A Miniszterelnöki Hivatal Audiovizuális Média Kormánybiztossága elkészítette a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia végleges változatát, amely megtalálható a Miniszterelnöki Hivatal honlapján.

A Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzétett Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia egyben az új médiaszabályozás alapjául is szolgál. A jogalkotási koncepció célja a magyarországi médiaszabályozási reform elvi megalapozása, fő irányainak kijelölése és a kodifikációs feladatok előkészítése. A koncepció egységes rendszerben kezeli az audiovizuális médiapiac valamennyi szereplőjét, beleértve a közszolgálati és kereskedelmi műsorszolgáltatókat, így a televíziók mellett a rádiókat is.

Az Audiovizuális Média Kormánybiztosság 2007. szeptemberében nyilvános szakmai vitára bocsátotta a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia szakmai vitaanyagát. Az ötven oldalas, végleges jogalkotási koncepció tükrözi a konzultációs folyamat során beérkezett, az Audiovizuális Média Kormánybiztosság törekvéseivel és szakmai álláspontjával összhangba hozható javaslatokat.