Végrehajtási jog blog

dr. Zavaczky Márk András LL.M.

Üdvözlöm! Dr. Zavaczky Márk András vagyok, ügyvéd és végrehajtási jogi szakjogász. Örömmel van szerencsém köszönteni a Jogi Fórum gondozásában megjelenő Végrehajtási jog blogon, ahol széleskörű tapasztalataimat és szakértelmemet kívánom megosztani a végrehajtási jog területén.

A bírósági végrehajtás területén közel 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. A jogi egyetem elvégzését követően azonnal a végrehajtási jog területén kezdtem el dolgozni és az évek során elmélyültem a témában. Túl azon, hogy szakmai karrierem során korábban számos végrehajtási eljárás foganatosításában végrehajtási eljárást végeztem végrehajtó- helyettesként.

Nem titkolt célom, hogy ezen blogon részletes és releváns szakmai információkat nyújtsak a végrehajtási jogról. Melynek során reményeim szerint cikkeim, blogbejegyzéseim és szakmai tanácsaim segítséget nyújtanak a végrehajtási jog könnyebb megértésében, a hatályos és
folyton változó jogszabályi környezet értelmezésében és a hatékony végrehajtási stratégiák kialakításában.

Fontos számomra, hogy naprakész legyek a végrehajtási jogot érintő változásokkal és a legújabb bírói döntésekkel kapcsolatban. Ezért folyamatosan figyelemmel kísérem azokat, hogy az olvasóim számára mindig aktuális és megbízható információkat nyújthassak.

Reményeim szerint, ez a blog hasznos és inspiráló tartalmat fog szolgáltatni a végrehajtási jog terén. Ha kérdéseik vagy észrevételeik vannak, örömmel fogadom a visszajelzéseiket, és igyekszem válaszolni valamennyi felmerülő kérdésre.

Köszönöm, hogy meglátogatták ezt a blogot, és remélem, hogy segítséget nyújthatok a végrehajtási jog területén való tájékozódásban és szakmai fejlődésben.

Az önálló bírósági végrehajtó díjazása és annak ügyviteli és számviteli szempontú alkalmazása a végrehajtási eljárások foganatosítása során – I. rész

Mennyit kap a végrehajtó?

Milyen díjazásra jogosult az önálló bírósági végrehajtó a végrehajtás foganatosításáért? Ki előlegzi és ki viseli egy végrehajtás költségeit? - Vonatkozó jogszabályok és költségtípusok jogcím szerinti bontásban - Szakértői összefoglaló!

Felélesztett alzálogjog

Szeptember 1-el módosult a jogintézmény érvényesítésével kapcsolatban a végrehajtási törvény - Mi változott és hogyan?