Hír archívum: 2019. november

Más hónap

Ingatlanszerzés ünnepélyes keretek között beiktatva - Tudta-e? - Jogtörténeti nyalánkságok

2019.11.29.

A rendi Magyarországon, az ingatlannyilvántartás elkészítését beiktatás előzte meg, ez a birtokszerzés nélkülözhetetlen eleme volt. A beiktatás általában ünnepélyes és nyilvános eljárás keretében zajlott le.

Amikor a korlátolt felelősség nem véd és adózásilag sem mindegy... - Mikor és miért alakítsuk vállalkozásunkat cégcsoporttá?

2019.11.29.

Míg egy tipikus családi kis- vagy középvállalkozást jellemzően egyetlen cég testesít meg, addig a nagyvállalatok rendszerint számos cégből álló cégcsoport formájában működnek. Hogyan jönnek létre a cégcsoportok, mi indokolja a létrehozatalukat? Mikor érdemes cégcsoport létrehozatalába kezdeni? Ezekre a kérdésekre ad választ a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.

A bíróságok kötelesek lesznek követni a Kúria jogértelmezését - Mit is jelent az igazságügyi tárca törvényjavaslata?

2019.11.29.

miszerint a bíróságok kötelesek lesznek a Kúria jogértelmezését követni, ugyanakkor ez nem sértené az ítélkező bírók, vagy az eljáró tanácsok személyes függetlenségét - ismertette az Igazságügyi Minisztérium törvényjavaslatát Varga Judit igazságügyi miniszter az ügyvédek napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Black Friday – a legjobb védekezés a megelőzés! - Az online vásárlásra buzdító kampányokat a bűnözők is kihasználják

2019.11.29.

November 29-én a karácsonyi vásárlási szezon kezdetével ismételten Black Friday – más néven Fekete Péntek – elnevezésű kedvezményes online vásárlási ajánlatok válnak elérhetővé az internet felhasználók számára. Kiemelten fontos, hogy a vevők kellő körültekintéssel és óvatossággal járjanak el, hiszen az időszakosan nagy tömegű online vásárlásra buzdító kampányokat az internetes csalók is igyekeznek kihasználni.

Vádemelés a tömegszerencsétlenséget okozó Hableány - 9 év szabadságvesztést kért az ügyészség az ukrán kapitányra

2019.11.29.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt az ukrán kapitány ellen halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt.

NEBIH: Biztonságosak a kapszulás kávék - ... bár a gyártók a legfontosabb mérgek adatait nem tüntetik fel a csomagoláson

2019.11.29.

24 terméket vizsgáltak, jelölési hibák miatt összesen 6 esetben indítottak hatósági eljárás, amelyből három esetben megtévesztő jelölés miatt bírságot is kiszabtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felügyelői. A komplex ellenőrzés szerint a kapszulás kávék biztonsággal fogyaszthatók - a hatóság szerint.

Az Interpol nyolc férfit köröz nők elleni erőszak miatt - Szemtanúk jelentkezését kéri a nemzetközi szervezet!

2019.11.28.

Szemtanúk jelentkezését kérte a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján az Interpol nyolc olyan esetet illetően, amelyekben ilyen típusú bűntett miatt adtak ki nemzetközi körözést.

Oleg Szencov átvette a 2018-as Szaharov-díjat au EP elnökétől - Az ukrán filmrendező nemrég szabadult ki orosz fogságából

2019.11.27.

Oleg Szencov kedden ünnepélyes keretek között átvette a 2018-as Szaharov-díjat a Parlament elnökétől, David Sassolitól. Az ukrán filmrendező nemrég szabadult ki orosz fogságából.

Pro Bono-díjat kapott a Budapesti Ügyvédi Kamara - 12. alkalommal rendezték meg a Magyar Ügyvédek Napját

2019.11.27.

Több száz jogkeresőnek nyújtott ingyenes jogi segítségnyújtás elismeréseként díjazták a Budapesti Ügyvédi Kamarát a XII. Magyar Ügyvédek Napján. Az ünnepségen nem kizárólag ügyvédek, hanem már hivatalban nem lévő, több évtizedes kiemelt szakmai tevékenységet végző bírák, ügyészek és a jogtudományok egyéb képviselői tevékenységét is kitüntetéssel jutalmazzák.

Ingatlanok végrehajtás keretében, banki igény előli megszerzése - Végrehajtót és közjegyzőt is szabadságvesztésre ítéltek a 62 vádlottas ügyben

2019.11.27.

A Budapest Környéki Törvényszék 2016 decemberétől folytatólagosan és nyilvánosan megtartott tárgyalássorozatot követően 2019. november 25-én hirdetett ítéletet, annak a 62 vádlottnak a bűntetőperében, akikkel szemben pénzmosás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Megszavazta az EP az új összetételű Bizottságot - Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős

2019.11.27.

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.

Mikor hiányos a transzferár dokumentáció? - Az ellentmondások az adózó ellen fordulhatnak!

2019.11.27.

Egyre több és egyre eredményesebb a transzferárak területének vizsgálata hazánkban és nemzetközi szinten is. A kapcsolt vállalatok ma már nem úszhatják meg az ellenőrzések próbáját kiálló transzferár nyilvántartás elkészítését. „Ha nem készítik el, akkor ügyletenként 2 millió forint bírságot is kiszabhatnak rájuk, ha azonban elkészítik, de nem dolgozzák ki eléggé, éppen e hiányosságokkal, ellenmondásokkal adják a fegyvert a hatóság kezébe.” – figyelmeztetett Fotiadi Ágnes, a LeitnerLeitner Transzferár Üzletágának vezetője a LeitnerLeitner workshopján.

Erkölcsileg és szakmailag is példát mutat a Lenti Járásbíróság elnöke - Milyen a jó bíró? - Portréfilm-sorozat - Horváth Zsolt

2019.11.26.

"A jó bíró erkölcsileg és szakmailag is példát kell, hogy mutasson" - vallja Horváth Zsolt, hazánk legkisebb bíróságának elnöke. "Egy hagyományokkal és kultúrával rendelkező szervezet örökösei vagyunk, melyet múlhatatlan felelősségünk megőrizni" - teszi hozzá a Lenti Járásbíróság vezetője. - Milyen a jó bíró? - Portréfilm sorozat

Kényszermunka – Modernkori rabszolgaság - 40 millió embert érint világszerte a kizsákmányolás büntetendő formája

2019.11.26.

A hagyományos értelemben vett rabszolgaság már a múlt, azonban a modernkori rabszolgaság – a kényszermunka, az adósrabszolgaság, a kényszerházasság, a gyermekmunka, a szexuális kizsákmányolás, a szolgaság – egyes becslések szerint 40 millió embert érint világszerte. Magyarországon van olyan pártízezres település, ahol 50-100 „rabszolga” dolgozik családoknál.

Változik a Magyar Honvédség adatkezelési joga - Egy biztonsági szempontból alapvető törvénymódosítás

2019.11.26.

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium (HM). A törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsék Magyarország védelmét és biztonságát.

A tagállamok kormányai elfogadták a biztosok módosított névsorát - Az Európai Parlament ma szavaz az új testület végleges összetételéről

2019.11.26.

Hivatalosan is elfogadták az Európai Bizottság leendő tagjainak módosított névsorát a tagállamok kormányai hétfőn, és ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy az Európai Parlament (EP) szerdán szavazzon az új testület végleges összetételéről.

Köthető-e a közérdekű adatok megismerése ellenérték megfizetéséhez? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2019.11.26.

A közérdekű adat iránti igény teljesítéséért megállapítható költségtérítés mértékéről szóló kormányrendelet biztosítja, hogy az adatigénylés teljesítéséért munkaóránként felszámítható összeg (óradíj) egy bizonyos határt ne lépjen át, ezzel segíti a közérdekű és közérdekből nyilvános adatokhoz való hozzájutást - szögezi le az Alkotmánybíróság II/1808/2016. számú, utólagos normakontroll indítvány elutasító határozatában.

Független-e a lengyel legfelsőbb bíróság új fegyelmi tanácsa? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2019.11.26.

A kérdést előterjesztő bíróságnak ellenőriznie kell a lengyel legfelsőbb bíróság új fegyelmi tanácsának függetlenségét annak meghatározása érdekében, hogy ez a fórum eljárhat-e a legfelsőbb bíróság bíráinak nyugállományba helyezésére vonatkozó jogvitákban, vagy az ilyen jogvitákat a függetlenség ezen követelményét teljesítő más bíróságnak kell-e megvizsgálnia - szögezi le az Európai Unió Bírósága a C-585/18., C-624/18. és C-625/18. sz. egyesített ügyekben hozott ítéletében.

Százezernél is több nő vált kapcsolati erőszak áldozatává Németországban - A szövetségi bűnügyi hivatal 2018-as statisztikája

2019.11.25.

Százezernél is több nő vált kapcsolati erőszak áldozatává 2018-ban Németországban a hivatalos bűnügyi statisztika szerint, a szakértői becslések alapján pedig nagyjából minden harmadik nőt sújtja az erőszak valamilyen formája legalább egyszer - ismertette a szövetségi család-, idős-, nő- és ifjúságügyi minisztérium Berlinben hétfőn, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján.

Új buszokkal utaztatja az elítélteket a büntetés-végrehajtás - A tizennyolc új gépjármű értéke 2 milliárd 400 millió forint

2019.11.25.

Tizenegy fogvatartotti szállítójárművel és hét autóbusszal újult meg a büntetés-végrehajtás járműparkja. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) közleménye szerint a tizennyolc új gépjármű értéke 2 milliárd 400 millió forint, vagyis átlagosan egyenként körülbelül 130 millió forintba kerültek.

Magyar bírák élen az előzetes döntéshozatali eljárások kezdeményezésében - Az EJSZH segíti az uniós jog alkalmazását

2019.11.25.

Az Európai Unióhoz 2004. május 1-én csatlakozott tagállamok közül a 2004-2018. közötti időszakban hazánk volt a legaktívabb az előzetes döntéshozatali eljárások kezdeményezését illetően – hangzott el az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat (EJSZH) „Érdekek és értékek az Európai Unióban” címmel szervezett képzésén.

Milliós bírsággal súlyt le az influencerekre a GVH - Nő a szigor! - Hogyan kerülhető el a büntetés?

2019.11.25.

A GVH szigorúbb fellépése miatt fontos tudni, milyen tartalmat kell kötelező jelleggel feltűntetni a véleményvezéreknek egy reklámozást szolgáló posztban, és hogyan kell a hirdetőknek leszerződni a véleményvezérekkel. A felelősség ugyanis egyaránt érinti az influncert és a reklámozót - foglalja össze a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda.

Online sértett személyiség - A sérelemdíj és a sajtó-helyreigazítás jogintézménye

2019.11.25.

Az elmúlt évek kiéleződő társadalmi és politikai konfliktusainak köszönhetően a sajtó-helyreigazítási perek gyakorlata hazánkban is egyre növekvő tendenciát mutat. Míg például 2017-ben 53 esetben, 2018-ban már 109 esetben veszítettek el sajtó-helyreigazítási pert a kormány közeli médiumok. De hogyan is sérthet a sajtó személyiségi jogot? Hogyan orvosolhatóak az erkölcsi károk? Mi a sérelemdíj és mit jelent a sajtó-helyreigazítás?

Csalással, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják Netanjahut - Az izraeli főügyész vádat emel a kormányfő ellen

2019.11.22.

Az izraeli igazságügyi minisztérium bejelentette csütörtökön, hogy Aviháj Mandelblitt főügyész vádat emel Benjámin Netanjahu ellen csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt.

Befejezhetőek-e a korábbi felsőoktatási törvény alapján megkezdett képzések? - Az Alkotmánybíróság döntést hozott

2019.11.22.

Önmagában az, hogy szubjektív körülmények miatt nem fejezhető be megadott időtartam alatt egy, a korábbi felsőoktatási törvény alapján megkezdett képzés, nem jelenti azt, hogy a jogszabályi rendelkezés lehetetlenné teszi a felkészülést az új szabályok alkalmazására - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/451/2019. számú, alkotmányjogi panasz elutasító határozatában.

10 törvényszéken 18 új bírósági fogalmazó kezdte meg munkáját - A kiírt álláshelyekre több, mint háromszoros volt a túljelentkezés

2019.11.22.

Sikeres a bíróságok 2019. II. féléves bírósági fogalmazói felvételi eljárása. A kiírt álláshelyekre több, mint háromszoros volt a túljelentkezés, a felvételi felhívásra 71 pályázat érkezett. A szóbeli és írásbeli vizsgákat követően 18 fogalmazó kezdi meg munkáját.

Hat nap szabadságvesztés 300 forintos csalás miatt - A bíróság távmeghallgatás útján hallgatta meg a trükkös üvegvisszaváltót

2019.11.22.

A nyíregyházi férfi már visszaesőnek számít a trükkös üveg visszaváltásban, ezért szabtak ki rá letöltendő büntetést. Négy sörösüveget álcázott borosüvegnek, így 296 forinttal verte át az egyik nagy élelmiszeráruházláncot. Hat napra kell bevonulnia a büntetésvégrehajtási-intzetbe.

Gyermekközpontú igazságszolgáltatás - Országos konferencia száz családjogi és büntető bíró részvételével - kisfilm

2019.11.22.

A családi kapcsolatok jelentősége, a gyermek tartózkodási helyének megváltoztatása, a kapcsolattartás és a gyermektartásdíj fizetési kötelezettség volt a fő témája a Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás Konferenciának, melyet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szervezett száz családjogi és büntető bíró részvételével.

Munkavégzés munkaidőn túl - Amit a rendkívüli munkaidőről és a túlmunkáról tudni érdemes!

2019.11.22.

A munkáltató a munkavállaló által teljesítendő munkaidőt munkaidő-keretben határozza meg. Hétfőn közli a munkavállalóval a munkaidő-beosztását, aki örömmel veszi tudomásul, hogy szombatra és vasárnapra pihenőnapra osztják be, így még aznap megszervez egy baráti kirándulást a hétvégére. Szerdán tájékoztatja a főnöke, hogy a munkaidő-beosztástól eltérően hétvégén dolgoznia kell. Megteheti ezt jogszerűen? Milyen szabályok vonatkoznak a rendkívüli munkaidőre?

"Bírák vagyunk..." - A bírói hatalom gyakorlásáról - 5. rész - Örökérvényű gondolatok kiváló bíráktól - Wlassics Gyula

2019.11.21.

Bírák vagyunk..." - Az Országos Bírósági Hivatal ünnepi kiadványt jelentetett meg a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvény kihirdetése 150. évfordulója alkalmából. Ebből idézünk most néhány örök érvényű gondolatot egykoron élt kiváló bíróktól, akiknek tevékenysége, elhivatottsága összefonódott a magyar bírósági szervezet múltjával. Ezúttal Wlassics Gyula gondolatát idézzük.

A magyar hatóságok megsértették két menedékkérő jogait - Az államnak 28 ezer eurót kell fizetnie a felpereseknek - Az EJEB ítélete

2019.11.21.

A magyar hatóságok megsértették két menedékkérő jogait a visszaküldésük vonatkozásában, ugyanakkor tartózkodásuk a röszkei tranzitzónában a korábbi ítélettel szemben nem számít jogellenes fogva tartásnak - mondta ki másodfokon a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) csütörtökön.

Közreműködőket keres az adóhatóság! - Vállalkozások és kereskedők kerülhetnek egyszerű regisztrációval a nyilvántartásba

2019.11.21.

Közreműködőket keres az adóhatóság: a vállalkozások és a kereskedők egy egyszerű regisztrációval bekerülhetnek abba a nyilvántartásba, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiválasztja a végrehajtási eljárásaiban közreműködő szervezeteket, kereskedőket - közölte a NAV csütörtökön.

Lehetek egyéni vállalkozó, ha van már cégem? - Az egyéni vállalkozói tevékenység és a céges tulajdon összehangolása

2019.11.21.

Magyarországon jelenleg több, mint félmillió egyéni vállalkozót tart nyilván a KSH, vagyis jól látható, hogy rengeteg ember ilyen formában végez gazdasági tevékenységet. Az egyéni vállalkozók nagy számára és az „intézmény” népszerűségére tekintettel érdemes megvizsgálni, hogy ki lehet egyéni vállalkozó és ki az, akit a jogszabályok kizárnak ebből a körből.

Ártó szándékú hackerek vagy pozitív célzatú hacktivisták? - Bűnözők és szabadságharcosok a kibertérben

2019.11.20.

A technológia folyamatos fejlődésével, a digitalizáció fékezhetetlen térhódításával a kiberfenyegetések forrásai a mai világban egyre nagyobb méreteket öltenek. A kibertér szereplői, azaz az elkövetői kör mind ötleteikben, mind motivációikban igencsak eltérő képet festenek le a kibertámadásokról. Kik is tartoznak ebbe a mezőbe?

Joggal a gyermekek érdekében és védelmében - November 20-dika a gyermekjogok világnapja

2019.11.20.

A gyermekek védelme, egészséges testi-lelki-szellemi fejlődésük biztosítása mindennél fontosabb a magyar kormány számára - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a gyermekjogi világnapon, szerdán.

Büntetőjogászokhoz szólt Ferenc pápa - A Büntetőjog Nemzetközi Társaságának világkongresszusa a Vatikánban

2019.11.20.

"A valódi igazságosság párbeszéden alapul" – hangoztatta Ferenc pápa, amikor fogadta a Büntetőjog Nemzetközi Társasága világkongresszusának résztvevőit. A kongresszust az elmúlt héten tartották Rómában, 600 résztvevőjét pénteken délben fogadta a pápa a Vatikánban. Beszédében az egyházfő az emberi igazságosság kritikus jellegét és az igazságosság keresztény szellemű megközelítését hangsúlyozta.

Csoportos adóalanyiság - Az adókedvezmény jobb kihasználásának lehetőségei!

2019.11.20.

A már működő társaságok esetében 2019. november 1-je és 20-dika között lehetett bejelentést tenni arról, hogy azok a magyar kapcsolt vállalkozások, akik a feltételeknek megfelelnek, csoportos társasági adóalannyá válnak. „A legnagyobb előnyökkel a fejlesztési adókedvezmények jobb kihasználása terén járhat e forma választása, de a transzferár-adminisztráció ráfordításait is jelentősen csökkentheti.” – emelte ki Jancsa-Pék Judit, a vezető tanácsadója.

Több mint 60 százalékkal emelkedik a bírók bére - Az átfogó bírói és ügyészi illetményrendezés három ütemben valósul meg

2019.11.20.

A kormány három részletben emeli a bírák és az ügyészek illetményét: január 1-jétől a bírák átlagosan 32 százalékos, az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesülnek, majd 2021-ben és 2022-ben 12, illetve 13 százalékos emelésben - jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Vitathatóak-e bíróság előtt az Állami Számvevőszék megállapításai? - Az Alkotmánybíróság alkotmányos követelményt állapított meg

2019.11.20.

Az Állami Számvevőszék megállapításai alapján indult végrehajtási jellegű közigazgatási cselekmények jogszerűségét erre irányuló kereset alapján a bíróság érdemben, a cselekmény jogalapja körében felülvizsgálhatja - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/1655/2018. számú, alkotmányos követelményt megállapító határozatában.

Szabályozott újságírás - Hiteles és tisztességes média jogi és etikai normák alapján

2019.11.19.

Az őszi parlamenti ülésszak kezdetétől szigorodtak az országgyűlési tudósítás rendjének szabályai, az Országházban és az Országgyűlés Irodaházának épületében új helyszínek szolgálnak a média munkatársai munkavégzési és tartózkodási helyéül. De mi is a média feladata? Ki minősül újságírónak és milyen előjogok és kötelezettségek illetik? A jog szabályain kívül milyen normákat kell még betartania egy médiamunkásnak?

Halált okozó testi sértés bűntettében bűnös a darnózseli hentes - De miért nem emberölésért marasztalták el a feleséggyilkost?

2019.11.19.

A közvéleményt is sokkolta a hír, miszerint a médiában csak „darnózseli hentes”-ként elhíresült férfi felesége meggyilkolásáért mindössze 7 év börtönbüntetést kapott halált okozó testi sértés bűntette miatt, annak ellenére, hogy a holttest megsemmisítése rendkívüli módon kegyeletsértő volt. Miért nem emberölésért marasztalták el a feleséggyilkost? Hogyan ítélhető meg utólag az elkövetői szándék?

Törvény a klímavédelemről - Megszavazta a német szövetségi parlament a jogszabálycsomagot

2019.11.18.

Megszavazta a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken a kormány klímavédelmi programja alapján készült jogszabálycsomagot, amely azt szolgálja, hogy Németország teljesítse az éghajlatváltozás elleni nemzetközi küzdelemben 2030-ra kitűzött célokat.

Csökkenti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény módosítása - Lehetővé válik az állami támogatás nélküli intézmények létrehozása

2019.11.18.

Csökkentheti az idősotthonok várólistáját a szociális törvény parlament előtt fekvő módosítása, amely lehetővé teszi állami támogatás nélküli intézmények létrehozását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

622 millió forint jogdíjat fizet az EJI több mint 36 ezer előadónak - A legmagasabb jogdíj megközelíti a kétmillió forintot

2019.11.18.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 622 millió forint jogdíjat fizet ki több mint 36 ezer magyar és külföldi előadóművésznek. A most lezárt audiovizuális nagyfelosztás eredményeként a legmagasabb jogdíj megközelíti a kétmillió forintot, a tíz legmagasabb jogdíjban részesülő előadóművész együttesen közel 15 millió forintot kap műsoraik 2018-as felhasználása után.

Peres eljárások a bíróságok ellen - Visszajelzés a bírói munka hatékonyságáról és hiányosságairól

2019.11.18.

2018-ban összesen 539 per indult bíróságok ellen, melyek többségében a felperes valamely bírósági peres- vagy nemperes eljárás során elszenvedett anyagi- vagy eljárásjogi sérelmét állította az ügy korábbi érintettjeként. Milyen ügytípusokban indulnak jellemzően a bíróságok ellen peres eljárások? És ki képviseli ilyenkor a bíróságot?

Két vezető ügyészt mentett fel azonnali hatállyal a legfőbb ügyész - Polt Péter nem indokolta döntését

2019.11.18.

A főügyész november 15-dikén azonnali hatállyal felmentette a beosztásából Nánási Lászlót, Bács-Kiskun megye főügyészét, valamint Dókáné Pályi Krisztina főügyészhelyettest. Polt Péter nem indokolta döntését. A két új vezető ügyészt hétfőn mutatták be az állománynak.

Emlékek a legjobb helyen

2019.11.16.

Mikor sok fénykép gyűlik össze a számítógépen, óhatatlanul is felmerül az emberben, hogy ideje előhívatni a legjobbakat. Igen ám, de utána még albumba is kell rendezni őket, és mi van mondjuk akkor, ha kiesik és eltűnik egy? Hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobbat elkészíteni? (X)

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000