Blog: Munkáltatói blog #3

A munkajog területén állandó problémát okoz a jogalkalmazók számára, hogy épp melyik oldalt képviselik. A szabályozás jellegéből adódik, hogy ugyanazt a jogszabályhelyet, (de akár bírósági döntést is) lehet kétféleképpen értelmezni. Ugyanakkor, ha a munkáltató a döntései során a munkavállalói érdekekre is tekintettel van, jogi konfliktusoktól mentes munkakörnyezet teremthető.

A rovat a magyar és európai jogszabályváltozásokat kíséri figyelemmel és a friss bírói döntéseket munkáltatói szemmel értelmezi és mutatja be. A rovat szerkesztője kifejezetten munkáltatók képviseletét vállaló ügyvéd.

tovább →

Bemutatkozás:

Soós Andrea <> 2000 óta ügyvéd. Rendszeresen képvisel munkáltatókat munkajogi perekben és az érdekképviseleti szervekkel tartott konzultációk során. Nagy tapasztalattal rendelkezik átszervezések, kiszervezések és létszámcsökkentések terén. Korábban egy világméretű munkajogi hálózatnak dolgozott. Közgazdászi diplomával is rendelkezik, ezért a munkajogi tanácsadás során az emberi erőfororrás-menedzsmenttel kapcsolatos tudását is hasznosítja.