Blog: Sajtó- és Médiajog Blog #13

A Sajtó- és Médiajogi Blog érdekes és friss tartalmakat kínál a sajtó- és médiajogi szabályozás, valamint a bírósági és hatósági gyakorlat területéről, ideértve mind a magyar, az európai uniós, mind a tengerentúli jogalkotás fejleményeit, a fontosabb jogvitákat, valamint bírósági és hatósági döntéseket. A Blog célja emellett, hogy a sajtó- és médiajog területéhez kapcsolódó gyakorlati kérdésekben is segítsen eligazodni Olvasói számára, illetve pezsgő szakmai vitákat generáljon, valamint a gyakorlati jogalkalmazói és tudományos szempontokra is figyelmet fordítson. A Blog szerkesztői a <stong>SimpLEGAL Digitális Ügyvédi Iroda munkatársai, akik médiajogi praxisuk mellett a legfejlettebb technológiák és a mesterséges intelligencia jogi szakértőiként ismertek Magyarországon.

A SimpLEGAL ügyvédi együttműködésről:

A SimpLEGAL ügyvédi együttműködésről:

A SimpLEGAL csapata azt a fajta praktikus és megoldásközpontú jogi tanácsot nyújtja ügyfeleinek, amit egy ügyvéd barátjuktól is kapnának. Küldetésük, hogy teljes mértékben minimalizálják a jogi nehézségeket ügyfeleik életében, és a felmerülő jogi ügyeket a lehető leghamarabb és leginkább megnyugtató módon rendezzék. Innovatív, digitális ügyvédi irodaként működnek, modern LegalTech megoldásokkal és innovatív szemléletmóddal karöltve az ügyvédi irodák új generációját képviselik.

A SimpLEGAL csapata folyamatosan tárja fel és élesíti a legmegfelelőbb és legkorszerűbb jogi és LegalTech megoldásokat, valamint alternatív vitarendezési módszereket, hogy ügyfeleinek a legjobbat nyújthassa.

Dr. Necz Dániel LL.M. ügyvéd: Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogászként, valamint infokommunikációs szakjogászként többek között adatvédelemmel, kibervédelemmel, információbiztonsággal, informatikai joggal és médiajoggal kapcsolatos jogi kérdésekkel foglalkozik. Emellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának PhD hallgatója, és a Harvard Law School LL.M. képzésének hallgatója, tudományos munkássága során főként a mesterséges intelligencia szabályozásával, adatvédelemmel és médiajoggal foglalkozik.

Dr. Madocsai Kinga ügyvéd, mediátor: jogi tanácsadóként és alternatív vitarendezési szakértőként elsődlegesen polgári jogi és társasági jogi, kereskedelmi, fizetésképtelenségi, környezetvédelmi, valamint adatvédelmi és médiajogi ügyekkel foglalkozik. Kinga az alternatív vitarendezési, valamint innovatív jogi megoldások szakértője, emellett technológiai jogi, környezetvédelmi és digitális médiával kapcsolatos kérdésekben rendszeresen publikál és tart előadásokat.

(A korábbi Médiajog melléklet archívuma →)