Július 24-26 között a Club Aligában rendezik a jubileumi X. Ügyvéd Kupa Nagyhajós Regatta versenyt. Az ügyvéd kormányosok a Jogi Fórum Különdíját is átvehetik a háromnapos versenyhétvégén. A nevezéseket fogadják még a szervezők. Kedvcsináló és beszámoló olvasható az elmúlt 10 év versenyeiről.

Az idei, jubileumi versenyre 2015. július 24-26 között a megszokott helyszínen, a Club Aligában kerül sor, ahol a háromnapos versenyhétvégén ezúttal egy túra és két pályafutam vár a résztvevőkre. Idén a Jogi Fórum is csatlakozott névadóként a regatta partnereihez médiatámogatóként és az ügyvéd kormányosok számára kiírt betétversenyen. 

Nevezés ITT

2011-től minden évben kiírásra kerül az ügyvéd kormányosok versenye is. Azon hajókat, amelyeket ügyvéd, ügyvédjelölt kormányoz, nem csak a teljes mezőnyben, saját osztályban értékelik, hanem yardstick abszolút rendszerben is.

A 10 éves Ügyvéd Kupa története

A történet 2005 nyarán kezdődött, amikor az ötletgazdák elképzelései és a Magyar Ügyvédi Kamara együttműködő hozzáállása találkozott egymással. Akkor még senki nem sejtette, hogy az ügyvédek egyik legnépszerűbb sporteseménye lesz ez a regatta.

Az első Ügyvéd Kupára 2006. június 24-én került sor Balatonlellén. A premieren 56 hajó vett részt, ami igen jó bemutatkozásnak számít, a következő szezonban pedig már 72 hajó állt rajthoz a Kovács Barborják és Társai Ügyvédi Iroda (Sirocco) győzelmét hozó regattán, amelyet szintén Lelle látott vendégül.

2008-tól három szezonon keresztül új helyszín, az új lellei kikötő, a BL Apartments & Yachtclub adott otthont az Ügyvéd Kupának. Ettől az évtől bővült a rendezvény programja is, azóta szombaton egy túrafutamot, vasárnap pályafutamokat kell teljesítenie a mezőnynek. Ebben az esztendőben Dr. Kiss Pál ügyvédi irodája hódította el az Ügyvéd Kupát a Siroccon versenyezve, így a Sirocco lett az Ügyvéd Kupák történelmének első duplázója.

A 2009-es esztendő szintén egy mérföldkő a regatta történetében, ebben az évben lett a verseny névadó főtámogatója az OTP Bank és szintén ebben a szezonban kezdődött a Volvo Autó Hungária és az Ügyvéd Kupa együttműködése. Immáron hét éve, hogy az OTP és a Volvo biztosítja a verseny színvonalas lebonyolításának lehetőségét. A negyedik Ügyvéd Kupán a Sirocco végül alulmaradt a Sponsor Wanteddel szemben, amelynek fedélzetén a Csók és Társai Ügyvédi Iroda magabiztosan nyerte mag a versenyt. Ebben az esztendőben először vállalta a verseny vízi rendezését Erdélyi Béla, és állandóság jegyében innentől kezdve csaknem minden évben o vagy Dániel Gábor biztosították a minőségi versenyrendezést, attól függően, hogy melyikük tudta az éves versenyrendjébe beilleszteni a rendezvényt.

2010-ben igen rangos mezőnyt vonultatott fel a regatta, öt vitorlázó olimpikon is rajthoz állt, valamennyien egy-egy ügyvéd csapatot irányítva próbálták elhódítani az ügyvéd vándorkupát. A Csók és Társa Ügyvédi Iroda Litkey Farkas kormányozta hajója, a Lisa lett az ötödik verseny győztese és ezzel folytatódott Csókék menetelése.

A Csók és Társa Ügyvédi Iroda csapata a keleti medencében is megállíthatatlannak bizonyult, miután 2011-ben már a Club Aliga adott otthont a rendezvénynek. A Balatonvilágos előtti vízterületen rendezett verseny ismét a Sponsor Wanted – Csók együttműködés gyümölcseként győzelmet produkált. A kupagyőztes csapat sikeréhez az is kellet, hogy az egyik legnagyobb vetélytárs a Litkey Farkas kormányozta Lisa felborult és a verseny feladására kényszerült. A ’11-es esztendő újdonsága, hogy ekkor díjazták először az ügyvéd kormányosokat, melyet dr. Prédl Tamás nyert meg csakúgy, mint az elkövetkező két esztendőben.

2012-ben a Csók és Társa Ügyvédi Iroda megállíthatatlanul készült a negyedik ügyvéd kupa győzelemre, ám a vetélytársak is megmozgattak minden létező lehetőséget. A verseny a Gide Loyrette Nouel Ügyvédi Iroda sikerét hozta, akik a Szentkirályi-Principessa csapat segítségével szerezték meg a győzelmet. A hetedik ügyvéd kupa újdonsága volt, hogy a szervezők bevezették mint parti látványosságot a modellvitorlázást, ami azóta is a rendezvények kedvelt és népszerű programeleme.

A nyolcadik verseny is a Principessa győzelmét hozta, ám ezúttal más színekben versenyezve, a Kamocsay Berta és Társai Ügyvédi Iroda vihette haza egy évre a vándorkupát.

Az első helyezett iroda neve ugyan változott, de a hajó nem, így 2014-ben az új csapattal felálló Principessa triplázott, a Szecskay Ügyvédi Irodát vezetve győzelemre.

Tavaly, komoly csatában dr. Perczel Márta hódította magához a legjobb ügyvéd kormányos címet megakasztva ezzel dr. Prédl Tamás sorozatát.

NEVEZÉS ITT