Az Alkotmánybíróság teljes ülésén búcsúztatták el kollégái Tersztyánszkyné Vasadi Évát, akinek február 23-án lejárt az alkotmánybírói mandátuma.

Megüresedett helyét február 24-étől Paczolay Péter foglalja el, akit február 6-án választott meg alkotmánybírónak az Országgyűlés.

Az első magyar női alkotmánybírót két jelölttársával – Bihari Mihállyal és Kukorelli Istvánnal – együtt 1999 júliusában választották meg a taláros testületbe. Tersztyánszkyné Vasadi Éva az alkotmánybírói székben férjét, Tersztyánszky Ödönt váltotta, aki 1990 nyarától kilenc évig alkotmánybíráskodott.

Tersztyánszkyné Vasadi Éva 1958-ban végzett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Ezt követően ügyvédjelölt, 1962-1964 között ügyvédi-jogtanácsosi vizsgát tett. 1961-től 1989-ig az Országos Takarékpénztárnál dolgozott; az OTP Központ Jogi Igazgatóságának vezető jogtanácsosa, majd a Lakáshitelezési- és Beruházási Főosztály vezetője volt. 1989-től az Alkotmánybíróság főtanácsosaként dolgozott. 1997 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen címzetes docensként pénzügyi jogot oktat. Nyugállományba vonulása után a pénzügyi alkotmányosság kérdéseiről tervez tankönyvet írni.