A brit bíróság döntése szerint az internetszolgáltatók kötelesek blokkolni a svéd FirstRow1.eu oldalt, amely illegális sportközvetítésekhez nyújt hozzáférést. A portál az első sport témájú weboldal, amely blokkolás alá kerül Nagy-Britanniában.

A Svédországból üzemelő FristRow1.eu portál blokkolását az angol labdarúgó-bajnokság, a Premier League jogi képviselői szerzői jogi jogsértés miatt kérték a bíróságtól. A portál maga nem tesz közzé közvetítéseket, de olyan linkeket oszt meg, amelyek engedély nélküli sportközvetítésekre mutatnak, és ahol engedély nélkül nézhetők többek között a Premier League mérkőzései is. A BBC News beszámolója szerint a bíróság a kérelemnek helyt adott, és kötelezte a brit internetszolgáltatókat, hogy még a bajnokság augusztusi indulása előtt blokkolják az oldalakhoz történő hozzáférést. A FirstRow1.eu az első sporttartalmú oldal, amelynek esetében a bíróság a felhasználói hozzáférés akadályozását rendelte el a szigetországban, és egyben az első olyan, amely nem közvetlenül, hanem közvetve akadályozza a hozzáférést a jogsértő módon hozzáférhető tett tartalomhoz.

A Premier League szóvivője üdvözölte a bíróság döntését jelezve, hogy az ítélet elismeri az illegális közvetítésekből táplálkozó üzletág egyfajta parazitaként épül rá a sportra: ugyanis a reklámhelyek értékesítésének előnyeit élvezik, azonban bevételeikből semmit nem forgatnak vissza.

A blokkolásra ítélt oldal a BBC News-nak nyilatkozva közölte, hogy a felület elérésének akadályozása nem oldja meg a jogsértés problémáját, hiszen a blokkolás az illegális tartalmakat közvetítő streaming oldalakat nem is érinti.