Munkajog - a Jogi Fórum munkajogi tanácsadó rovata

Olvasóink kérdéseire Dr. Goda Mark ügyvéd és munkajogi szakjogász válaszol.

Elérhetőség: Goda Ügyvédi Iroda. Web: http://www.goda-legal.hu/

Tájékoztató a tanácsadás használatáról

A Jogi Fórum munkajogi rovatában munkajogi (munkaszerződéssel, közalkalmazotti és közszolgálati jogviszonnyal kapcsolatos) kérdéseire kaphat választ. A szerkesztők a beérkezett kérdések közül minden héten a legérdekesebb, közérdeklődésre számottartó - korábban még nem érintett problémára vonatkozó - felvetéseket válaszolják meg, kizárólag e felületen keresztül.

Felhívjuk kedves Olvasóink figyelmét arra, hogy a kérdések nagy száma miatt sajnos nem tudunk mindegyikre válaszolni. Kérjük Olvasóinkat, hogy kérdéseiket kizárólag e felületen kereszetül küldjék el, mert az e-mailen érkezőket nem tudjuk fogadni, úgyszintén nem áll módunkban telefonon reagálni felvetéseikre.

Új kérdés beküldése →

Beleszámít-e a munkaidőbe a munkahelyre, illetve a lakóhelyre való utazás ideje?

2013.11.29.

Budapesten lakom és Székesfehérváron dolgozom. Naponta emiatt oda-vissza több mint két órát töltök el az utazással. Egy bizonyos kilométerszám vagy időkorlát felett bele kell-e számítani az utazási időt vagy legalább annak egy részét a munkaidőbe?

tovább

Ledolgoztathatja-e a munkaadó az állásidőt?

2013.10.30.

Egy napos leállás volt az üzemben. Erre az időszakra megkaptuk az alapbérünket. Az ügyvezető viszont közölte, hogy a kiadott állásidőt le kell dolgoznunk, a ledolgozandó időre pedig nem fizetnek pótlékot, hanem az állásidőre járó munkabért beszámítják.

tovább

El kell fogadnom az írásbeli értékelésemet, ha azzal nem értek egyet?

2013.10.30.

A munkaviszonyom közös megegyezéssel szűnt meg. Kértem a volt munkáltatómtól a munkám írásbeli értékelését. Mit tehetek, ha az értékeléssel nem értek egyet? Kérhetek-e új értékelést?

tovább

Kérhetek-e gondolkodási időt a közös megegyezésnél?

2013.08.12.

Amennyiben, akár közös megegyezéssel, akár felmondással szüntetik meg a munkaviszonyomat, úgy kell-e azonnal válaszolnom, alá kell-e írnom a részemre átadott dokumentumot, vagy kérhetek-e gondolkodási időt, illetve jár-e gondolkodási idő arra, hogy megfontolhassam a nekem legmegfelelőbb döntést?

tovább

A szoptató anyának mennyi munkaidő-kedvezmény jár?

2013.08.12.

Anyagi helyzetünkből kifolyólag sajnos már három hónappal a szülés után vissza kell mennem dolgozni. Öt percre lakom a munkahelyemtől, napközben a gyermekünkre az édesanyám tud vigyázni. Úgy hallottam, hogy a szoptató anyák bizonyos mértékben mentesülnek a munkavégzés alól. Mennyi időre köteles mentesíteni a munkáltató?

tovább

Melyik munkaügyi bíróságon terjeszthetem elő a keresetet?

2013.08.12.

A volt munkáltatóm egy építőipari cég, melynek székhelye Győrben van. A munkavégzés helye a munkaviszonyom megszűnéséig viszont Tolna megyében volt. Vitatom a munkaviszonyom megszüntetésének jogszerűségét, ezért pert kívánok indítani a volt munkáltatómmal szemben. Melyik munkaügyi bíróságon kell a keresetet előterjesztenem?

tovább

Hány éves korig kötelezhet a munkáltató tanulmányok, illetve tanfolyamok elvégzésére?

2013.05.06.

A munkáltató hány éves korig kötelezheti a munkavállalóját egy tanfolyam elvégzésére és vizsga letételére? Egy 50 év fölötti ember nyilván nem úgy tud tanulni, nem úgy tud új ismeretanyagot befogadni, megjegyezni, mint egy 20-30 éves munkavállaló.

tovább

2012. december óta a mai napig folyamatosan táppénzen vagyok. Jár-e nekem szabadság?

2013.05.06.

2012. december elejétől folyamatosan táppénzen vagyok a mai napig. A kérdésem az, hogy 2012. decemberre és erre az évre jár-e nekem szabadság? A munkáltatóm arról tájékoztatott, hogy a 30 napot meghaladó keresőképtelenség esetén nem jár szabadság a keresőképtelenség idejére.

tovább

90 napos határozott idejű munkaviszony 90 napos próbaidővel

2013.05.06.

A munkáltatómmal 90 napos határozott idejű munkaviszonyt létesítettünk, de a munkaszerződésben 90 nap próbaidő is kikötésre került. Ez lehetséges? Ha pedig meghosszabbítják a szerződésemet, még egyszer kiköthetnek 90 nap próbaidőt?

tovább

A munkáltató új munkakörre vonatkozó felajánlási kötelezettsége

2012.05.29.

Jelenleg egy nyomdában dolgozom és olyan munkakörben, ahol nyomdai festéket és egyéb vegyszereket alkalmazunk. A munkáltató az új Mt. hatályba lépése után is köteles terhességem esetén az egészségi állapotomnak megfelelő új munkakört felajánlani?

tovább

A munkáltató köteles részmunkaidőre módosítani a munkaszerződésemet?

2012.05.29.

Kismama vagyok és gyermekem augusztusban lesz két éves. Szeptembertől vissza szeretnék menni dolgozni, viszont gyermekem miatt nem szeretnék napi nyolc órát a munkahelyemen tölteni. Kérhetem a munkáltatómat, hogy módosítsa a munkaszerződésemet és részmunkaidőben foglalkoztasson?

tovább

Miként módosul a kismamák felmondási védelme az új Mt. hatályba lépése után?

2012.05.29.

Gyermeket szeretnénk, de tudom, hogy az anyagi körülményeink miatt nem tudok három évig fizetés nélküli szabadságon maradni. Felmondhat-e nekem a munkáltatóm, ha a gyermek három éves kora előtt ismét munkába állok? Meddig véd engem a törvény?

tovább

Elküldhetem-e a munkavállalónak e-mailben a felmondást?

2012.05.29.

Meg szeretnénk szüntetni egy munkavállalónk munkaviszonyát, aki vidéken, távmunka keretében dolgozik nekünk. A felmondást csak postai úton küldhetjük meg részére, vagy akár e-mailben is?

tovább

Korlátozható a felmondás lehetősége?

2012.05.29.

Amennyiben az új Mt. hatályba lépése után kötünk munkaszerződést a munkavállalóval, valóban korlátozhatjuk egy bizonyos időre a felmondás jogát?

tovább

Tanulmányi szerződést lehet szóban kötni?

2011.12.03.

Szeretnék elvégezni egy több hónapig tartó tanfolyamot, melyhez kértem a munkaadómtól anyagi támogatást. A főnököm a napokban már jelezte is, hogy a cég támogatni fogja a továbbképzésemet, viszont szerződést erre vonatkozóan nem kaptam. Lehetséges, hogy erről a munkaadómmal szóban állapodunk meg?

tovább

Felmondhatnak, ha nem írom alá a munkaszerződés módosítását?

2011.12.03.

Hat éve dolgozom a munkahelyem. Ma kaptam egy munkaszerződés-módosítást, mely szerint februártól megvonják tőlem az eddig havonta járó 6000,- Ft-os étkezési utalványt. Közölték velem, hogy ha nem írom alá, akkor felmondanak. Természetesen nem szeretném aláírni ezt a munkaszerződés-módosítást, de fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi a teendő, illetve mire lehet számítani.

tovább

A felmondás átvételének megtagadása

2011.12.03.

Munkaadóm rendes felmondással meg akarta szüntetni a munkaviszonyomat, a felmondás átvételét pedig aláírásommal akarta dokumentálni. A felmondásban foglalt indokokkal viszont nem értettem egyet, ezért a felmondást nem vettem át, illetve az átvételt aláírásommal nem erősítettem meg. Milyen következményekkel kell számolnom?

tovább

A végkielégítésre való jogosultság szempontjából mely időszakot nem kell figyelembe venni?

2011.12.03.

Egy munkavállalónk 3 évig fizetés nélküli szabadságon volt gyermeke gondozása miatt, 2011. októberben állt újra munkába. A munkaviszonya összesen 4 éve áll fenn. A cégünknél átszervezést hajtunk végre, ezért rendes felmondással meg fog szűnni az ő munkaviszonya is. A végkielégítés számításánál melyik időszakot kell, illetve nem kell az ő esetében figyelembe venni?

tovább

Munkáltatói rendes felmondás esetén jár-e végkielégítés és szabadságmegváltás?

2011.02.13.

Hat évet dolgoztam egy munkahelyen. Most azzal az indokkal, hogy nem végzem rendesen a munkám elküldtek rendes felmondással. Ilyenkor jár-e a végkielégítés és a szabadságpénz?

tovább

Áthelyezték a telephelyet. Kötelezhetnek arra, hogy az új és a lakhelyemtől távolabb eső telephelyen dolgozzak?

2011.02.13.

Cégünknél átszervezés történt, melynek következtében megszűnt a korábbi telephelyünk és új telephelyet nyitottak egy másik faluban. Távolsági busszal kb. 40 perc alatt tudnék csak beérni az új munkahelyemre, amit nem szívesen vállalnék. A korábbi telephely a feleségem munkahelye mellett volt, így mindig együtt tudtunk a munkába és haza utazni. Kötelezhet a munkaadóm az új telephelyre való bejárásra?

tovább

A szabadságra vonatkozó igény mikor évül el?

2011.02.13.

A munkaadóm az elmúlt években a sok munka miatt a szabadságomat nem tudta teljes egészében kiadni. Kértem a szabadságom kiadását többször is, de erre az volt a válaszuk, hogy nem tudják már kiadni, mert a sok munka miatt nem tudnak nélkülözni. Meddig érvényesíthetem ezt az igényemet a munkaadómmal szemben?

tovább

GYES alatt visszajönnék dolgozni, de a munkáltatóm nem vesz vissza

2011.02.13.

Két hónap múlva megszűnik a Gyed-em. Jeleztem a munkáltatómnak, hogy Gyes mellett szeretnék visszamenni dolgozni. Már most azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez nem lehetséges, a munkakörömben munkát biztosítani nem tudnak, de utánanéznek, hogy más munkakört fel tudnak-e ajánlani. Mit tehetek, mire számíthatok?

tovább

Megtámadhatom a munkaszerződés módosítását?

2011.02.13.

2010. május 17-én megszületett kislányom. A munkáltatóm 2009. novemberében – nem sokkal azután, miután közöltem, hogy állapotos vagyok – a határozatlan időre szóló munkaszerződésemet határozott idejűre, 2010. május 10-ig, módosította (amit sajnos aláírtam...). Arra hivatkozott, hogy mivel a szülés várható időpontja előtti 28 napon belül szűnik meg a munkaviszonyom, semmilyen hátrány nem ér. Mivel ezt elhittem neki, ezért írtam alá a munkaszerződés módosítását. Sajnos csak most szembesülök a hátrányokkal. Jogszerűen járt el a munkáltatóm illetve tehetek-e vele szemben bármiféle jogi lépést?

tovább

Zalaegerszegi Flextronics – 12 órás munkavégzés

2011.02.13.

A férjem folyamatos munkarendben dolgozik. A zalaegerszegi Flextronics februártól elrendeli a 12 órás munkarendet. 3 nap 12 óra, 3 nap pihenőidő. Ez így elrendelhető?

tovább

GYES alatt visszamennék dolgozni, de nincs munka. Elküldhetnek fizetés nélküli szabadságra?

2011.02.13.

GYES alatt visszavenne a munkáltatóm, de a felhalmozódott szabadságom 2-3 hónappal hamarabb jár le, mint ahogy konkrét munkát tudnának biztosítani számomra. A munkáltatóm fizetés nélküli szabadságot javasol. Úgy tudom, ezt csak a munkavállaló kérheti. De én nem szeretném, hiszen arra az időre se bér nem jár, se a ledolgozott időbe nem számít be (pl. nyugdíjnál). Mit tegyek? Menjek el táppénzre arra az időre?

tovább

Határozott idejű munkaszerződést lehet-e szóban hosszabbítani?

2011.02.13.

Határozott idejű szerződést szóban lehet-e hosszabbítani? Nemsokára lejár a határozott idejű munkaszerződésem. Jelenleg táppénzen vagyok. A munkáltatóm táppénz alatt behívott a munkahelyemre és szóban közölte velem, hogy még egy hónapot kapok, de ezt nem fogja nekem írásba adni. Táppénz alatt automatikusan meghosszabbodik a munkaszerződés?

tovább

Másodállás esetén is jár szabadság?

2010.10.03.

Főállásom mellett másodállásban is dolgozom heti 8 órában. Szeretném megtudni, hogy jogosult vagyok-e a másodállásban is szabadságra, valamint táppénzre, és ha igen milyen mértékben?

tovább

A jogutód munkáltató csökkentheti a munkabéremet?

2010.10.03.

A korábbi munkáltatóm 2009. szeptemberében kiszervezte a munkahelyemet. A mai napon felkeresett az új munkáltatóm tulajdonosa, és jelezte, hogy a 2009-es munkaszerződésben meghatározott béremet nem tudja a továbbiakban fizetni, hanem minimálbérrel tud bejelenteni és elszámolni. Kérdésem az, hogy megteheti-e ezt?

tovább

Takarítás megbízás vagy munkaviszony keretében?

2010.10.03.

Egy céggel meghatározott munkahelyen történő takarítási munkára kötöttem határozatlan idejű megbízási jogviszonyt, havi 18.400,-Ft megbízási díjért. Úgy tudom, fizikai munkára nem alkalmazható ez a szerződési forma. Szabályos lehet a szerződés?

tovább

Szóbeli megállapodás alapján létesíthetünk munkaviszonyt?

2010.09.05.

A munkáltatómmal szóban megállapodtunk abban, hogy munkaviszonyt létesítünk és az erről szóló szerződést hamarosan megírjuk. Szóban megállapodtunk a munkabéremben, az ellátandó feladatokban és a munkaidőmben is. Azóta eltelt már közel másfél hónap, a munkaszerződést még nem foglaltuk írásba, de a munkámat már első naptól végzem. Munkáltatóm tegnap közölte velem, hogy nem szeretne engem tovább foglalkoztatni a cégnél és miután az írásbeliség elmulasztása miatt nem is jött létre közöttünk érvényes munkaszerződés, ezért nem hajlandó a munkaviszonyomat írásban megszüntetni. Mit tehetek?

tovább

Jogellenes a 30 napot meghaladó betegállomány letelte után közölni a rendes felmondást?

2010.08.19.

Egy munkavállalónk közel másfél hónapig betegállományban volt. A cégünknél zajló átszervezések miatt a visszatérésének napján azonnal közöltük vele a munkáltató működésével összefüggő rendes felmondást. Egy kollégánk arra hívta fel viszont a figyelmünket, hogy ha egy munkavállaló 30 napot meghaladóan van betegállományban, akkor a felmondási tilalom is 30 nappal meghosszabbodik. Ez helytálló? Ezek szerint nem lett volna szabad a visszatérést követő első munkanapon közölni a rendes felmondást?

tovább

Kismama vagyok - mennyi felhalmozódott szabadságot kell a munkáltatónak kiadnia?

2010.03.21.

Jelenleg gyesen vagyok, ami 2010. szeptember 13-án lejár. Szeretném megtudni hogy mennyi szabadság jár nekem a gyes lejárta után. Munkaviszonyom 20 éve áll fenn és 37 éves vagyok. Van egy gyermekem, de nem tudom, hogy ezt figyelembe veszik-e a szabadság kiszámításánál?

tovább

Kismama vagyok - elvállalhatok még egy állást?

2010.03.21.

Jelenlegi munkahelyemen fizetés nélküli szabadságon vagyok gyermekem 3 éves koráig, aki már elmúlt 1 éves. Egy másik cégnél felajánlottak egy 1 éves határozott idejű állást, melyet a GYES folyósítása mellett szeretnék elfogadni. A határozott idejű szerződés hamarabb járna le, mint ahogy gyermekem betölti a 3. életévét. Lehetséges-e úgy munkába állni az új munkáltatónál, hogy a korábbi munkaviszonyomat nem szüntetem meg?

tovább

Mennyi a rám irányadó minimálbér?

2010.03.21.

Nyolc órában dolgozom szakmunkás képesítéssel. Ebben az esetben mennyinek kell lennie havonta a minimálbéremnek?

tovább

Fogyasztóvédelmi bírság - ki a felelős?

2010.03.21.

Kereskedelemben dolgozom és lejárt szavatosságú terméket talált a Fogyasztóvédelem az árusítótérben. A Fogyasztóvédelem a munkáltatómat pénzbírsággal sújtotta, ami miatt a munkáltató most az üzlet alkalmazottaival akarja megfizettetni a munkáltatóra kiszabott pénzbírság felét. Meg kell fizetnünk a pénzbírság egy részét?

tovább

Kismama vagyok - köteles vagyok új munkakört elfogadni kevesebb munkabérért?

2010.03.21.

Kislányom 2 éves lesz júniusban, és vissza szeretnék menni dolgozni. Szándékomat jeleztem a munkaadóm felé, aki erre azt válaszolta, hogy nem vesznek vissza, mert elégedettek az utódommal. Hogy ne kelljen vissza venniük, megváltoztatták a pozíciómat értékesítési asszisztensről kereskedelmi asszisztensre, hogy azzal tudjanak érvelni, hogy már megszűnt a pozícióm. Ezek szerint a saját pozíciómba nem tudok vissza menni? Köteles vagyok elfogadni a felajánlott ügyfélszolgálati munkakört sokkal kevesebb fizetésért?

tovább

Kismama vagyok - kirúghat a munkáltatóm létszámcsökkentésre hivatkozva?

2010.03.21.

Gyes mellett szeretnék visszamenni a volt cégemhez dolgozni, aminek a munkáltatóm nem örül. Próbáltak közös megegyezéssel elküldeni, de én nem mentem bele. A munkaadóm ez év folyamán átszervezésre készül, és most azzal fenyegetnek, hogy majd akkor elküldenek létszámcsökkentésre hivatkozva. Szeretném megkérdezni, hogy megtehetik-e, vagy a védettségem ebben az esetben is megmarad?

tovább

Tartozom a munkáltatómnak és emiatt nem adják ki az igazolásokat

2010.01.24.

Felmondtam a munkaviszonyomat, de még tartozásom van a munkáltatóm felé, ami miatt nem hajlandó kiadni az irataimat/igazolásaimat. A főnököm azt mondta, hogy letagad mindent és legfeljebb majd azt állítja, hogy kiadta az igazolásokat, de én elhagytam. Valóban visszatarthatja az igazolásaimat? Szükségem lenne az iratokra, mert új munkahelyen kezdek hamarosan.

tovább

Felhalmozódott szabadásg kiadása

2010.01.24.

A gyerekünk két éves és eddig a párom gyesen volt itthon. Januártól a pici megy bölcsödébe, párom pedig visszamenne dolgozni. Párom munkáltatója azt mondta, hogy a felgyülemlett szabadságát csak akkor veheti ki, ha a gyerek a 3. életévét betöltötte. Mikor kell a felgyülemlett szabadságot kiadni?

tovább

Felmondási idő kezdő időpontja és a felmentési idő mértéke

2009.11.13.

Határozatlan idejű munkaviszonyban állok, a munkaadóm viszont felmondott nekem és a teljes felmondási idő alatt is igényt tartanak a munkámra. Kérdésem: - Honnan számítják a felmondási időt? - Mennyit vagyok köteles letölteni a felmondási időből? - A felmondási időt naptári napokban, vagy munkanapokban számítják?

tovább

Mennyi túlóra rendelhető el éves szinten?

2009.11.13.

Mikor és mennyi túlórát rendelhet el a munkáltató éves szinten? Érdekelne továbbá, hogy elegendő, ha szóban közlik velünk a túlórák időpontját vagy kérhetjük ezt írásban is?

tovább

GYES mellett lehet munkát vállalni?

2009.11.13.

Gyermekem 8 hónapos és jelenleg GYES-en vagyok, de szeretnék munkát is vállalni. Úgy tudom, hogy a Munka Törvénykönyve szerint a kismama a gyermek 3 éves koráig - a GYES folyósítása mellett - felmondási védelemben részesül. Ez számomra azt sugallja, hogy vállalhatok munkát a GYES folyósítása mellett is.

tovább

Határozott idejű munkaviszony megszüntetése és annak következményei

2009.11.13.

Amennyiben a határozott idejű munkaviszonyomat én szeretném idő előtt felbontani, milyen következményekkel kell számolnom?

tovább

Munkáltatói rendkívüli felmondás táppénz alatt?

2009.09.28.

2009. augusztus hónapban egy rosszullét miatt keresőképtelen állományba kerültem magasvérnyomás-betegség miatt. Mivel állapotom folyamatosan romlott, szeptember 3-án kórházba szállítottak, ahonnan 7-én hazaengedtek. A munkáltatóm a munkaviszonyomat a keresőképtelenség időtartama alatt mindennemű előzetes jelzés, figyelmeztetés nélkül rendkívüli felmondással szeptember 14-én megszüntette, amelyről levélben értesített. A velem szemben felhozott kifogások elleni védekezésre lehetőséget nem kaptam. Szeretném megtudni, hogy milyen esélyem lenne egy munkajogi perben?

tovább

Közös megegyezés - megtévesztés?

2009.09.27.

Vasárnap felhívott a munkaadóm hogy hétfőtől nincs munkahelyem, mivel a fővállalkozó nem fizeti meg, amit a munkaadóm kért és ezért engem nem tud tovább alkalmazni. A munkaadóm ezért javasolta, hogy közös megegyezéssel szüntessük meg a munkaviszonyomat. Öt nappal később ismét elkezdett neki dolgozni egy alkalmazott ugyan abban a munkakörben, mint amelyben én dolgoztam korábban. Mit tehetek?

tovább

Közös megegyezés - lehet végkielégítésben megállapodni?

2009.09.27.

A munkáltató megválna a dolgozójától, de a jelenlegi helyzetében a közös megegyezést szorgalmazza, és a közös megegyezés ellenére végkielégítést fizetne. Kérdésem az, hogy erre ilyen formában van-e törvényi lehetősége, és ha nincs, milyen formában fizetheti ki mégis a végkielégítésnek megfelelő 8 havi bért?

tovább

Keresetindítási jogról való lemondás

2009.08.27.

A munkaviszonyomat néhány napja közös megegyezéssel szüntettük meg a munkáltatómmal. Ennek ellenére pert szeretnék indítani a munkáltatómmal szemben, viszont a közös megegyezés tartalmaz egy olyan klauzulát, amely szerint a felek lemondanak a perindítás jogáról. Ilyenkor mit lehet tenni?

tovább

Egyoldalú munkaszerződés-módosítás lehetséges?

2009.08.27.

Jelenlegi munkahelyemen 38 éve dolgozom. Anyagi hátránnyal járó munkaköri áthelyezésemet kezdeményezte a munkáltatóm, a munkaszerződést egyoldalúan módosította, ennek ellenére írásban a közös megegyezésre hivatkozott. Lehetséges-e ez, és ha igen, köteles vagyok-e aláírni a munkaszerződés módosítását? Ha nem teszem, akkor ez milyen következményekkel járhat?

tovább

Határozatlan idejű munkaviszony + ideiglenes munkakör

2009.06.17.

Jelenleg van egy határozatlan idejű munkaszerződésem, de ideiglenesen egy magasabb beosztásra kaptam megbízást, magasabb bérrel. Ez egy szerződés-módosításban került rögzítésre. Az eredetileg fél évre szóló megbízást, most újabb fél évvel meghosszabbították, novemberig. Kérdésem az lenne, ha az eredeti munkaszerződés egy másik pozícióra szól és határozatlan idejű, de a kinevezés az adott pozícióra csak határozott időre szól, akkor egy eseteleges november előtti akár munkáltató, akár munkavállaló általi felmondásra milyen szabályok vonatkoznak.

tovább

Bírósági ítélet - mikor kell a pervesztes félnek teljesíteni?

2009.06.17.

2009.04.28-án a Munkaügyi Bíróság kihirdette az ítéletet, és 15 napon belül kötelezte a munkáltatót egy bizonyos összeg megfizetésére. A 15 napos határidőt hogyan kell értelmezni, tehát mikor köteles a munkáltató a pénzt megfizetni? Fellebbezés az ügyben nem volt.

tovább

Kölcsönzött munkavállaló jogosult végkielégítésre?

2009.05.28.

6 éve dolgozom ugyan annál a cégnél kölcsönzött munkaerőként. Attól tartok, hogy felmondással meg fogják szüntetni a munkaviszonyomat. Jár-e nekem végkielégítés kölcsönzött munkaerőként, és ha igen, akkor hány hónap?

tovább

Az oldal tartalma nem minősül jogi tanácsadásnak.
Kérjük olvassa el a Jogi Fórum felhasználási feltételeit.