Hír archívum: 2019. október

Más hónap

Csatlakozás a Hibrid Fenyegetések Elleni Európai Kiválósági Központhoz - Kormányhatározatban döntött hazánk - Mit is jelent ez?

2019.10.31.

Egyre gyakoribbak az állami, illetve nem állami szereplők által végrehajtott leplezett hibrid támadások, melyek nagymértékben fenyegetik az EU tagállamainak autonómiáját és biztonságát. A hibrid hadjáratok alkalmassá válnak az országok destabilizálására, és ez által a társadalom állami intézményekbe vetett bizalma sérül. Milyen eszközök állnak rendelkezésre, hogy e fenyegetéseket felszámolják?

Tiszta WC, rendezett kert - rendelettel szabályozott együttélés - Öt megye 125 településén kezdeményezte a TASZ jogszabályok eltörlését

2019.10.31.

Öt megye 125 településén kezdeményezte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az emberek magánéletébe beavatkozó önkormányzati rendeletek eltörlését, a kifogásolt rendelkezések csaknem felét már hatályon kívül helyezték. - Korlátozható-e a közösség érdekében a magánélet?

Mi számít a választói akarat befolyásolásának? - Az Alkotmánybíróság bírói döntést semmisített meg

2019.10.31.

A jelölő szervezetek és jelöltek kommunikációja a vélemény kinyilvánításának minősül, amely a szólás- és sajtószabadság védelmi köréhez tartozik - hangsúlyozza IV/1647/2019. számú, bírói döntést megsemmisítő határozatában az Alkotmánybíróság.

Hátrányt is jelenthet a feltételes adóbírság? - Szakértői aggályok a 2018-ban bevezetett új intézménnyel kapcsolatban

2019.10.31.

A NAV (közleményben|https://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Igy_sporolhato_meg_az20191024.html) mutatta be a 2018-ban bevezetett új intézmény, a feltételes adóbírság előnyeit. Kérdés azonban, hogy ez valóban csak előnyökkel jár az adózók számára, vagy elképzelhető, hogy hátrányt jelent?""Aggályosnak tartjuk ezt a jogintézményt, hiszen arra ösztönzi az adózókat, hogy a kiszabott bírság csökkentésének, illetve a könnyebb-gyorsabb ügylezárás reményében „önként” mondjanak le az őket alapvető eljárási garanciaként megillető jogorvoslati jogról.""– emelte ki Rácz Nóra, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója.

Brexit és a magyar cégek - Mi várható és mikortól?

2019.10.29.

„A Brexit automatikusan érint mindenkit, aki gazdasági tevékenységet végez.” - hangsúlyozták szakértők a Taylor Wessing szakmai beszélgetésén. Az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. De mikor? Lesz-e "Hard Brexit" avagy "no deal Brexit"? És mit is jelent ez pontosan? Mennyiben és hogyan érinti a magyar vállalkozásokat?

Jogsértő-e az újságírók kitiltása a menekülttáborokból? - A strasbourgi bíróság magyar ügyben hozott ítéletet

2019.10.29.

Törvénysértő, hogy a magyar állam 2015-ben kitiltotta a tudósítani kívánó újságírókat a menekülttáborokból - mondta ki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága egy magyar vonatozású ügyben. A Bíróság szerint a magyar állam megsértette az Emberi Jogokról szóló Európai Egyezmény 10. cikkét – a véleménynyilvánítás szabadságát.

Illegális célkereszt az erdőkben - Az orvvadászat jogi kérdései - Beszélgetés a Debreceni ítélőtábla büntető kollégiumának vezetőjével

2019.10.29.

Évről-évre nagyobb figyelem irányul a környezet és az élővilág elleni bűncselekményekre. Komoly médiavisszhangot kapnak az ilyen ügyekben született bírósági döntések is, így a az orvvadászathoz fűződő jogi kérdések is egyre inkább reflektorfénybe kerülnek. - Jogos a kérdés a "Földünkért" világnap (október 21.) alkalmából - Beszélgetés Elek Balázzsal, a Debreceni ítélőtábla büntető kollégiumának vezetőjével.

Megszünteti-e az ügyféli jogállást az idő múlása? - Az Alkotmánybíróság építésügyben hozott bírói döntést semmisített meg

2019.10.29.

A hatóság által kiadott olyan állásfoglalás, amely kizárólag az eltelt időtartamra hivatkozással utasítja el az ügyféli jogállásra irányuló kérelem vizsgálatát, sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot - szögezi le az Alkotmánybíróság bírói döntés megsemmisítéséről szóló IV/2106/2016. számú határozatában.

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja - A bírák és a bíróságok ünnepe

2019.10.29.

Az Európai Tanács és az Európai Bizottság kezdeményezésére 2003 óta rendezik meg október 25-én a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját. A kezdeményezés célja a bírósági munka megismertetése mellett az igazságszolgáltatásba vetett bizalom növelése is.

200 milliós költség a soroksári futónő meggyilkolásával kapcsolatban - Mi minősül bűnügyi költségnek és kinek kell megfizetnie azt?

2019.10.25.

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával megvádolt férfi büntetőügyének a tárgyalása. A bíróság a büntetőjogi felelősség kérdésén túl, arról is dönteni fog, hogy ki fogja viselni a közel 200 millió forint bűnügyi költséget. Mi minősül bűnügyi költségnek, kinek és mikor kell megfizetnie azt?

Védett márkák és innovációk - 70 éves a Danubia - Beszélgetés Lantos Judit és Tálas K. József jogi tanácsadókkal

2019.10.25.

"A védjegybejelentés hiányából kifolyólag nagyon kellemetlen helyzetek merülhetnek fel egy cég életében" - hangsúlyozza Lantos Judit, a Danubia Legal jogi tanácsadja. "Sajnos a magyar vállalkozásoknak vagy nincs innovációjuk, vagy nem tekintik fontosnak a védelmét, vagy nem rendelkeznek ehhez anyagi háttérrel" - teszi hozzá Tálas K. József ügyvéd. Idén 70 éves a Danubia. Ennek appropóján beszélgettünk.

Lecsaphat az EU a YouTube-ra és felhasználóira - Az új uniós szerzői jogi irányelv pontot tehet a jogviták végére

2019.10.25.

Évekig tartó pereskedés után az osztrák Puls 4 tévécsatorna ügyében az osztrák legfelsőbb bíróság annak megállapítását kérte az Európai Bíróságtól, hogy terhelheti-e felelősség a YouTube videómegosztó portált a szerzői jogot sértő videókért. A Taylor Wessing Budapest szerzői jogi szakértői szerint az EU új szerzői jogi irányelve tehet pontot a hasonló viták végére.

760 alkalommal utazott jegy nélkül, másodfokon felmentették - A bliccelés nem bűncselekmény?

2019.10.25.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2019. szeptember 11-én megváltoztatta a Nagykátai Járásbíróság ítéletét annak a férfinak az ügyében, akit nagyobb kárt okozó folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében, mint különös visszaesőt mondtak ki bűnösnek és egy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre és 3 év közügyektől való eltiltásra ítéltek.

Törvényileg semmis megtorló ítéletek - A Kúria igazolta: 34 ügyben másfélszáz személyt ártatlanul ítéltek el!

2019.10.24.

Ebben az évben további, az 1956-os forradalomban és szabadságharcban részvételt megtorló elítélések törvényi semmiségét igazolta a Kúria, az úgynevezett „semmiségi ügyek” elbírálása tovább folytatódik. A 2000. évi CXXX. törvényt módosító 2016. évi LVI. törvény adott lehetőséget arra, hogy a Legfőbb Ügyész a Kúria eljárását indítványozza a semmisségi igazolás kiadása iránt. Ennek alapján eddig 34 ügyben történt igazolás kiadása, a Kúria kimondta: az ügyekben érintett másfélszáz személyt ártatlanul ítéltek el.

Határokon átívelő kapcsolt-vállalkozások - Hogyan zajlik a cégügyek intézése és egy esetleges cégmódosítás?

2019.10.24.

Az üzleti életben gyakori jelenség, hogy egy harmadik országbeli anyavállalat tulajdonában lévő leányvállalatot Magyarországon vesznek nyilvántartásba. Hogyan alakul egy határokon átívelő kapcsolt-vállalkozási forma cégügyleteinek intézése? Hogyan zajlik egy esetleges cégmódosítás?

Lajstromozható-e európai uniós védjegyként a Rubik-kocka formája? - Az Európai Törvényszék ítéletet hozott

2019.10.24.

A Törvényszék helyben hagyja a „Rubik-kocka” formájából álló európai uniós védjegy törlését. Mivel e forma alapvető jellemzői szükségesek az áru elforgathatóságára irányuló, célzott műszaki hatás eléréséhez, ezt a formát nem lehetett volna európai uniós védjegyként lajstromozni - áll az Európai Unió Törvényszékének ítéletében.

Sérti-e az uniós jogot a Samsung gödi beruházásának állami támogatása? - Az Európai Bizottság vizsgálatot indított

2019.10.22.

Az Európai Bizottság részletes vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy összhangban áll-e a regionális állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokkal Magyarországnak az a terve, miszerint 108 millió euró összegű állami támogatást nyújt a Samsung SDI számára a vállalat gödi (Magyarország) akkumulátorcella-gyártó üzemének bővítésére irányuló beruházáshoz.

Bírósági iratbetekintés elektronikus úton - Tesztelés alatt az e-Akta! - Az ügyvédek visszajelzései alapján finomhangolják a fejlesztéseket

2019.10.22.

A bírósági iratokba történő elektronikus iratbetekintést biztosító e-Akta tesztelése az Egri Törvényszéken október 1-jén megkezdődött. Az ügyvédi kar visszajelzéseinek figyelembevételével a fejlesztések finomhangolására kerül sor.

Megkezdte munkáját az Európai Munkaügyi Hatóság - Az új uniós szerv a munkavállalói mobilitást támogatja

2019.10.22.

Október közepén megkezdte működését az Európai Munkaügyi Hatóság, mely kezdetben Brüsszelben, később viszont végleges székhelyén, Pozsonyban végzi majd tevékenységét. A Hatóság a munkavállalói mobilitással kapcsolatos jogszabályok érvényre juttatását hivatott előmozdítani.

Bírálható-e közösségi oldalon közszereplő? - Az Alkotmánybíróság ismételten is megsemmisítette a Kúria döntését

2019.10.22.

A véleménynyilvánítás szabadságának egyik garanciája, hogy a bíróságok az alapeljárás keretében is vizsgálják a terhelti állítás valóságtartalmát, és a terheltnek formalizált keretek között van lehetősége eljárási jogainak érvényesítésére - hangsúlyozta IV/604/2019. számú, bírói döntést megsemmisítő határozatában az Alkotmánybíróság.

Idén is kivívta a zsűri elismerését a magyar Themis csapat - Oklevéllel és éremmel tértek haza a bordeaux-i döntőről a fogalmazók!

2019.10.22.

Írásbeli munkájával kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar Themis csapat Bordeaux-ban, az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) által szervezett THEMIS verseny négynapos döntőjén. Oklevéllel és éremmel tértek haza a magyar fogalmazói csapat, akiket a szakmai zsűri írásbeli teljesítményük mellett a gondolkodás mélységéért is kiemelkedőnek ítélt.

Változtak a vallási közösségek bejegyzéséhez szükséges űrlapok - Már elérhetőek az új nyomtatványok!

2019.10.21.

Változott a vallási közösségek nyilvántartásba vételi eljárásához szükséges űrlapok adattartalma. A bíróság honlapján már elérhetőek az új nyomtatványok. A frissítést követően lehetősége lesz a vallási egyesület típusú szervezeteknek a jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységeiket is bejelenteni.

Idősek kifosztására specializálódott a 43 éves nő - 12 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság

2019.10.21.

A nő időskorú, egyedül elő sértettek kifosztására, kirablására specializálódott. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség vádja alapján a bíróság elsőfokon 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Jelentősen csökkenthető a versenyjogi bírság ha együttműködünk a hivatallal - Eddig 150 millió forintnyi büntetést engedett el a GVH!

2019.10.21.

Együttműködéssel jelentősen mérsékelhetik a cégek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírságokat – hangzott el a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda és a Vállalati Jogtanácsosok Európai Egyesülete (ACCE) közös konferenciáján. A hatósággal való kooperációt nagymértékben elősegítik a hatékony és jól működő vállalati megfelelési programok.

Hiányos a közjegyzői fegyelmi bíróságokkal kapcsolatos szabályozás - Az Alkotmánybíróság jogalkotói mulasztást állapított meg

2019.10.21.

Több ponton is bizonytalan tartalmú, így alaptörvény-ellenes a közjegyzői fegyelmi eljárás szabályozása - állapítottam meg IV/606/2015. számú, jogalkotói mulasztást megállapító határozatában az Alkotmánybíróság.

Európai bírák vendégségben a magyar bírósági szervezetnél - Véget ért az EJTN idei short term csereprogramja - kisfilm

2019.10.21.

Szeptember 16-tól két héten át tartott az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) idei rövidtávú csereprogramja, melynek keretében minden évben érdeklődő európai bírákat lát vendégül a magyar bírósági szervezet. Idén Németországból, Spanyolországból, Olaszországból, Portugáliából, Finnországból, Franciaországból, Lengyelországból és Észtországból összesen 12 fő érkezett, akik a program első hetében Budapesten, a másodikon Debrecenben és Győrben vettek részt szakmai programokon.

Impeachment − közjogi felelősségre vonási eljárás - Hogyan távolítható el tisztségéből az USA elnöke?

2019.10.21.

Az amerikai képviselőház demokrata elnöke D. Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnökének elmozdítására irányuló, közjogi felelősségre vonási eljárást indított. De hogyan távolítható el posztjáról az USA elnöke? Mi is pontosan az az "impeachment"?

Mediátor a polgári perben – A közvetítői eljárás igénybevételével rendezhető bírósági eljárások szabályai

2019.10.21.

A konfliktuskezelési kultúra megerősítése jegyében több mint másfél évtizede megszületett hazánkban a bírósági közvetítés jogintézménye. De mit is jelent a permegelőző közvetítői eljárás? Milyen ügyekben fordulhatnak a felek bírósági közvetítőhöz? Miként határolható el a bírósági közvetítés a bírósági eljárás keretein belül zajló békéltető tevékenységtől?

Karácsonyi ajándékötletek utazóknak - Kaparós térképek 2019

2019.10.20.

Az utazás, új világok felfedezése talán az egyik legjobb hobbi, életcél. Az utazás kínálta élmény, kaland az egyik legjobb dolog az életben, amire a pénzünket költhetjük. Mivel lepjük meg világutazó családtagunkat, barátunkat, kollégánkat?

Eredményes sportolói cím? Könnyedén elérheted!

2019.10.20.

Ahhoz, hogy a sport területén sikereket érhess el, vannak különböző alapszabályok, amelyeket be kell tartanod. Abban az esetben, ha megfeledkezel ezekről a szabályokról, az edzésbe fektetett energia kárba vész, és sem a diéta, sem az étrend-kiegészítők hada nem fogja segíteni fejlődésedet. Sokan abba a hibába esünk, hogy napjaink modern és rohanó világában mindent egyből akarunk, méghozzá a legkisebb erőfeszítéssel. Mivel a hétköznapokban is hozzászoktunk ahhoz, hogy a gépek elvégzik helyettünk a piszkos munkát, így edzés területén sem várunk el kevesebbet. (X)

A fűnyíró karbantartása a hosszú távú, stabil működés érdekében

2019.10.20.

Az alábbiakban a fűnyírókkal kapcsolatos karbantartási teendőket ismertetjük, amelyek segítségével megkímélhetők az alkatrészek. Kitérünk az MTD termékek legfontosabb előnyeire is, hiszen a minőségi alkatrész csere elengedhetetlen a precíz munkához. (X)

A legjobb szakácskés – nem csak szakácsoknak

2019.10.19.

Te fogtál már a kezedben valódi szakácskést? Miben különbözik egy ilyen professzionális kés a többi, nem hosszú használatra tervezett késtől? Egyáltalán szükséged van egy ilyen késre a hétköznapokban? Mindenesetre egy jó kés kiválasztása összetett feladat. (X)

A Scrum Master létből fakadó előnyök

2019.10.19.

A Scrum Master és az agilitás kifejezések egyre népszerűbb kifejezésnek számítanak a mai munkaerőpiacon. Ez főként annak köszönhető, hogy a munkáltatók felismerik a bennük rejlő pozitív értékeket. (X)

Bemutatkozik a JCB Hydraload felsővázas rakodó

2019.10.18.

A JCB Hydraload felsővázas rakodó kapcsán a sokoldalúságot, a megbízható működést, valamint a viszonylag egyszerű használatot érdemes kiemelni. Többek között ezen tulajdonságok miatt számít kimondottan remek ár-érték aránnyal rendelkező munkaeszköznek, amely nagyszerű alternatívát kínál a kisebb autódarukkal szemben. (X)

A kávézás, mint rituálé

2019.10.18.

Aki nem szereti a kávét, nem érti, mire fel a nagy felhajtás egy egyszerű ital fogyasztása körül. Aki viszont rendszeresen kávézik, az nemcsak, hogy megérti, de ragaszkodik is a kávézást kísérő megszokott mozzanatokhoz, szertartásokhoz. Kezdődik mindez ott, hogy a koffeinrajongók általában ragaszkodnak a jól bevált rendszerhez: minden nap nagyjából ugyanakkor és ugyanannyiszor isznak kávét, szinte ez adja meg a napjuk ritmusát. (X)

Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások, elégedett munkavállaló - Változások a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában

2019.10.18.

2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége, alternatív juttatások bevezetésével pedig növelhető a munkavállalók elégedettsége – hangzott el az EY adózási rendezvényén.

Lezárták a nyomozást a Hableány-katasztrófa ügyében - Hogyan zajlott a nyomozati munka és vajon ki a felelős?

2019.10.17.

A világsajtót is megrázta a 2019 májusában történt dunai hajókatasztrófa, mely szerint a magyar Hableány sétahajóval ütközött egy svájci folyami szállodahajó. Az ütközés hatalmas pusztítást végzett: a tragédia 28 halálos áldozatot követelt, 1 dél-koreai származású nő az óta sem került elő. A nyomozás 5 hónapig tartott, melyet október 10-én zárt le a rendőrség. Hogyan zajlott a nyomozati munka? Vajon ki a felelős a tragédiáért?

Csapatok a kibertérben! - Hungarian Cyber Security Challenge vol. 2 az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében - Október 17-20

2019.10.17.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete – az októberi Európai Kiberbiztonsági Hónap keretén belül - 2019. október 17-20. között rendezi meg a Hungarian Cyber Security Challenge 2019 vol.2. elnevezésű kiberbiztonsági csapatverseny elődöntőjét. A megmérettetés döntőjére 2019. október 29-én kerül sor.

Klímavédelmi adóreform - Törvényhozás előtt a német szövetségi kormány tervezete

2019.10.17.

Elfogadta, és a törvényhozás elé terjesztette a német szövetségi kormány szerdai ülésén a 2030-ra kitűzött klímavédelmi célok elérését szolgáló tervének az adórendszer átalakításáról szóló részét.

Ingyenes jogi tanácsadás a Budapesti Ügyvédi Kamarában - Gyorsan fogynak a konzultációs időpontok!

2019.10.16.

Csaknem 100 ügyvéd tart pro bono konzultációt Budapesten október 22-én. A Budapesti Ügyvédi Kamara becslése szerint tízezres nagyságrendű azoknak a száma, akiknek problémát jelent a jogi segítséghez való hozzáférés. "Magyarországon első ízben fordulhatunk ügyvédhez ingyenes jogvédelemért ilyen nagyszabású társadalmi célú kezdeményezés keretében" - áll a kamarai közleményben.

Beperelték a Netflixet a Pénzmosó című filmje miatt - A panamai ügyvédi iroda rágalmazással vádolja az internetes műsorszórót

2019.10.16.

Rágalmazás miatt indított pert a panamai Mossack Fonseca ügyvédi iroda a Netflix ellen, amelynek Pénzmosó című filmje az iroda 2016-ban kirobbant botrányáról szól - írta a The Guardian című brit napilap szerdán.

Fogházba zárják a szabálysértőket, mert nincsenek tisztában a jogaikkal - Közérthető nyomtatványokkal segítenek civil szervezetek!

2019.10.16.

Közérthető nyomtatványokkal segíti a társadalom peremére szorult embereket az ellenük indult szabálysértési eljárások megértésében a Szabálysértési Munkacsoport, amely a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért és az Utcajogász Egyesület együttműködésével jött létre.

Árva gyógyszerek - megoldás a ritka betegségben szenvedőknek - A jogtulajdonosoknak nyújtott uniós kedvezmény ösztönzi a fejlesztést

2019.10.16.

Becslések szerint 5000–8000 olyan ritka betegség van, amelyek az Európai Gyógyszerértékelő Ügynökség (EMA) adatai szerint körülbelül 30 millió embert érintenek az EU-ban – ez az Unió lakosságának mintegy 6 százaléka. Nekik normál piaci feltételek mellett nem éri meg gyógyszert fejleszteni, mert a kis forgalom miatt nem várható megtérülés. Erre jelenthet megoldást az „orphan” státuszú, azaz árva gyógyszerek jogtulajdonosainak nyújtott uniós szintű kedvezmény, ami hatékonyan ösztönzi a gyógyszerfejlesztést, és közben a verseny és az egységes piac alapelvei sem sérülnek.

A Google sem emlékezhet korlátlan ideig a bűncselekményekre - Olasz adatvédelmi hatóság: Az elítéltnek is joga van a felejtéshez

2019.10.16.

Hatással lehet a magyar hatóság gyakorlatára is az olasz adatvédelmi hatóság határozata, mely szerint egy személyről alkotott képet, és így a társadalmi kapcsolatait jelentősen befolyásolhatja az, hogy a Google mit és milyen találati sorrendben ad ki a nevére való keresés során. Erre is tekintettel az érintett kérheti, hogy rá vonatkozó információt ne tegyék egy kereső motor által generált találati lista segítségével hozzáférhetővé.

Az álorcásság becstelenség! - Tudta-e? - Jogtörténeti nyalánkságok

2019.10.16.

A becstelenség (infamia) a magánbűncselekmények körébe tartozott a rendi Magyarországon. Becstelenség elkövetése esetén a sértett, vagy a sértett rokonainak keresetével indult büntetőeljárás.

Az előkészítő ülés - A beismerés alku? - A terhelti együttműködés lehetősége a büntetőeljárás során

2019.10.15.

November 12-én tart előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszék a Fenyő-gyilkosság megrendelésével vádolt Gyárfás Tamás ügyében, akinek 12 év fegyházbüntetést „ajánlott” az ügyészség, amennyiben beismeri a vád tárgyává tett bűncselekmény elkövetését. De mit is jelent az előkészítő ülés? Mit eredményez a terhelt beismerése? A beismerés egyfajta alku?

2020-tól vsszajár az áfa a behajthatatlan követelések után - A magyar szabályozás azonban nem teljesen konform az uniós joggyakorlattal

2019.10.15.

Az Országgyűlés elfogadta a kormány javaslatát, amivel 2020 január elsejétől megkísérel harmonizálni egy, az uniós joggyakorlat és a hazai szabályok közötti eltérést. Ennek eredményeként a magyar vállalatoknak is lehetősége lesz behajtani a korábban elveszettnek hitt követeléseikre eső áfát.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000