Versenyjog blog

A CMS Budapest számokban

  • alapítás éve: 1989
  • 12 partner és 85 ügyvéd
  • az elsők között szerepelünk a legnagyobb jogi kiadóknál: Chambers & Partners, Legal 500, IFLR

A CMS Budapest egy jogi és adójogi szolgáltatásokat nyújtó iroda, amely 1989 óta működik Magyarországon. Több mint 75 fős, az ügyvédi ranglistákon vezető helyen szereplő ügyvédi csapatunk a jogi szolgáltatások teljes spektrumán nyújt tanácsot hazai és nemzetközi vállalatok számára az üzleti élet minden területén (bank- és pénzügyek, társasági jog, M&A, peres eljárások, kereskedelmi jog, energiajog, ingatlanjog, adójog) a legbonyolultabb tranzakcióktól a napi ügyekig. A CMS Budapest a nemzetközi CMS hálózat alapító tagja és ügyvédei a magyarországi ügyleteken kívül számos regionális, illetve európai szintű tranzakcióban vettek/vesznek részt napi szinten.

Szakembereink egyedülálló, szektor specifikus tudásának köszönhetően, a CMS Budapest versenyjogi csapata az egyik legfelkészültebb jogi csoportnak számít Magyarországon és Közép-Kelet-Európában.

A CMS Budapest csapatában kifejezetten versenyjogra szakosodott ügyvédek dolgoznak, akik közül néhányan a magyar veresenyhatóságnál is tapasztalatot szereztek. Csapatunk sikeresen működik együtt több nagyvállalattal, teljes körű versenyjogi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, legyen szó akár országhatárokon átívelő ügyekről, vagy nemzeti hatóságok és bíróságok, valamint az Európai Bizottság vagy az Európai Unió Bírósága előtti képviseletről. A CMS Budapest kollégái rendszeresen tartanak kifejezetten az ügyfelek igényeire szabott versenyjogi tréningeket, továbbá helyszíni rajtaütés (dawn raid) szimulációkat. A CMS fejlesztette ki a CMS Dawn Raid nevű ingyenes applikációt, amely egy esetleges GVH rajtaütés során hivatott ügyfeleink számára azonnali helyszíni támogatást biztosítani. Szakképzett jogi csapatunk az ezt követő eljárás során is teljes körű jogi képviseletet biztosít az érintett ügyfelek számára. Nemzetközi, jövőbe tekintő ügyvédi irodaként a LegalTech „forradalmában” mi is aktívan részt veszünk: irodánk úttörőnek számít a legújabb technológiai és IT megoldások használatában, így versenyjogi szakembereink mindennapi munkájuk során olyan CMS által kifejlesztett alkalmazásokat használnak, mint például a CMS Analyse, CMS Collaborate vagy éppen a felderítő munkát segítő CMS Evidence.

Dr. Szendrő Szabolcs a CMS Budapesti iroda partnere és a versenyjogi csoport vezetője. Szabolcs a Gazdasági Versenyhivatalnál szerzett széleskörű versenyjogi tapasztalatot. A CMS versenyjogi csoport vezetőjeként, Szabolcs többek között vállalkozások hazai és határokon átnyúló összeolvadásaiban, antitröszt eljárásokban, EU szintű versenyjogi ügyekben és fogyasztóvédelmi eljárásokban is képviseli az ügyfeleket. Szabolcs továbbá jogi tanácsokat és előzetes jogi/közgazdasági elemzéseket nyújt versenyjoggal kapcsolatos ügyek széles spektrumában. Rendszeresen tart előadásokat mind nemzetközi, mind hazai fórumokon, az ELTE-ÁJK versenyjogi oktatója.

Dr. Petrányi Dóra a CMS budapesti irodájának partnere, Közép- és Kelet-Európa regionális igazgatója, a TMT csoport vezetője, a kereskedelmi jogi csoport társvezetője, valamint a versenyjogi csoport partnere. A lehető legkülönbözőbb versenyjogi ügyekben nyújt tanácsot, úgy mint kartellek, gazdasági erőfölénnyel való visszaélések, fogyasztók megtévesztése, ágazati vizsgálatok során való képviselet, általános szerződési feltételek áttekintése, compliance audit riportok elkészítése és compliance tréningek megtartása.

Dr. Nagy Aranka a CMS Budapest versenyjogi csoportjának szenior ügyvédje. Aranka 12 éves tapasztalattal rendelkezik a versenyjog teljes területén. CMS-hez való csatlakozása előtt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) főtanácsosaként dolgozott. Aranka egy évig versenyjogi szakértőként dolgozott az OECD versenyjogi osztályán, ezen kívül társszerzője is volt a GVH ’Fenntarthatóság és versenyjog’ c. kutatási jelentésének, amely az ICN 2021. évi éves konferenciájára készült. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az összefonódások ellenőrzése területén.

Dr. Altziebler Dóra a CMS budapesti iroda versenyjogi csoportjának ügyvédje, emellett közgazdaságtudományi tanulmányokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Munkája során teljes spektrumú versenyjogi és fogyasztóvédelmi tanácsadással foglalkozik. Különös tapasztalattal rendelkezik határon átnyúló összefonódások versenyjogi engedélyeztetése, valamint azok nemzetközi koordinálása területén.

Angyal MártonDr. Angyal Márton a CMS Budapest versenyjogi csoportjának ügyvédjelöltje. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán diplomázott summa cum laude 2021-ben. Mielőtt csatlakozott volna a CMS csapatához, Márton gyakornokként dolgozott a Fővárosi Törvényszéken és az Alkotmánybíróságon. A versenyjog mellett legfőbb szakmai érdeklődési területe az alkotmányjog. A CMS budapesti irodájában jogi összefoglalókat, kutatásokat, illetve bírósági és hatósági beadványokat készít versenyjogi területen.