, hogy segít visszaszerezni cseh állampolgárságát, amelytől az 1970-es évek végén fosztotta meg őt a csehszlovák kommunista rendszer.

Kiterjesztik a helyi iparűzési adó alól mentes fővárosi vállalkozások körét - A Fővárosi Közgyűlés döntéséről

2018.11.19.

A városvezetés javaslatára kiterjesztik a helyi iparűzési adó alóli mentességgel érintett vállalkozások körét. A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése nyomán a mentességnek az adóalap által meghatározott határát az eddigi 1 millióról 1,5 millió forintra emelik.

Egyszerűsített kártalanítási eljárás - Legfontosabb tudnivalók az új Be. alapján

2018.11.19.

Az egyszerűsített kártalanítási eljárás intézményét a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (Be.) vezette be jogrendszerünkbe 2018. július 1-diki hatállyal.

December 1-jével bővül a CSOK - Megjelent a kormányhatározat a Magyar Közlönyben

2018.11.15.

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Tisztességtelen feltételek eltávolítása a devizahitel-szerződésekből - Főtanácsnok: A magyar szabályok összhangban vannak az uniós joggal

2018.11.15.

A devizahitel-szerződések tartalmát az azokban foglalt egyes tisztességtelen szerződési feltételek eltávolítása céljából módosító magyar jogszabályi rendelkezések összhangban vannak az uniós joggal - ismertette Nils Wahl uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió bírósága csütörtökön.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000