Hír archívum: 2019. december

Más hónap

A kölcsönfelvétel nyugodtabb módja az Előrelátó Csomag igénybevételével

2019.12.27.

Mennyivel éreznénk magunkat nyugodtabban, ha az igénybe vett kölcsönnel kapcsolatos tartozásunk teljes egészében megszűnne a váratlan elhalálozásunk esetén?

Hasznos tanácsok a tetőtér belülről történő szigeteléséhez

2019.12.27.

Egy ház esetében a tetőtér számít a második legkomolyabb hőveszteséget okozó felületnek. Amennyiben nem szeretnénk akár 20-25%-nak megfelelő hőt veszíteni a tetőtéren keresztül, akkor a szigetelés hatékony kialakítása elengedhetetlen lesz. (X)

Tudta-e? - Bírósági iránytű - Érdekességek a bíróságokról - animációs kisfilm

2019.12.23.

Megjelent a Bírósági Iránytű animációs filmsorozat legújabb része. A kisfilm az elmúlt évek eredményein túl érdekes, közérthető formában mutatja be a bírósági szervezetet.

Streaming jogdíjak - Továbbra sem egységes a követés és behajtás szabályozása

2019.12.23.

Az előadóművészek bevételeinek legnagyobb része már a streaming, azaz az azonnali internetes, multimédiás szolgáltatásokból származik. A jogdíjak követésének és behajtásának szabályozása azonban nem egységes, akár országonként is eltérő, így nemzetközileg szinte átláthatatlan. A probléma a magyar előadókat is eurómilliós tételekben érintheti.

Hatékonyabb eljárások elektronikus bizonyítékokkal kapcsolatban - A Legfőbb Ügyész csatlakozott az uniós kezdeményezéshez

2019.12.23.

Polt Péter legfőbb ügyész csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez – több uniós ország ügyészi szervezetének magas beosztású ügyészeivel együtt –, amit Gilles de Kerchove, a terrorizmus elleni küzdelem uniós koordinátora indított. A javaslat célja felhívni az uniós jogalkotó szervek figyelmét arra, hogy az elektronikus bizonyítékokkal kapcsolatos eljárások hatékonyságának növelése fontos bűnüldözési érdek.

Perselypénzt loptak a templomból, ezért börtönbe kell menniük - Erkölcsileg rendkívül elítélendőnek minősült a kisértékű lopást

2019.12.23.

Kihasználva a templom segítőinek jóindulatát, adománygyűjtő dobozból lopott alig 3 ezer forintot egy férfi és egy nő egy nyíregyházi katolikus templomban. A bíróság figyelembe véve a cselekmény rendkívüli erkölcsi elítélendőségét másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a párt.

Ingatlanközvetítésnek számít-e az Airbnb tevékenysége? - Az Európai Bíróság döntést hozott - Messzemenő következmények várhatóak

2019.12.23.

Az Európai Bíróság friss döntése értelmében az Airbnb nem szabályozható úgy, mint egy internetes szolgáltatást nyújtó ingatlanközvetítő. Az EB egy francia ügyben foglalt állást, melynek tétje az volt, hogy az internetes szállásportál kényszeríthető-e az ingatlanközvetítőkre vonatkozó, szigorú helyi szabályok betartására. A Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda ingatlanjogi szakértői szerint a döntésnek messzemenő következményei lehetnek az Airbnb és más új típusú üzleti modelleket követő, több tagállamban is szolgáltatásokat nyújtó online vállalkozások számára.

Gazdag karácsonyra számíthatnak az ügyvéd-gyerekek - Egy játék-webáruház legnagyobb megrendelése ügyvédi irodából érkezett

2019.12.23.

Kiderült mik a legkeresettebb ajándékok idén a karácsonyfa alatt, miután egy egyik játékokkal foglakozó internetes áruház közzétette Black Friday eladási listáját. Ebből azt is megtudhattuk, hogy a legnagyobb, közel fél millió forintos rendelés egy budapesti ügyvédi irodából érkezett.

Alaptörvényellenes kizáró ok a közbeszerzési törvényben? - Törvény rendelkezését semmisítette meg az Alkotmánybíróság

2019.12.20.

Az új közbeszerzési törvénybe iktatott kizáró ok olyan szankció, amely a 2017. januári hatályba lépése előtti jogviszonyokra is vonatkozik, és a jogalanyok számára olyan új joghátrányt jelent, amely ellehetetleníti újabb közbeszerzési eljárásokon ajánlattevőként történő részvételüket, így e rendelkezés sérti a visszaható hatályú jogalkotás tilalmát - szögezi le az Alkotmánybíróság III/1535/2019. számú, a közbeszerzési törvény rendelkezését megsemmisítő határozatában.

Péntárcát kímélően is be lehet szerezni szivarozási kellékeket

2019.12.20.

Amikor az ember elkezd egy hobbit, nem feltétlenül szeretne túl sokat kiadni rá, mikor még nem biztos abban, hogy majd kedvelni fogja azt. Míg egy hangszer tanulásakor lehet bérelni, a sportolási lehetőségekhez tartozó egy alkalmas jegyek árai sem verdesnek az ég felé, addig az igényes dohányzási kellékek listája viszonylag hosszú, az árak pedig első ránézésre egészen barátságtalannak tűnhetnek. Van-e olcsóbb megoldás a piacon? Mire van szüksége egy szivarosnak? Olvasson tovább, hogy megtudja! (X)

Erő a gépekben

2019.12.20.

Nagynyomású szivattyú sok gépben előfordulhat, de elsősorban talán a gépjárművekből ismerhetjük ezeket. Autók esetében a legismertebbek a diesel vagy a hidraulikus szivattyúk. A nagynyomású szivattyú pedig a diesel motorokban található. Ahol a motor egy tengelykapcsoló, lánchajtás, fogasszíj vagy fogaskerék segítségével hajtja meg azt. A fordulatszáma egyenes arányban áll a motor fordulatszámával. (X)

Építészek és mérnökök ellen emeltek vádat az albán földrengés kapcsán - 17 ember ellen adott ki elfogatóparancsot az ügyészség

2019.12.19.

17 ember ellen adott ki elfogatóparancsot az albániai ügyészség emberölés és hatalommal való visszaélés gyanúja miatt a november 26-i földrengéssel kapcsolatban. A gyanú szerint nem tartották be az építésügyi jogszabályokat. Szakérők szerint a Balkán térségben földrengés esetén csak az 1995 előtt épült épületekben lehetünk biztonságban.

Lánya vette át a Szaharov-díjat az idei ujgur díjazott helyett - Ilham Tohti életfogytig tartó börtönbüntetését tölti Kínában

2019.12.19.

A Kínában élő ujgur kisebbség jogaiért küzdő aktivista, Ilham Tohti lánya apja nevében átvette a Szaharov-díjat szerdán Strasbourgban. A díjazott Kínában tölti életfogytig tartó börtönbüntetését.

Új operatív vezetővel bővült a Baker McKenzie munkajogi csoportja

2019.12.19.

A Baker McKenzie budapesti irodájában Fehérváry Ákos, a csoportot vezető nemzetközi partner irányítása mellett 2019. novembertől Óváry-Papp Nóra vezeti operatív szinten a munkajogi csoport tevékenységét.

Átvihetők jövőre a megmaradt szabadnapok? - Amire az év végi szabadságolásnál figyelni kell!

2019.12.19.

Sok munkavállaló egész évben úgy gazdálkodik a szabadnapjaival, hogy mindenképp tudjon év végén akár 2-3 hétig is pihenni. Ez természetesen bizonyos ágazatokban komoly nyomást hárít a munkáltatókra, így mindkét félnek érdemes tisztában lennie a szabadságolás jogi hátterével. A Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda munkajogi szakértői összegyűjtötték az év végi szabadságolásra vonatkozó legfontosabb szabályokat.

Felelős-e a légitársaság a kiömlő forró kávé által okozott károkért? - Az Európai Bíróság ítéletet hozott

2019.12.19.

A légitársaság felelős a pohárból kiömlő forró kávé által okozott károkért. Nem szükséges, hogy ez a baleset a repülésre jellemző kockázathoz kapcsolódjon - áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Kik a felelősök a győri kettős gyermekgyilkosság ügyében? - Az Igazságügyi Szakértői Kamara is vizsgálatot indított

2019.12.19.

Jogosult volt kapcsolatot tartani gyermekeivel az a férfi, aki vasárnap megölte fiát és nevelt lányát Győrben, majd öngyilkos lett, bár a Szombathelyi Járásbíróság idén szeptember 5-én jogerőre emelkedett határozatában megszüntette két kiskorú gyermeke fölötti szülői felügyeleti jogát - közölte a Szombathelyi Törvényszék szerdán. A bűntény után Varga Judit igazságügyi miniszter kormányzati vizsgálatot rendelt el. A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara - a miniszter megkeresésére - szerdán szintén vizsgálatot indított az ügyben.

Megválasztotta az EP az európai ombudsmannt - Emily O'Reilly tölti be újabb 5 évig a tisztséget

2019.12.18.

Emily O'Reilly-t választotta szerdán egy újabb, a 2019-2024-es parlamenti ciklusra európai ombudsmannak az Európai Parlament. O'Reilly-t 320 képviselő titkos szavazatával választották meg.

Mit jelent az intézményi kezességvállalás? - A hitelezési dinamika növekedése a kkv szektorban

2019.12.18.

Az elmúlt éveket jellemző gazdaságstratégiai törekvések övezte folyamatos fejlődés kedvező színteret biztosított a hazai kis- és középvállalkozásoknak. A kkv-k sikere nemzetgazdaságunk sikere is egyben, fejlődésükben nagy segítségül szolgál az intézményi kezességvállalás jogintézménye. De mit is jelent ez?

A halál jogi fogalma

2019.12.18.

Az USA-ban egy büntetését töltő gyilkos szíve leállt, majd újraélesztették. Véleménye szerint - mivel meghalt - letöltötte életfogytig tartó szabadságvesztését. Kérvényezte hát szabadlábra bocsátását, érvei azonban az iowai bíróságot nem győzték meg - a kérelmet elutasították. De mi is számít halálnak a jogban? Mi a különbség a halál, az agyhalál és a klinikai halál jogi megítélésében?

Módosul a pótmunka szabályozása - Fontos változások az építőipari jogban!

2019.12.18.

Fontos változásokon van túl az építőipari szabályozás. A 2019. december 10-ei közlönyben kihirdetett és 2020. január 1. napján hatályba lépő jogszabályváltozás jelentőségét és hatását a CERHA HEMPEL Dezső és Társai Ügyvédi Irodájának Construction csoportja ismertette.

Történelmi fordulat a kánonjogban - Eltörölte a kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések titkosítását a pápa

2019.12.18.

Ferenc pápa közölte kedden, hogy eltörli a legmagasabb szintű titkosítást, amely eddig a kiskorúakkal szemben papok által elkövetett szexuális visszaélések, erőszak és pedopornográfia vatikáni és egyházmegyei jogi dokumentációjára vonatkozott.

Közkincsben az Elfújta a szél és A kékszakállú herceg vára - Januártól bővül a szabadon felhasználható szellemi tulajdonjogok listája

2019.12.18.

Január 1-jétől szabadon felhasználható Margaret Mitchell Elfújta a szél című világhírű regénye, valamint Richard Strauss opera- és dalirodalmi remekművei és Balázs Béla szerzeményei. A szerzői jogi védettség ez év utolsó napján minden olyan alkotás esetében megszűnik, melynek utolsó élő szerzője 1949-ben hunyt el. Ez azt jelenti, hogy most már mindenkinek joga van a korábban jogdíjas szellemi termékek – zenék, filmek, könyvek stb. – felhasználására, újrapublikálására.

Kulturális törvénycsomag - Cél a fenntartói felelősség érvényre juttatása az előadó-művészeti szférában

2019.12.18.

A parlament múlt héten 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal jóvá hagyta a kormány kulturális törvénycsomagját, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé. Az előterjesztő célja a fenntartói felelősség elvének érvényre juttatása az előadó-művészeti szférában - hangzott el az indítvány parlamenti vitájában.

Mulasztott-e állami szerv a győri kettős gyermekgyilkosság ügyében? - Az igazságügyminiszter kormányzati vizsgálatot kezdeményez

2019.12.17.

Átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi az igazságügyi miniszter, hogy egyértelműen kiderüljön, a győri gyerekgyilkosság ügyében mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja. Varga Judit a Facebook oldalán - Péterfy-Novák Éva írónak címzett posztjában válaszként - azt írta: visszautasítja, hogy a két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni.

Példátlanul heves ügyvéd-orvos háború Pakisztánban - A hadsereget is be kellett vetni a tettlegességig fajuló harcokban

2019.12.17.

Eddig 80 ügyvédet tartóztattak le a pakisztáni Lahore-ban, ahol több mint 300 ügyvéd támadta meg a Pandzsáb Kardiológiai Intézetet. A kórház lerohanásának előzménye egy orvos és egy ügyvéd között kialakuló, tettlegességig fajuló vita volt. A hadsereget is be kellett vetni a harcok megfékezés érdekében.

"Bírák vagyunk..." - A bírói hatalom gyakorlásáról - 6. rész - Örökérvényű gondolatok kiváló bíráktól - Werbőczy István

2019.12.17.

Bírák vagyunk..." - Az Országos Bírósági Hivatal ünnepi kiadványt jelentetett meg a bírói hatalom gyakorlásáról szóló törvény kihirdetése 150. évfordulója alkalmából. Ebből idézünk most néhány örök érvényű gondolatot egykoron élt kiváló bíróktól, akiknek tevékenysége, elhivatottsága összefonódott a magyar bírósági szervezet múltjával. Ezúttal Werbőczy István gondolatát idézzük.

24 társasháznak többszáz milliós kárt okozott a közös képviselő - 4 év szabadságvesztésre és 500 milliós vagyonelkobzásra ítélték

2019.12.17.

4 év letöltendő szabadságvesztésre, valamint több mint 500 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a bíróság azt a százhalombattai férfit, aki közös képviselőként 24 társasháznak összességében több százmillió forint kárt okozott.

Beiktatta hivatalába az Országgyűlés elnöke a legfőbb ügyészt - Polt Péter ezzel megkezdte harmadik főügyészi ciklusát

2019.12.17.

Az Igazságügyi Palotában tartott ünnepélyes rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke beiktatta hivatalába Polt Péter legfőbb ügyészt. Az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök javaslatára Polt Pétert 2019. november 4-én újabb kilenc évre legfőbb ügyésznek választotta. Polt Péter ezt megelőzően 2010. december 14-én lépett hivatalba, de korábban – 2000. május 16. és 2006. május 16. között – már betöltötte ezt a tisztséget, így most a harmadik legfőbb ügyészi ciklusát kezdte meg.

Takarítson profi módon!

2019.12.17.

A takarítás területén a technikai fejlődésnek köszönhetően új gépekkel találkozhatunk. Ez természetesen érinti a háztartásokat is, de elsődleges és nagyobb előnyét az üzleti felhasználási terület élvezheti. Nyilvánvaló, hiszen nagyobb és többféle felület, több ember miatt nagyobb elhasználódás is jellemzi, amelyekben kitűnő segítségünkre lehetnek egyes berendezések. Ezek közül mi a súroló automatákat emelnénk ki most Önöknek. (X)

Így válassz a rádióműsorok közül!

2019.12.17.

A rádiózást sokan old school, azaz elavult szórakozási lehetőségnek tartják. Pedig a rádiózás már nagyon régóta az emberek életének része. Hogy mióta? Hogy mik a legjobb rádiók manapság? Hol keresd a hozzád legközelebb álló műsorokat? Ezekre most mind választ kaphatsz! (X)

Alacsony díjak határon átnyúló fizetéseknél az euróövezeten kívüli is! - Hatályban az új uniós szabályok

2019.12.17.

A tegnapi naptól az euróövezeten kívüli tagállamokban a fogyasztók és vállalkozások számára alacsonyabb lesz az euróban történő, határokon átnyúló fizetések díja.

Személyes adattal is lehet 'fizetni'! - Minden idők legnagyobb, 1,2 milliárdos bírságát szabta ki a GVH a Facebookra

2019.12.16.

Végrehajtható a Gazdasági Versenyhivatal által a Facebook Ireland Ltd. ellen kiszabott 1,2 milliárd forint összegű fogyasztóvédelmi bírság, várhatóan azonban a legnagyobb felhasználóval rendelkező közösségi online platform fellebbez a döntés ellen. Mire hivatkozással bírságolt a GVH?

Kötelező ügyvédi továbbképzés - Január 1-től módosul a MÜK Szabályzat! - A legfontosabb változások

2019.12.16.

Januártól az ügyvédek kötelesek az új ügyvédi törvény alapján továbbképzési kötelezettségnek eleget tenni - öt éves ciklusokban 80 kreditpontot kell összegyűjteniük. Az idén kétszer is módosult a Magyar Ügyvédi Kamara ügyvédi tevékenységet folytatók továbbképzési kötelezettségéről szóló szabályzata. De mik is a legfontosabb változások?

Állítható-e jogérvényesítésre visszaható jelleggel követelmény? - Az Alkotmánybíróság bírói döntést semmisített meg

2019.12.16.

Sérül a visszaható hatályú jogalkalmazás tilalmának alkotmányos követelménye, amennyiben a bíróság az elbírált időszakban még nem hatályos jogszabály alkalmazásával dönt az érintett számára hátrányosan a kártalanítási igényről - szögezi le az Alkotmánybíróság IV/966/2019. számú, bírói döntést megsemmisítő határozatában.

A túlsúly és az egészség kapcsolata

2019.12.16.

Különösen az ünnepek után sokak életében esedékessé válik a kérdés, hogy a felszaladt plusz kilókat hogyan lehetne hatékonyan és hosszú távon eltüntetni. Sokan ilyenkor a Google-hoz fordulnak, ahol a fogyókúra kulcsszóra kapott számos találat közül választják ki a legszimpatikusabbnak tűnő diéta javaslatot.

Amit a méhpempő fogyasztásról tudni érdemes

2019.12.16.

Egyre több helyen találkozunk beszámolókkal a méhpempő sokoldalú használhatóságáról, legyen szó akár a teherbeesés elősegítéséről, akár különféle betegségek (pl.: cukorbetegség, csontritkulás, gyulladáscsökkentés, stb.) kezeléséről. (X)

Milyen mértékben gondoskodnak a jövőjükről a mai huszonévesek?

2019.12.15.

Vajon mennyire gondolnak a jövőbeli pénzügyi biztonságra a mai fiatalok? Vagyis tesznek-e félre pénzt havi rendszerességgel, ha igen, mekkora összegben, illetve milyen módon? A cikkben valamennyi feltett kérdésre megtalálható a válasz, ezáltal némileg megismerhető a fiatalság pénzhez fűződő viszonya. (X)

A magyar nyelv szépségei - szinonimák nyomában

2019.12.15.

A retorika és a szövegtan sosem volt egyszerű tudomány. Szóban vagy írásban úgy előadni a mondandónkat, hogy az kellően változatos, sokszínű legyen, bizony néha rendkívül nehéz feladat. Még ha nem is készülsz kimondottan szónoknak vagy írónak, valószínűleg akkor is találkoztál már jó pár olyan helyzettel, amikor választékosan kellett (volna) kifejezned magad. (X)

Elvesztett Michelin csillag miatt perel a depressziós séf - Egy eurós kártérítést követel Marc Veyrat az étteremkalauzt kiadójától

2019.12.13.

Egy eurós jelképes kártérítést követel Marc Veyrat farancia séf a Michelin étteremkalauzt kiadó cégtől, mert depressziós lett étterme leminősítése miatt. A Michelin-kalauz joggal való visszaélésre hivatkozva 30 ezer eurót (10 millió forint) követel a séftől.

2020. júliustól minden számláról online adatot kell majd szolgáltatni - Elfogadták a gazdaságvédelmi és a versenyképességet javító törvényt

2019.12.13.

Az online számlázó rendszer sikeres bevezetését követően további területeken indít technológiai fejlesztéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 2020. július elsejétől minden belföldi adóalanyok közötti számláról online adatot kell majd szolgáltatnia a cégeknek, 2021 tavaszától akár a vállalkozások áfabevallási tervezetét is elkészítheti a hivatal. Az EY szakmai konferenciáján Czöndör Szabolcs a NAV főosztályvezetője kiemelte, hogy mindezzel párhuzamosan megkezdték egy még szélesebb körű ellenőrzési adatátadási kötelezettség előkészítési munkálatait is.

Jelentősen szigorodnak az árkedvezmények feltüntetésének szabályai - Az EP új irányelvet fogadott el a fogyasztók védelmében

2019.12.13.

Az Európai Parlament új, a fogyasztók védelmét célzó irányelvet fogadott el 2019. november végén. A módosításba bekerült új rendelkezés kimondja, hogy árengedmény esetén a termék eredeti árának – melyből a fogyasztó kapja a kedvezményt – az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb árának kell lennie. Ugyan az irányelvnek még nincs közvetlen hatálya, a vállalkozásoknak minél hamarabb el kell kezdeniük az előzetes megfelelési intézkedéseket – vélik dr. Sükösd Péter és Kiss Nóra, a DLA Piper Hungary szakértői.

Egységes filmtámogatási rendszer - Létrejön a Nemzeti Filmintézet - Elfogadta a parlament a sarkalatos elemeket is tartalmazó jogszabályt

2019.12.13.

Januártól létrejön a Nemzeti Filmintézet (NFI), amely az eddigi gyakorlattól eltérően egyaránt támogatja majd a televízióba és a moziba szánt filmeket.

Itthon is utat tör a precedensjog egy friss törvénymódosítás nyomán - Több ezer kúriai ítélet válhat egyik napról a másikra precedenssé!

2019.12.13.

A legtöbben hallottak már az angolszász precedensjog és a kontinentális bíróságok közti különbségről – ahogy talán arról is, hogy Magyarország eddig egyértelműen az utóbbi táborhoz tartozott. Azonban egy, a napokban elfogadott törvénymódosítás komoly lépést jelent az ellenkező irányba, amely által több ezer kúriai ítélet válhat egyik napról a másikra precedenssé. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalója.

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein - Több mint 70 nő vádolja szexuális bűncselekményekkel a neves producert

2019.12.12.

Harvey Weinstein volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták őt - jelentette este több amerikai lap.

Külföldről csak bizonyítvánnyal hozhatók be növények - December 14-től szigorodnak a lakosságot érintő növényegészségügyi előírások

2019.12.12.

A növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozza az Európai Unió december 14-től érvényes új növényegészségügyi rendszere; ezentúl a külföldről hazatérő utazók a csomagjaikban csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozhatnak be ültetésre szánt növényeket, terméseket és zöldségféléket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Szigorúbban büntethetők a fegyelmi szabályokat megsértő képviselők - Módosulnak az Országgyűlés működését érintő törvények

2019.12.12.

A parlament kedden elfogadta az Országgyűlés működését érintő törvények módosítását, amely alapján a jövőben szigorúbban büntethetők a Ház rendjét megsértő képviselők.

Bevezették a nagyszülői gyed-et - A szülő akkor tudja átadni a jogosultságot, ha kereső tevékenységet végez

2019.12.12.

Az Országgyűlés kedden - a kormány családvédelmi akciótervének részeként - lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.

Jelentősen emelkedik az államfő és az állami szervek vezetőinek fizetése - Változik a kormányzati illetmények szabályozása

2019.12.12.

Megváltoztatta a kormányzati álláshelyekkel, illetményekkel kapcsolatos szabályokat és lehetővé tette a parlament, hogy a minisztériumok közös hivatalt hozzanak létre. A kormányzati igazgatásról szóló törvény, valamint hozzá kapcsolódóan más jogszabályok kedden elfogadott módosítása értelmében emelkedik az államfő és több különleges jogállású szerv vezetőjének fizetése is.

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000
0000