Munkajog – a Jogi Fórum munkajogi tanácsadó rovata – tanácsadás

tanácsadás | cikkek

Ledolgoztathatja-e a munkaadó az állásidőt?

Egy napos leállás volt az üzemben. Erre az időszakra megkaptuk az alapbérünket. Az ügyvezető viszont közölte, hogy a kiadott állásidőt le kell dolgoznunk, a ledolgozandó időre pedig nem fizetnek pótlékot, hanem az állásidőre járó munkabért beszámítják.

Kérhetek-e gondolkodási időt a közös megegyezésnél?

Amennyiben, akár közös megegyezéssel, akár felmondással szüntetik meg a munkaviszonyomat, úgy kell-e azonnal válaszolnom, alá kell-e írnom a részemre átadott dokumentumot, vagy kérhetek-e gondolkodási időt, illetve jár-e gondolkodási idő arra, hogy megfontolhassam a nekem legmegfelelőbb döntést?

A szoptató anyának mennyi munkaidő-kedvezmény jár?

Anyagi helyzetünkből kifolyólag sajnos már három hónappal a szülés után vissza kell mennem dolgozni. Öt percre lakom a munkahelyemtől, napközben a gyermekünkre az édesanyám tud vigyázni. Úgy hallottam, hogy a szoptató anyák bizonyos mértékben mentesülnek a munkavégzés alól. Mennyi időre köteles mentesíteni a munkáltató?

Melyik munkaügyi bíróságon terjeszthetem elő a keresetet?

A volt munkáltatóm egy építőipari cég, melynek székhelye Győrben van. A munkavégzés helye a munkaviszonyom megszűnéséig viszont Tolna megyében volt. Vitatom a munkaviszonyom megszüntetésének jogszerűségét, ezért pert kívánok indítani a volt munkáltatómmal szemben. Melyik munkaügyi bíróságon kell a keresetet előterjesztenem?

90 napos határozott idejű munkaviszony 90 napos próbaidővel

A munkáltatómmal 90 napos határozott idejű munkaviszonyt létesítettünk, de a munkaszerződésben 90 nap próbaidő is kikötésre került. Ez lehetséges? Ha pedig meghosszabbítják a szerződésemet, még egyszer kiköthetnek 90 nap próbaidőt?