Szakkönyv katalógus


Társasági törvény, Cégtörvény 2006-2009

Szerzők: Dr. Fischer Judit, Dr. Gadó Gábor, Dr. Gál Judit, Dr. Győri Enikő, Dr. Komáromi Gábor, Dr. Makai Katalin, Dr. Sándor Tamás, Dr. Sárközy Tamás, Dr. T. Nagy Erzsébet, Dr. Vezekényi Ursula, Dr. Wellmann György

Az új társasági törvény és az új cégtörvény 2006. július 1-jén léptek hatályba. A két törvény szövegét és annak részletes indoklását a Kodifikációs Bizottság tagjai írták, különös figyelemmel az új intézményekre.

E törvényeket jelentősen módosította a 2007.évi LXI. törvény, mely érdemben csökkenti a cégalapítás költségeit, adminisztratív terheit.

Az egyszerűsített cégeljárás megújításával Európán belül a leggyorsabb és legegyszerűbb cégalapítást teszi lehetővé. A cégalapításra vonatkozó feltételek mellett a törvény számos, a cégek napi működését könnyítő, egyszerűsítő módosítást is tartalmaz - a cégtörvény mellett a társasági törvény (2006.évi IV.törvény) módosításával. A törvény 2008. július 1-jével kötelezővé teszi az elektronikus cégeljárást.

A Szerzők és a Kiadó fontosnak tartották, hogy a kiadvány folyamatosan lépést tartson a jogszabályi változásokkal, ezért az új kiadás a társasági törvény és cégtörvény 2008-ban, illetve 2009. január 1-jével hatályba lépő változásait, illetve annak magyarázatát is tartalmazza.

adatlap