Hír archívum: 2019. március

Más hónap

Fékek és ellensúlyok hiánya a közigazgatási bírósági törvényben - A Velencei Bizottság állásfoglalása kemény kritikát fogalmaz meg

2019.03.18.

Nélkülözik a hatékony fékeket és ellensúlyokat a közigazgatási bíróságokról szóló magyar törvények - mondta ki pénteken elfogadott állásfoglalásában a Velencei Bizottság. Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton közölte: a közigazgatási bíróságokról szóló magyar törvényekhez módosító indítványt terjesztenek be, mely megfelel a Velencei Bizottság által megfogalmazott kritériumoknak.

Brexit megállapodás nélkül - Enyhített negatív hatások az Unión belül - Új szabályokról döntött az Európai Parlament

2019.03.18.

Lehető legkisebb a fennakadás az európaiak és az európai vállalatok számára - az Európai Parlament e célból többféle új szabályról döntött a múlt héten a megállapodás nélkül lezajló brexit esetére.

Az utazásszervezés speciális szabályai - Amit tudni érdemes - Nem csak utazásszervezőknek!

2019.03.18.

Ki az utazásszervező? És mik e tevékenység végzésének speciális szabályai? Hol, hogyan és mennyi áfát kell fizetni a tevékenység után? Hogyan változik a szabályozás 2020-tól? - A legfontosabb tudnivalók, dióhéjban.

A jogorvoslat eszközrendszere a végrehajtási eljárásban

2019.03.18.

A bírósági végrehajtás legitim állami kényszer alkalmazásával, törvényes kényszerítő eszközök útján juttatja érvényre az elismert és kikényszeríthető alanyi jogot az adóssal szemben. De ezen polgári nemperes eljárás keretében a jogorvoslathoz való jog is széles körben áll a felek rendelkezésére.

Digitális akadálymentesítés Európában - Kiegyensúlyozott jogszabály született - Az EP irányelvet fogadott el

2019.03.14.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elfogadta az európai akadálymentesítési irányelvet, amely szerint az infrastrukturális fejlesztések mellett technikai eszközöket és szolgáltatásokat is elérhetővé kell tenni az Európai Unióban élő mintegy 80 millió fogyatékkal élő számára.

Az igazságügyi szakértők kamarai költségátalányáról - Számviteli és adójogi megítélés, helyes kezelés

2019.03.14.

2016-ban a jogalkotó egy új törvény – az igazságügyi szakértőkről szóló 2016. évi XXIX. törvény – keretei között adott választ az elmúlt évtizedek során az igazságügyi szakértői tevékenységben bekövetkezett változásokra, az igazságügyi szakértők, valamint az igazságügyi kamarai rendszerrel kapcsolatos problémákra. Ennek részeként az igazságügyi szakértők az elkészített szakvélemény után kamarai költségátalányt is kötelesek fizetni a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara felé. Kérdés, hogy a költségátalány milyen számviteli és adójogi megítélés alá esik, hogyan lehet azt helyesen kezelni a hatályos jogszabályok alapján?

Visszamenőlegesen megsemmisíthető devizahitel-szerződések - Uniós jogot sért a magyar szabályozás - Az Európai Bíróság döntést hozott

2019.03.14.

Az uniós joggal ellentétesek azok a magyar jogszabályok, amelyek kizárják az árfolyamkockázattal kapcsolatos tisztességtelen szerződési feltételt tartalmazó devizaalapú kölcsönszerződés visszamenőleges hatályú megsemmisítését. A szerződésnek megsemmisíthetőnek kell lennie, amennyiben az a tisztességtelen szerződési feltétel nélkül nem teljesíthető - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

A kirendelt védőség gyakorlati problematikája - Lassan 1 éves az új Be., de a rendszer még mindig visszásságokkal terhelt

2019.03.14.

Lassan 1 éves az új büntetőeljárási törvény, azonban a védők kirenedelésére vonatkozó szabályozás és rendszer korszerűsítése ellenére a jogintézmény gyakorlati megvalósulása továbbra is problémákat hordoz magában.

Az e-szja 5,6 millió magánszemélyt mentesít a bevallás-készítés terhétől - Március 14-től elérhetőek a tervezetek!

2019.03.13.

Immár a harmadik éve áll a lakosság szolgálatában az e-szja, amelynek révén idén 5,6 millió magánszemélyt mentesít az adóhivatal a bevallás-készítés terhétől - tájékoztatott Varga Mihály hozzátéve, hogy csütörtöktől már elérhetők a bevallási tervezetek.

Bándi: Szigorúbban kellene szabályozni a tűzijátékok lakossági használatát - Nemzetközi összehasonlításban feltűnően engedékenyek a magyar szabályok

2019.03.13.

A jövő nemzedékek szószólója azt kéri a belügyminisztertől, hogy szigorítsa a tűzijátékok lakossági használatát, valamint társadalmi párbeszéd indítását is javasolja - tájékoztatott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán.

A képesítés nagyban segíti az elítéltek visszailleszkedését a társadalomba - Idén 24 veszprémi fogvatartott szerzett szakmát

2019.03.13.

24 fogvatartott szerzett OKJ-s szakmunkás-bizonyítványt a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A megszerzett végzettséggel a nők női szabók, míg a férfiak festő-mázolók lettek. A képesítés nagyban segíti a szabadulás utáni társadalmi visszailleszkedésüket.

Újabb kötettel egészül ki a Szegedi Királyi Ítélőtábla története - A sorozat negyedik része az 1938-1950 között időszakot dolgozza fel

2019.03.13.

Sikeresen pályázott a Szegedi Ítélőtábla az Országos Bírósági Hivatal (OBH) által meghirdetett Ráth György bírósági történelem és hagyományápolás pályázaton. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy az OBH pénzügyi támogatásával megjelenhessen a Szegedi Királyi ítélőtábla történetét feldolgozó könyvsorozat 4. kötete.

Webáruházak fokozott ellenőrzés alatt - Sok a fogyasztóvédelmi szabálytalanság - Egy uniós vizsgálat tanulságai

2019.03.13.

Az EU egész területén megvizsgált fogyasztói honlapok arról tanúskodnak, hogy az online vásárlás során sok fogyasztó nem talál egyértelmű információkat az árakról és az árengedményekről. Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok közzétették annak az uniós szintű vizsgálatnak az eredményeit, amelynek során 560, számos árut, szolgáltatást és digitális tartalmat – például ruházatot vagy lábbelit, számítógépes szoftvert vagy különféle szórakoztató rendezvényekre szóló jegyeket – kínáló e-kereskedelmi honlapot világítottak át.

Gyorsabb információcsere nem uniós polgárok priuszáról - Az EP megszavazta a ECRIS-TCN bűnügyi nyilvántartás felállítását

2019.03.13.

Egy tegnap jóváhagyott új uniós információs rendszer segítségével ezentúl hatékonyabban és gyorsabban megoszthatók a nem uniós polgárokra vonatkozó bizonyos bűnüldözési adatok.

Jelentősen változnak a biztonsági kamerákra vonatkozó szabályok - Országgyűlés előtt a GDPR jogharmonizációs törvénytervezete

2019.03.13.

A biztonsági kamerák üzemeltetőinek kedvező változások jöhetnek a GDPR-ral kapcsolatos hazai jogszabály-harmonizáció eredményeként. Bár az adminisztrációs terhek várhatóan csökkennek majd, az adatkezelőknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a jövőben is a megfelelő dokumentáció elkészítésére.

Werbőczy Program - A bírói életpálya szolgálatában - Elnöki ösztöndíjak az Európai Bíróságra és az Európai Jogi Akadémiára

2019.03.12.

A bíróvá válás és a bírói életpálya része a folyamatos felkészülés és tanulás. E célokat segíti az Európai Unió Bíróságára és az Európai Jogi Akadémiára szóló elnöki ösztöndíj is, amely 2018-ban Werbőczy Mundus elnevezéssel újult meg. A három pilléren álló program lehetőséget nyújt a bírósági fogalmazók és titkárok számára, hogy nemzetközi szakmai tapasztalatokra is szert tegyenek.

Teljesen vagy részlegesen leszerelet magyar cukorgyárak - Jár-e az uniós támogatás? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2019.03.12.

A Törvényszék megerősíti a Bizottságnak a magyarországi cukoriparnak nyújtott uniós szerkezetátalakítási támogatások tekintetében egy 11 709 400 euró összegű pénzügyi korrekciót elrendelő határozatát - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Munkaerő-kölcsönzők a NAV fókuszában - Hatósági szigor várható az adó- és járulékelkerülés kiszűrése érdekében

2019.03.12.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) január végén kezdte meg a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó társaságok ellenőrzését. Az ellenőrzések során kiemelten vizsgálják a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési, bevallási és befizetési kötelezettségek teljesítését. Ezen túlmenően igyekeznek feltárni az adóelkerülési célból létesített fiktív munkaerő-kölcsönzési gyakorlatot, amelynek során nem csupán a kölcsönbe adó, hanem a munkaerő-kölcsönzést igénybe vevő cégek is komoly szankciókra számíthatnak – figyelmeztet a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda.

Szabályozott drón-invázió - A drónok jogi szabályozása, avagy új jogterület születik

2019.03.12.

Napjainkban a drónfelhasználók és a drónreptetések száma rohamosan növekszik - ez a tény pedig szükségszerűen vezetett olyan incidensekhez, mint a londoni Heathrow reptér, vagy Gatwick légi forgalmának leállítása. Hazánkban külön a drónokra vonatkozó jogszabály még nincs, és ez számos nehézséget okoz a felhasználóknak és a légiforgalmi irányítóknak.

Prisztás-gyilkosság - Alvilági leszámolások a 90-es években - Megkezdődött perújítási tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken

2019.03.12.

Március 11-én kezdődött meg a Prisztás József megölése tárgyában elrendelt perújítási eljárás a jogerősen elítéltek meghallgatásával. Laczó Adrienn bírónő a következő tárgyalást június 14-ére tűzte ki, amely a hírhedt szlovákiai bérgyilkos, Jozef Rohác meghallgatásával folytatódik.

Erősít a Deloitte Legal munkajogi praxisa - Új vezető ügyvéd az iroda munkajogi és compliance csoportjának élén

2019.03.12.

Február elejétől Kertész Márton veszi át a Deloitte Legal Erdős és Társai Ügyvédi Iroda munkajogi és compliance csapatának vezetését. A több mint tizenöt éves gyakorlattal rendelkező szakember elsődleges feladata az iroda munkajogi praxisának erősítése lesz.

A gyermekek és a házastárs tartásáról - Jogos a kérdés - Beszélgetés a Budakörnyéki Járásbíróság elnökével

2019.03.11.

A házastársak együttélésük alatt közösen birkóznak meg a mindennapi feladatokkal, azonban ha kapcsolatuk megromlik, akkor is vannak kötelezettségeik gyermekeik, és adott esetben egymás felé is. De mit is jelent a gyermek és a házastárs tartása? A jövedelem mekkora része vonható ilyen célra? Szüleivel rosszul bánó nagykorú gyermek, vagy hűtlen házastárs esetén is felmerülhet? - Jogos a kérdés - Beszélgetés Smid Erika bíróval, a Budakörnyéki Járásbíróság elnökével

Kedvezményes CSOK-kölcsön már használt ingatlanra is - Július elsejétől igényelhető a kamattámogatott hitel

2019.03.11.

Július elsejétől már használt lakás vásárlására is igényelhető a csok mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Kiszabták az első magyar GDPR bírságot - A NAIH döntése megerősíti a GDPR elsőbbségét a nemzeti jogszabályok felett

2019.03.11.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) első alkalommal szabott ki bírságot egy cégre a GDPR megsértése miatt. Ódor Dániel, a Taylor Wessing Budapest adatvédelmi csapatának vezetője szerint a döntés előrevetítheti, hogy milyen hozzáállásra számíthatunk a NAIH-tól az ilyen ügyekben.

Adómentes-e a külföldi tőzsdézés? - A kedvező adózást biztosító ellenőrzött tőkepiaci ügylet kritériumai

2019.03.11.

Az internet adta virtuális mobilitásnak köszönhetően ma már egyre többen tőzsdéznek külföldi értékpapírokkal, külföldi brókerek igénybevételével, on-line kereskedési platformok használatával. A külföldi tőzsdéken befektetők azonban gyakran nem csupán a pénzükkel, hanem az adózással is hazárdíroznak – sok esetben anélkül, hogy mindennek egyáltalán tudatában lennének.

Fokozódó adathalász támadások az adóbevallási időszakban - A csalók repertoárja egyre szélesebb - Hatósági figyelemfelhívás!

2019.03.11.

Naponta több bejelentés érkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetéhez (NBSZ NKI), miszerint a közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártya adatokat. A csalók repertoárja egyre szélesebb, már nemcsak e-mailben, hanem SMS-ben, sőt, élő telefonhívással is próbálkoznak.

Újra forgalmazhatóak különleges élelmiszerek a gyógyszertárakban - Március 2-dikai hatállyal módosult a gyógyszertári profilrendelet

2019.03.11.

A Magyar Közlöny 33. számában megjelent és március 2-dikától hatályos az az EMMI rendelet, amely két év után végre rendezi a különleges élelmiszerek és a speciális gyógyászati célú élelmiszerek gyógyszertári forgalmazását.

Emberi bestiák – Bepillantás a sorozatgyilkosok világába a kriminálpszichológus és a nyomozó tapasztalatai alapján

2019.03.09.

Senki nem születik sorozatgyilkosnak - állítják a szakemberek. De miért lesz valakiből sorozatgyilkos? Mi jellemzi ezt a bűnözőtípust, mi motiválja az elkövetésre? Mik a felderítés és a kihallgatás nehézségei? - Bepillantás az emberi bestiák világába egy kriminálpszichológus és a nyomozó tapasztalatai alapján.

Nők a börtönök személyi állományában - Milyen beosztásokban dolgoznak nők a magyar bv-intézetekben? - Kisfilm

2019.03.08.

Nőnapon debütált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának új ismeretterjesztő sorozata, amely során az óriásplakátokról már ismert Nagy Norina bv. főtörzsőrmester tudósít a büntetés-végrehajtás életéről a külvilág számára.

Milyen alapon tagadható meg az európai polgári kezdeményezés? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2019.03.08.

A Bizottság tévesen alkalmazta a jogot, amikor megtagadta a nemzeti kisebbségi régiók helyzetének javítására irányuló európai polgári kezdeményezés nyilvántartásba vételét. A Bíróság ezért hatályon kívül helyezte a Törvényszék ítéletét és a Bizottság határozatát - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Környezetvédelmi szempontok a hatósági eljárásban - Alárendelhető vagy sem? - Az Alkotmánybíróság jogalkotói mulasztást állapított meg

2019.03.08.

Az Alkotmánybíróság alkotmányos követelményként mondta ki: a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági hatáskör gyakorlója döntéshozatala során a környezetvédelmi, illetve természetvédelmi szempontokat nem rendelheti más szempontok alá. A testület mulasztással előidézett alaptörvény-ellenességet is megállapított, mivel a hatályos szabályozás nem írja elő, hogy a hatóságnak kifejezett megállapítást kell tennie határozata rendelkező részében egy ügy környezet- és természetvédelemre gyakorolt hatásáról.

Hatályba lépett március 1-el a kormányzati igazgatásról szóló törvény - A közszolgákat érintő legfontosabb változások

2019.03.07.

Hazánkban a 2010 óta folyamatosan zajló közigazgatási reform meghatározó mérföldkövéhez érkeztünk a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. tv. (a továbbiakban: Kit.) hatályba lépésével, mely lényegi változásokat idézett elő a kormánytisztviselők számára.

370 millió eurós uniós gigabírság az autóalkatrész piacon - A Bizottság keményen fellép a kartellező vállalkozásokkal szemben

2019.03.07.

Az Európai Bizottság március 5-én összesen közel 370 millió euró bírságot szabott ki amiatt, hogy autóbiztonsági alkatrészeket beszállító vállalkozások éveken keresztül kartelleztek egymással. Ez az eljárás csak a jéghegy csúcsa: a Bizottság az elmúlt öt évben több mint két milliárd euró bírsággal sújtott gépjárműalkatrész-beszállító cégeket a fogyasztók megkárosítása miatt.

Minőségi oktatás a fogyatékossággal élő gyermekek számára - A Bizottság nyilvántartásba vette az európai polgári kezdeményezést

2019.03.07.

Az Európai Bizottság a mai napon úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi a „Europe CARES – Inkluzív és minőségi oktatás a fogyatékossággal élő gyermekek számára” elnevezésű európai polgári kezdeményezést. A kezdeményezés célkitűzése, hogy biztosítsa „a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek inkluzív oktatáshoz való jogát az Európai Unióban.”

A hatóságnak alkotmányos kötelessége indokolni döntéseit! - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2019.03.07.

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a haditechnikai tevékenység engedélyezéséről szóló kormányrendelet azon rendelkezését, amely egyes esetekben lehetővé tette, hogy a hatóság döntésében teljes egészében mellőzze az indokolást. A megsemmisített rendelkezés a folyamatban lévő ügyekben nem alkalmazható.

Elindult a Bírósági Fizetési Portál - A ügyfélbarát szolgáltatás, szélesebb körű fizetési megoldások - kisfilm

2019.03.06.

Hétfő óta használható az Országos Bírósági Hivatal által fejlesztett Bírósági Fizetési Portál új felülete. A fejlesztés célja a bírósági eljárásokhoz kapcsolódó elektronikus fizetési megoldások szélesebb körű biztosítása, az ügyfelek számára kényelmes és ügyfélbarát szolgáltatások nyújtása, valamint a befizetések ellenőrzésének megkönnyítése.

Értelmezett menedékjog - Februári Ab-mustra

2019.03.06.

A menedékjog nem a menekült alanyi joga, hanem a Magyarország által vállalt nemzetközi szerződésekből ered – mondta ki az Alkotmánybíróság az igazságügyi miniszter indítványa alapján, amelyben értelmezést kért az Alaptörvény és az Európai Unió jogának viszonyáról.

Januárral jelentősen megemelkedtek a bírságterhek az adózásban! - Február 27-dikén a NAV közzétette ellenőrzési irányelveit

2019.03.06.

2019. január 1-jétől sokkal kockázatosabb hibázni az adózásban, ugyanis a bírságterhek jelentősen emelkednek. „Ráadásul bírságot kaphatnak azok is, akik a számviteli szabályokat nem tartják be, vagy nem helyesen készítik el áfa-összesítőjelentésüket.” figyelmeztetett Siklós Márta, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója, partnere.

2,1 milliárd forint kárt okozott egy férifi a Magyar Fejlesztési Banknak - Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt

2019.03.06.

Az egyik cégének milliárdos banki tartozását a másik cégével csalárd módon, egy banki alkalmazott társa segítségével felvett hitelből egyenlítette ki egy férfi, és ezzel a Magyar Fejlesztési Banknak 2,1 milliárd forint kárt okozott; Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellene.

Ügyvédség korszakos változás közepén - Bánáti János MÜK elnök a magyar ügyvédség helyzetéről

2019.03.06.

Bánáti Jánost 2019. február 25. napján a Magyar Ügyévi Kamara küldöttgyűlése ismételten megválasztotta a Kamara elnökévé, ennek okán sajtótájékoztató keretében ismertette a magyar ügyvédség helyzetét és a hatályos jogszabályok által előidézett változásokat.

Milliós bírságra számíthat, aki nem foglalkoztat fogyasztóvédelmi referenst - A hatóság egyre kevésbé elnéző

2019.03.05.

A nagyvállalatoknak 2014. óta kötelező fogyasztóvédelmi referens foglalkoztatása. Arról azonban nincs egységes álláspont, hogy a külföldi anyacéggel rendelkező KKV-kra is vonatkozik-e a jogszabály.

Kompenzálni kell a versenytilalmi megállapodást aláíró vezetőket - A Kúria januári döntése számos munkaszerződést érinthet!

2019.03.05.

A Kúria januári döntése értelmében a kompenzációt nem kínáló versenytilalmi megállapodások érvénytelennek tekinthetők, még akkor is, ha az érintett munkavállaló vezető állásúnak minősül. Braner Torsten, a Taylor Wessing Budapest irodavezető partnere és munkajogi csapatának vezetője szerint a döntés számos munkaszerződést érinthet, mivel vezetői szinten bevett gyakorlat – és a munkáltató üzleti érdekeinek védelmében sokszor elengedhetetlen – a versenytilalmi megállapodások alkalmazása.

30 százalékkal emelkednek a bérek a központi közigazgatásban - A kormánytisztviselők januártól jogosultak a megemelt illetményre

2019.03.05.

A márciusi fizetéssel érkezik a kormánytisztviselők megemelt bére - közölte a Miniszterelnökség hétfőn. A közszféra béremelési programjának következő lépéseként most átlagosan 30 százalékkal emelkedik a központi közigazgatásban - a minisztériumokban és a háttérintézményeknél - dolgozó kormánytisztviselők bére.

Egységesítik az euróban teljesített kifizetések díjait az unió egészében - Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el

2019.03.05.

Az Európai Unió Tanácsa rendeletet fogadott el arról, hogy az euróban teljesített, határokon átnyúló kifizetések költségét összehangolják az euróövezethez tartozó és az azon kívüli országok között, valamint hogy unió szerte növelik a valutaátváltási díjak átláthatóságát - közölte az uniós tanács hétfőn.

Több mint kétezer embert "segítettek halálba" tavaly Belgiumban - A világon elsőként Hollandiában legalizálták az eutanáziát 2002-ben

2019.03.05.

Több mint kétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Belgiumban, ami nagyjából kétszázalékos emelkedést jelent a 2017-es számokhoz képest - jelentette a helyi sajtó kedden.

Március 1-el startolt az idei Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram - Ötven pályázó havi nettó 250 ezer forintos ösztöndíjban részesül

2019.03.05.

Március 1-jével indult a megújult Magyar Közigazgatási Ösztöndíj hazai programrésze. A tíz hónapos szakmai gyakorlatra idén hétszeres túljelentkezés volt, az ötven sikeres pályázó havi nettó 250 000 forintos ösztöndíjban részesül.

Az e-könyvek és a digitális jogkezelés - DRM védelem vagy vízjel? - Előnyök, hátrányok és a megkerülés jogkövetkezményei

2019.03.05.

Az első e-könyvek megjelenésekor többen gondolhatták, hogy leáldozott a hagyományos, papír alapú könyvek világa, mert a jövőben majd mindenki csak egyszerűen beszerezhető és könnyen tárolható elektronikus köteteket vásárol a nyomtatott példányok árának töredékéért. Azóta jó pár év eltelt, de az e-könyvek még mindig nem tudták átvenni a nekik kijáró helyet annak ellenére, hogy az értékesítésük mértéke az utóbbi időben folyamatosan növekedett.

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000